נכתב במקור על ידי
hadtomer
טל-ראשית, תודה על העלבונות ועל "חוסר ההתלהבות". למזלי אני זה שיושב בכיסא שלי ולא אתה, ויש רבים וטובים שמרוצים ממני. אם בכוונתך לרדת לפסים אישיים, אני באמת לא כל כך יודע בכלל כיצד להגיב, אז אני מוותר.
שנית- תסלחו לי אבל או שהגברת נאיבית (לא נראה לי-ניכר שמדובר באישה אינטיליגנטית שבאמת נפגעה) או שהיא לא מכירה את התנהלותם של מוסכים. ר' ערך כניסה ראשונה לפורום כדי לספר כמה המוסך חרא. ר' ערך לא לגלות לנו שמדובר ברכב ביבוא אישי.זה שלא אבחנו לה את התקלה בצמה לא מפתיע. תהיו רציניים- כמה פעמים קרה לכם שבמוסך אילצו אתכם להחליף חלק שאפשר לתקן? פעם היתה לי רנו שראש המנוע שלה, לדברי מוסך היבואן, הלך. מוסך אחר, שיושב מולו, אמר לי שאת הסיפור הזה אפשר לסיים עם שפיכת בקבוק של חומר לסתימת ראשים. במפתיע, המוסך עם החומר לסתימת ראשים פתר לי את הבעיה ב60 שקל והמוסך המרכזי לא הצליח. להמשיך? פעם הלך לי מחשב מנוע בפיז'ו 106. בחברה אמרו שצריך מחשב חדש- גיא פרילינג תיקן בחמש דקות. בקיה הלך לי בית מנוע צעדים- במוסך אמרו תקנה חדש, אבל המכונאי שלהם אמר "שים אפוקסי". האפוקסי מחזיק. זה שהיבואן מעדיף להחליף חלק ולא לתקן זה לא סוד. זו לא הלקוחה הראשונה שמכניסה את האוטו שלה למוסך מרכזי ואחר כך בוכה שלקחו לה הרבה כסף על החלפת חלק. זה שהיא גילתה שבארה"ב החלק זול יותר- איזה הפתעה... אני לא מבין למה אתם מצפים שבמרכזי יפרקו לה את הצמה ויבדקו אותה- הרי הם מעולם לא עשו את זה וגם לא יעשו. זה לא רק לה- זה לכל לקוח. כי היום לא מתקנים ככה מכוניות. האם זה טוב? לא. אבל היום הכול פלאג אנד פליי, מה לעשות. אנחנו כולנו רגילים שכאשר מתקלקל לנו הרכב, ללכת למוסך מרכזי זה טירוף- כי לנו יש אנשים שיודעים איך מתקנים מחשב, איך מביאים רדיאטור במחיר מוזל, איך מדביקים פאן קלאץ' וכו - אבל זה לא המקרה כאן. והגברת נראית לי המומה מהעובדה הזאת- שבמוסך המרכזי לא רוצים לשבת לפרק צמה ולתקן בזול אלא מעדיפים להחליף חלק שלם. היא לא הראשונה ולא האחרונה. זה שלנו יש את בעלי המקצוע שלנו לא אומר שהציבור מכיר את זה. זה שבציבור יש מי שמוכן לשלם על שרות (גרוע) - זה בעיה של הציבור.
מעבר לזה- למה הכוונה "אין צורך לגבות תעריף מיוחד על חלק"? היא רוצה את החלק מהר מותקן במכונית שלה, נכון? בניגוד לחלק שקרוב שלה מצא ב180 דולר בסוכנות בפאתי אלבאמה, כנראה שהחלק שבמכשירי תנועה יביאו לה הוא מקורי מקרייזלר, לא? המשלוח יהיה משלוח מיוחד, נכון? המכס יגבה עליו עשרות אחוזים, לא? יהיו דמי טיפול? אז איפה בעצם הבעיה עם המחיר?
שלישית - מה זה "לקוח לכל דבר ועיניין"? אם יש לך רכב שהיבואן לא יבא ארצה, הוא לא מחויב להחזיק חלקים עבורו- זה מאוד מאוד פשוט. אני עדיין לא מבין למה לקוח שצריך חלק שיחודי לרכב שלו צריך לקבל אותו מיידית. זה בלתי אפשרי. כשאני הזמנתי לרכב שלי קייס פתוח לדיפרנציאל במקום מוגבל ההחלקה לקח שבועיים וחצי עד שהוא הגיע- כי זה חלק שמעולם לא שווק בישראל בקיה. איפה הבעיה כאן? כל הקטע כאן, לפחות ממה שאני רואה, זה שהגברת לפתע "גילתה" שבמוסך לא יכולים לשבת לתקן את הצמה שלה-ומזה היא עושה כזה סיפור. איך אומרים....תצטרפי לתור. לא היתי מסכים עם הקביעה שהגברת לא ביקשה פריבילגיות- אחרת היא לא היתה מציינת שהיא ביקשה רכב חלופי כמו זה שמקבלים לקוחות רגילים.
לגבי הביקורת על היבואנית ועל כיסויי תחת ועיוותי דין (אוי, איך אני אוהב שאנשים ממשתמשים במילים גדולות שהם לא מבינים),- צר לי - מאוד קל לבוא ולטעון לכל מיני תאוריות קונספירציה מטורפות וגם מטומטמות למדי, יש לציין. אני משער שאם אתה נכנס לקטע של "מוצצי דם" וכו אז כנראה שיש לך משהו אישי נגדם, שגורם לך לחשוב שאני מעורב ככל הנראה באיזשהיא קונספירציה או השד יודע מה. ההבדל היחיד בינינו, לצערי, הוא שאני זה שבאמת היה מעורב עד לאחרונה בתביעה מול מכשירי תנועה. אני נתבעתי אישית על ידי מכשירי תנועה, על סכום שיכולתי לרכוש בו שני ג'יפ צ'רוקי חדשים, בגלל שכתבתי על לקוח שלהם שבחברה טרטרו אחרי שרכש ג'יפ חדש - ואז הודיעו לו שגלגליו החלידו כי הוא גר ליד הים. התביעה נסגרה לאחרונה, לאחר השקעה של לא מעט כסף בעורכי דין- כי זה עיניין של פרנציפ. אגב, אני ניצחתי במשפט וגם קיבלתי התנצלות. קשה לומר שמאז המקרה ההוא-וגם בכלל, אני חבר של מישהו במכשירי תנועה.
אני שמח לשמוע שהצעתי לעזור היא "חיבוק דוב"- אבל בניגוד למאמצי העזרה שלך (תודה, באמת, תודה, עזרת כל כך הרבה)- כנראה שאני באמת יכול לסייע, בעוד שאתה יכול לכל היותר להתלהם. עד היום בזכותי החליפו לגולש אחד כאן את הגיר האוטומטי בג'ימני (לא נזכיר את שמו, שלא יגידו אח"כ שהחליפו לו גיר) חינם אין כסף. גולש אחר שהתלונן על מחסור בחלקים לסמוראי שלו קיבל את כולם במשלוח מיוחד לאחר שבמכשירי תנועה נאמר לו שאין להשיגם כלל. וזה רק במכשירי תנועה כמובן. אחד אחר קיבל כמעט מנוע שלם בפטרול לאחר שאיימתי לכתוב על הנושא (למרות שאתה, כאמור, לא אוהב את הכתבות שלי) והיו גם מקרים בטויוטה שבהם עירבתי קולגות שלי בעיתונים אחרים. מעולם לא פרסמתי שסייעתי למישהו כאן, אך "חיבוק הדוב" (אחחחח המילים הגדולות- בטח התכוונת לומר "שרות דוב", שהוא ההיפך מ"שרות טוב") סייע ללא מעט גולשים.