-
1 קבצים מצורפים
תגובה: נעילה קידמית או אחורית מה עדיף ? - המבחן שלנו ושחיטת הפרה הקדושה (נעילה אחורית
בויכוח האינסופי הזה יש עוד כמה שיקולים. הראשון והמשמעותי מבינהם הוא עלות מול תועלת. אני לא חושב שאהיה רחוק מהמציאות אם אומר שרובינו לא נהגי אקסטרים בליגת העבירות, ומתוך הבנה שנעילה [כל נעילה] מעבר לשיפור העבירות גם שומרת על המכלולים מפני שהיא מונעת את הצורך בהשתוללות ושימוש בתנופה - מי שאין בידו התקציב לנשלטות או לנעילה אוטומטית בשני הסרנים - לדעתי טוב יעשה אם יתקין קדמית קודם [ על אחת כמה וכמה אם הרכב מצויד במוגבל החלקה תקין].
כמו במקרה של רכב לא נעול - מי שישתולל יחווה נזקים ללא ספק. אך מי שיפנים את מאפייני הנעילה וינהג במודעות [ללא פרצי גז ושינויי כיוון חריפים ופתאומיים] יקבל רכב שונה לגמרי. היה נחמד לראות פרצופים משתוממים למראה רודיאו מטפס את ה"צינור" בחניתה:p
שנית - עניין הבטיחות. שוב נתחיל בעניין התקציב. כשאין תקציב לנשלטת, אך הרכב משמש את המשפחה ביום יום, כשנוהגת עליו "שתחיה" - עדיף לפגוע במאפייני הנהיגה כמה שפחות. אז כבר הגבהנו, ושמנו צמיגים רועשים יותר ואוחזים פחות. להוסיף על כך סרן אחורי נעול אוטומטי - זה כבר סכנת נפשות. הקדמית - לא באה לידי ביטוי אלא בשילוב 4X4 ולכן לא משפיעה על חיי היום יום.
לסיכום - היותר טוב או פחות טוב בדיון הזה מאוד תלויים בנק' היחוס. אני [ורבים שכמותי - בעלי איסוזואים שגם אם ירצו - אין נעילה אחורית שמתאימה להם] מצאתי את פתרון הנעילה האוטומטית הקדמית אידיאלי ברוב הפרמטרים.
my 2 centsקובץ מצורף 46705
-
תגובה: נעילה קידמית או אחורית מה עדיף ? - המבחן שלנו ושחיטת הפרה הקדושה (נעילה אחורית
עומרי, SOS,
שניכם טועים בהנחה בסיסית מאוד:
חלוקת המשקל לא משתנה עם הזוית כלל!
הסרן האחורי והקדמי מועמסים בדיוק אותו הדבר בכל זוית, רק הווקטור משתנה.
חשבו על זה כך: כמו שעמרי אמר - הרכב בעליה, כמעט מתהפך - אף מעל זנב,
הסרן האחורי כלל לא מוצמד לקרקע, אלא נדחק לאחור לכיוון הזנב. במצב כזה שני הסרנים מאבדים אחיזה באותו הזמן.
בחישוב כולל, יוצא שהסרנים מועמסים בדיוק אותו הדבר.
לגבי מה עדיף, נראה לי ששתי האופציות די זהות:
נעול קדימה - יכולת להרים את האף מעל מדרגה בצורה טובה יותר,
נעול אחורה - יכולת להרים את הזנב מעל מדרגה בצורה טובה יותר.
נעול כפול - הטוב משני העולמות.
יש לזכור שנעילה על סרן כל שהוא בשילוב נעילה אורכית או טרנספר טיפש ללא דיפרנציאל מביאה לתוצאות טובות בהרבה.
זאת מישום שהנעילה מגבילה את הסיחרור של הגלגלים על הסרן הנגדי.
כמו כן, לדחוף קוביה ולמשוך קוביה נדרש אותו הכח ב ד י ו ק! הכח נדרש להתגבר על החיכוך הסטטי.
החיכוך תמיד אותו החיכוך, לכן הכח הדרוש זהה גם כן..
2 הסנטים שלי...
לירון
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
alal
ויטרה היא רכב קצר .התובנות מתייחסות בעיקר לארוכים שם המשקל הקדמי הוא גורם מכריע.
הפיסיקה מתעלמת מהתובנות, שהן סוביקטיביות לגמרי. מעבר לכך שהפיסיקה מתעלמת מהויטרה, הקצרה והארוכה.
את הפיסיקה מעניין מרכז כובד, נקודות המגע בקרקע, זוויות כאלה ואחרות ועוד.
אבל הפיסיקה של רכבים בתנועה היא עניין מסובך. זה לא מכניקה של גוף קשיח.
ניקח לדוגמא את הגומי שממנו עשוי הצמיג, גומי מתנהג אחרת מגוף קשיח שבמצב החלקה מקדם האחיזה שלו יורד. גומי, במצב החלקה, עד גבול מסוים, מקדם האחיזה שלו עולה.
אבל אני לא מבין בפיסיקה הזאת מספיק.
אז עד שלא יגיע ג'יפאי פיסקאי, כל ג'יפאי באמונתו יחיה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נעם1
הפיסיקה מתעלמת מהתובנות, שהן סוביקטיביות לגמרי. מעבר לכך שהפיסיקה מתעלמת מהויטרה, הקצרה והארוכה.
את הפיסיקה מעניין מרכז כובד, נקודות המגע בקרקע, זוויות כאלה ואחרות ועוד.
אבל הפיסיקה של רכבים בתנועה היא עניין מסובך. זה לא מכניקה של גוף קשיח.
ניקח לדוגמא את הגומי שממנו עשוי הצמיג, גומי מתנהג אחרת מגוף קשיח שבמצב החלקה מקדם האחיזה שלו יורד. גומי, במצב החלקה, עד גבול מסוים, מקדם האחיזה שלו עולה.
אבל אני לא מבין בפיסיקה הזאת מספיק.
אז עד שלא יגיע ג'יפאי פיסקאי, כל ג'יפאי באמונתו יחיה.
הפיזיקה לגמרי לא מתעלמת מאורך האוטו.
כפי שידוע לך מרכז הכובד הוא בערך במרכז ולמטה , ככל שתהיה רחוק מהמרכז כך יעלה הכח בקצה הווקטור .
עשה ניסוי ביתי קטן ובסיסי בהבנת מומנטים והשפעת אורך הזרוע :
קח מקל מטטא קשור לו משקולת של 1ק"ג בקצה אחד ונסה להרימו מהקצה השני , סיכוי גבוה שלא תצליח או שיהיה קשה.
נסה את אותו הדבר עם חצי מקל ותראה שאתה צריך להפעיל חצי מהכח. (אנלוגיה לרכב ארוך או קצר)
לכן רכב ארוך יחווה יותר משקל בקצה וכך אחיזת הגלגלים הקידמיים תהיה טובה יותר מאשר ברכב קצר.
לגבי עבירות :
לאורך השנים נסעתי עם אין ספור חברים ורכבים , לי תמיד יהיתה נעילה קדמית אוטומאטית ומוגבל החלקה מאחור מקורי (טרופר , גראנד) .
עליונות ברורה על רכבים נעולים רק מאחור בעליות הבאות (דוגמה ): צינור בחניתה , קקה , גיתה , עשוש , ורדית , מעלה בוקר ועוד רבים וטובים .
איך אומרים ,עזבו פיזיקה ותיאוריות המציאות מראה תוצאות . וכל זאת בלי להכניס אלמנטים של עלות תועלת , בטיחות , בעייתיות ועוד ,זה לא רלוונטי לדיון זה. דיון זה ממוקד בסוג נעילה ויעילותה .
נכון אמר קודמי שהמשקל לא משתנה אלא וקטור הכח , ככל שהרכב ארוך יותר השפעת וקטור הכח יורדת והאחיזה מקדימה תושפע פחות .
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
alal
הפיזיקה לגמרי לא מתעלמת מאורך האוטו.
כפי שידוע לך מרכז הכובד הוא בערך במרכז ולמטה , ככל שתהיה רחוק מהמרכז כך יעלה הכח בקצה הווקטור .
עשה ניסוי ביתי קטן ובסיסי בהבנת מומנטים והשפעת אורך הזרוע :
קח מקל מטטא קשור לו משקולת של 1ק"ג בקצה אחד ונסה להרימו מהקצה השני , סיכוי גבוה שלא תצליח או שיהיה קשה.
נסה את אותו הדבר עם חצי מקל ותראה שאתה צריך להפעיל חצי מהכח. (אנלוגיה לרכב ארוך או קצר)
לכן רכב ארוך יחווה יותר משקל בקצה וכך אחיזת הגלגלים הקידמיים תהיה טובה יותר מאשר ברכב קצר.
לגבי עבירות :
לאורך השנים נסעתי עם אין ספור חברים ורכבים , לי תמיד יהיתה נעילה קדמית אוטומאטית ומוגבל החלקה מאחור מקורי (טרופר , גראנד) .
עליונות ברורה על רכבים נעולים רק מאחור בעליות הבאות (דוגמה ): צינור בחניתה , קקה , גיתה , עשוש , ורדית , מעלה בוקר ועוד רבים וטובים .
איך אומרים ,עזבו פיזיקה ותיאוריות המציאות מראה תוצאות . וכל זאת בלי להכניס אלמנטים של עלות תועלת , בטיחות , בעייתיות ועוד ,זה לא רלוונטי לדיון זה. דיון זה ממוקד בסוג נעילה ויעילותה .
נכון אמר קודמי שהמשקל לא משתנה אלא וקטור הכח , ככל שהרכב ארוך יותר השפעת וקטור הכח יורדת והאחיזה מקדימה תושפע פחות .
ידידי,
אתה אונס את הפיסיקה לתובנות שלך.
למומנט סיבובי אין באמת קשר ישיר לעליה של מעלה כזה או אחר עם נעילה כזאת או אחרת והוא בטח לא מסביר השפעת מרחק הסרנים על עבירות ברכבים קצרים וארוכים. http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%...9B%D7%95%D7%97
הכח לא עולה בקצה של הוקטור, הכח הוא קבוע. וקטור הוא גודל פיסקלי בעל כיוון במרחב. אפשר לתאר בוקטור כח, תאוצה, מהירות והעתק.
גם קודמך שדיבר על משקל, וקטור, כח ואחיזה ברכבים קצרים וארוכים משתמש במושגים מענף פיסקלי שנקרא מכניקה של גוף קשיח, שבינו לבין העולם הג'יפאי יש מעט מאד.
אבל בוא נעזוב את הפיסיקה, לפחות עד שיבוא משיהו שבאמת מבין בפיסיקה, ונלך למציאות. מכיר את המושג הידוע, בעיקר למי שהולך ברגל, "חכם השביל מן ההולך בו" אז באנלוגיה לעולם הנעילות, השביל הולך לנעול את האחורי לפני שהוא נועל את הקדמי.
אני כשלעצמי, מתכנן להתקין בלהטוט מבית לאנד רובר דטרויט לוקר באחורי ודטרויט טרוטרק בקדמי ותודה לקרן השתלמות. ואם אחליט רק על נעילה אחת זה יהיה רק באחורי.
מצד שני, אחד מקודמי, טען שנעילה אוטומטית בסרן האחורי זה סכנת נפשות.
ואתה טוען שנעילה קדמית יעילה מאחורית.
ואני, לטעמי, נעילות דיפרניציאל זה עניין של אמונה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נעם1
ידידי,אתה אונס את הפיסיקה לתובנות שלך.למומנט סיבובי אין באמת קשר ישיר לעליה של מעלה כזה או אחר עם נעילה כזאת או אחרת והוא בטח לא מסביר השפעת מרחק הסרנים על עבירות ברכבים קצרים וארוכים.
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%...9B%D7%95%D7%97הכח לא עולה בקצה של הוקטור, הכח הוא קבוע. וקטור הוא גודל פיסקלי בעל כיוון במרחב. אפשר לתאר בוקטור כח, תאוצה, מהירות והעתק.גם קודמך שדיבר על משקל, וקטור, כח ואחיזה ברכבים קצרים וארוכים משתמש במושגים מענף פיסקלי שנקרא מכניקה של גוף קשיח, שבינו לבין העולם הג'יפאי יש מעט מאד.אבל בוא נעזוב את הפיסיקה, לפחות עד שיבוא משיהו שבאמת מבין בפיסיקה, ונלך למציאות. מכיר את המושג הידוע, בעיקר למי שהולך ברגל, "חכם השביל מן ההולך בו" אז באנלוגיה לעולם הנעילות, השביל הולך לנעול את האחורי לפני שהוא נועל את הקדמי. אני כשלעצמי, מתכנן להתקין בלהטוט מבית לאנד רובר דטרויט לוקר באחורי ודטרויט טרוטרק בקדמי ותודה לקרן השתלמות. ואם אחליט רק על נעילה אחת זה יהיה רק באחורי.מצד שני, אחד מקודמי, טען שנעילה אוטומטית בסרן האחורי זה סכנת נפשות.ואתה טוען שנעילה קדמית יעילה מאחורית.ואני, לטעמי, נעילות דיפרניציאל זה עניין של אמונה.
בוא נעזוב את הפיזיקה ואמונות תפלות עלולות להביא מזל רענצמד לעובדות ולנסיון בפועל.ואני מקווה שיהיה רק טוב. בכל מקרה אחרי שתתקין את האחורית אשמח להצטרף לטיול משותף.בהצלחה
-
נעילה אחורית אוטומאטית היא סכנת נפשות... בלי להעליב, להרבה אנשים יש נטיה לכתוב "עובדות" על נעילות דיפרנציאל מבלי שיהיה להם מושג בהן.
בחזרה לנושא הדיון, הויכוח קדימה קודם או אחורה הוא התנצחות ארוכת שנים, אבל כבר המון פעמים הגיעו למסקנה שמתחילים בנעילה אחורית. עם זאת, יש רכבים בהם לא ניתן בכלל או לא ניתן בעלות סבירה להרכיב נעילה בסרן האחורי, ולכן נכון יעשו אם ירכיבו נעילה קדמית. מכאן ללהפוך את זה לתורה שלימה של עדיפות טכנית, יש מרחק גדול. בשורה התחתונה, יש שחקני כדורגל שלובשים את אותם תחתונים כל משחק כי לדעתם הם גורמים להם לשחק יותר טוב, אז בטח שכל אחד יכול לשפר או לשדרג כל רכיב אם לטעמו זה יגרום לג'יפ שלו להיות יותר עביר. אם זה מעוגן בעובדות או לא-מה זה משנה? זה הג'יפ שלי\שלך\שלו, שכל אחד יעשה מה שנראה לו הכי נכון!
שבת שלום-קובי
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
liron_al
יותר מזה - נעילה קדמית (או אחורית) בטרנו לא מצביעה על כלום. אין דיפרנציאל מרכזי, ז"א שברגע שאתה נועל,
ולא חשוב אם אחורה או קדימה, אתה אוטומטית מגביל את הסרן הנגדי.
עוד דבר, אין מצב שהציריות בטראנו יעמדו במומנט שמפעילה הנעילה. לדברי ARB, זו הסיבה שאין להם דגם לטראנו מקדימה.. שלח לינק!!
סיקרנת אותי!
לירון,
לגבי הפסקה הראשונה אתה טועה מאוד. קרא שוב את המדריך לנעילת דיפרנציאל - פיספסת את הנקודה. אל תבלבל בין נעילה אורכית לרוחבית. כל הדיון כאן הוא על נעילה רוחבית.
לגבי הפסקה השניה, אני חושב שאתה טועה גם כאן. מה שישבור לך את הציריות בטראנו (או בכל רגל אחר) זה הנהג ולא הנעילה.
בברכה,
יוני5
-
אם כבר מדברים על זה,, כדאי (לחשוב על זה) להרכיב על סופה נעילה קידמית אוטו׳? אני יודע שיש כבר כאלו שהרכיבו אבל אני חושב על זה שנעילה אוטו׳ ננעלת רק אם מופעל עליה כוח כל שהוא (יש לי אחורית כזאת) וכידוע בסופה אין לוקרים אז יוצא שהגלגלים הקידמיים תמיד יפעילו עליה לחץ/ כוח ומצד שני הדרייבשאפט ״ מתנגד״ ואז יוצא שהיא ננעלת מהכוח של הגלגלים לא?
-
לירון - שקלתי את הנעילה הזו לפני שהתקנתי את הדטרויט מאחור.
http://www.jeepolog.com/forums/showt...highlight=loka
לגבי הויכוח כאן, ניראה לי עקר, יותר וויכוח "של מי גדול יותר".
וברור "ששלי גדול יותר", כי הוא ניתמך "בכוחות" הפיזיקה. וכמו שדורון כתב,נעילה קידמית ממש מיותרת ביחס לאחורית, ובכלל עדיף אוטו'... אז הרכב מיתנהג ממש הרבה יותר טוב בשטח, תוך מיקרו שנייה הנעילה נפתחת וניסגרת ללא צורך להתערב. אבל מאבדים את רוב הכיף בטיפוס מעלות רגילים, נישארים רק המעלות הקשים, אלו ששוברים את הרכב...
לי היה את הג'וק של מכוניות מונסטר על שלט. שם בעולם המיני, וללא הפחד של להפוך את הרכב על נוסעו, זה רק עיניין של דקה לחבר\לנתק ציר.
עשיתי כמה ניסיונות על כורכר קטן בעלייה. לא רוצה להגיד ששהנעה הקידמית היתה מיותרת, אבל כשהכנסתי את את הדיפ הנעול מקדימה, זה לא שינה מאומה לאומת הציר האחורי הנעול.
יכול להיות שחלוקת המישקל שונה ברכב רגיל, אבל במיני ההנעה הקידמית נעולה לא שינתה הרבה.
רבין
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
liron_al
טל, איזו נעילה התקנת בטראנו לקדימה?
בחיפושים מתישים ברשת לא מצאתי שום נעילה שתתאים... (R180A)
יותר מזה - נעילה קדמית (או אחורית) בטרנו לא מצביעה על כלום. אין דיפרנציאל מרכזי, ז"א שברגע שאתה נועל,
ולא חשוב אם אחורה או קדימה, אתה אוטומטית מגביל את הסרן הנגדי.
עוד דבר, אין מצב שהציריות בטראנו יעמדו במומנט שמפעילה הנעילה. לדברי ARB, זו הסיבה שאין להם דגם לטראנו מקדימה.. שלח לינק!!
סיקרנת אותי!
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
שאלה :
כשאתה עומד במישור מול מדרגה ,מה לדעתך עדיף אחיזה קידמית או אחורית ?(להתחלת טיפוס כמובן, שברוב המיקרים זה הכל)
כשאתה צריך להעביר קוביה בחול במישור ,מה עדיף לדחוף אותה או לגרור אותה ?
לפי השאלה שלך בכלל לא קראת מה שנכתב.
אם תחזור ותקרא שוב את מה שכתבתי (ואני אתן לך רמז, מה שהודגש) תראה שהתשובה כבר שם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידו לוריה
לפי דעתי בקקה עדיף נייר טואלט :p;), ויכוח חסר טעם נניח שכול התאוריות שלכם נכונות אז מה פעם אחת זו עובדת בשטח ופעם השניה מכוון שהנתונים תמיד משתנים עם זה נהג אחר /רכב אחר / צמיג אחר /נעילה אחרת /שטח אחר וכו' אז תמיד יהיה אחד ממכם שיהיה צודק זה לא אומר שזה הבחירה האבסולוטית לא של רכב ולא של נעילה אחורית / קידמית , או בקיצור כמו שפותח שרשור זה בחר לפתוח :
אני רק מקווה שלא הרסתי לכם את הדיון ;)
עידו
טעות בידך,
כדי להגיע למסקנה אמיתית אתה קובע את כללי הבדיקה כך שמשתנים כמו רמת נהיגה או בחירת קו לא יהוו משתנה בעל משקל או יהוו משקל זניח בניסוי/בדיקה.
זה לא כזה מסובך, רק לעשות את זה בפעם הראשונה כמו שצריך- רכב זהה/מפרט זהה, מספר נהגים ושטח בדיקה שאתה יודע בדיוק מה הוא מציב בפני הרכב ולבסוף מספר חזרות כדי לנטרל טעויות דגימה.
בצורה הזו תקבל תשובה מאד ברורה מה עדיף בטיפוס בשיפוע, כמו שהציג פותח השרשור.
הוא לא דיבר על תשובה אבסולוטית אלא על טיפפוס במעלה, בו הרכב בשיפוע חיובי.
מסיבה זו פרייבט עם הנעה קדמית עולה ברוורס במקומות בהם הוא לא מסוגל לעלות עם האף קדימה קדימה, ורכבים עם הנעה אחורית גרועים בלטפס ברוורס בעלייה, כי המשקל על הסרן התחתון מייצר אחיזה טובה יותר מהסרן במעלה השיפוע.
באותה המידה, בשפ"צ, הגלגל העליון יאבד אחיזה מוקדם יותר מחברו לסרן הנמצא בחלק התחתון, עליו נמצא רוב משקל הרכב.
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
טעות בידך,
כדי להגיע למסקנה אמיתית אתה קובע את כללי הבדיקה כך שמשתנים כמו רמת נהיגה או בחירת קו לא יהוו משתנה בעל משקל או יהוו משקל זניח בניסוי/בדיקה.
זה לא כזה מסובך, רק לעשות את זה בפעם הראשונה כמו שצריך- רכב זהה/מפרט זהה, מספר נהגים ושטח בדיקה שאתה יודע בדיוק מה הוא מציב בפני הרכב ולבסוף מספר חזרות כדי לנטרל טעויות דגימה.
בצורה הזו תקבל תשובה מאד ברורה מה עדיף בטיפוס בשיפוע, כמו שהציג פותח השרשור.
הוא לא דיבר על תשובה אבסולוטית אלא על טיפפוס במעלה, בו הרכב בשיפוע חיובי.
.
אכן כפי שכתבת כך היה , מעלה ברור וקצר כ 30 מטר עם זוית חדה (רואים רק שמיים) המשלב כמעט את האלמנטים , עם דרדרות קשות ,מדרגות סלע + שיפוע צד , לנהגים היתה אפשרות זהה לעלות עם רכבם זהים למעט הנעילות .
כולם קיבלו את אותה ההכוונה ומספר המסלולים בעליה הוא לא רב .
בתנאים הנ"ל , הנעילה האחורית נמצאה נעה על סקאלה של מיותרת למצב של מסוכנת , בעלי שתי נעילות או נעילה קדמית עלו בקלות "יחסית" .
הרבה רכבים ניסיתי להעלות במעלה הנ"ל , עוד לא ראיתי מישהו עם אחורית בלבד עולה שם !
-
דורון,תגדיר טיפוס.
אתה ממשיך לתאר את העולם כשחור ולבן ,במציאות לשימחתי זה לא כך,אחרת היה לנו מצ'עמם לטייל עם הכירכרות שלנו.
אתה "ננעל" על שיפוע אחיד בתאוריה שלך ,וכמובן אתה צודק.
טיפוס זה גם לעלות על מדרגות סלע ממצב של זוית "0".
לא לחינם שאלתי את השאלה,שהיתה מובילה אותנו לדיון ,באיזה זוית כבר אין לנעילה קידמית יתרון על נעילה אחורית באחיזת טיפוס מדרגה.
דיון שגם היה מוביל לשום מקום.
החיים אפורים,לפעמים חיכוך של אבן של כמה ס"מ תהיה ההבדל אם אתה למעלה או לא.
זה עד כדי כך אבסורד ו"היצטרפות מקרים" שלפעמים גם טעות של נהג עוזרת.
כמובן שהפיזיקה עובדת ,במיקרים מציאותיים היא מאוד מורכבת .
טל
-
לא אכנס לא לפיסיקה ולא לויכוח . הרי כבר נאמר שזהו ויכוח רב שנים והדיון ממשיך ....
תחשבו איזה סרן כמעט בכל הג'יפים הוא הגדול והחזק יותר ... ? מישהו חשב או צריך הסבר למה ?
אז אתם מבינים כנראה מהי עמדתי בנושא ...
תנעלו את הקדמי לפני האחורי (בהנחה שאין שם איזה מוגבל) ואתם מסתכנים בשבר ונזקים לקדמי החלש יותר ,
שתיאורטית ואפילו כן , מעשית , כשנעול רוחבי ו 3 גלגלים ללא אחיזה אותו אחד ימשיך להניע את הרכב . אתם קולטים
את העומס על הסרן/בירפילד/ציריה הקדמית ? . עכשיו תוסיפו לזה מומנט/משקל/התנגדות,חיכוך ויש אחלה מתכון לשבירה ונזקים .
לא יעזור בית דין , אקסים / סרן אחורי מותאמים לעומסים גדולים בהרבה .
וכן, כבר ראיתי ג'יפ נעול כפול בסלעים כש 3 מגלגליו באויר והוא מתקדם כשרק האחורי שמאלי מספק התקדמות .
שחר .
-
טל,
הדיון נפתח בשאלה לגבי טיפוס במעלה, כשהאף גבוה מהתחת, לא במישור בגישה למדרגה.
העולם רחוק מלהיות שחור ולבן, אבל הבסיס לתהליכים מלווה אותך לכל הדרך.
כשרוצים לבדוק משהו, מתחילים בתנאי פתיחה עם מינימום "רעש" סביבתי, ולכן ניסוי שנועד לבדוק לאיזה סרן יש יותר אחיזה בשיפוע, אתה מבצע קודם כל במקום שמנטרל את הרעש, ולצורך העניין, מדרגות וחילופי מקדמי אחיזה הם רעש בשלב זה.
מספיק דיבורים, אני את המשחק הזה כבר עשיתי, זה מאד מוחשי מה קורה שם.
אני ממליץ בחום לספקנים לעבור מהשלב התיאורטי למעשים.
-
לדעתי, הויכוח הזה כלל לא מיותר, הוא חשוב בעצם קיומו. הרבה אנשים ללא נסיון עומדים בפני השאלה הזו בעת שהם חפצים לעלות מדרגה עם יכולות הרכב שלהם.
בכל אופן, יתכן שבמעלה הספציפי הזה לנעילה הקידמית יתרון. אולם, אני לא חושב שניתן להגיע למסקנה סופית ממעלה אחד, צריך לנסות בעוד מספר מקומות.
בנוסף, להבנתי אדון הלל (פותח השרשור) היה שם שבוע קודם ולפעמים זה בדיוק מה שעושה את ההבדל...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יניב גולן
לדעתי, הויכוח הזה כלל לא מיותר, הוא חשוב בעצם קיומו. הרבה אנשים ללא נסיון עומדים בפני השאלה הזו בעת שהם חפצים לעלות מדרגה עם יכולות הרכב שלהם.
בכל אופן, יתכן שבמעלה הספציפי הזה לנעילה הקידמית יתרון. אולם, אני לא חושב שניתן להגיע למסקנה סופית ממעלה אחד, צריך לנסות בעוד מספר מקומות.
בנוסף, להבנתי אדון הלל (פותח השרשור) היה שם שבוע קודם ולפעמים זה בדיוק מה שעושה את ההבדל...
כפי שציינתי , הניסיון הצטבר לאורך המון טיולים , פשוט יצא במקרה שביום מסויים היינו עם אותם הרכבים רק עם נעילות שונות ולכן זה מאוד בלט .
הנסיון שלי האישי מצביע על יתרון בולט לקדמית.
בעבר היה לי רכב אשר בתחילה נעלתי אותו קדימה ונהנתי מאוד מאוחר יותר הוספתי לו נעילה אחורית , היה שיפור כמובן אך הוא היה זניח ובא לידי ביטוי ממש בקצוות .
אני מציין שוב כי כל הכתוב הוא ללא התחשבות בעלויות , שבירות ועוד כל מיני מפגעים ודברים מפחידים שאנשים מעלים כאן .
אני מנסה לייצר פה דיון פונקציונאלי בלי להכנס להבטים של עלות , פחדים , ארוך יותר , נמוך יותר ואמוציות .:)
-
כלכך לא נכון שאתה עוד לא יודע את זה!!!
אתה כל כך מתעקש על התיאוריה כשמהציאות בשטח מוכיחה אחרת
אבנר עשה את הניסוי הזה בפעם הראשונה על טרופר עם סקפטיות רבה -בהמלצה והדרכה שלי
אני גיליתי את זה כמו שגילו את הצ'יפס כשנפלה לטבח בטעות חתיכת תפו"א לשמן רותח
אצלי הקומפרסור של הarb עבד אך לא בתפוקה מלאה ומכיוון שקו האויר קדימה קצר בהרבה אז הקדמית ננעלה והאחורית לא (תוכל לראות זאת בסרטון המצורף)ועדיין עליתי הרבה יותר בקלות מפטרול שגם נעול אחורה ,גם סטבילייזר מתנתק, וגם סרן חי קדמי
ההסבר פשוט
כשגלגל קדמי פוגש סלע הוא נעצר
אם גם יש הפרש גבהים בין שני צידי הסרן ולגלגל הנגדי אחיזה נמוכה הכח יעבור לגלגל זה והוא סתם יפרפר
במיקרה כזה הסרן האחורי לבדו ינסה להתגבר על המדרגה /סלע
אך הגלגל הקדמי שנעצר יהווה "רגל ציר" וכל הרכב יסתבסב סביב נקודה זו מה שבמקרים של עבירות טכנית במקומות צפופים יגרום לתסבוכת שכן אתה עלול למצוא את הזנב בתוך מכשול שלא תכננת ללא יכולת לסגלת אחורה מצד אחד ומצד שני ללא יכולת לטפס קדימה = תקוע
בקיצור תסתכל בקישור הבא
http://www.youtube.com/user/sergioko...41/rbZJDgG25xo