-
תגובה: מחפש רכב בתקציב עד 10,000 שח
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אישית לא אהבתי את הקוואליר (כשהיה יותר חדש והרבה יותר יקר, ונחשב ללהיט בשוק) בגלל איכות נמוכה והתנהגות כביש לא טובה בלשון המעטה. לטעמי לא היתה לאוטו הזה שום תכונה אחרת שבלטה לטובה ויכלה לפצות על שני המינוסים הנ"ל.
כמשומשת ישנה בזול, כמובן שהכללים משתנים לגמרי. אם אני ממליץ לאנשים כאן לקנות סובארו ליאונה בת 18, (שנטו כמכונית היא זבל עופות, חרא מזוקק - ביצועים גרועים, התנהגות גבולית, לא נוחה, לא בטוחה) מכונית שמייצגת את העידן בו סובארו יצרו חרא של מכוניות - וכל זה אך ורק כי היא אמינה ברמה כמעט לא הגיונית - וכפועל יוצא מזה היא גם זולה לאחזקה ברמות שלא מוכרות לבעלי מכוניות מדגמים אחרים - כנראה שהפנמתי כבר מזמן את הכללים השונים.
ואז המסקנה ,
רכב עם 2 כריות אוויר , ABS , כמו קרון רכבת בכביש המהיר, חלקים כמו זבל ובזול באיביי, לא מתחמם ! , מומנט וכוח זמין,
אמינות לא רעה בכלל, צריכת דלק 1 ל- 13 , מזגן חבל"ז אמרתי ?
כול זה בפחות מ 10000 ש"ח . לא עדיף מפיאסטה, ג'אסטי ,205 או ליאונה זקנה ?
רענן
נ.ב - תאמין לי שאם תחזיק אחת כזאת לצד הסופה, הסופה תעלב כול פעם שתעדיף הקוואליר על פניה ...
-
ניסן אלמרה. ידנית.
חמור עבודה, שרשרת טיימינג, מזגן טוב ואמינות מוחלטת. (מנסיון ולא מסיפורים).
נוחה ומתנהגת הרבה יותר טוב מהתדמית שצמודה ליפאניות מאותה תקופה.
-
ההתנהגות המחורבנת של יפניות ישנות זה לא "תדמית". זו עובדה.
-
רענן, בלי לשלול את הקוואליר, חלקים כמו זבל אני מעדיף בפירוקיה 10 דקות מהבית, לא באיביי.
לפעמים אתה רוצה את החלק שאתה צריך לא רק בזול אלא גם עכשיו - ולא רק בעוד שבועיים שלושה (אם לא ייעצר בדרך ע"י משרד התחבורע).
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
רענן, בלי לשלול את הקוואליר, חלקים כמו זבל אני מעדיף בפירוקיה 10 דקות מהבית, לא באיביי.
לפעמים אתה רוצה את החלק שאתה צריך לא רק בזול אלא גם עכשיו - ולא רק בעוד שבועיים שלושה (אם לא ייעצר בדרך ע"י משרד התחבורע).
ראשית, יש הרבה היצע משומש לקוואליר פה בארץ.
שנית, חלקים חדשים מקוריים מאיביי עולים פחות ממשומשים פה.
שלישית, 3 רכבים ל 2 נהגים, זה יתירות שלא משביתה אותך בכול מצב.
חוץ מזה, אני נהנה (ובזול), זאת המלצתי מנסיון, ירצה, יקח (לא את שלי. שלי לא מוצעת למכירה)
רענן
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
שלישית, 3 רכבים ל 2 נהגים, זה יתירות שלא משביתה אותך בכול מצב.
רענן
זה נכון. גם אני במצב כזה (כבר שבועיים ששתי מכוניות ערוכות ומחכות לפקודתי. "כך יצא", כמו בפרק האחרון של רמזור. מין הסתם, כדי להזדחל לעבודה בת"א אני מעדיף את הפוקוס הממוזגת ולא את הסופה)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
ההתנהגות המחורבנת של יפניות ישנות זה לא "תדמית". זו עובדה.
זה בסדר, גם אני חטאתי בבורות מסוימת בכל הקשור לניסן סאני/אלמרה , אחרי שנים של סגידה עיוורת לתוצרת הצרפתית הינדוסה מחדש והכרתה ברמת הבורג.
בפועל הסאני/אלמרה במיוחד בגירסאות הידניות מתנהגות פנטסטית.
הגיר קצר מאד ללא חורים ותחושה מעולה בידית, מערכת בלימה מצוינת, הגה מתקשר 3.0 LTL, ומי שרק רוצה יכול לשפר אותה עד אינסוף בזכות שוק אפטרמרקט רחב וניסן סאני פולסר אחת שחוללה מהפך.
-
[QUOTE=mik_l86;401993]אתה יכול ללכת על כיוון של איביזה =זו כשלעצמה המלצה טובה מאודהבעיה באיביזות שצריך לקנות ארגז של בתי מצערת, אולי אחד יהיה טוב!.....את זה ,אין לי מושג מהיכן הבאתה את זה,לי שתי איביזה אחת 96 השנייה 2001 ועד עכשיו שום תקלות בנושא מצערת!
לכן..ואני אומר לך,רכב אמין זול נאמן!!!!!
-
האם לכל הפיאסטות יש מנוע מברזל?
השאלה שלי היא למודלים שמעל 2001.
אביגדור
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
AvigdorAharon
האם לכל הפיאסטות יש מנוע מברזל?
השאלה שלי היא למודלים שמעל 2001.
אביגדור
אולמניום בלבד !
הדגמים "המרובעים" (לא דיאנמיק) מתחת ל 95 הם מנוע ברזל חלש (מבחינת כ"ס) אך שורד.
רענן
-
אתה מתכוון לפיאסטה YOUTH, עם מנוע 1.3 ליטר. 60 כ"ס כשהיה חדש. כעיקרון זה מנוע הפורד המיושן שהיה עוד באסקורט ברנדה. בלוק וראש ברזל, גל זיזים תחתון (בתוך הבלוק) שסתומים עיליים OHV. ה"מודרניזציה" היחידה שעבר המנוע הזה זו מערכת הזרקה חד נקודתית. יש לו מומנט לא רע בסל"ד נמוך אבל הוא לא אוהב סל"ד גבוה ולכן הביצועים שלו קצת אנמיים - אבל הוא פשוט מאוד וחי כמעט לנצח. היתה גם גירסת 1.1 ליטר של המנוע הזה. גם הוא אמין, אבל עם 48-50 כ"ס כשהיה חדש, מדובר בביצועים ממש עייפים. אוטו שלא סוחב ולא עוקף ובדרך כלל גם ללא מזגן (יהרוג אותו לגמרי). את זה עזוב מראש. אין טעם.
היו גם מנועי CVH בנפח 1.4 ליטר עם גל זיזים עילי ו- 75 כ"ס. מנוע שהיה גם באסקורט אריקה ואוריון. ביצועים טובים יחסית, אבל די נדירים בפיאסטות בארץ.
ל"דינמיק" מהמודלים המאוחרים יש מנוע אלומיניום מודרני לזמנו, 1.25 ליטר עם הזרקה רב נקודתית ו- 75 כ"ס. הוא מתנהג אחרת לגמרי, מאוד זריז ומהנה לנהיגה אבל לא שורד כמו המנוע העתיק.
בגדול כל אלה הם בדיוק אותה מכונית שיצאה לשוק לראשונה ב-89' (וגם היא מבוססת על הפיאסטה דור ראשון, זו מ-77' עם מתיחת פנים רצינית מ-84') למעט קצת עדכוני עיצוב. אוטו מאוד-מאוד מוצלח. פשוט ואמין, חזק מאוד מבחינת המבנה, היגוי מעולה והתנהגות מצוינת.
-
106/סקסו 1.4 הן אלטרנטיבה טובה יותר לפיאסטה, גם אם מדובר במנוע 16V.
החלקים בצרפתיות זולים יותר, יותר קל לטפל בהם במיוחד בכל מה שקשור בפרונט (אין גשר מעצבן כמו בפיאסטה) והדיפונים באינטריור של הפיאסטה הם שערוריה.
לטעמי סקסו 1.4 היא התמורה הכי טובה לסופר מיני משומשת בתקציב נמוך.
-
106/סקסו מהנות יותר לנהיגה ללא ספק, בעיקר בגלל משקל קל יותר ומנוע הרבה יותר "חי".
לא שהן לא אמינות, אבל במכוניות כל כך ישנות, כאשר אמינות ושרידות הן פקטור עיקרי, הן לא יכולות להתחרות בחוסן של הפיאסטה.
-
תנסה למכור היום קאווליר זה פגר מת
-
חוסן שמוסן, אם צרפתיה פשוטה מחזיקה 250,000 ק"מ, ומנועים עולים גרושים, במה הפיאסטה עוד מסוגלת להתעלות ?
-
אין לפיאסטה שום חוסן ביחס ל 106/סקסו. להיפך הוא הנכון.
ה-106/סקסו החל מהדור ה-II קרי 97 ואילך בנויות היטב ושורדות יפה מאד, גם פלסטיקה פנימית, גם מערכות חשמל וגם מנועים באופן יחסי כמובן לשנתון.
הבעיה עם הפיאסטות שרובן פליטות חברת השכרה ורובן נראות כמו רכב סטונדטים שטופל בדוקטרינת אחזקת שבר.
גירסאות 1.3 60 כ"ס מתסכלות בחוסר היכולת שלהם לייצר תנועה (כן, עד כדי כך) והגירסאות 1.25 16V נדירות בגיר ידני ויקרות לאחזקה באופן משמעותי.
את הצרפתיות קל מאד לתחזק, חלפים יש בשפע והם זולים , בפיאסטה זה יקר משמעותית במיוחד בחלקים ייחודיים ל 1.25.
אני מסייג ואומר שהסקסו/106 הרבה יותר אמינות בדור השני מכל צרפתיה אחרת מהתקופה הזאת.
ואחרי שכל זה נאמר, חפש לך אלמרה ידנית :)
רכב זריז בכל קנה מידה 0-100 באיזור ה-10 שניות , אמינות מופתית, מזגן טוב וצריכת דלק דומה, אז למה להתכלב בסופר מיני ?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
motorica.net
אין לפיאסטה שום חוסן ביחס ל 106/סקסו. להיפך הוא הנכון.
ה-106/סקסו החל מהדור ה-II קרי 97 ואילך בנויות היטב ושורדות יפה מאד, גם פלסטיקה פנימית, גם מערכות חשמל וגם מנועים באופן יחסי כמובן לשנתון.
הבעיה עם הפיאסטות שרובן פליטות חברת השכרה ורובן נראות כמו רכב סטונדטים שטופל בדוקטרינת אחזקת שבר.
גירסאות 1.3 60 כ"ס מתסכלות בחוסר היכולת שלהם לייצר תנועה (כן, עד כדי כך) והגירסאות 1.25 16V נדירות בגיר ידני ויקרות לאחזקה באופן משמעותי.
את הצרפתיות קל מאד לתחזק, חלפים יש בשפע והם זולים , בפיאסטה זה יקר משמעותית במיוחד בחלקים ייחודיים ל 1.25.
אני מסייג ואומר שהסקסו/106 הרבה יותר אמינות בדור השני מכל צרפתיה אחרת מהתקופה הזאת.
ואחרי שכל זה נאמר, חפש לך אלמרה ידנית :)
רכב זריז בכל קנה מידה 0-100 באיזור ה-10 שניות , אמינות מופתית, מזגן טוב וצריכת דלק דומה, אז למה להתכלב בסופר מיני ?
למה רק נראות כמו "רכב סטודנטים"? הפיאסטות הן אשכרה כאלה. ולא בכדי. זה כנראה האוטו היחיד שסטודנט דלפון יכול להרשות לעצמו להחזיק, ולהזכירך - סטודנטים בדרך כלל לא מודדים 0 ל-100 אלא כמה אגורות נשארו להם בארנק.
הפיאסטות הללו גם מצליחות להסתדר לא רע גם עם תחזוקת שבר, מה שקשה לומר על כמעט כל אוטו אחר בגיל ובקילומטראז' שלהן, למעט אולי סובארו ליאונה.
אני מאוד אוהב את הצרפתיות הקטנות, אבל קלות בטיפולים אף פעם לא היתה הצד החזק אצלם. ואני מכיר ממש טוב רנו קליאו ופיז'ו 306.... לך תגיע לכל מיני איברים מוצנעים שם למטה. מין קטע צרפתי כזה.
בפיאסטה שהיתה לנו (מאוד מזמן) לעומת זאת, אתה יכול כמעט לעמוד בתוך תא המנוע ואין בעיה להגיע לכל חלק וחלק.
-
אני לא יודע באיזה גירסא של 306 טיפלת אבל מנסיון עם גירסאות ה 1400 ו 1900 8 שסתומים, לא הרגשתי קושי בביצוע טיפולים מורכבים כולל טיימינג.
רק הגירסא הבכירה עם מנוע ה 16V וסעפות משתנות מורכבת מידי, אבל עם רצון אפשר להסתדר גם איתה.
-
זה לא אוטו לאישה. זה אוטו לעירא - ג'יפאי! - הוא יכול להתמודד ולפתור בזמן אמת כל מיני צרות קטנות של צרפתיות - לדרמן, איזולירבנד חבלה וכמה בקבוקי מים בתא המטען. לעומת זאת צריך איזשהו מקדם הנאה מהדרך. מזגן ורדיו טובים זה אחד, ומכונית שכיף לנהוג בה כשאתה לבד בדרך לעבודה, בכמה סיבובים הקטנים לפני שמגיעים הביתה, בלי שאף אחד יעיר לך, זה גם חשוב. צרפתיה ידנית, עם מנוע 1,600 - לטעמי האישי 106 או 306.
בהיסטוריה שלי 309 ו306, ובמשפחה רנו 4, 5, טווינגו ומגאן... המגאן אגב היתה יותר מדי אפילו בשביל אבא שלי. מאז המגאן, רק טויוטה... :D
-
תרשה לי לקחת אותך למקום אחר לגמרי. אני לא יודע אם הוא מכר את האוטו או לא.
בכל מקרה מדובר על מחיר שהוא פחות ממחצית התקציב שלך. צריך לסדר את המזגן שלו, ואתה מלך.
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=58157