מי זה קטלב??...:)
Printable View
מי זה קטלב??...:)
הויכוח הארוך בנוגע למידות הצמיגים לא יסתיים לעולם. רובנו עושים מזה אידיאולוגיה, לפי מה שמותקן ברכב.
את הלטוט שלי רכשתי לפני 4 שנים, דיפנדר 90 מודל 1996, פרטי ואני הבעלים השלישי שלו. לו במועד החיפוש הייתי יודע את מה שאני יודע היום הייתי מחפש רק ארוך. אין סוף יתרונות לארוך מול הקצר.
הרכבים הללו כבר לא צעירים ויש לתחזק אותם, אלה שרואים הרבה שטח ושטח קשה דורשים הרבה ערנות, רגישות, תחזוקה שוטפת והבנה שבגיל הזה מכלולים משמעותיים ויקרים מחזירים את נשמתם ליצרן. התחזוקה לא זולה כלל, בטח למי שאין את הידע והזמן לעשות זאת לבד.
עלות שלי לק"מ כולל הכל 3 ש"ח. שזה הכל, דלק, ביטוחים ותחזוקה. שווה כל אגורה ויותר זול מפסיכולוג.
מהנזילות תתעלם, כל עוד אין שיטפון.
והדיפנדר בשבילי הוא אכן סוג של קסם.
את הלהטוט הקצר יחליף בבוא היום אחד ארוך.
לטובתי וטובת כולם, אני לא אפתח שוב את הדיון לגבי צמיגים רחבים על דיפנדר. אתה מוזמן לעשות חיפוש בפורום, יש על זה המון מידע, המון דיעות והמון חילוקי דעות.
אני נסעתי כמה שנים עם 7.5 על דיפנדר ולאחרונה החלפתי ל235. מכיר מקרוב גם רכבים שנסעו על 265. ההמלתה שלי היתה אישית מנסיון וידע. שוב, תחפש על זה מידע
ותעשה מה שאתה מוצא לנכון.
נכון.
לא ידעתי שיש פה מחלוקות בנוגע למידות צמיגים.. נעשה חיפוש ונלמד את הנושא ונחליט מה לעשות.. העיניין הזה קצת דחוף כי הרכב נוסע עם 265 יחסית חדשים אבל בראשיון הוא צריך לנעול 235, הבעלים של הרכב קצת התעצל לשנות את המידה בראשיון אבל לי זה קצת מפריע ואני רוצה שזה יהיה מסודר כמו שצריך
הרכב גם יכול לנסוע עם הצמיגים הללו ניתן לשנות במכון הרישוי ( אתה משלם אגרה) ומקבל טופס זמני עד לקבלת הרשיון החדש לרכב .
הגודל הזה מופיע בתקינה של הרכב כך שאין בעיה לרשום אותו .
אני בזמנו שיניתי מ 7.5 ל235 במכון רישוי סטנדרטי במקום. היה לי מסמך של המזרח שמאשר את 3 המידות לרכב. ענין של כמה דקות.
כרגע לא מוצא את הנייר. בעבר מישהו צירף אותו באחד השרשורים. אני מניח שעדיין אפשר לשלוף את זה.
זה מה שאני מצאתי בזמנו.
נועם.
וואו תודה.. זה בטח יעזור כי אני לא בטוח כמה המכונים מבינים מה היצרן מתיר ומה לא.. תודה!
אני החלפתי את המידה ממש לא מזמן והופתעתי מאוד לגלות כמה זה פשוט. את מגיע עם הצמיגם מורכבים למכון טסטים, הוא בודק במחשב מה רשום לו ומוציא לך אישור.
נועם.
קצת תמונות מהרכישה החדשה.. עוד לא היה לי מספיק זמן בשביל לרדת איתו לשטח כמו שצריך.. הספקתי להתרשם מהזחילה האיטית של ההילוך כוח של הרכב.. אני חייב לציין שזה ממש מרשים..:cool:
תתחדש! באמת נראה שמור מאוד.
מג"בניק לשעבר.. שלא פירקו ממנו את הברזלים הישנים.
תבדוק מה המצב בין המדרגה האחורית לפגוש.
ותבדוק מה המצב בין הפרופילים שמחברים את המדרגות לשלדה לבין השלדה.
זה עלול להיות מכוער.
אסף.
הבפנוכו שלו באמת נראה שמור יפה. גם מבחוץ, אבל זה בד"כ יותר קל.
תתחדש!
שיהיה בהצלחה.
נועם.
תתחדש
מברוק
הקוסמטיקה של הרכב מרמה גבוהה.. עשו לרכב עבודת פחחות וצבע טובה מאוד..
מבדיקה שעשיתי גם אצל מוחמד המצב המכני טוב יחסית לרכב בגיל כזה.. נהיה עם היד על הדופק ומה שדרוש תיקון יתוקן
בין המדרגה האחרית לפגוש המצב בסדר גמור.. בימים הקרובים נבדוק גם את מצב המדרגה.. שמתי לב שצד אחד של המדרגה מוברג לשילדה והצד השני מחובר לצינור שמרותך לשילדה..
?האם זה המצב האורגינלי או שזה קומבינה של אחד הבעלים הקודמים של הרכב
שבוע הבא נתקין יונט חום, המד חום מזייף בטירוף.. צריך לחשוב מה לעשות עם האורות הקידמיים כי הם חלשים מידי..החום שהגיר מקרין על הרגליים גם מציק לי קצת וגם לזה צריך למצוא פיתרון..
זה המצב הנורמלי ב90
תתקין שעון חום טוב ולא תהיה לך בעיה (אוו ספידומטרים, רחוב בית אלפא בת"א, בסוף כולם מגיעים לשם אחרי כל המשחקים והנסיונות).ציטוט:
שבוע הבא נתקין יונט חום, המד חום מזייף בטירוף..
בתור התחלה קח רב מודד ותראה מה המתח על הנורה. אני מנחש שתגלה שהוא די נמוך, כי הדרך מהמתג לנורה ארוכה וקשה... יש לזה פתרון, לא לדאוג. אם זה לא זה, תסתכל מה מצב הרפלקטור. פירוק הפנס וניקוי בעדינות עם מטלית מיקרופייבר עושה פלאים.ציטוט:
צריך לחשוב מה לעשות עם האורות הקידמיים כי הם חלשים מידי.
welcome to landroverציטוט:
חום שהגיר מקרין על הרגליים גם מציק לי קצת וגם לזה צריך למצוא פיתרון.
אסף.
קודם כול תודה על העזרה, אני מקווה ללמוד מהפורום הזה לא פחות מהפורום של סוזוקי. בנוגע לאורות הקידמיים, יש לי חשש קל שמדובר בבעיית מתח, נעשה בדיקה יסודית בשבוע הבא, חוץ מזה חשוב לי לעבור על הרדיאטור בעיקר בשביל השקט הנפשי, נעבור על הצנרת ונחליף נוזל קירור. צריך גם הגה כי הוא סדוק ומחוזק עם ברגים אבל זה בקטנה.חוץ מזה חפרתי בפורום בנוגע לבידוד באמצעות פלציב, אני מבין שהדעות חלוקות אם זה באמת עוזר.. ננסה ונראה ..המפעל פלציב ממש קרוב לביתיתודה
מברוק-מברוק!!!
נראה נחמד מאוד. תתחדש ותהנה.
תודה רבה!
אם תשים פלציב אתה מבטל את האפשרות לשטוף את הביפנוכו עם צינור . לדיפנדר אפילו עם חלונות סגורים אוסף אבק ובמיוחד בשטח כאילו הם פתוחים ..
לבי אורות דרך חלשים כדי לחסוך בעבודה וכסף אם יש לך אפשרות להגיע עם חוטים ארוכים ממצבר ישירות לפנסים תדע האם הם הבעיה . אם הם תקינים תבדוק שהאורות כבים כשאתה סוגר סוויץ ( כולל אורות חניה ) ( המתג במצב עבודה) אם נשארים דולקים תתקין ריללי ואז בדרך תסדר גם את אורות החניה . וו(יכול להיות שהריליי הראשי לא מעביר כמו שצריך או הידית אורות מבושלת.