תגובה: עזרה בבחירת ג'יפ ראשון לאדה/סמוראי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
למרות דעת המיעוט הנחרצת אני עדיין ממליץ לך על סמוראי קצר, שנת 88 ומעלה. יהיה קשה אבל בסופו של דבר נראה לי שתהיה הכי מרוצה
שלא יובן בטעות שיש לי משהו אישי נגד סמוראי..
הג'יפ הראשון שחיפשתי בחיים היה סמוראי, גם אז הניבות שהוצעו למכירה היו במצב יותר טוב..
היום לדעתי יהיה קשה עד בלתי אפשרי למצוא סמוראי מהשנתון שציינת בתקציב הזה, בטח לא אחד שמור ותקין...
לכן בתקציב הזה אני לא חושב שאפשר למצוא משהו טוב, אם כבר אז רק ניבה עם הרבה סבלנות...הרבהההה
יש לחבר דייהטסו רוקי למכירה , הרכב מודל 85 ולמיטב ידיעתי ניכנס בתקציב , שני סרנים חיים , מנוע 2000 , ופתוח .
כרגע הבחור בחו"ל , אנסה לעור , צור קשר .
אילן - 050-5249686
ליאור הכוונה שלי הייתה מהי המהירות הכי מהירה שאפשר ליסוע בה ושצריכת הדלק תהיה מינימלית...
רציתי לוודא ש90-100 לא מצריך מהרכב להגיע לטורים גבוהים בהילוך חמישי וכך לזלול הרבה דלק.
תודה על התשובה.
יש לי שאלת תם , שהיא דיי חשובה לפותח השירשור .
מה רמת העבירות של הרכב?
האם ניתן לשפר מצב זה?
כמה המכלולים חזקים? בהנחה שהם תקינים
איך הרכב סוחב משקל רב ,נגיד 4 אנשים + ציוד
למען האמת אני שואל בשבילי, כאשר אני אפסק להיות סטודנט....(עוד שנה :) )
מניסיון אישי מבעבר, למרות הרעב הגדול כאשר אתה רואה ורוצה כל ג'יפ מול העיינים (וזה משגע!!)אני מעריך שמיד שתקנה את הגיפ' תרצה ל"רכב" עליו במסלולים לא קלים.ואינני רוצה להעלות את נושא הכלכלי של האחזקה...ולדעתי בכל טיול מתרחשים הוצאה כלכלית גבוהות (גם לשלם דלק "רק" על הטיול)חכה עוד חצי שנה - שנה, אם אתה מסוגל אז גם יותר ושווה שתשקיע בג'יפ שעבר יישור קו, או משהו אפילו מפלצתי יותר=סופה, דיפנדר וכו'.במקרה שלי זה עבד, ובסוף רכשתי סופה והחיוך לא יורד מהפרצוף כבר שנים!!בכל מקרה בהצלחה בכל מה שתחליט!!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
belair
יש לי שאלת תם , שהיא דיי חשובה לפותח השירשור .
מה רמת העבירות של הרכב?
האם ניתן לשפר מצב זה?
כמה המכלולים חזקים? בהנחה שהם תקינים
איך הרכב סוחב משקל רב ,נגיד 4 אנשים + ציוד
למען האמת אני שואל בשבילי, כאשר אני אפסק להיות סטודנט....(עוד שנה :) )
" מה רמת העבירות של הרכב ? " . השאלה הזאת היא בעייתית כיוון שהיא אינדיבידואלית . בהשוואה למה ?
בשבילי היא בעלת יכולת עבירות נמוכה . אפילו מאד ועבור מישהוא אחר היא ברמת עבירות מספקת וגבוהה . מהן הדרישות ?
ניתן לשפר במעט מצב זה . קפיצי הסליל ניתנים להחלפה (הגבהה) . המכלולים : טרנספר/גיר/סרנים טובים וחזקים דיים לרכב .
סחיבת משקל רב 4 אנשים + ציוד ? :rolleyes: כל עוד זה במישור ובכביש אז עוד ניחה , בעליה גם עם אחוז שיפוע מתון יחסית שתסחוב קודם
משקל של שלושה (ואני לא מדבר על ציוד) כשהיא על 85 והייתי אומר תודה . בשטח זה פחות מורגש והמצב משתפר.
ממנוע חלש בטכנולוגיה עתיקה (פיאט 124 אם זכור לי נכון) ו 4WD יחס ההספק משקל הוא בעייתי
ולא דיברנו עוד על החלפת צמיגים לרחבים יותר 215 / 205 במקום ה 195 המקוריים .
לפותח השרשור , הייתי היום בכפ"ס וראיתי פרוזה שחורה שנראית חיצונית במצב טוב . אפילו מאד ביחס למודל .
אם זה מעניין אותך , הנה הטל ' : 052-9553322 . שיהיה בהצלחה .
שחר
תוספת למה ששחר כתב...
סחיבה, תלוי במצב האוטו, אל תצפה לסחיבה של משפחתית 1600 ..הנעה קבועה לכל הגלגלים בשילוב של טכנולוגיה עתיקה (אבל אמינה) זה לא מכונית מרוץ , אפילו לא קרוב..
שיפורים?
מה עומק הכיסים שלך?
רוצה טורבו? יש
רוצה שיפורי מתלים? יש
נעילות? יש מכל הסוגים
יחסי העברה, קרב' משופרים, ראש מנוע 16 שסתומים (אחד השיפורים היותר טובים), קאמשפט לשיפור מומנט, הדרסים,
להמשיך???
אם כבר מדברים על שיפורים לניבה.
לפני חצי שנה יצא לי לבקר את יבגני במוסך זהב, בעלות נמוכה יחסית הוא ביצע בניבה שיפורים רציניים מאוד.
האמת שהוא סיפר לי את הזה בטלפון הייתי מאוד סקפטי אבל הגעתי אליו כדרך אגב.
הבחור מכונאי מסוג הרוסי(לטובה) , בונה מיני דברים שאפילו המהנדסים לא חשבו עליהם.
אותה לאדה שימשה אותו ואת אישתו במרוצי הראלי רייד.
הוחלף ראש מנוע לראש של מאזדה לאנטים ונעשו עוד מספר שיפורים שהביאו את המנוע להוציא מעל 100 כ"ס, 2 בולמים לכל גלגל וכו...
הרכב באמת מהיר, 10 שניות למאה בבדיקה אישית שלי וזאת לאדה ניבה...
אתה יכול לפרט על כל השינויים שהוא עשה? נשמע מעניין.
שחר אתה צודק, לא הגדרתי נכון מה רמת העבירות שאני מצפה
אני מתכנן לרמת עבירות של כל המסלולים בארץ. לפחות המוכרים ,הכוונה מוכרים רשמית ,
ולא המסלולים של מיקי יוחאי :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
chase
אם כבר מדברים על שיפורים לניבה.
לפני חצי שנה יצא לי לבקר את יבגני במוסך זהב, בעלות נמוכה יחסית הוא ביצע בניבה שיפורים רציניים מאוד.
האמת שהוא סיפר לי את הזה בטלפון הייתי מאוד סקפטי אבל הגעתי אליו כדרך אגב.
הבחור מכונאי מסוג הרוסי(לטובה) , בונה מיני דברים שאפילו המהנדסים לא חשבו עליהם.
אותה לאדה שימשה אותו ואת אישתו במרוצי הראלי רייד.
הוחלף ראש מנוע לראש של מאזדה לאנטים ונעשו עוד מספר שיפורים שהביאו את המנוע להוציא מעל 100 כ"ס, 2 בולמים לכל גלגל וכו...
הרכב באמת מהיר, 10 שניות למאה בבדיקה אישית שלי וזאת לאדה ניבה...
אם אני לא טועה, כל המנוע הוא של מזדה, קצת קשה לי לדמיין את כמות העבודה להלביש ראש עם קאמשפט כפול, מונע רצועה על מנוע שבמקור עם קאמשפט יחיד מונע שרשרת..אבל יכול להיות שאני טועה..שמעתי הרבה על יבגני ..:)
יבגני מסוגל להמציא מחדש הרבה מאוד מכלולים מכניים. אחד מאנשי המקצוע היותר מוכשרים ובעלי הדמיון המפותח ויכולת התכנון והביצוע מהיורת מרשימים שפגשתי אי פעם. הוא מצליח לכופף הרבה מאוד כללים פיסיקליים בסיסיים.... כשאומרים "מכונאי רוסי של פעם" זה בדיוק זה. הוא לא סתם מחליף חלקים, אלא מתקן אותם באמת. לוקח גושי מתכת מתים שראויים רק להתכה ומיחזור - ומפיח בו חיים חדשים.
וחוץ מזה הוא גם נחמד ביותר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
belair
שחר אתה צודק, לא הגדרתי נכון מה רמת העבירות שאני מצפה
אני מתכנן לרמת עבירות של כל המסלולים בארץ. לפחות המוכרים ,הכוונה מוכרים רשמית ,
ולא המסלולים של מיקי יוחאי :)
בגדול , ויסכימו איתי גם רבים שעם כ % 80 מכלל המסלולים המוכרים , מאושרים ומסומנים במפות הסמ"ש 1:50000
בארץ לא תהייה לך בעיה לעבור (להוציא כמה מעלות מוכרים) . לא ספיציפית לגבי הניבה , אלא עם כל רכב עם הילוך כח .
שלא תבין לא נכון , לניבה פלטפורמה לא רעה בכלל ויש לה יכולות , החיסרון הוא בעיקר המנוע , היעדר כח .
החיסרון למשל , יהיה בדיונות קצת יותר גבוהות מהמקובל ככל שפרמטר העומק והשיפוע יגברו .
בבוץ היא לא רעה בכלל . מעברי מים כנ"ל (אם הכנת אותה נכון היא תצלח) אין חיישנים ואין נעליים . שטח טכני ... תופתע לטובה ,
גם במצבה הנוכחי - עוד לפני הגבהה /התעסקות עם קפיצי הסליל . אגב , האחוריים עם מהלך מתלה מפתיע לטובה , הקדמיים , הרבה פחות .
שיפור מנוע ותוספת של כמה סייחים , באם יבוצע כפי שעלה כאן , יכול להוות פיתרון לא רע בכלל וזה בהחלט שידרוג .
שחר .
נ.ב : פרט אולי חשוב ... היתה לי ניבה מודל 93 בשנת 95 משך 6 שנים .
הכל תלוי ברמת הדרישות שלך מהרכב..
רוצה יותר כח..לך ליבגני :)
אפשרות נוספת, תגלח 1-1.5 מ"מ מהראש, עושה פלאים , אני אישית נוסע ככה כבר 3 שנים והשיפור מורגש מיד..כמה זמן המנוע יחיה?..בינתיים 3 שנים בסביבות 60-70 אלף ק"מ
קרב' משופר, אגזוז , הצתה אלק' (לא בכולם יש).. כל אלו משפרים במעט את תחושת העצלנות..
לגבי עבירות, שוב תלוי למה אתה מייעד את הרכב וכמה אתה רוצה להשקיע...יש הכל
בהצלחה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שחר-סופה
[B]
מנוע חלש בטכנולוגיה עתיקה (פיאט 124 אם זכור לי נכון)
שחר
אה כן,
אבל העובדה הזאת היא יתרון עצום
ניתן להחליף בקלות למנוע קצת יותר חכם מספיידר,124 131, לנצ'יה ועוד, באו ב 1.6 1.8 ו2.0
ד'ר ניבה שכני הורטואלי יכול לשפוך אור על הנושא.... :-)
לפני שתתחילו לשאול מה כזה טוב בזה,
אלה מנועים שפותחו ע'י פרארי, למעשה, זה חצי ממנוע פרארי, בשנות ה80 הוציאו מהם מעל ל400 כ'ס (GROUP B)
זה מנוע שיכול לבייש הרבה כלים "מודרניים"
רמת שיפורים שלא מסתיימת, פוטנציאל עצום, ויחסית, יש אמינות (הכול יחסי),
המנוע הזה היה החלום הרטוב של כול משפר, עד ש TYPE R צץ לו שם בהתחלת שנות ה90, והשאר זה היסטוריה.
הרבה לפני ש"המציאו" דריפטים וטיונרים יבנים, היה גרופ B
המפלצת הזאת יכולה לתת בראש לרוב רכבי ראלי מודרניים (בידיים הנכונות)
מצד שני, בידיים הלא נכונות זה ארון קבורה מאד מהיר, מה שמסביר מדוע סגרו את הדלת על העמותה דאז....
אגב, הצלילים מהאגזוז אינם ניתנים לשיכפול, מה שמסביר מדוע אף אחד לא הצליח עד היום, כנראה סוד מקצועי איטלקי נטו.
תהנו:
http://youtu.be/CSjm6ejAuVI
אכן כמו שג'ו כתב.
ניתן די בקלות להכניס בניבה מנוע מלנצ'יה או פיאט 131 (או שזה 132 לא זוכר) 2 ליטר וראיתי כמה כאלו מסתובבות בארץ לפני כמה שנים לא יודע מה עלה בגורלן, בחו"ל יש קיטים להסבה למנועים של ניסן, יש ניבות דיזל 1.9..(מנוע סיטרואן ברלינגו נכנס יופי), רק יש בעיה אחת עם כל זה...
קטנה, לא רצינית..
קוראים לה "משרד התחבולה", אם מישהו יצליח להתגבר עליה שיספר לי כי יש לי מאיפה להשיג מנוע פיאט 2 ליטר עם גיר אוטו' (פחות מעניין אותי הגיר) שמפיק בסביבות 120+ סוסים..
http://www.youtube.com/watch?v=QjkXs...eature=related
קודם כול
944 זה לא פורשה, זה היה אמור להיות שירקו, אבל בוולקסואגן ישבו חכמים (זה פח זבל מורכב משאריות של גולף), ונהג הלאדה רימה, רואים.
שנית, זה מה מפריע לך, משרד התחמולה?
אתה שם לב איזה יצורים(גם מוטוריים) מסתובבים בליל שישי ברחוב הנשיאים? (אל תענה, אני יודע)
אם רכס הכשיר 469 עם מכלולי יוימוג, אין סיבה שיהיה בעיות עם ניבה, (רובם גם ככה אצלך במוזאון)
בשיא הרצינות, השכונה יכולה להיות גן עדן מוטורי, אם האוכלוסיה היתה שונה....
משרד התחבולה לא מפריע לי, השאלה אם אני לא אפריע להם עם מנוע DOHC שכתוב עליו באותיות בולטות ובגדול FIAT...?
להזכירך אני עוד מגיע עם האוטו לטסט, עוד לא מצאתי את השיטה להגיע עם הניירת בלבד ..אם וכאשר אצמא שיטה כזו..יש קיט טורבו מושלם בעלות לא גבוהה זה כבר יהיה יותר רציני .
כרגע יש לי מנוע שאני מנסה לשחק איתו קצת, יש לו בוכנות מוגדלות ושטוחות (מה ההבדל בכלל בין שטוחות לכאלו עם שקע???) ואני מחפש מישהו שיודע להתעסק עם ראשים חוץ מלגלח מ"מ שאולי יצליח להוציא קצת כח מהראש הזה (עד כמה שאפשר לקרוא לרעש שיוצא משם כח), יש סעפת יניקה שעברה החלקה מבפנים, אם לא יעזור בטח לא יזיק , ואני מנסה גם באמצעים ביתיים לבנות הדרסים, לא רואה איך זה נכנס במזוודה בתוך תיק הרחצה..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שחר-סופה
ניתן לשפר במעט מצב זה . קפיצי הסליל ניתנים להחלפה (הגבהה) . המכלולים : טרנספר/גיר/סרנים טובים וחזקים דיים לרכב .
סחיבת משקל רב 4 אנשים + ציוד ? :rolleyes: כל עוד זה במישור ובכביש אז עוד ניחה , בעליה גם עם אחוז שיפוע מתון יחסית שתסחוב קודם
משקל של שלושה (ואני לא מדבר על ציוד) כשהיא על 85 והייתי אומר תודה . בשטח זה פחות מורגש והמצב משתפר.
ממנוע חלש בטכנולוגיה עתיקה (פיאט 124 אם זכור לי נכון) ו 4WD יחס ההספק משקל הוא בעייתי
ולא דיברנו עוד על החלפת צמיגים לרחבים יותר 215 / 205 במקום ה 195 המקוריים .
שלא תבין לא נכון , לניבה פלטפורמה לא רעה בכלל ויש לה יכולות , החיסרון הוא בעיקר המנוע , היעדר כח .
החיסרון למשל , יהיה בדיונות קצת יותר גבוהות מהמקובל ככל שפרמטר העומק והשיפוע יגברו .
בבוץ היא לא רעה בכלל . מעברי מים כנ"ל (אם הכנת אותה נכון היא תצלח) אין חיישנים ואין נעליים . שטח טכני ... תופתע לטובה ,
גם במצבה הנוכחי - עוד לפני הגבהה /התעסקות עם קפיצי הסליל . אגב , האחוריים עם מהלך מתלה מפתיע לטובה , הקדמיים , הרבה פחות .
שיפור מנוע ותוספת של כמה סייחים , באם יבוצע כפי שעלה כאן , יכול להוות פיתרון לא רע בכלל וזה בהחלט שידרוג .
ג'ו , חידדת נקודה ששנינו מסכימים ואין ויכוח עליה . הפשטות מנצחת ! הכל אפשרי לעשות באשר להחלפת המנוע ולשידרוג הרכב לרמות חדשות .
לכן , גם ריכזתי כאן בציטוט את מה שאמרתי קודם לכן . כשכתבתי על הניבה , התייחסתי ' במצבה הנוכחי ' - נתוניה הטבעיים ללא החלפת מנוע .
הרי בודדים הם אלו שטרחו ודאגו כאן בישראל לבצע שידרוג מנוע - אם בכלל .
הבעיה כאן היא בעיקר ההליכה עם האוטו לטסט או לאשר כזה דבר אל מול גורמי משרד התחבורע (למרות שכן , יש שיטות) .
שחר .