שלום עמית,יש לי היילקס כמו שלך ואני ממליץ לך לגשת למתלם,עבודה ואחריות חבל על הזמן.
Printable View
שלום עמית,יש לי היילקס כמו שלך ואני ממליץ לך לגשת למתלם,עבודה ואחריות חבל על הזמן.
עומרי שכחת לציין שעל הקיט של המתלם הוספת עוד עלה מ׳ס 3 וכתוצאה מכך1: הרכב היה כמו בטון ( בשביל לבדוק היתנהגות מלאתי את הרכב בציוד וחבר ששוקל 140 קילו מאחורה)2: הקפיצים היו מתוחים יותר מידי ולכן נישבר לא הקונטרה אלא המאיה עצמה ואני לא מהמשתולליםארי
ארי,
לא הוספתי על הקיט של המתלם. העלים האחוריים אצלך הם נטו של חמילבסקי.
אוטו כמו בטון? כנראה שאין לך נקודת השוואה מספיק טובה. הסופה הזאת הייתה אחת הנוחות שנסעתי בהן.
עמרי
עם כל הכבוד לתעשיה הישראלית
רכישה של קיט קומפלט מיצרן מוכר
(ארה"ב-אוסטרליה וכו), היא הרכישה הנכונה.
אתה מקבל אחריות "אמיתית" - כלומר מוחלף לך כל הקפיץ , כמו שצריך להיות.
כל עלה בקפיץ מגיע בצורה מעובדת לקבלת מקסימום יכולות מהקפיץ ולא נגמר בחיתוך ישר
שאולי קצת מושחז., זה פשוט להסתכל מתחת לרכב ולראות את ההבדל בין עלה "תוצרת הארץ" ובין עלה אמיתי.
ברכישה של קיט נכון אתה מקבל שקט אמיתי לתקופה מאוד ארוכה
וכן כאשר קפיץ שוקע או נשבר עלה בקפיץ , מחליפים את כל הקפיץ (ועדיף בזוגות-ממש כמו בולמים)
זה היה על קצה המזלג
שלומי
כל אחד ורמת השירות שהוא מקבל ומבקש.
אפשר לבקש גם קפיצים חדשים לגמרי ובתכנון מוקפד מראש מהיצרנים בארץ. חלקם יודעים מה הם עושים עם המידע שתתן להם וחלקם לא.
כל מילה של שלומי נכונה ב100 % היצור הישראלי הרבה פחות טוב מקיט תוצרת חוץ, הקיטים בדרך כלל מגיעים מאובזרים בכל התוספות הנחוצות לגובהה הקיט. עדיף על כל האלטורים בארץ גם אם יקר יותר.
טל
מה זה אלתורים ? אם אתה מתכנן משהו מקצה לקצה, הולך לבעל מקצוע ואומר לו לעשות לך X וY ובסוף מגלה שהתכנון שלך לא היה נכון, מה בעל המקצוע אשם ? אלא אם הוא אמר לך שהוא מסדר לך את הכל ואז מתגלות טעויות.
אגלה לך סוד קטן
וגם אזהר במילותיי
לא בטוח שיש בכלל בארץ אפשרות
לבנות קיט מ-א' -ת' בלי "החלקות" בדרך
ואני יודע מה אני אומר
(יש למישהו למסירה ציוד מגן -כפלס"ט , שכפ"צ ומקלט אטומי)
תגדיר החלקות בדרך?
רק עכשיו אני רואה את השרשור הזה.
אני לא רוצה להתייחס לבעל מקצוע כזה או אחר.
מה שכן, לגבי old-man:
אני יודע בוודאות שהיצור של הקפיצים עבר זה מכבר מאוסטרליה למלזיה. קראתי את זה באיזשהו פרסום רשמי של החברה שמציין זאת כיתרון שמוריד את המחיר של קפיצים מסרת ה- DAKAR.
אני יכול להגיד לכם מהניסיון שיש לי עם סט שלהם בסמוראי שמהרגע הראשון הסט עשה בעיות: דפורמציה במאיות, קנקים, עיניים אובליות במאיות ובולמים נוזלים.
לגבי מימוש אחריות- מקווה שלא תהיו צריכים לקבל משהו כזה מ"הנפלד" היבואנים...
ומסתבר שיש עוד כאלו שסבלו בעיות דומות בסטים שלהם (כולל היילקס...)
אם יש מישהו עם אולדמן שסובל מקנאקים איומים ומעוניין לדעת מאיפה הם מגיעים, לאחרונה עליתי על הבעייה...
לגבי נוחות- על זה אין ספק. הסט נוח מאד ונותן מהלך מתלה סביר.
מצטער אם אני הולך נגד הקונצנזוס...
הקנאקים מגיעים מהחוליות של הגב תחתון????????
ולטענתי , אם בארזים אחזה שלהבת ............
ולאחריות - דרך המוסך המתקין , אם אתה לבדך בצעת, כדי לבדוק את הדברים לפני התקנה
ואז יותר קל
קפיצי העלים של אולדמן מסדרת הדקר בנויים כך שבתוך עיני המאיה יש סליב מתכת שבתוכו יושבות הגומיות.
הסליב הזה אמור לשבת בלחץ בתוך העין ולא לזוז.
אצלי, ב- 3 פינות מתוך 4, העין של הצד שמחובר לשלדה הייתה מעט פתוחה והסליב זז בתוכה בחופשיות.
החופש הזה יוצר קנאקים איומים עם כל תנועה של הקפיץ.
לאחרונה עליתי על הבעיה ופתרתי אותה (לא משנה כרגע איך). הקנאקים נעלמו!
(אגב, החופש הזה היה כבר בעת הרכבת הקפיצים... אפרופו איכות.)
האם יש לך גם?
פרטי הסיפור שלי לא רלוונטיים לכלל.
בחרתי להעלות את הנושא כדי שלא יחשבו שקיט אוסטרלי כמו אולדמן חף מכל בעיות והוא הדבר האידיאלי.
לידיעתכם.
לגבי האחריות, כדי להבהיר וכדי לא ליצור תגובה מתגלגלת: זה נכתב על תלונה מסוימת שלי שלאחר בדיקה ע"י נציגי היבואן לא נתפשה כמשהו שדורש הפעלת אחריות. (בלי קשר ישיר לבעיה הטכנית שפרסמתי)
בשורה התחתונה, אני נתקלתי בקשיים כאשר היה צורך לקבל שירות/אחריות.
אפשר להמשיך הלאה בדיון...
מילים בסלע - והפעם אני לא ציני.
ולכן חלק גדול במשוואה , מה לקנות ואצל מי , יהיה
יכולת מימוש האחריות , למרות שגם פה קשה לדעת
על איזה צד של המיטה קם המתקין/יבואן .
ופה אנחנו הג'יפאים ,תמיד , נופלים כפרי בשל לידיים של בעלי המקצוע /ספקים
אך כמו שאי אפשר היום להצביע (עדיין) על מקום שבו תוכל להפקיר את כספיך/רכבך ללא חשש,\
יהיה זה עוול לומר שאין היום מקום שניתן לסמוך עליו , הדבר פשוט דורש מאיתנו להיות יותר עירניים לצורת העבודה, לעמוד על זכותינו
לאחריות , לא להוציא את הרכב לפני סבוב ניסיון שבו אנחנו נוהגים ברכב , או יושבים ליד ומוציאים אוזן קשבת ..וכו'.
נכון ,שזה מוציא לנו את המיץ וכבר נמאס מזה , אך זה המצב השורר בכל הארץ , (ראה כבלים , רשויות ממשלה ואני עוצר כי זה לא הנושא).
תקוותי לשנות זאת , ימים יגידו
שלומי
מה זה אלתורים ? אם אתה לא יודע אז זה בעיה, אבל אני אפרט לגבי אלתורים שראיתי בהילקסים בעלי סרנים :
1) שאקלים ברמה נמוכה ביותר שהפינים לא מקבילים, בצד שהפינים אמורים להכנס בלחץ בחורים יש חופש, שאקלים ארוכים מידי ללא פרופרציה ונוגעים בשילדה מקדימה. ועוד דברים.
2) הרכבה של בולמים לא מתאימים באורך, ללא שיבות וקשיות שמתאימות להילקס.
3) הרכבה של קיט גבוהה ללא הארכה מתאימה לדרישפט.
4) הרכבת קיט ללא הארכה לצינורות בלם.
5) הרכבת קיטים שלא מתאימים למערכת ההגה .
ועוד מיספר דברים אבל זה ניראה לי מספיק. הבעיה שיש הרבה חברה שמתפתים למחיר טיפה יותר נמוך ולא מודעים לכל הבעיות האלה שגורמות נזקים עתידים שעולים אז הרבה כסף .
טל
אף אחד ממתקיני הקפיצים בארץ לא מתעסק עם מכלולי הנעה, היגוי או בילום.
זה לא בתחום הידע ולא בתחום ההסמכה שלהם.
בקושי בקפיצים הם מבינים...
לשדרוג כולל של מערכת המיתלים, כולל בדיקת מהלכים וכ'ו צריך לפנות לסדנת שיפורים ולא לקפיצאי, אבל המחיר יהיה שונה.
יש כלי רכב (אמריקאים בעיקר) שניתן לקנות עבורם קיט מלא של יצרן ידוע שאמור לפתור את כל הבעיות הנובעות מהגבהה.
להילקס קשה למצא קיט כזה, ואם כבר יש קיט, בד"כ זה קיט אמריקאי שיתאים להגבהה של "4-6 וגלגלים "35 ומעלה, שלא בדיוק מתאים לדרישת השוק בארץ.
לכן בעלי ההילקס צריכים לפנות למישהו שמבין או לחילופין לעשות לבד בשיטת הניסוי והטעיה.
בברכה,טושי
איך עובר שרשור שלם על קפיצים להיילקס בלי להזכיר את גיל מקפיצי הרטוב באשדוד? הרי יש לו היילקס 96 וכמות קפיצי ההילקס שעברו דרכו אולי עברו אצל כל היתר יחד... במקצועיות ויחס,אין עליו (גיל 0547846335