נתחיל מהסוף,
אם לא החליפו לך, אז יש לך DANA30 מקדימה, כמו לכל המקוריים שנוסעים פה ...
אתה יכול לקפוץ ולהתרשם מהקיט שלי נמצא אצל יניב במוסך [ ברעננה ] לפחות עד סופ השבוע.
אם ותחליט שאתה רוצה להזמין - דבראיתי ואשמח לעזור לך !
Printable View
סדר גודל עלות?
היי בועז
איזה קיט התקנת בסופו של דבר ?
לפי זה יהיה ניתן להמשיך הלאה במתן פתרונות
וכפי שציינו קודמיי בשירשור
הפיתרון הוא לא אחד והמחיר בהתאמה .
בדרך כלל היקר יהיה הטוב ביותר
אבל לא בטוח שתמיד אנחנו צריכים את הטוב ביותר .....
שלומי
תודה לכל העונים :) הוחלף מוט פנהרד שנתן יותר דיוק בהיגוי...אך לא פתר את הבעיה ! בולם הגה חדש פתר את הבעיה .
נכון שלהחליף את מערכת הזרועות תיתן שקט סופית אבל ...העלות הטירטור הזמן...ורכב ישן לא כלכך שווה ומשתלם ...
בולם חדש השקיט את הבעיה בחצי שעה !! (כמובן שכלל ההיגוי חייב ליהיות במצב תקין)
בועז
זה לא הגיוני,שבולם הגה פתר את הבעייה,
אלא אם לא הסברת את העניין,במדויק,אם הרכב היה מכדרר לך,אחריי,מהמורות באזור ה50 ק"מ,שמאלה ימינה וחזור,
מה בדיוק,הבולם,פתר?
אני לא כ"כ מבין,במונחים,והסברים טכנים ,אך נסיון כזה היה לי בשלושה גיפים שונים.שסודרו(ללא הבולם הגה),
מעניין אותי ,מה ירשמו מועצת המקצוענים.מה תפקידו של הבולם,?אייך לפעמים נוסעים בלעדיו,?ומה בדיוק קרה לבועז.??ומי זאת שולה?
גל
שולה ,זו זאת שלא שילמו לה,אבל נעזוב אותה בצד..
גל יש לי הרגשה שאתה מערב שתי תופעות שהראשונה גם יכולה לגרום לשניה...
תופעה ראשונה שלדעתי אתה מתייחס אליה היא תופעת ה "BUMP STEER" שנובעת משינוי גאומטריית המתלים בעיקבות הגבהה,את התופעה הזו פותרים עם שינוי נקודות עיגון קצה של פנהרד ו/או דראג לינק (זה שיוצא מהפיטמן).בכדי להגיע למצב שכשהסרן עולה או יורד,תהיה השפעה מינימלית על תיקון ההגה להמשך נסיעה בקו ישר.
התופעה השנייה (שיכולה גם להיגרם בעקבות באמפ סטיר) היא "DEATH WOBBLE" שנובעת מחופשים במערכת ההיגוי/פרונט ,את התופעה הזו אתה לא יכול לעצור עם תיקון הגה שמאלה או ימינה,כמו בתופעה הקודמת,פה אין לך שליטה על ג'עג'וע הגלגלים אלה אם כן אתה עוצר את הרכב,את התופעה הזו ברוב המיקרים (לאחר ביטול החופשים עד כמה שניתן) אפשר לרסן ע"י בולם הגה,שמונע מהפרונט לכדרר כמו משוגע,בדיוק כמו תפקיד הבולם בגלגל.
קשה להסביר על רגל אחת בלי תמונות ,אני מקווה שהבנתי אותך נכון, ושעניתי לשאלתך.
טל
יש פה שני בועזים...
אצלי מוצקן איירון רוק שכולל קפיצים קידמיים חדשים והעברה של הקדמיים הישנים אחורה, בולמים של בילשטיין, פנהרד מחוזק כחלל ברקט מונמך, מנתקים של JKS , זרועות קידמיות תחתונות מחוזקות של איירון.
כמו כן החלפו כל תותבי הגומי של הזרועות המקוריות העליונות ואין חופשים בתפוחים.
הולף בולם הגה לחדש של מונרו.
אין רעידות מוות יותר אבל ההיגוי לא משרה ביטחון מיוחד.
אם זה אינדיקציה אז אני לא מעיז לעבור 140 קמש אפילו לרגע...
אני לא יודע לתאר את התחושה אבל ההיגוי לא משרה ביטחון ואישתי בכלל לא מפסיקה לקטר - במיוחד על ההיגוי לאחר ההגבהה
אתה מעקש שלא להבין ש"היקר" בסוף יוצא זול ...
עכשו אחרי שתשקיע בהחלפת כל המכלולים ותגלה שהתחושה של "הגה סיקס " לא עוזבת את האוטו... תבוא וחליף למערכת היגוי משופרת.
כתבתי לך כבר בתחילת הדרך, קודם כל [ לפני כל ההשקעה בבושינגים, בולם הגה וכל שאר הירקות ] תחליף.
מבטיח שתרגיש שינוי מיידי. הגה חד, מדוייק ויציב.
בהצלחה !