תגובה: איך נמדדת ספיקת הדלק במכוניות עם מחשבי דרך מודרניים?
בדרך הביתה נפל לי האסימון ... החישוב הרגעי יכול להיות מאוד מדוייק. אבל הממוצע הוא בעייתי ... כדי לחשב צריכה ממוצעת על פני זמן ארוך צריך משתנים גדולים, וזה מחשבי רכב לא אוהבים. כנראה שדוגמים את הרגעי במרווחיים מסויימים, ואז זה בברור לא מדוייק.
המחשב שומר נתון של כמות דלק כוללת שנצרכה וקילומטראז' (מרגע עליית הרכב על הכביש או\ו מרגע האיפוס האחרון) אז להפיק מהנתונים האלה את התוצאה הממוצעת זו פעולת חישוב פשוטה.
נמרוד, רצית נתונים אמפיריים, אז המאבחן שלי (שנחשב בעיני לבחור רציני שלא זורק סתם מספרים לאוויר) מדווח שבקיה פיקנטו החדשה שלו ההפרש בין מחשב הדרך ובין התוצאה בפועל מתדלוק לתדלוק הוא 0.1-0.2 ביחידות של ק"מ לליטר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איציק - 4X6ZH
אני מכיר \ מתעסק עם המערכות האלה שנים רבות
עוד מהתקופה שהיה פיזית מז זרימה על הקו ( כלי שהמוסך היה משתמש בו במקרה שהלקוח שותה למוסך את הדם )
היום כשבכל רכב יש מערכת " שמחשבת " את צריכת הדלק
מס השאלות רק עולה
רוב מוחלט של הלקוחות כבר הבין שהפעלת המערכת \ מעקב אחרי המספרים הרצים לא נותן לו כלום
והבודדים שמתעקשים להבין מה הולך מהר מאד חוזרים לצורת החישוב הפשוטה כמה ליטר נכנס למיכל חלקי מס הק"מ
לחיצה על איפוס הספידומטר היומי הכל תידלוק ואין מדויק מנתון זה
בפועל ההסבר של קיד זה מה שאני מכיר במבנה המערכות האלה
כאשר יש יצרני רכב שמכניסים גם את שעון הדלק לחישוב ומאפשרים למוסך לכוון את דיוק שעון הדלק ( יש שדה מיוחד בתוכנת הרכב המאפשרת למוסך לשנות נתונים ) .
אופציה כזאת באה לתת פתרון לאותם לקוחות שמחשבים צריכה וכמות הדלק שנכנסת למיכל לא מתאימה לרשום בספר \ או לתוצאות בהנהג מקבל .
בקיצור למי שזוכר את הוידיאו שמכרו שיש לו 8 ראשי הקלטה ותוכנית הפעלה לחודש מראש
זאת מערכת חישוב תצרוכת הדלק
נזם זהב באף חזיר
איציק
איציק לגבי הוידאו אתה טועה
המעניין הוא ,באמת, עם מזרקים בני 200K -300K ק"מ ויותר ,לעומת חדשים,באחוז ההבדל בין המחשב למציאות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
נמרוד, רצית נתונים אמפיריים, אז המאבחן שלי (שנחשב בעיני לבחור רציני שלא זורק סתם מספרים לאוויר) מדווח שבקיה פיקנטו החדשה שלו ההפרש בין מחשב הדרך ובין התוצאה בפועל מתדלוק לתדלוק הוא 0.1-0.2 ביחידות של ק"מ לליטר.
גם אני יכול לדווח על רמת הדיוק הזו בסיריון של אשתי
מה שבודאות גם מראה שחברות הליסינג מז.....ות אותנו שכן צריחת הדלק של הרכב הידרדרה פלאים מבערך ה"טיפול" הראשון !!!
כנראה שאיכות השמנים וצמיגותם ..... שלא לדבר על מסנן האויר שלדעתי לא הוחלף ....
אכן כפי שנרשם קודם, מחשב הדרך יודע במדוייק, עם סטיית אפשרית זניחה מאוד, את כמות הדלק המוזרקת למנוע בכל זמן נתון, ע"י חשוב של זמן הזרקה ונתונים קבועים של ספיקת המזרק X מס 'המזרקים ולחץ הדלק.
בדיזל לחצי הדלק משתנים ולטמפ' הסולר יש משקל מכריע בכמות הסולר, אז גם נתונים אלו נלקחים בחשבון.