תגובה: Re: תגובה: יציאה מהרכב בזמן בדיקה של שוטר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zviki
מנסיוני רב השנים הגעתי למסקנה שלא כדאי להתווכח או להרגיז את השוטר שתפקידו להעשיר את אוצר המדינה.אלא במקרה שבאמת אפשר להוכיח חד משמעית שהוא טעה.
המשפט הראשון פה נכון מאד, המשפט השני חצי נכון - אל תתווכח, תדאג לתעד היטב את המאורע, כולל תכתובות ואם אפשר הקלטות אז עוד יותר טוב ואז תגש לבימ"ש. להתווכח עם שוטר, גם אם אתה צודק במאה אחוז יכול להוביל לנזקים ולו בגלל שידו על העליונה. ואם הוא לא לבד במערכה אז בכלל יכולים להעליל עליך עלילות.
תגובה: יציאה מהרכב בזמן בדיקה של שוטר
יש הרבה תפוחים רקובים במערכת לא כמה ויש הרבה נהלים והוראות רקובים, זה שהשוטרים עובדים לפי הנוהל זאת בדיוק הבעיה ולא בכדי הציבור ממורמר על משטרת ישראל. אני לא מכיר מישהו שקיבל דו״ח מוצדק והתמרמר על כך, אבל מה לעשות - אין כאן אחד שלא עובר ביומיום על מספר חוקי תנועה שהוא אפילו לא מודע לקיומם או שאינם רלבנטיים למצב הדרך ולנסיבות, אבל המשטרה לא מתמקדת באכיפה איכותית ובהורדה מהכביש של נהגים מסוכנים - היא מתעלמת מזה ובמקום זה מתעסקת בגביית מיסים עקיפים ובאכיפה שמצטלמת טוב כגון - אמבוש על אופנוענים שנוסעים מעל המהירות המותרת בשבת לפנות בוקר בכביש נידח ולא מסכנים איש וכו' .זה בדיוק כמו לעצור את מרגול סנדקית הפשע ולשחרר את דומרני ואחרים לעיסוקם השוטף.משטרת ישראל מחליאה והדג הזה ללא ספק מסריח מהראש ולא מהזנב.להבדיל - אני חי שנים רבות בתל אביב רובן כתושב והיה לי לא מעט חיכוך עם אגף החנייה, קבלתי לא מעט דוחות ושילמתי לא מעט מהם. לא הייתה פעם אחת שהרגשתי שדפקו אותי - תמיד כשהיתה סיבה ולעיתים גם כשלא היתה סיבה מובהקת ,בוטלו לי דוחות, קיבלתי שירות ויחס מעולים , אני לא יכול להגיד עליהם מילה רעה ואני נותן את הקרדיט בראש ובראשונה לחולדאי. רשות השידור לעומת זאת , חייבת לי כסף אך מתעקשת לנסות לחייב אותי דווקא ומתעלמת מפניותיי החוזרות ונשנות.מדינה זמנית.*
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
פעם, אם לא היו לך דו"חות במשך שנתיים וביצעת עבירה - השוטר היה רשאי, שים לב! לא חייב, רק רשאי - לתת לך אזהרה. בהחלט היו לא מעט שוטרים שהם גם קצת בני אדם, שהשתפקו במתן אזהרות במקום דו"חות.
אחרי שקיבלת אזהרה, כל פעם שתבצע עבירה במשך שנתיים, לשוטר אסור לוותר לך! הוא מחוייב לתת לך דו"ח.
זה היה פעם. היום, פרק הזמן עלה משנתיים לחמש שנים, כדי להפחית את מספר האזהרות ולהבטיח שתקבל דו"ח בכל מפגש עם שוטר. פשוט מאוד - התקופה של אזהרה אחת לשנתיים שהיתה יוזמה של אחד ממפקדי מתנ"א היותר נאורים שהיו כאן - ניצב שחר איילון, גרמה כנראה לירידה בהכנסות המדינה מדו"חות. למישהו במעלה המערכת הפסד ההכנסות הזה כנראה ממש צרם, ולכן זימברו את הציבור עם פרק זמן בלתי אפשרי בין אזהרות, של חמש שנים.
לגבי חזות וגיל הנהג - זה נכון וזה עובד.
אבא שלי לקח לפני שבוע וחצי כבר פעם שניה את הג'יפ, ורתם לו עגלה די גדולה - כדי להעביר את החפצים של אחותי שלמדה במכללת תל-חי והתגוררה בדירה שכורה בקרית שמונה.
אם אני או אחי כל אחד אחר בעל חזות צעירה ינהג בג'יפ סופה שגורר עגלה עמוסה מקריית שמונה לזכרון יעקב, הוא ייעצר בדרך ע"י שוטרים לפחות פעמיים-שלוש, לפחות לבדיקת רשיונות, עם סיכוי של 90% לכל הפחות שיקבל גם הורדה מהכביש על משהו שלא היה ולא נברא. כשאבא נהג בג'יפ השוטרים סימנו לו לעצור, אבל כשהם ראו נהג בן 70+ עם שיער שיבה שנראה "בנאדם רציני", הם סימנו לו לנסוע לשלום. אפילו לא בדקו לו רשיונות. עובדה.
נכון כאור בצהריים, אדם בן 70
[שיהיה בריא עד 120] לא נראה טרבל מייקר,לפעמים אצל השוטרים מתעורר איזה רגש של כבוד כלפי אוכלוסית נהגים מבוגרת וטוב שכך[כמובן שאסור לנצל את "האופציה" הזו, לא תמיד המזל ישחק לחיטיאר] :-)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zviki
אתה כל כך בטוח במה שאתה כותב כאילו שהיית מטר ממני עת קרות המקרה,למה סתם לדבר,אם היית רואה את כמות האנשים שיצאו מהאמבוש מקללים את האם אמא של השוטר ויורקים,עם הדוח ביד והש"ח לתשלום ועם הנקודות שתגענה בהמשך .אני בכלל חושב שאם לא הייתה שוטרת לידו [עדה] הוא היה פוטר אותי בלא כלום. מנסיוני רב השנים הגעתי למסקנה שלא כדאי להתווכח או להרגיז את השוטר שתפקידו להעשיר את אוצר המדינה.אלא במקרה שבאמת אפשר להוכיח חד משמעית שהוא טעה.
אני לא טוען שהיית צריך לריב עם השוטר, אם עברת עבירה ואתה משלים עמה - קבל עליך את הדין , אם נראה לך שהשוטר טועה - תדאג שיציין בדוח את ההשגות שלך ולך לעו״ד לענייני תעבורה. בכל מקרה זה לא עוזר לריב ולקלל את השוטר, גם אני לא מתנהג ככה. זה גם ברור שאם הדוח מוצדק - נימוס יכול רק לעזור לך.אבל אל תטעה לחשוב ששוטר שהמיר לך דוח באזהרה עשה לך טובה. האזהרה הזו מתועדת בדיוק כמו דוח והיית יכול לקבל אותה בדיעבד גם אם היה ניתן לך דוח.
צביקי
ציינתי שיש תפוחים רקובים במערכת זה היה אחד מהם
האם רשמת את פרטיו?
מכתב תלונה למח"ש היה עושה את העבודה יותר טוב מכתיבה רק כאן
אחתהסיבות שבזמנו התנדבתי למתנ"א היתה התנהגות נלוזה של שוטרי תנועה
עד שחליתי דאגתי להוציא מהמערך הרבה מתנדבים שנהגו כעבד כי ימלוך ובלשון המעטה לא אהבו אותי כל כך במערך
אפרופו גיליון עבירות התנועה שלי היה ארוך עד שהפנמתי וכמה שנים שאני נוהג לפי כל החוקים ומאז שקט לי
יוסי
הפוך גוטה, הפוך.
פה ושם יש תפוח קטן-קטן שעדיין לא רקוב במערכת המשטרתית המחליאה הזו, שכל-כולה רקובה מהיסוד.
והדוגמה של מרגול היא הנכונה מכולן. לא שאני משתגע על במיוחד עליה ועל הג'ורה שלה, אבל לראות אותה חוטפת הארכות מעצר חוזרות ונשנות כאילו היתה איזו קרימינלית אלימה ומסוכנת לציבור, כאשר תותחי משפחות הפשע, אלה שמושכים בכל החוטים, מפריחים חיוכים ומסתובבים חופשי - זה אבסורד. פשוט אבסורד...
אל תתפלא אם יום בהיר אחד תמצא את שלום דומרני ו/או אמיר מולנר, שניהם יחד או כל אחד לחוד, יושבים בכבוד בכנסת. בחיי...
כשאנחנו אומרים "מדינה זמנית", אנחנו כנראה לא מבינים אפילו עד כמה.
דרור ידידי אנו סוטים מהנושא
יש מחאה חברתית=צדק חברתי
לא ראיתי שלט אחד בהפגנות המוצדקות לדעתי שקרא לטפל "בבעית"המשטרה
אני לא בודד במערכה-יש עוד כמה שאיכפת להם-גם במערך שאני נמצא בו היום לא הכל ורוד
רק שהורוד הזה נהיה אדום על הכביש באם פקח תנועה לא הקפיד על נוהלים
דרור יש יותר נהגים עבריינים משוטרים עבריינים
ולגבי מרגול?ללא הפרקליטות לא היו הארכות מעצר
איימו פעם על חייך הביריונים שהם נחשדים כידידים שלה?
אימתו של שוטר התנועה הרשע שאתה מזכיר תמיד הינה כיתוש מול פיל מאימתם של עבריינים גובי דמי חסות
קצת פרופורציות לא יזיקו גם לך במלחמת ה"קודש"שלך מול הממסד
בוא נקים מפלגת צדק חברתי וננקה את המדינה
אני אהיה חבר מספר 2 מה דעתך?
תתנדב ותנקה את האורוות מבפנים אתה וכל הזועקים חמס
ואני מבטיח לך שריח החר...ידבק בך גם באם תהיה טהור כמו טלית שכולה תכלת
כאשר תהיה מוכן לסבול זאת-נוכל אתה ואני ועוד רבים לשנות את המדינה הזאת
בנתיים כל עוד אתה חי כאן אני מניח שטוב לך
כאן אנחנו לא יהודים מטונפים שמרכינים ראש מול אנטישמיות שלעולם לא פסקה
ועל כך דייני
יוסי
הם היו יושבים כבר אתמול בכנסת אם זה מה שהם היו רוצים, כבוד הם מקבלים גם היום והרבה. מה לעשות - הם למדו את חוקי המשחק ומשחקים אותו יותר טוב מכולנו, להיות עבריין זה לא גנאי - כל אחד מאיתנו עבריין, רק שלא בחרו לנעוץ אותו עדיין וכל אחד מאיתנו עלול למצוא עצמו מאחורי הסורגים. ככה זה כשיש מערכת חוקים כזו. אני באופן אישי פשוט מתעלם, מקווה שלהיות מנהל פורום בג׳יפולוג זה עדיין לא בחזקת סלבריטי ולכן המשטרה לא תקצה משאבים ע״מ לחפש איפה אפשר לנעוץ אותי. אין כותרות בעיתונים - אין עניין לציבור.
ניר להיות מנהל אפילו בפורום זו אחריות ומשימה לא קלה אזי בלי צניעות להיפך קבלו חיבוק וחיוך והערכה רבה על דרך התנהלותו של הפורום
ולגבי קוראיו?
אולי אני האזרח הקטן הנובח אך גם הנושך לפעמים דואג שרבים ממקבלי ההחלטות במערכת התחבורה של היום יקראו את פורום אוף טופיק
בלי לקבל את רשותך אני מצטט ומביא קישורים לבעלי השפעה הן בחברה הלאומית לדרכים והן במשטרת ישראל/מתנ"א
וזה מחלחל לאט אבל בטוח-אך ללא התלהמות -בלשון נקיה ואם עובדות-קרי-צילומים הקלטות וכיוצא בזה
למה?
כי אכפת לי קצת ומשום שאינני אוהב מסגרות אטומות
יוסי
על משקל השיר של אייל גולן: "מי שעבריין לא מפחד".
יוסי, אתה חושב כמו שוטר. צא כבר מהמנטרה "נהגים עבריינים" ששגורה בפי השוטרים, ושאחרי כמה שנים הם באמת רואים בכל נהג חיית טרף מסוכנת - כן, אנשים עושים עבירות תנועה. בלי סוף אפילו, אבל רובן קלות עד זניחות ורובן בהחלט לא במודע וכן - ממש בטעות.
להבדיל מעבריין פלילי, שלא יכול לומר שפרץ לדירה בטעות, שדד זקנה בלי להרגיש או אנס ילדה בהיסח הדעת, עבריין התנועה הממוצע הוא בנאדם נורמטיבי. זה אני ואתה ואבא שלי ואשתך והבן שלך. אז דווקא בגלל שכל אחד מאיתנו מבצע מדי יום כמה עשרות עבירות תנועה קטנות, המשטרה מתמקדת בנו ולא בעבריינות הפלילית - פשוט כי אותי ואותך קל לתפוס, קל לעצור וקל להעניש. אתה, אזרח נורמטיבי, לא תנסה לברוח, לא תתנגד, לא תרים יד או נשק על שוטר. גם מהות העבירות היא כזו שלא מכניסה אנשים לבתי סוהר, אלא "רק" שודדת מהם כסף לטובת אוצר המדינה. רובנו גם לא נילחם על צדקתנו בבית המשפט, אלא נרכין ראש, נסנן קללה, נשלם את הדו"ח וחסל. רווח קל לקופת מדינת השודדים.
למה המחאה לא קראה לטפל ב"בעיית המשטרה"? כי המשטרה אינה הבעייה הכי כואבת של המדינה הזו, ומי שלא נוהג לא ייתקל בצד הכל-כך מכוער של המשטרה הזו, ולמען ההגינות - אני מכורח לציין שאכיפת היתר הזו של חוקי תנועה אינה נחלת מדינת ישראל בלבד. בכל העולם יש התעוררות של הנושא הזה. בארה"ב זה כך כבר שנים. באירופה נוכח והממשלות בשנים האחרונות שאכיפת עבירות תנועה ובעיקר מהירות - זו חתיכת קרן שפע מניבה. הקנסות שם גבוהים והאירופאים לא מתווכחים עם השוטרים כמו כאן. על מדינות עולם שלישי בהן שוטרים עומדים בפינות רחוב ועוצרים אותך על לא כלום ואם לא תיתן להם כמה שטרות ביחד עם הרישיון כבר לא תסיים את היום בטוב, אני כבר לא מדבר... בקיצור - משטרה בכבישים היא עובדה קיימת שקשה לי להחליט מה היא יותר - דבר רע ומזיק או הכרח, ולא רק אצלנו. זה ככה בכל מקום בעולם. הדרך היחידה שאני מכיר כדי לצמצם למינימום את המפגשים עם שוטרים היא לנסוע כחוק, זה הכל.
[QUOTE=yes1952;406322]צביקי
האם רשמת את פרטיו?
עד שחליתי דאגתי להוציא מהמערך הרבה מתנדבים שנהגו כעבד כי ימלוך ובלשון המעטה לא אהבו אותי כל כך במערך
אפרופו גיליון עבירות התנועה שלי היה ארוך עד שהפנמתי וכמה שנים שאני נוהג לפי כל החוקים ומאז שקט לי
א. מקווה מאד שמצב בריאותך היום תקין לחלוטין ואתה עדיין מדלג על ההרים והגבעות עם איזה סוס משובח.
ב. במקרה שלי לא היה כל ספק שבצעתי עברת תנועה, החלטתי לשנות מסלול מאוחר מדי במקום שמועד לפורענות,יש שם אמבושים כמעט קבוע. ואני אולי עליתי רק 20-30 ס"מ עם 2 גלגלים חיצוניים על אי תנועה מקווקוו [לא מרצפות]. יש שוטר במקום,מתנדבת,שוטרת,לך תעשה עכשיו משלושתם אידיוטים שלא רואים טוב.
החלטתי מיד ביני לבן עצמי שאין לי ברירה ,לא להתחכם זה רק יזיק לי. מצד שני אני גם לא צמחוני כלל וכלל,אם היה תרחיש אחר שבו הייתי משוכנע שאני צודק ב-100 אחוז הייתי יוצא למלחמה כולל עו"ד ונאבק במערכת. די להזכיר את המקרה שהתרחש לא מזמן כאשר נהג עם מצלמה הוכיח מעבר לכל ספק כי עצר בתמרור עצור ובכל זאת נרשם לו דוח בלתי צודק בעליל [אגב אני לא יודע איך זה נגמר]
ג.וזה אולי הכי חשוב,קשור או לא קשור זה כבר עניין לויכוח.אני לא תמים ואני יודע שזה לא גם 100% אבל 99% גם מספקים אותי. טוב לי לחיות במדינה שעדיין השוטרים לא לוקחים שוחד כמו אצל חראדואן בטורקיה[ עכשיו אם אתם קופצים עלי ,אז אחד אחד בבקשה ]:)
[QUOTE=zviki;406334]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yes1952
צביקי
האם רשמת את פרטיו?
א. מקווה מאד שמצב בריאותך היום תקין לחלוטין ואתה עדיין מדלג על ההרים והגבעות עם איזה סוס משובח.
ב. במקרה שלי לא היה כל ספק שבצעתי עברת תנועה, החלטתי לשנות מסלול מאוחר מדי במקום שמועד לפורענות,יש שם אמבושים כמעט קבוע. ואני אולי עליתי רק 20-30 ס"מ עם 2 גלגלים חיצוניים על אי תנועה מקווקוו [לא מרצפות]. יש שוטר במקום,מתנדבת,שוטרת,לך תעשה עכשיו משלושתם אידיוטים שלא רואים טוב.
החלטתי מיד ביני לבן עצמי שאין לי ברירה ,לא להתחכם זה רק יזיק לי. מצד שני אני גם לא צמחוני כלל וכלל,אם היה תרחיש אחר שבו הייתי משוכנע שאני צודק ב-100 אחוז הייתי יוצא למלחמה כולל עו"ד ונאבק במערכת. די להזכיר את המקרה שהתרחש לא מזמן כאשר נהג עם מצלמה הוכיח מעבר לכל ספק כי עצר בתמרור עצור ובכל זאת נרשם לו דוח בלתי צודק בעליל [אגב אני לא יודע איך זה נגמר]
ג.וזה אולי הכי חשוב,קשור או לא קשור זה כבר עניין לויכוח.אני לא תמים ואני יודע שזה לא גם 100% אבל 99% גם מספקים אותי. טוב לי לחיות במדינה שעדיין השוטרים לא לוקחים שוחד כמו אצל חראדואן בטורקיה[ עכשיו אם אתם קופצים עלי ,אז אחד אחד בבקשה ]:)
משום מה ,עדיין לא איתרתי את הבעיה -הציטוט לא פועל אצלי וזה נראה כחלק מהודעתך
אתה לא יודע אם השוטרים לוקחים שוחד או לא, כל עוד לא ניסית להציע להם. אם תציע ותתקל בהתנגדות אז כנראה שלא הצעת מספיק.+1 לדרור
[QUOTE=zviki;406336]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zviki
משום מה ,עדיין לא איתרתי את הבעיה -הציטוט לא פועל אצלי וזה נראה כחלק מהודעתך
השורה הזו בטלה,הסתדר לי
דרור זה נכון לגבי קלות כתיבת הדו"חות-
מאז שהפנמתי (לאחר שתי שלילות מנהלתיות)אני מקפיד בנהיגה קלה כחמורה ומאז אין לי דו"חות
אך לו עיתונאים מוכשרים כמוך(אל תסמיק זו עובדה)היו נלחמים עם העט לשינוי תרבות הנהיגה(כמו שעשה חברנו ז"ל טל שביט)
אולי עוד נהגים היו ניצלים מהממות על הכבישים
ונכון לו שוטר התנועה היה עוסק יותר בהסברה והרתעה ופחות דו"חות היו גם פחות תאונות דרכים
הרי ידוע שלא המהירות הגבוהה היא הגורם אלא הנהג עצמו
צביקי
תודה-היום בריאתי תקינה עד לפעם הבאה וגם אז אנצח את המחלה-אני לא מוותר בקלות
לגבי שוטרים ושוחד?
טעות בידך יש שוטרים שלקחו וקיבלו שוחד והם מאחורי סורג ובריח-כתבתי שיש תפוחים רקובים במערכת המשטרתית ולא רק בה
הרוב ידיהם נקיות-אם זה מאהבת מרדכי או משנאת המן?אני רוצה להאמין שלא משנאת המן,
הלילה יהיו לחצי תנועה ליד מחנה עופר יש תה אנגלי חם בתרמוס אי אפשר לא לזהות אותי
אני פורש לישון קצת
הורידו רגל מהגז ליד אתרי העבודה המעצבנים
יוסי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
אתה לא יודע אם השוטרים לוקחים שוחד או לא, כל עוד לא ניסית להציע להם. אם תציע ותתקל בהתנגדות אז כנראה שלא הצעת מספיק.+1 לדרור
עצם זה שאני פוחד [עדיין]להציע שוחד שמא אקבל צינור חלוד כפול ומכופל במקום רגיש זה כבר טוב מבחינתי
יוסי יקירי, עיתונות הרכב מנסה לשנות את תרבות הנהיגה כבר 30 שנה.
אני מוכרח לפרגן כאן לרוני אהרונוביץ, מורנו ורבנו. רבים לא אוהבים אותו כי הוא ציני וארסי, פעם קראו לו בלעג "גורו", היום חלק מכנים אותו "רודף ריב ומדון" ומה לא, אבל אני מחזיק ממנו עד היום. אפילו מאוד. הוא לא רק היה הראשון שהוציא וערך מגזין רכב במדינת ישראל, אלא באמת ובתמים שם את האמת על השולחן בלי ליפייף אותה. נכנס בעוצמה במי שצריך. לא החמיא ולא התחנף. נושא העלאת המהירות המותרת בוער בו עד היום, המשטרה והאופי הישראלי על הכביש יוצאים אצלו רע מאוד וגם זה במקרה הטוב...
בשנת 1981 היה רק מגזין אחד ("טורבו") היום יש כמה וכמה מגזינים שמודפסים על נייר, מדורי רכב בכל העיתונים היומיים וכמובן - עשרות רבות של אתרי ומגזיני אינטרנט מוטוריים, ו...אתה חושב שזה עוזר? צר לי להישמע כמו אהרונוביץ, אבל הוא צדק אז והוא עדיין צודק גם היום - במדינה שאין בה לא דרך ארץ ולא תרבות, גם תרבות מוטורית ותרבות נהיגה לא יהיו.
יש רבים בארץ שאוהבים מכוניות ואופנועים, אני מעריך בכמה עשרות אלפים, אצלם יש איזו שהיא תרבות נהיגה. אצל כל היתר - אנשים רגילים, נורמטיביים, חלקם גם אנשים טובים - למה לא, אבל זה לא באמת מעניין אותם. אז אל תצפה ממי שהנושא לא מעסיק אותו וממילא אין לו תרבות שבין אדם לחברו, שיפגין תרבות בנהיגה.
ה"דיון" הזה ממש מזכיר לי את, איך שאני מכנה אותם, אנשי ה"אימים" וה"אוליים" בקורסים למינהם.
"רגע. ואם.. מה תעשה?"
ו"רגע,רגע. אולי... אז..."
ולכל אחד יש דוגמא שקרתה לו סיפור שקשור לנושא/למערכת והסיפור שלו הוא הוא המייצג של הנוהג והכלל - ובד"כ דופקים אותו...
ו"לי זה לא קרה אבל יש לי חבר....".
ואם זה לא חבר שלו, אז זה חבר של חבר של אח שלא בנדוד שיושב בבור ושמע ממקור מוסמך בהחלט....
כל אחד שתפסו אותו, לא חשוב על מה, מיד שולח את השוטר לעשות עבודה "אמיתית", כמו לתפוס רוצחים/אנסים/שודדים/מה שלא יהיה, רק שלא יבזבז את הזמן "איתו".
גם כל אחד מבין גדול בעבודה של המשטרה, מבין מה חשוב ומה לא, יודע בוודאות מה כל הציבור רוצה/צריך מהמשטרה והכי חשוב - יודע מה יש/אין נגד/בעד מרגול/דומרני/מולנר/אולמרט בני סלע.
אה, כן - גם יודע, אבל בדיוק, מה צריך לעשות ולשנות.
יש פה אנשים שכל שטר שמתנהג בגסות/חוסר רגישות/ שחיתות, מייצג בעניהם את כלל השוטרים והמערכת וכל אזרח/נהג שנוהג בפראות/גסות/אלימות/זילזול בחוק (תנועה או פלילי)/עבריינות תנועה הוא החריג שבחריגים.
מה הפוך דרור?
יש למעלה מעשרים וארבעה אלף (24,000) שוטרים.
מה אתה אומר, שתשעה עשר אלף מושחתים?
חמשת אלפים מושחתים?
אלף מושחתים?
כן. "נכון".
עוצרים אותך חמש פעמים ביום לבדיקה, משום שמשעמם להם ואו הם רוצים לדפוק אותך אישית?
אולי עוצרים אותך לבדיקה משום שהם יודעים שרוב בעלי הסופות (רוב, לא פחות וחלק גדול משאר בעלי ה"ג'יפים") מתקינים הגבהות/צמיגים/מנועים/צינורות בלם/כו' שלא על פי החוק - ובכלל לא משנה להם (ובצדק, לא היית רוצה שיהיה אחרת) אם החוק צודק/הגיוני או לא.
אני קורא/משתתף בפורומים בחו"ל, בעיקר בארה"ב, ואתה לא רוצה לספוג את הקנסות וההחרמות שיש במדינות מסויימות בהן עברת במילימטרים את גבולות ההגבהה/שינויי הצמיגים או כל דבר אחר שמותר לשינויי - אם בכלל מותר.
ושם, תאמין לי, איש לא מתווכח עם השוטר "המושחת/משועמם/רע.
ראוי לציין את רכב מחקר הטורנדו שנבנה במדינה X, נסע למדינה Y ומס' קילומטרים אחרי קו "הגבול" (ארה"ב, כן?) נעצר ע"י שוטר, נמדד, הוזהר רשמית, נקנס ומיד נסע לסדנא קרובה לתקן עפ"י החוק באותה מדינה, שעבר דרכה למדינה Z, בה יש סופות טורנדו - והכל מתועד בערוץ דיסקברי.
וניר, שיש לו יחסים כ"כ טובים עם אגף החנייה של עיריית ת"א, מיד יודע שהם הרבה יותר טובים מהמשטרה.
לי נתנו עשרות (עשרות!!!) דוחות חנייה בת"א - דוחות לא חוקיים. הסכימו לוותר על כמה עשרות מתוכם ואת היתר לא ביטלו, ללא כל הסבר - אותן "עבירות" באותם מקומות.
ביקשתי "להשפט" על עשרות דוחות ולא קיבלתי אפילו זימון אחד.
מה שכן קיבלתי הוא עיקולים על חשבונות בנק ומימוש עיקולים בעודי ממתין לתשובות/זימונים (ד"א אני מחפש עו"ד שיטפל לי בכך, אם מישהו מכיר או יכול לעזור).
אבל ניר קובע באופן חד משמעי שהם, אגף החנייה בת"א, מזה נחמדים והמשטרה יכולה רק ללמוד מהם...
נכון.
אני נתקלתי בכמה שוטרים מטומטמים לאלללה וכמה שהם ממש רעים וכמה שהם לא מטומטמים ולא רעים אלא סתם גלמים - והם החריגים. היוצאים מהכלל, לא הכלל.
ואני מכיר הרבה מאוד שטרים, כנראה יותר מרוב הכותבים כאן.
לצאת או לא לצאת - זו לא השאלה.
השאלה היא האם עברת עבירה ואם כן (או אפילו שלא) כיצד להתנהל מול השוטר.
אני לא מכיר הרבה שוטרים (גם המיעוט החכם והטוב והלא מושחת) שיוותר לך אם תזכיר לא "בעדינות" שמה שבאמת הוא צריך לעשות זה להתגייס ליחידה הכללכלית המובחר ולחקור את אבוטבול על רצח ולא להתעסק בשטויות שהוא עושה עכשיו...
פה זה לא ארה"ב (לטוב ולרע) ואין איסור על יציאה מהרכב.
תעשה את החשבון שלך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
יוסי יקירי, עיתונות הרכב מנסה לשנות את תרבות הנהיגה כבר 30 שנה.
אני מוכרח לפרגן כאן לרוני אהרונוביץ, מורנו ורבנו. רבים לא אוהבים אותו כי הוא ציני וארסי, פעם קראו לו בלעג "גורו", היום חלק מכנים אותו "רודף ריב ומדון" ומה לא, אבל אני מחזיק ממנו עד היום. אפילו מאוד. הוא לא רק היה הראשון שהוציא וערך מגזין רכב במדינת ישראל, אלא באמת ובתמים שם את האמת על השולחן בלי ליפייף אותה. נכנס בעוצמה במי שצריך. לא החמיא ולא התחנף. נושא העלאת המהירות המותרת בוער בו עד היום, המשטרה והאופי הישראלי על הכביש יוצאים אצלו רע מאוד וגם זה במקרה הטוב...
בשנת 1981 היה רק מגזין אחד ("טורבו") היום יש כמה וכמה מגזינים שמודפסים על נייר, מדורי רכב בכל העיתונים היומיים וכמובן - עשרות רבות של אתרי ומגזיני אינטרנט מוטוריים, ו...אתה חושב שזה עוזר? צר לי להישמע כמו אהרונוביץ, אבל הוא צדק אז והוא עדיין צודק גם היום - במדינה שאין בה לא דרך ארץ ולא תרבות, גם תרבות מוטורית ותרבות נהיגה לא יהיו.
יש רבים בארץ שאוהבים מכוניות ואופנועים, אני מעריך בכמה עשרות אלפים, אצלם יש איזו שהיא תרבות נהיגה. אצל כל היתר - אנשים רגילים, נורמטיביים, חלקם גם אנשים טובים - למה לא, אבל זה לא באמת מעניין אותם. אז אל תצפה ממי שהנושא לא מעסיק אותו וממילא אין לו תרבות שבין אדם לחברו, שיפגין תרבות בנהיגה.
אני מסכים עם כל מילה.
"מפתיע" מאוד איך כל ישראלי (כנעט) מצליח לסגל לעצמו תרבות נהיגה ותרבות היתנהלות מול משטרה, ברגע שהוא יוצא מגבולות הארץ.
כנראה זה המקום, שנותן לנו, לכולנו, את התירוץ להתנהל כמו שאנו מתנהלים.
ותמיד עולה שאלת הביצה.
מה קדם למה ההתנהגות של האזרחים או זו של השוטרים, שמביאה תגובה.
יש לי חבר שהוא סגן שריף במחוז בניו יורק (מחוז קטן, רק כמה מליונים..).
הוא מאוד התפלא כיצד האזרחים מתנהגים לשוטר בארץ.
אחרי שהוא ראה כיצד השוטרים מתנהגים זה לזה (במספר "אירועים" בהם נכח) אמר לי (בעברית (-:)): "הבעייה שלכם שאתם לא מכבדים זה את זה, אז איך אתם רוצים שהאזרחים יכבדו אותכם? זו הבעייה שלכם בארץ - אין לכם תרבות".
אתה לצערי טועה שוב בקביעה שלך
אינני חושב כמו שוטר,אני לא שוטר נהפוך הוא אני מתנדב ושוטר רק שאני בתפקיד=כך יש בידח כח אף כי לא רב לשנות,
בעבודתי כפקח תנועה תחת תקנה 23 א הנני בעל סמכויות שיטור באתרי עבודה בכבישים ושם בלבד-
בעבודה אני אכן מתנהג כשוטר-קרי-כל אתר שאני עובד בו בנוי לתלפיות לפי התרשימים הרלוונטיים לעבודה-משילוט מקדים עד לקונוסים(תקינים בלבד)וכלה בתאורה מיוחדת,
והנהג הממוצע הינו עבריין במלוא מובן המילה,
כמות הרכבים המנסים לעקוף את השיירה ונכנסים לתוך אתר העבודה ומסכנים חיי בני אדם הינה גבוהה מאוד,
כאשר יש תאונת דרכים בתוך אתר עבודה,החקירות הן ללא סוף-אין פקח או מפקח או מנהל עבודה או מנהל פרוייקט שיש לו די כסף באם יתבע בהליך אזרחי והיה
ויתברר שפריסת האתר היתה לקויה-אז נכון מאחר ומתפקידי לוודא שהאתר יהיה מסומן ללא פשרות הרי זה משום שאני מגן על עצמי מתביעות ולא בגלל שאני נחמד,
בוא לילה אחד ועמוד באתר רגיל ללא הכוונה(אני נותן לך הנחה -בהכוונת תנועה זה גהינום.
בטוחני שתשנה ת דעתך לגבי עבריינות התנועה
דרור -לא מדובר בעבירות "קלות"של אשתי בני חברים חברי פורום(אבא שלי כבר לא נוהג למזלו אך הוא מטייל לו על ענן אי שם למעלה)
מדובר בעבירות של-מהירות מופרזת-עייפות עד כדי הרדמות-עקיפות מסוכנות-דחיקת רכבים בצורה מסוכנת-אי ריכוז של הנהגים-ואי שמירת מרחק-
ככה רק חלק קטן
ושכחתי-הזלזול הזה של הנהגים
לכל הרוחות העבודות בכביש זה עבור כל כלל הנהגים
ואני משבח כל ניידת של מתנ"א ששוטריה מחליטים לאכוף את החוק תוך כדי תצפית מתוך אתר עבודה
ותיקון קטן
הלילה אני בירידה מירושלים בכביש אחד אחרי גינות סחרוב(ק"מ 48-50)יהיה שמח זה ליל חמישי מחצות לא מסובך רק ליווי צוותי עבודה המחליפים לשילוט ברור יותר נקי זוהר ומאיר עיניים.
זהו ועכשיו אני לישון קצת
יוסי