רגע, רק עכשו נפל לי האסימון. חנקן מרכיב כ 80% מהאוויר... אז 20% חמצן כלכך מזיקים ? או שזה אותו אחוז בודד של דברים אחרים?
נשמע לי כמו שמן נחשים
Printable View
אני יעשה סדר קצת סדר לגבי כל השאלות...
לחץ הצמיג נשאר קבוע ...כמה שאי מגדיר לדוגמא 35 פי אס אי ...אבל אחוז החנקן בתוך הצמיג הוא מה שמשנה ...היום עם מכשירים נכונים אפשר להגיע ל 98 97 אחוז חנקן בתוך הצמיג....ז"א אם אני יורד לשטח ומוריד אוויר ואחר כך אני מוסיף בתחנת הדלק החנקן ישאר במקום 98 אחוזר 78 אחוז או משהו בסגנון...
העלות היא זניחה נכון להיום וזה שווה...60 שקל לכל הגלגלים ואת הכסף אתם מחזירם תוך חודש בדיוק או יותר נכון אחרי 2 תידלוקים של הרכב...יש בבעלותי טיוטה לנד קרוזר אני חוסך כל מכל דלק 40 שקל וזה בדוק!!!
בעלי פנצריות גדולות שמכבדות את עצמם מחזיקות במכשיר כזה ומי שרוצה יותר פרטים אני יכול לתת זה בבאר שבע...
דבר אחרון עולם הרכבים מתפתח מעולם המרוצים ...כבר שנים שחייל האוויר משתמש בחנקן בצמיגים יש רק יתרונות לחנקן זה שומר על הצמיג האוויר לא בורח חוסך בדלק לא יוצר לחות מעבר לזה שחנקן הוא גז אציל שמבחינה כימאית הרבה יותר טוב מחמצן ...
אותי שיכנעת! פעם הבאה שאני עולה ל 30000 רגל אני אדאג שיהיה לי חנקן בצמיגים....
אהה כן, גם לפני המיקצה הבא שלי בפורמולה 1 .
מי שנתקל בצמיג חלוד שיקום.
איזה אוסף קישקושים של של אנשי מכירות (שלא לומר שרלטנים).
מזכיר לי מסביבות עיתונאים של הממשלה שלנו, גם שם מספרים סיפורים לא רלוונטים לתושבים
גז אציל
קבוצה → 18
↓ מחזור
1 2
He
2 10
Ne
3 18
Ar
4 36
Kr
5 54
Xe
6 86
Rn
7 118
Uuo
מפתח גז אציל
סינתטי
גזים אצילים הם יסודות כימיים המשתייכים לטור השמיני ולקבוצה ה-18 בטבלה המחזורית. יסודות אלו הם אל-מתכות והם מופיעים כגזים בתנאים סטנדרטיים. ששת הגזים האצילים הנמצאים בטבע הם: הליום (He), נאון (Ne), ארגון (Ar), קריפטון (Kr), קסנון (Xe) והיסוד הרדיואקטיבי רדון (Rn). עד כה, שלושה אטומים נוספים של היסוד הבא בקבוצה, אונונאוקטיום (Uuo), יוצרו במאיץ החלקיקים Supercollider, אך מעט מאוד ידוע על תכונותיו בשל הכמות המועטה שיוצרה וזמן מחצית החיים הקצר שלו. הגז האציל הנפוץ ביותר על פני כדור הארץ הוא ארגון, המהווה 1.29% (משקלי) מהאטמוספירה.
מבחינה כימית, הגזים האצילים יציבים מאוד מכיוון שהם מכילים 8 אלקטרוני ערכיות בקליפת האלקטרונים החיצונית שלהם, שהוא המספר המקסימלי שהקליפה החיצונית יכולה להכיל (פרט להליום שבו 2 אלקטרונים בקליפה החיצונית). כתוצאה מכך הם ממעטים להשתתף בתגובות כימיות, ומכאן שמם.
בתנאים סטנדרטיים, הגזים האצילים חסרי ריח, חסרי צבע ומונטומיים. נקודות ההתכה והרתיחה של כל גז אציל קרובות אחת לשנייה, עם הפרש של פחות מ C° 10; כתוצאה מכך, הגזים האצילים מופיעים כנוזלים בטווח טמפרטורות קטן בלבד. הגזים האצילים מפגינים תגובתיות מועטה מאוד ולכן מאות אחדות בלבד של תרכובות שלהם יוצרו מתחילת 2008.
נאון, ארגון, קריפטון וקסנון מתקבלים מהאוויר באמצעות ניזול גזים וזיקוק זעיר. הליום בדרך כלל מופרד מגז טבעי, ורדון לרוב מבודד מהדעיכה הרדיואקטיבית של תרכובות מומסות של רדיום. לגזים אצילים יש יישומים חשובים בתעשיות התאורה, הריתוך וחקר החלל. לעתים קרובות הליום משמש במתקני נשימה לצלילה כתחליף לחלק מתערובת הנשימה. בנוסף, ההליום החליף את המימן בספינות אוויר מסוג צפלין ובבלוני חמצן, לאחר שהסיכונים שנגרמו עקב דליקותו של המימן התבהרו.
תוכן עניינים
[הסתרה]
1 היסטוריה ואטימולוגיה
2 תכונות פיזיקליות ואטומיות
2.1 נוזל על
2.2 תכונות נוספות
3 תכונות כימיות
4 שימושים
5 הערות שוליים
[עריכה] היסטוריה ואטימולוגיה
מה לגבי התופעה שתיארתי של ניקוב דופן הצמיג מבפנים מול השסתום ?
נתקלת בזה פעם?
בברכה,טושי
חברים הכוונה לא הייתי מכירה ולא לדרבן אף אחד...אני בסך הכל כתבתי את דעתי ואת מה שאני יודע על חנקן בצמיגים וכן זה באמת חוסך בדלק מנסיון מי שרוצה שינסה ומי שלא לא ...
יש מספר לא קטן של אנשים שאני מכיר שניסה ורק טוב יצא מזה ...
שיהיה ערב מוצלח
נו באמת עוד אוסף של שטויות במיץ!!
אין אפילו הוכחה פיזיקלית אחת לחיסכון, בכך שתמלא את הגלגלים בגז אחר חוץ מאוויר.
שבאוויר גם ככה יש כ- 78% חנקן.
אז מאיפה כל הביטחון בשטויות האלו תראה הוכחה אחת!
חכו חכו עד שתמלאו את סלון הרכב בגז הליום He ,למי שלא מכיר , מדובר בגז אציל(על אמת ), הגז קל מהאוויר ולכן מייד גורם לרכב להיות קל יותר עבור אותו עומס ,מה שאומר הבדלים של19-23% בצריכת הדלק מיידי .
תופעות לוואי : הצמיגים פחות אוחזים בקרקע ,לרכב יש נטייה לרחף אחרי מעבר על פסי האטה , כ15 דקות לאחר הנסיעה יש לנוסעים ברכב קול ילדותי.
גז נוסף שמצאתי כי הוא יכול להשפיע על צריכת הדלק וביכלל על מצב הרוח הוא גז הטיבעי ואני מדבר על הגז "הטבעי" שמשתחרר לכל אחד מאיתנו:)
שורה תחתונה
כיף לקרוא :)
הבעיה בכל התאוריה על ההליום היא שבגלגל אתה דוחס את הגז לעומת האוויר בחוץ, כך שבסופו של דבר המשקל לס"מ מעוקב יותר גדול ולכן לא ישפר לך המשקל של הרכב :-)
לגבי הגזים האחרים שאתה מזכיר, אני לא מכיר את התכונות הפיזיקליות שלהם, אבל המחשבה על פנצ'ר בגלגל כזה, עוד תגרום לך להעדיף להוריד את הזבל....
האמת, למה רק למלא את חלל הרכב? אפשר גם ליקשור בלונים כמו בסרט UP ולהפוך את המכונית לרכב פורח....
אם כולם היו טורחים לקרא את הציטוט שהבאתי בהתחלה, השרשור היה מסתיים שם.
אז הנה מוגש כשרות בפעם האחרונה.
השימוש בחנקן למילוי צמיגים נעשה ב : מכוניות מירוץ, מטוסים ומשאיות טריילרים כבדות.
היתרונות של החנקן באים לידי ביטויי רק שם .
במכוניות מירוץ, משום שהצמיגים מגיעים לטמפרטורות קיצוניות הגבוהות משמעותית מהטמפרטורות של צמיגים במכוניות רגילות גם מכוניות ספורט כביש,
רק במצבי קיצון אלו החנקן היציב יותר מתורגם ליתרון מדיד.
במטוסים וברכבים כבדים, משום שהחברות מחזיקות סט צמיגים גדול ויקר לאורך תקופה ארוכה, ומחודשים למספר דורות (בכל פעם שצמיג מקריח הוא מחודש)
פעולה שלא מקובלת בצמיגי מכוניות פרטיות, רק אז בא לידי ביטוי החסכון באורך חיים של מילוי חנקן.
במכוניות נוסעים, הצמיגים לא מגיעים לטמפרטורות קיצוניות ולא מחודשים אלא ומושלכים לאחר השחיקה הראשונה, כך שאין שום יתרון לחנקן שאולי שומר על פנים הצמיג כשבאותו זמן החמצן שבאטמוספירה תוקף את הצד החיצוני שלו.
אין שום יתרון של תחזוקה נמוכה בתקופת אורך חיי צמיג מכונית נוסעים,
הסברתי כבר שהיתרון קיים רק בצמיגים העוברים כמה מחזורי חיים ע"י חידוש, מדובר בתקופות ארוכות בהרבה מחיי צמיג נוסעים ועבור צמיגים יקרים בהרבה.