-
תגובה: יעוץ לקנית סופה
[יש עוד המלצה - כשאנחנו קונים אנחנו די נלהבים ולכן נוטים להנמיך גם את מה שאנחנו כן מזהים כטעון שיפור. גם אם רכב נראה לך - אל תחליט באותו רגע, תישן על זה.[/QUOTE]
אוי כמה שאתה צודק...
עד היום לא ברור לי איך לא שמתי לב שאין הגה כח...
אבל אני "מת" על סופי!
-
OK אין הגה כח קצת מעיק בשטח לא?
יש דגמים ספציפים בלי הגה כח?
יוני
-
אין הגה כוח?
יש סופות כאלו?
זה נשמע לי מוזר.
-
אין שאלה שיש כמה רמות לביצוע בודי ליפט , אם זה עבודה חובבנית - הצדק איתכם !
אבל אם בודי ליפט נמצא על גיפ מעל 10 שנים , ואין שום שינויי ברצפת הגיפ , אז זהו עובדה שהיא מעבר למילים ותאוריות ודעות - זו עובדה מוכחת במציאות .
לדעתי בודי ליפט צריך להבנות כך שמגביהים את התושבות ברזל שמרותכות לשילדה (המקוריות) ע"י פרופיל "ח" , ואז בעצם משתמשים בתושבות המקוריות שמגיעות מהיצרן .
יוני בכל מקרה אני מאזור יוקנעם , מתי שתרצה תן קפיצה , ואוכל לעבור איתך על כל הנקודות החשובות בבדיקת סופה , ואולי אף לקפוץ איתך ולבדוק משהוא ספציפי שמצאת לנכון לבדוק . בקיצור מציע את עזרתי - כדי שלא תעבור איזה תראומה בקניית הגיפ , סה"כ רוצים שתשאר איתנו בקהילה הנהדרת הזו , לאורך זמן .
קורה שחבר'ה קונים גיפ ובעקבות "הנפילה" של רכישת גיפ גמור , הם נוטשים את התחום באכזה ועם זיכרון מר . יאללה בהצלחה
טל שלי : 0543270411
-
ריקו תודה תודה אני אדבר איתך אחרי החג
-
שלום לחברי האתר
אני בהתלבטות אם לרכוש CJ במקום סופה קוסם לי רכב ללא אלקטרוניקה- אני מעדיף להבין מה מתקלקל. בלי עשרות חיישנים.
אבל שתי התלבטיות עדיין עוצרות אותי.
אחת לגבי חלפים עבור רכב בן 30- האם אני לא עשוי להיתקע עם רכב עומד ללא חלק כלשהו.
שניה אם אני למרות הרצון העז לא מכונאי רתך ופחח מוסמך כמו חלק מהחברים האם אני ניכנס למיטה חולה.
אני רוצה רכב שיעמוד בהתעללות בנהיגת שבילים די עצבנית (אני לא מתאבד) יהיה בעל עבירות טובה אבל אני בכל זאת שואף שהרכב ישמש כרכב שני במשפחה אני צריך שהוא יסע ויהיה אמין וכמובן לא יתקע בכל טיול.
יוני
-
ג'וני,
אני חושב שבין באי האתר אין הרבה שנשארו עם סיקסים בלי חיישנים...
בשלב זה או אחר, כולם מעדיפים את הזרקת הדלק, כ"א מסיבותיו הוא.
אני חושב שזה מעיד על כך שהשד כנראה אינו נורא כל כך...
בסה"כ, לא שומעים על יותר מדי בעיות אלקטרוניקה בסופות מתוחזקות.
סער
-
כדאי שתבין להיכן אתה נכנס
רכב בן 30 וגם רכב בן 20 הוא לא רכב ליסינג בן שנה !
השנים עושות את שלהם.
היתרון של רכב סופה (או CJ) הוא גישה מאוד נוחה וזה אומר שקל מאוד לטפל בו.
רכב יותר מודרני כולל פינוקים, וזה אומר הרבה יותר שכבות בידוד וכל מני "מערכות עזר"
וזה הופך אותו ליותר בעיתי לטיפול "תחת העץ הביתי"
אם אתה לא רוצה להיכנס לעניני מכונאות ולעשות הכל ב"מוסך מורשה" זה יכול לעלות הרבה כסף
אבל יותר גרוע מזה הוא עלול לתקוע אותך בדרך לטיול או בטיול
אם אתה כן רוצה להיכנס לעניני מכונאות זהו רכב מעולה לענין (בגלל שהוא כל כך פשוט)
מבחינת סופה או CJ..
אלקטרוניקה זו לא בעיה זוהי התרופה!
מחשב וחישנים עושים את הרכב הרבה יותר ידידותי.
קל להניע, תצרוכת דלק יותר טובה, אין כיבוי פתאומי בעליות, מנוע בלי "שגעונות"
זה מצוין כל עוד זה עובד, אבל כשזה לא עובד אתה חיב להיכנס לעומק הקורה כדי להבין מה הבעיה.
וזה אומר לימוד עצמי רב.
אפשר גם ללכת למוסך, אבל בשטח לא יהיה לך מוסך..
CJ לעומת זאת (כלומר מנוע בלי אלקטרוניקה) מלא בשגעונות.
הוא לא יניע בפתאומי, ולעומת זאת יכבה ככה סתם. תצרוכת דלק גרועה. וזה כשהכול תקין.
היתרון הגדול שעם פליר רב מודד חוטים וספרי ניקוי קרבורטורים אפשר לפתור את רוב הבעיות.
אבל שוב מדובר בהרבה הרבה לימוד עצמי.
בכל זאת יש הרבה מאוד אופי וקסם ברכבים הללו (בשביל כמה סרוטים בכל אופן (-: )
סיכום: רכב סופה או גיפ אתה חיב לאהוב או לא לנסוע איתו!
אם הסיבה לרכב כזה היא חיסכון בכסף, רד מזה.
עדיף לקנות טרנו או פאגרו הרבה יותר חדשים וכמעת באותו מחיר.
בטווח הארוך זה יעלה פחות
-
אם השיקול בין CJ לסופה הוא רק אמינות - קח סופה.
רוב הסיכויים שהיא תהיה במצב טוב יותר פשוט בגלל הבדלי הגיל. "שנה של ג'יפ" = כמה וכמה שנים של פרייבט.
כאמור - מנוע מוזרק ומנוהל מחשב הוא תמיד "מכוון" ולכן עובד נכון ועגול יותר ממנוע מוזן מאייד, שכמעט לעולם לא מכוון פיקס. לראייה - חלק ניכר מבעלי ה-CJ המכורים באמת, מסבים את המנועים שלהם להזרקה והתוצאות מרשימות.
יש המון קסם ב-CJ, המון אופי, המון שיגועים שבעלי ה-CJ אוהבים. יש כאלה שיגידו שאלה קסם ואופי שהסופה קצת איבדה. חלק גדול מזה טמון בקוסמטיקה - החזית של ה-CJ היא אלמותית ואין שום דבר יפה ממנה. מי שממש מוכרח, ישתול את חזית ה-CJ על הסופה. זה מתאים בול.
בעיני, אחרי שני CJ וכרגע עם הסופה השנייה, אני טוען שהאופי והנשמה מאוד דומים - אלה בסה"כ בני אותה משפחה, אחים ממש. אלא שלדעתי סופה הרבה יותר אמינה ויותר מהימנה ללא כל ספק, וזה פשוט מנסיון.
-
אני רציני עכשיו.:) ערך מוסף - הסיקס משאיר אותך צעיר לנצח ולגיל הכרונולוגי אין משמעות. זה בדוק.
הסופה כנ"ל, רק קצת יותר מפנקת.
ועוד לא אמרתי כלום על המסורת .