הקילומטראז' השנתי שהגדרת - 10K - הוא נמוך, אפילו נמוך מאד. לא ממש משתלם לך לקנות רכב עם מנוע דיזל. לכן התעלמנו מהמוסו, או מכל אופצית דיזל אחרת.ציטוט:
נכתב במקור על ידי גיפאי מתחיל
Printable View
הקילומטראז' השנתי שהגדרת - 10K - הוא נמוך, אפילו נמוך מאד. לא ממש משתלם לך לקנות רכב עם מנוע דיזל. לכן התעלמנו מהמוסו, או מכל אופצית דיזל אחרת.ציטוט:
למה, בעצם, להתעלם מדיזל ?
מה רע בדיזל ?
אין שום דבר רע בדיזל (מלבד העובדה שרוב הרכבים שלא מהשנתיים האחרונות, נחותים בכח מנוע, תאוצה והרגשה מרכבי הסנזין),
אבל אגרת הרישוי (ובדר"כ גם הביטוח) על רכבי דיזל, יקרים משמעותית מרכבי בנזין זהים.
הסולר יותר זול, אבל ככל שאתה עושה פחות ק"מ בשנה, ככה המשמעות של זה קטנה יותר.
תעשה חיפוש,
יש הרבה דיוניםב כדאיות של דיזל מול בנזין ובאיזה הפרש ק"מ זה מתחיל להיות משתלם.
אני מסכים לחלוטין עם הקביעה הכללית שדיזל עדיף ככל שעושים יותר קילומטראז'.
אבל : נניח שנקודתית יש רכב דיזל (נניח המוסו, אך יכול להיות גם רכב דיזל אחר) שעונה על כל הדרישות שציינתי קודם (שימו לב, זו גם הסיבה שלא הגבלתי מראש לבנזין...) והסה"כ של האחזקה שלו (כולל ביטוח, אגרה, חלפים וכו') זולה מסיבה כלשהי מרכבי בנזין גם בקילומטראז' נמוכים, אזי חבל לפסלו, הלא כן ?
מעלותיו של המוסו, כפי שהבנתי מהכתבה הינן שהוא מרווח, אמין וזול.
אין ויכוח על כך שהוא מרווח מהויטרה והספורטאז'. מין הסתם, עלות הדלק שלו תהא נמוכה יותר, אפילו מזו של הויטרה. כנראה שהוא גם זול יותר בקניה מהן.
השאלה היא איך הוא בהשוואה אליהן בהיבטי אמינות, עבירות ועלות אחזקה ?
מה אתם אומרים ?
נ.ב. תודה לכל העונים שטרם התייאשו משאלות התם שלי.....
אתה מדבר על 10K קילומטר בשנה. צריכת הדלק של הויטארה, הספורטאז' וגם של המוסו היא באזור ה8 קילומטר לליטר. מחיר הסולר היום הוא בממוצע 1.5 לליטר פחות מבנזין - בנתונים האלו, ההבדל בעלויות הדלק הוא פחות מ2000 שקלים... אם המספרים לא מוצאים חן בעינייך, שחק איתם כראות עינייך, אבל זה סדר הגודל של החסכון עבור 10,000 ק"מ בשנה, והוא פחות-או-יותר מתקזז עם תוספת האגרה. הנקודה החשובה היא שההפרש בין מחירי הסולר והבנזין הולך וקטן בתקופה האחרונה והיום כבר יש לו אופק ברור - ב2009 המיסוי יהיה זהה, וגם האגרות ישתוו.
בשורה התחתונה - לדרישה שלך, קניית רכב עם מנוע דיזל לא תהיה כלכלית יותר מרכבי הבנזין הקטנים כמו הויטארה והספורטאז'. כל שאר השיקולים עומדים בעינם - המוסו אכן מרווח יותר, אבל מנוע הדיזל שלו הוא מהדור הישן - חלש ורועש, וכן הלאה. בכל מקרה אתה צודק, אין מה לפסול, אבל גם אין יתרון מיוחד לפי המפרט שלך.
אוקי, אני מסכים, שמבחינה כלכלית החלופות זהות (אני דווקא חשבתי שבגלל עלויות החלפים והמיסוי, האחזקה השנתית של הדיזל תצא יותר יקרה אפילו בקיזוז הפרשי הדלק). בואו נניח לצורך הדיון שהחלופות זהות.
המוסו עדיף מבחינת הגודל (ומין הסתם גם הבטיחות הפסיבית). יש לו מנוע חלש ורועש, אך אולי זה מחיר שכדאי לשלם (זו החלטה אינדיווידואלית).
נותרנו עם שתי השאלות החשובות : האם המוסו יכול להתחרות בויטרה/ספורטאז' באמינות ובעבירות ?
לא יודע.ציטוט:
יש פה מעט מאוד בעלי מוסו (אם בכלל . . . )
אתה יכול לשאול בג'יפטריפ - http://www.jeeptrip.co.il - יש שם יותר בעלי מוסו.
כן.ציטוט:
גם בצורתם הסטנדרטית, גם באפשרות להגביה מהלכי מתלה, וגם באפשרות הנעילה האחורית (וכל מסלול בארץ שתרצה לטייל בו, נעילה אחורית תספיק לך).
יותר מסובך, אבל אפשר גם להתאים נעילה קדמית.