לא רק שטח המגע אלא גם הקונוסים של הברגים הפוכים
יש לי 7" ברזל למכירה (פרסומת מאד סמויה..)
Printable View
לא רק שטח המגע אלא גם הקונוסים של הברגים הפוכים
יש לי 7" ברזל למכירה (פרסומת מאד סמויה..)
בצמיגים אני רחוק מלהיות מומחה, לשם כך יש את אתר החברה
לדוגמא BF
צמיגים 235/75/15 MT KM2
ג'נט מתאים 6"-7"
http://www.bfgoodrichtires.com/tire-...2/tire-details
צחי אני עם גאנט שבע על ויטארה ומחפש שמונה ברזל בנרות במיוחד עם אופסט. שלי אמריקן רייסינג משולש מרוח ובמצב טובמפרט לניקל שמקולף קצת. אם מעניין אותך שולח לך הפ
בכל השרשור לא ציינת מה הבעיה שאתה מנסה לפתור בעזרת שינוי הג'נט.
לי היו 7, עברתי ל8 וזה היה לטובה. לא הרגשתי את ה"הנמכה", לעומת זאת הייתה תחושה של יציבות כתוצאה מהרוחב ופריסה רחבה יותר של הצמיג. הורדת אויר ל7-8 PSI בלי שום בעיה.
5"5 כמו שסוזי אמר, עובד אבל צריך לקחת בחשבון שאולי תשפשף את העלה בסיבוב ההגה עד הקצה. כדי להימנע מזה, צריך ספייסר כלשהו.
מבחינת עומסים - 7-8 אינצ' מעמיס יותר מה5"5. מצד שני, אתה גם ככה עם 235.
אמיר אני מנסה להוריד עומס מהמכלולים, אם על הדרך אני משיג יותר נוחות/פחות צריכת דלק אז מה רע?
אז לסיכום, מה עדיף? 5.5" ברזל? או 6-6.5" מגנזיום?
יותר נוחות ? איך הגעת לזה בדיוק ?
צריכת דלק - עוד אפשר לומר שכן, למרות שגם זה "NEGOTIABLE"
בכל מקרה - ברזל עדיף על מגנזיום לרכב שטח. החשש היחיד הוא עניין הקרבה לסרן, כמו שאמרתי.
קטונתי מלומר כן או לא בעניין הזה...
העיקרון מאוד פשוט, כמו שיותר גומי ואוויר .. יותר שיכוך,, ברור שזו פונקציה גם של רוחב הצמיג.
גובה חתך - נמוך - לטובת יציבות וישירות. גבוה - לטובת נוחות.
רוחב הצמיג - לדעתי הלא מלומדת, לרוחב הצמיג אין השפעה משמעותית על נוחות הנסיעה.. זניח לחלוטין בסמוראי. כל דבר מעל 205 יהיה בסדר גמור.
העיקרון מאוד פשוט, כמו שיותר גומי ואוויר .. יותר שיכוך,, ברור שזו פונקציה גם של רוחב הצמיג.
אבל ניתן לקבל צמיג צר וגבוה.. לדעתי עדיף לסמוראי.
הרבה טענו פה לאחרונה שהסמוראי כלי קופצני מאוד בין השאר בבגלל היחס בין המשקל המוקפץ לבלתי מוקפץ.
אז אולי ג'נט צר וקל וצמיג קל ישפרו מעט את היכולת של המתלים לעקוב אחרי שינויים בדרך.
יש לי 3 סטים של 7.00-15 בחתכים שונים שאותם אני מרכיב על חישוקים 5.5 , 6 , 7 , 8 .במעבר מ -8 ל - 5.5 פרט לגורמים שהוזכרו קודם (היגוי קל יותר , ירידה בצריכת דלק , הקלה בעומס על מכלולי קצה בסרן , הגבהת הגלגל והרכב) ישנה הקטנה של רוחב הסרן (אני עם סרנים צרים ).כשהייתי עם 5.5 עם הסט הגבוה כמעט שהפכתי את הרכב מספר פעמים בשטח . הרכב היה גבוה וצר בצורה מפחידה .היום עם סט אחר של צמיגים וחשוק 8 אני מרגיש הרבה יותר בטוח ויציב בשטח. יש לי צפצוף חדש מאיזור הסרן האחורי שאאלץ לבדוק אם הוא נובע מאיזור העבודה שלי ( פודרה וחצץ ) או מהעמסה של מכלולי קצה עם חישוק 8 . (לאחר שטיפה יסודית עם צינור או קלייטון / ג'רני הוא נעלם לעיתים) .
למה אתה רוצה לעבור לצר יותר ?
יובל אל תשכח שאצלך הצמיגים ברוחב 200 בערך בעוד שאצלי ואצל שגיר הרוחב הוא 235, כלומר, בכל מקרה אנחנו עם צמיג רחב, על איזה ג'אנט שלא נמתח אותו בגדול הוא עדיין נשאר 235. המעבר לג'אנט 5.5 ירים קצת את הסרן (זה אף פעם לא רע), אמור לשפר את נוחות הנסיעה (זה בטח לא יהיה קריטי), הצמיג אמור למלא את הג'אנט יותר טוב, ובעיקר אמור להוריד עומס ממכלולי הסרן. אצל שגיא יש סרני רחבים, לי יש זוג בצד שאני מקווה להרכיב מתי שהוא בקרוב ועד אז אני עם ספייסרים 1 אינץ.
אני בכלל לא מבין מה שגיא מנסה להשיג, הפלטפורמה של הרכב כרגע מצויינת ביחס ליכולת הרכב, יש נעילות, יש יחס העברה, בשביל לנצל טוב יותר את יכולת הרכב צריך רוחב , השינויים שתקבל לאחר מעבר לגאנט רחב יותר הם מינוריים ואתה תפסיד מכל המהלך הזה יציבות,
הולכים לך תפוחים ומיסבים כל שלישי וחמישי? תפוחי הזה כל תחילת שבוע? לא...
אין לך צורך ממשי בהחלפת ג׳אנט, חפש לך פרוייקטים אחרים כמו מעבר לעלים ארוכים יותר , סדר את פחחות הרכב ואת הדפיקה המעתבנת בצד שמאל, אבל דחילאק!!
כל חודש צץ לך איזה רצון מיותר לעשות דברים לא מועילים
באהבה... : )
תום תום כמה שאתה צודק...
אני אפילו אספר לך שלא הולכים לי תפוחים, ובגלל שהציריות שלי הן כרומולי אז גם הן לא נפגעות בכלל.
אמממה, אני כן רוצה להוריד קצת עומס, להקל את ההיגוי..למה לא? בסוף זה לא יעלה לי כלום..
אני גם ככה נוסע כל כך לאט ומחושב שאני לא חושב שאני אתהפך עם הג'אנטים הצרים יותר, ואולי אפילו האוטו יאיץ מאית שנייה יותר מהר אז נשמע לי טוב.
הדפיקה משמאל לא מעניינת אותי בנתיים, זה לא מה שיעזור לי לחוצה ישראל. וקפיצים - זה כבר הרבה יותר יקר.
בנתיים אני משקיע את הכסף הזה ושיפורים מכניים וזיוודים....
1. האוטו לא יאיץ יותר מהר, נהפוכו. למה ? כי אתה מגדיל את קוטר הגלגל ולכן יהיה לו יותר קשה לסובב אותו.
2. קשה לך לסובב את ההגה ? תשקיע בהגה כוח! הרבה יותר טוב ואפילו יותר בטיחותי. חניות, תמרונים, הכל. נכון, זה לא זול, אבל אפשר לאסוף את החלקים לאט לאט ואז לבנות. יש פה כמה מנוסים בנושא וכמה שמעוניינים בפרויקט כזה, תתאגדו.
3. לא הבנתי את המשפט הזה "בנתיים אני משקיע את הכסף הזה ושיפורים מכניים וזיוודים...." אז יש לך כסף להשקעה או לא ? אם כן - ראה סעיף 2.
אני מציע שתשאיל מחבר ג'נטים צרים לשבוע שבועיים, תרוץ איתם ותראה אם אכן יש הבדל ולו רק כדי שתחוש זאת על בשרך. דעתי האישית היא להשאר עם ה8" ואם אתה מתעקש אז לרדת ל7" אבל לא יותר מזה.
אמיר יש לי כבר הגה כוח ;)
יש לי כסף להשקעה אבל לא יותר מדיי..אני רק רוצה לוודא שהאוטו יהיה פיקס לחוצה ישראל.
אז אני מתכנן מנשא לגלגל ספייר על הפגוש האחורי.
ומקום גם לג'ריקן של דלק.
וכל מערכת ההצתה והדלק נוקתה וחודשה, וחשמל סודר...צלבים,גירוזים, וכו'...
להשקיע עכשיו 4 אלף שקל בקפיצים ובולמים - קשה לי.
" יובל אל תשכח שאצלך הצמיגים ברוחב 200 בערך בעוד שאצלי ואצל שגיא הרוחב הוא 235, כלומר, בכל מקרה אנחנו עם צמיג רחב, על איזה ג'אנט
שלא נמתח אותו בגדול הוא עדיין נשאר 235 "
צחי , לא משנה מה רוחב הצמיג , 200 ,205 ,235 או כל אחד אחר .העברתי 3 סטים של צמיגים על 4 רוחבים שונים של חישוקים :5.5 ,6 , 7 ,8 . אם תיקח צמיג נתון ותעביר אותו בקיצוניות מ - 5.5 ל - 8 או להיפך תקבל גובה סרן ושטח חתך שונים כי הצמיג ישנה את צורתו .
נזכרתי גם במראה שראיתי לפני שנה/שנתיים .עברתי ליד מוסך בתלפיות י-ם וראיתי סמו קצר 88/89 שנראה לי עם צמיגים מוזרים , גבוהים ודומים ל-G90 של דיפנדר .מבט מקרוב הראה שמדובר במקסיס 8060 235/75/15 שהורכבו על חישוק '5.5 .
הרכב בתצורה מקורית הוא הכי פיקס שיש. כל שידרוג וכד' צריך להיעשות כראוי וכך גם אופי הנהיגה. משקל יתר יכול להשפיע מאד על המכלולים.
תדאג בעיקר למיסבי גלגל (צלבים חדשים ושיהיו ספייר) ותושבות מנוע/גיר/טרנספר וכמובן רצועות וצנרת. שיהיו הכי טריים שאפשר וכמה שקרוב למועד האירוע (אחרי הרצה או שתיים לפחות).
ג'ריקן דלק, עם כמה שזה נשמע תורם ויכול לקצר הליכים או לסייע בהתקעות, זה ממש לא תורם וזה אפילו מסוכן. משקלית - 10-25 ליטר של משקל מיותר וגם במקרה של תאונה/התהפכות, חלילה. וזה לא משנה אם הוא בחוץ או בפנים. (אגב, מבחינת תקנון אם היית רוצה להתחרות באמת, לא יאשרו לך לשאת אותו, גם אם אתה בקטגורית "עממי" שכביכול אינה מחויבת לחוקים המחמירים).
4 אלף במערכת מתלים משודרגת זה לא מעט, נכון, אבל אפשר לעשות זאת בהדרגה. אם אני זוכר נכון, אמורה להיות לך מערכת מתלים לא רעה כבר עכשיו (אתה עם קפיצי סיקס, לא ? )