תגובה: וויליס שהוא בעצם סופה או סופה רטרו
שמיל לא בחופש, פשוט אין לו מה להגיד.
קראנק מכיר את אודי מזרחי, את ינוביץ, ואפילו אתרים בארה"ב שאני לא הגעתי אליהם, אז מה כבר אוכל לחדש לו.
וכמו שאתם כבר ודאי יודעים, חלקי ויליס, גם אם שדרגתי אותם, הם לא משהו שאני מוכן למכור או להפרד בקלות מהם (ולכן, אורי, תבין כמה אהבתי את הפרוייקט שלך).
1 קבצים מצורפים
היום הצלחתי להיות קצת פרודוקטיבי. מכסה המנוע של הסיקס עבר שכבה ראשונה של פיבר [למעשה שתי שכבות במכה אחת]. התכנון היה לסיים לצקת את כל השכבות אבל כמובן שהשרף נגמר לי ואצטרך לחזור אל כל הטינופת והסירחון שוב בשבוע הבא [ובזה שאחריו וכו' וכו', אוף, כמה עבודה יש כאן!]
ההתקדמות היא כל-כך איטית והעבודה עם הפיבר מוגבלת -
א. אני עובד מתחת לבית. הריח של השרף חזק מאוד ומציק לשכנים [גם לאשתי אבל היא סובלת בשקט, משום מה], מה שמחייב אותי לצקת רק בבקרים באמצע השבוע כאשר הם יוצאים לעבודה [והצאצאים שלי בגן וביה"ס] ועד אחה"צ שהם חוזרים המאווררים קצת מפזרים את הריח.
ב. הריח של השרף לא מאפשר לי לעבוד הרבה זמן בבת אחת - מקסימום שעה כל פעם והמסכה רק מקשה עלי.
ג. את השרף מערבבים עם מקשה - אם אני שם קצת יותר מדי מקשה - החומר הופך לדייסה תוך כדי היציקה. אם אני שם קצת מדי - לוקח כמה ימים עד שהחלק מפסיק להיות דביק. טוב שעדיין קיץ, אבל אני משער שליציקות של החלקים 'הסופיים' אגיע בחורף, מה שיאריך עוד יותר את זמני ההמתנה לייבוש.
קצב העבודה הזה משגע אותי. אני טיפוס שמתאים לריצות קצרות, לפרוייקט קטן עם תוצאה מיידית. כאן אני עובד כנגד עצמי בפרוייקט ארוך ואיטי.
אני יוצר את מכסה המנוע אבל כבר רוצה את הכנף שתהיה כאן,
רוצה כבר להגיע למדידה ולהתאמות 'על הרכב'
רוצה לראות בעיין את התוצר הסופי.
וכל זה יהיה רק שלב ראשון - בלי ה-'פיניש' - יציקת טמבון פיבר [+שילוב כננת?], ניקלים, סמלים, פנסים וכל השאר.
אני כאן והמוח שלי כבר רץ לשנה הבאה - לכוון של החלפת הגג לדמוי וויליס [גג ונדורה?] +יצירת חלונות/פנלים וויליס +פגוש אחורי ועוד ועוד.
טוב, יאללה, לפחות משהו עשיתי היום!
נ.ב.
אם הסופה שלי הייתה מקוצרת, אז הפרוייקט היה משהו דומה לוויליס המקוצר הזה מברזיל העונה לשם 'מריה המשוגעת' -
קובץ מצורף 49643
כל הכבוד, זה יוצא מן הכלל. הלוואי ולעוד אנשים היו החזון והמוטיבציה לעשות דברים כאלו.
אל תתייאש ידידי, הזמן והאנרגיות שתשקיע ישתלמו לבסוף כשתשוויץ בתוצאה הסופית ותבוא על סיפוקך.
אהבתי את התושייה וההתמדה. גם את הסיפור המקדים. "חלומות של אתמול הן שלהבות נרעדות". יש שיר כזה...
למעלה מחודש בלי תזוזה, פרוייקטים אחרים בבית [קרמיקה למטבח, מדפים בבניית 'קסטום' וכו'], תאונת אופניים שהשביתה לי את הידיים חלקית, החלפת רכב ליקרה מכל וכו'
אבל סוף סוף מצאתי שיש עוד אנשים שחושבים בזווית קצת שונה. כאן בנו רנגלר TJ בכוון של בנטלי או רולס רוייס ומסתבר שיש יותר מאחד. אולי יש יצרן של הקיט הזה אבל לא הצלחתי 'לצוד' פרטים נוספים.
מהתמונות המעטות עולה כי עשו כאן עבודה נפלאה וברמה גבוהה מאוד, הרבה ממה שאני מתכוון לדרוש מעצמי.
קובץ מצורף 52231
קובץ מצורף 52232
קובץ מצורף 52233
קובץ מצורף 52234
"עבודה נפלאה ברמה גבוהה" - אני מקווה שאתה מתכוון רק לאיכות הביצוע והגימור.
אבל ה"עיצוב"? בוא'נה הוגי, זה מזעזע.
צריך לשלוח את זה ישר לשרשור הזוועות המוטוריות.
ואה... צריך גם לשבור את שתי הידיים למי שמשחית ככה ג'יפ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
"עבודה נפלאה ברמה גבוהה" - אני מקווה שאתה מתכוון רק לאיכות הביצוע והגימור.
התכוונתי לאיכות ולביצוע, אבל גם לרעיון.
אישית, אני מאוד אוהב את הרעיון, זה מקורי, זה מעניין ומיוחד. זה כמובן עונה על האהבה הרגילה שלי - רכב מודרני שמקבל צורה של פעם, כך עשיתי עם ההארלי שמעוצב בהוקרה להרלים של שנות הארבעים וכך אני מתכנן בסופה-וויליס.
אבל כמובן ש-'על טעם וריח...'.
יש כאלה שאוהבים ג'יפים עם ג'נטים ניקל ישר מהגטו בהארלם ויש כאלה שמעדיפים לחלום על טמבונים מעוצבים מפסי רכבת ישנים, יש שאוהבים לדים כחולים ויש שמתים על כנפיים מנופחות מבית הנדסת החלומות.
כמה מאלו שקצצו סופות ארוכות עשו את זה למטרות עבירות וזוויות נטישה וכמה עשו את זה עבור ה- 'לוק'?
כמה כננות נועדו ליצור מראה קשוח וכמה ממש זקוקים להן ביום-יום הג'יפאי שלהם? ובכלל חלק גדול מבעלי הג'יפים וכל חיקויי הפלסטיק היפאנים מחליפים גדלי צמיג, שמים מגיני חזירים ועוד מאות אביזרים כשרק מיעוטם באמת יוצא לשטח קשה שמחייב שימוש באביזרים אלה. [כמה פעמים ראית מודעה: למכירה הייליפט - לא היה בשימוש בכלל שלא לדבר על אלפי הכאילו ג'יפים שנמכרים תחת הכותרת "לא ראה שטח בכלל"]
כמה החליפו את הדשבורד של הסופה בדשבורד רנגלר - זה הרי רק עניין של טעם ולא עניין של פונקציונאליות.
אבל ה"עיצוב"? בוא'נה הוגי, זה מזעזע.
צריך לשלוח את זה ישר לשרשור הזוועות המוטוריות.
הנה האתר הרלוונטי - זנ נחמד ומשעשע:
http://www.jeepforum.com/forum/f59/o...-scary-458324/
ואה... צריך גם לשבור את שתי הידיים למי שמשחית ככה ג'יפ...
אולי זה מזעזע אותך כי כאן בארץ אין יותר מדי TJ וכל אחד נראה יותר בונבון מהשני? [וכל אחד יותר יקר מהשני...]
התגובה שלך ממש מפחידה אותי. הרי כשיגיע היום וסופה-וויליס תהיה מוכנה, זה הכוון שלי. אני חולם להעמיד אותה להצבעה בתחרות מלכי היופי של מפגש ג'יפולוג 2013 אבל אם אני צריך לחשוש לחיי - או לידי היקרות, אז לא.
אתה משווה את החרטום היפהפה של הוויליס עם הדבר הזה?....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hogi
למעלה מחודש בלי תזוזה, פרוייקטים אחרים בבית [קרמיקה למטבח, מדפים בבניית 'קסטום' וכו'], תאונת אופניים שהשביתה לי את הידיים חלקית, החלפת רכב ליקרה מכל וכו'
אבל סוף סוף מצאתי שיש עוד אנשים שחושבים בזווית קצת שונה. כאן בנו רנגלר TJ בכוון של בנטלי או רולס רוייס ומסתבר שיש יותר מאחד. אולי יש יצרן של הקיט הזה אבל לא הצלחתי 'לצוד' פרטים נוספים.
מהתמונות המעטות עולה כי עשו כאן עבודה נפלאה וברמה גבוהה מאוד, הרבה ממה שאני מתכוון לדרוש מעצמי.
קובץ מצורף 52231
קובץ מצורף 52232
קובץ מצורף 52233
קובץ מצורף 52234
כרגיל לא ניתן לראות את התמונות
מתי תפתר בעיית התמונות? אני כן ראיתי אותן בזמן הכתיבה ואפילו לא כ'קובץ מצורף'.
בכל אופן יש לינקים:
http://www.jeepkj.com/forum/showthread.php?t=50100
וזה המקור שכניראה קנה אחד כמו שהוא וגם לא יודע מי ייצר את זה:
http://www.facebook.com/pages/COP4X4...type=1&theater
מצטער לומר, החרטום פשוט מזעזע. לפחות שיהיה דומה לזה של הוויליס/סיקס....
+1
סליחה על הוולגריות, אבל זה פשוט נראה כמו חור תחת!!!
יש לנו פה משהו דומה מאד. אני אתפוס תמונה של זה ואעלה. משום מה, הם בוחרים לשלב צבעי וורוד ושחור...
אני חושב שאמנם זה "חילול הקודש", אבל כחובב ענתיקות - זה יפה.
4 קבצים מצורפים
כשהשמיים הם הגבול
כשאין פקידים רעי לב
כשאין עמדה מספר 1
אז לוקחים קבינה של טנדר וויליס, מאריכים אותה, מחברים לה חזית של משאית ומניחים הכל בזהירות על שלדה של דודג' 1 טון...
נראה אותכם משיגים רשיון יבוא.
קובץ מצורף 52854
קובץ מצורף 52852
למכירה כרגע באי-ביי:
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/1953-...item3cbefd4470
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmil
נו שמיל כבר קנית אותו ?
נראה כלי מדליק לאלה , תן פרטים ?
עידו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmil
אל תרגיז אותי, יקירי :)
האמת?
אהבתי, ועוד אחד 'משלנו' וללא צורך בעמדה מס' 1
קבל עוד אחד:
קובץ מצורף 52856
1 קבצים מצורפים
אורי,
תמשיך כך ואולי נפצל מהשרשור שלך, לשרשור "תמונות ויליסים מיוחדים ונגזרותיהם" איפשהו באופטופיק....
GMC סיקס ממלה"ע II, שהפך לכבאית בחיל האויר, וסגרו לו קבינה ממה שהיה בארץ, כלומר מסגרות ודלתות ויליס.
אגב, גם הקבינות הראשונות של D400 שהורכבו בארץ קיבלו דלתות כאלו.
את הGMC המצולם ניסיתי להשיג, לצערי, למרות כל הדרכים שניסיתי, לא ניתן להוציאו.
לחוסרים בתמונה הבאה אני מכחיש כל קשר, צולם בש"א 80:
קובץ מצורף 52859
http://www.jeepolog.com/forums/attac...chmentid=52859
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmil
אורי,
תמשיך כך ואולי נפצל מהשרשור שלך, לשרשור "תמונות ויליסים מיוחדים ונגזרותיהם" איפשהו באופטופיק....
לא בטוח שזה מעניין מישהו חוץ מחצי מניין חולי וויליסים. יש לי בסה"כ עוד כ-10 תמונות של הכלאות מוזרות על בסיס וויליס, אני משער שאתה מחזיק באוסף שלך יותר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hogi
לא בטוח שזה מעניין מישהו חוץ מחצי מניין חולי וויליסים.
לא לא... אתה טועה... מעניין מאוד גם מי שלא מכיר וויליס.
כמעט כל משאית חאקי בת למעלה מ 10 שנים היא סיפור מרתק.
אגב, איפה צולמה התמונה הראשונה? אפילו הצמיגים ניראים טוב מידי.