תגובה: חרם צרכנים לא מתדלקים יותר בחברת הדלק ''פז''
הנתון הזה בוודאות לא נכון
99 אחוז מתחנות הדלק בארץ הקודש מנוהלות עלידי אנשים פרטיים שמקבלים 7 אגורות לליטר דלק
והקיוסק על אחריותם כאשר הם מחויבים להפריש 25 % מההכנסות לחברת פז דלק וכו וכו
עכשיו המספרים האלו מעודכנים נכון ללפני 7 חודשים מבדיקה בחברת פז
צריך לתת 200 אלף שח ערבון לחברת פז ואתה מקבל תחנה
אין סיכוי אפילו לא קלוש תלוש שהפיצוציות האלו מכניסות 10 % מההכנסות שלהם כי הם מקבלים בערך רבע מההכנסות שלה והם אחריים לכול המתחם
ככה שבפועל מדובר ב15 % לכול היותר
עם תרצו לקבל יותר נתונים יש חבר פורום שהייתה לו תחנת דלק בכיכר המשטרע בחדרה
בקיצור ולעניין חדל קשקשת לא מתדלקים בפז עוד 200 מטר יש אלונית
במידה ונצליח הרווחנו במידה ולא נסענו עוד 200 מטר " לא צריך כול דבר לחקור ולבדוק לפעמים גם מותר לא לדעת הכול "
תזרמו עם החרם אני בפנים
אין סיכוי אפילו לא קלוש תלוש שהפיצוציות האלו מכניסות 10 % מההכנסות שלהם כי הם מקבלים בערך רבע מההכנסות שלה והם אחריים לכול המתחם
ככה שבפועל מדובר ב10 % לכול היותר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
קפה + מאפה = יותר זול מכל בית קפה אחר (למרות שבהתאם גם האיכות)
גלידות= מחירים סטנדרטים של כל קיוסק (ויש מבצעים)
קניתי לא מזמן 2 חלב ב- 10 ש"ח. יותר זול מבסופר.
למקום שפתוח 24 שעות ונמצא תמיד על דרך יש מחיר. ככה זה בכל מקום בעולם...
לא חייבים לקנות הכל. להבדיל מהחרם של תנובה/מחירי הדלק, למה שמוכרים שם יש אלטרנטיבה. שים צידנית באוטו ותוציא לילדים שנוויצים ושתייה כשאתה עוצר בתחנה.
הילדים כבר מכירים בע"פ את החנות? זה כי הם הורגלו לזה שקונים להם שמה. כנראה שלקנות בחנות ההיא זה גם יותר נוח לאבא מאשר להביא צידנית. וזה לגיטימי...
כבר שכחתם שלפני 10+ שנים בתחנת דלק בקושי היו שירותים. אני חושב שהחנויות האלו הם התקדמות חיובית שמציע שירות נגיש והמחיר בהתאם.
הבעיה מתחילה כשאין אלטרנטיבה, ואז הם מרשים לעצמם לעשות מה שבא להם... כביש 6, מים לאורך ים המלח ועוד. וגם השירות בהתאם. כשזה המצב זה כבר לא מקובל.
י
נכון יונתן קיבלנו שרותים אולי יותר נוחים אבל זה שוב ממבט קפיטליסטי[ישתינו בנוח - יקנו בכח, כבר נמצאים ממילא ליד דוכני המכירה] לעומת זאת, מאז ההפרדה בין תחנות תיקון הנקרים לבין תחנות הדלק- התקינו מדחסי אוויר אלקטרוניים אימפוטנטיים שלא מתאימים ל- 4X4 מקסימום לרכבים פרטיים או אופניים. כביש 6 זה שוד לאור היום עם גיבוי ממשלתי. מעבר לזה- כל עוד השרים והחכ"ים יתדלקו ללא תשלום[ את רכב השרד] מצידם לא יזוז כלום להורדת מחירי הדלק. מנותקים.
כתבתי על קולה ,סיגריות וקפה בלבד אבל אם תעשה סל מוצרים יותר גדול מזה- להשוואה, תראה לאן אתה מגיע. הובלת המצרכים לתחנות הדלק אינה יקרה יותר מאשר לסופר. כל מאבק שאינו כוחני נזרק לוועדה מטעם- להרוויח זמן ,שקט, אולי החמור ימות בינתיים. אני לא ממליץ חלילה לשרוף תחנות דלק ומאבקים מהסוג הזה,
אבל גם לא להיות צמחוני, מאבק כנגד חנויות הנוחות הוא אפשרי בהחלט להתחלה.אבל יש בנו הישראלים איזה אדישות אפעס' [מורגלים לצרות] ולצערי לא כל כך מאמין שזה יעבוד, למרות שמחאת האוהלים הזיזה משהו ונגמר בנפיחה.
אני מעדיף לא להיגרר לוויכוח חסר פואנטה שיוביל לשום מקום. כרגיל.
אבל מכיוון שכבר התחלתי אני אסביר למה אני מתכוון, בשאיפה אחרי זה לפרוש מהדיון...
אם מחר אני אחליט להקים דוכן פלאפל צמוד למנטה של צומת הערבה ואקח 20 שקל על מנה, אתה תוכל לבוא אלי בטענות? כן. אבל זו זכותך, בדיוק כמו שזכותי לקחת 20 שקל על מנה. לא רוצה? אל תקנה. אבל אם אתה קונה אל תתלונן שאני גובה ממך 20 שקל. לפני שהיה שם פלאפל אתה התלוננת על משהו?
פעם לא היו חנויות נוחות. נוצר מצב (טוב לדעתי) שהתחילו לצוץ חנויות נוחות שמספקות לנהג שירותי מנוחה ראויים שחלקם אפילו במחיר הוגן. (אני למשל קונה קבוקים וקפה כשני עייף בפחות מ- 20 ש"ח, הרבה פחות מכל עצירה בבית קפה.)
אם אתה מצפה שהחנויות האלו יספקו מוצרים במחירי סופר אתה מפספס את הפואנטה. יקר לך שנדוויץ ב- 20 ש"ח? אחלה, תביא מהבית. אף אחד לא מכריח אותך לקנות אחד.
אבל יש לך מקום נעים לעצור להתרעננות (מה שלא היה פעם), יש לך שירותים סבירים בחינם, ואני חולק עליך שכל המוצרים שם יקרים. חלק יותר חלק פחות.
אם אתה ממש חייב סיגריות/שנוויץ/דאודורנט בדיוק בדרך לסבתא בשבת בצהריים בצומת נחשון, זבש"ך! תשלם..
מי שמערבב את הדיון של המאבק במחירי הדלק במחירים של חנויות הנוחות, לחלוטין יורה לכל הכיוונים מבלי להבין על מה הוא צועק.
אגב, חנויות "נוחות" כשמם כן הם. לספק לך נוחות!
לי פחות חשובה הנוחות ולכן אני מסתפק בנסיעה בסמוראי. מה גם שכרגע אני לא ממש יכול/רוצה להרשות לעצמי משהו אחר.
ביום שהנוחות תהווה בשבילי גורם מגביל, אמצא את הדרך לעבור לרכב נוח יותר אבל לא אתלונן שהוא עולה לי יותר...
גם אני יורד מהשרשור משום שאין לי יכולת להתמודד עם הדור שנולד לחרא ולא ידע והכיר זמנים אחרים. [ואני אומר זאת באהבה גדולה ללא שום שמץ רצון לפגוע ,זה לא מתאים לי] גם אני שילמתי מחירים מופקעים "לגזלנים" עבור קניית קרטיבים קרירים בסוף היציאה מוואדי במסלול רגלי מתיש בשיא החום,הייתי מוכן לשלם עבור קרטיב צונן גם 100 שח- לבן אדם פרטי שהגיע עם הטרנטה המוזיקלית שלו. אבל אם להשוות למחירי חברות ממוסדות, מונופולים-זה כבר גזל
ואני עדיין מנסה להבין מה אתם רוצים מחברת פז.
אהה, היא לא עשתה לכם כלום, אבל היא הכי גדולה.
אז בשבוע הראשון תחרימו את פז, והיא תפסיד 10%. אבל מכיוון שלא תפסיקו לנסוע, זאת אומרת שתתדלקו בדלק, סונול, דור אלון וסד"ש. אז הם ירוויח ויותר.
בשבוע השני תחרימו את דלק ותתדלקו אצל האחרים, כולל פז.
בשבוע השלישי תחרימו את סונול?
וברביעי את דור אלון?
מה הפואנטה של כל זה בדיוק?................. המטרה צריכה להיות הממשלה. היא זו שקובעת את המחירים, היא זו ששודדת מאיתנו כמעט 4 שקלים על כל ליטר שאנחנו ממלאים. ואנחנו שותקים לה על הגזל הזה, אז תסלחו לי - אבל מגיע לנו.
לעניין חנויות הנוחות - כן, זה נוח וכיף. וגם הרבה יותר יקר. תאמין לי שאני יודע. בעל כורחי אני מוצא את עצמי משתמש בשירות הזה ולא מעט, וכל פעם מקלל מחדש. תעצור שם עם שני ילדים שפתאום רעבים ובא להם לנשנש משהו - שני סנדביצ'ים עייפים מהמקרר + 2 פחיות שתייה = 55-60 שקל. לא מוגזם? מוגזם באבוה.
תראה יונתן, יש פה סופר נהדר ממש ליד הבית. נקי, מסודר, באמת יש בו הכל, והוא קרוב. אבל מה? הוא יקר, כי הוא בתוך העיר, ולכן אני מעדיף לנסוע לסופר של הרשת הזולה שנמצא באיזור התעשיה. נכון, 5 ק"מ לכל כיוון. נכון, המעברים בין המדפים קצת יותר צפופים, ואין מוזיקת רקע, וכל המבנה קצת פחות מלוקק ונראה כמו מחסן ולא כמו ארמון, והקופאיות פרחות ולועסות מסטיק מול הפרצוף, וצריך להצטופף שם עם כל ה"עמך" שלא תמיד זו חוויה מרנינה... אבל כשאני ממלא עגלה באותם מוצרים בדיוק (בדוק!) וההפרש בין הסופר היקר בעיר לבין הסופר הזול מחוץ לעיר מגיע לכמעט 150 שקל ואני לא מגזים, אז על הזין שלי כל התפאורה וה"נוחות". היום עושים חשבון לכל דבר. מי שרוצה להתפנק בזמן התדלוק ומוכן שיפשטו לו את העור - סלאמתו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zviki
= גם אני שילמתי מחירים מופקעים "לגזלנים" עבור קניית קרטיבים קרירים בסוף היציאה מוואדי במסלול רגלי מתיש בשיא החום,הייתי מוכן לשלם עבור קרטיב צונן גם 100 שח
ההבדל הקטן בינינו זה שאני (הדור שנולד לחרא) בוחר שלא לשלם מחיר מופקע למשהו שאני לא באמת זקוק לו. לכן מעולם לא קניתי קרטיב אצל אף גזלן, או סנדוויץ' בשום חנות נוחות. (כן קניתי קפה שיחזיק אותי ער לעוד כמה שעות נסיעה, במחיר הוגן)
אתה לעומת זאת קונה את הקרטיב, מוכן (זה אתה אומר) לשלם גם פי 10 מהשווי שלו, רק מתלונן שמי שמרוויח מהרצון שלך לפינוק הוא תאגיד ולא גזלן פרטי.
(ואם הייתי מקים חברת ענק לגזלנים? אה רגע, אלו חנויות הנוחות לא?)
לפני שאנחנו מחליטים לשרוף מועדונים בגלל שעולה הרבה כסף להיות מפונק במדינה הזו (וזה לגיטימי כשלעצמו), תאבקו על הזכות לשרוד.
יונתן לשאלתך, ו- Black Star להערתך,
הנתון שסיפקתי הוא וודאי ! ! ! תאמין לי שלא אעשה צחוק מעצמי עם נתון כזה בפורום של אנשים
שאני מכבד ומעריך ובטח ובטח שלא רוצה לצאת מפגר ! !
בדיקה פשוטה בדוחותיה הכספיים של "פז" יבהירו לך את התמונה.
הניתוח שלך להתפלגות ההכנסות של חברות הדלק הוא לא מדוייק בעליל ויתרה מיכן,
בתור אחד שעובד בתחום מוצרי הצריכה ואף שיווק, הפיץ ומכיר טוב מאוד את מדיניות ההמחרה
בחנויות הנוחות, תנאי הכניסה ורמת הריווחיות אני יכול לומר לך שאין לי שום ספק שגם לולי הדוחות הכספיים,
מהניסיון העסקי שלי הייתי מגיע לאותה מסקנה.
מעבר לכך, אתה צריך להבין שהיות ומחיר הדלק מפוקח והיות וכתוצאה מכך מרווח הריווחיות גם
כן ידוע וצפוי מראש + העובדה שאין תנודות משמעותיות בסך צריכת הדלק מצד הציבור פר חברה (כולל הסכמי אספקה עם לקוחות מוסדיים וגדולים)
נובע מיכך שהריווחיות של חברת הדלק מוגבל מלכתחילה ! וללא אפשרויות להגדלת הכנסות חברה לא יכולה להתפתח.
מכן נולד הקונספט של חנויות הנוחות בארץ והראשונה הייתה פז עם yellow
ועכשיו אני מציע לכולם לחזור לדיון העיקרי של שיטת המחאה ולא להתעסק עם פילוסופיות.
כולם צודקים כאן בשרשור ובסופו של דבר כולנו עדיין נדפקים !
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
snirjeepdreamer
יונתן לשאלתך, ו- Black Star להערתך,
הנתון שסיפקתי הוא וודאי ! ! ! תאמין לי שלא אעשה צחוק מעצמי עם נתון כזה בפורום של אנשים
שאני מכבד ומעריך ובטח ובטח שלא רוצה לצאת מפגר ! !
בדיקה פשוטה בדוחותיה הכספיים של "פז" יבהירו לך את התמונה.
אתגרת אותי...
אז חיפשתי.
התוצאה לפניכם:
http://www.paz.co.il/pazUploads/annu...%20hebrew2.pdf
עמוד א-42.
ובשביל להקל על המלאכה- מצרף העתק של הפסקה הרלוונטית.
4% מהכנסות קבוצת פז (וזה כולל גם השכרת שטחי נדלן)
אז... שלא יעבדו עליכם!
אגב, שים לב שנתוני הטבלה המצורפת מהווים כולה רק 64% מהכנסות קבוצת פז לשנת 2010. בטבלאות אחרות ניתן לראות מאיפה מגיעות שאר ההכנסות.
בשורה התחתונה- ההכנסות מחנויות הנוחות (ושוב, זה כולל השכרת שטחי נדלן כי ככה זה מוצג בטבלאות שלהם) מהוות לא יותר מ- %2 עד 3% מהכנסות החברה. ואני לארג'.
לא ממש דומה ל- 50% שהתחייבת עליהם...
יונתן,למרות שאמרתי שאני לא אכנס לשרשור.........גם אני לוגם קפה לרענון להמשך הדרך והרבה,גם "גונב" לפעמים איזה דיאט קולה בחנויות הנוחות .תגיד-אתה וודאי זוכר את מסעדת "בן גוריון" ז"ל [למשל]. נכון היית צריך לשלם לגברת מסעודה 1 שקל בכדי לקבל דף נייר מתוך כל הגליל ולהיכנס לשרותים,:)אבל מה היית מקבל במסעדה תמורת אותו סכום שאתה צריך לשלם בחנויות הנוחות דהיום?
דרור צודק , אי אפשר להטיל חרם על חברה מסויימת לתקופה מסויימת, הכסף יחזור אליה בזמן הטלת חרם על חברה אחרת. מאחר ואני לא רואה גם בדמיוני הפרוע חרם מסוג הפסקת תידלוק מוחלטת, המאבק צריך לעבור למחאת כביש כמו שנהגי המשאיות והמוניות עשו בעבר,כולל רכבים פרטיים כמובן. המטרה אינה תחנות הדלק אלא הממשלה. מה שצריך עכשיו זה מנהיגי החרם.
סטיבוש,
בשיא הרצינות, אתה נובח על העץ הלא נכון,
מחירי הדלק נפלו דרסטית בשבועיים האחרונים, מעל ל12%
כרגע אם אני חוצה את הכביש, זה $2.98
והעקומה בירידה.
אבל, ככה זה אצל הגויים, בארץ ישראל המחיר נקבע ע'י הממשלה (מישהו אמר שוק חופשי?)
אז תחרים את פז, וו הו, כול השאר רק ירויחו, מחר יחליטו להחרים את סונול, התוצאה הסופית תהיה זהה.
זה לא שונה מהחרם על מוצרים מטורקיה כשלמעשה הם מיוצרים במגדל העמק, רק שלמארגן החרם אין כול ידע בשוק גלובלי.
אתה רוצה חרם אפקטיבי?
פשוט,
תחרימו את המוצר עצמו, אל תצאו מהבית,עזבו אותכם מטיולים, לא למלא טיפה!
ואז תראה מה יקרה....
אבל זה לא יקרה, ואני לא מתכנן לעצור לנשום עד שזה יקרה, אתה לבד יודע למה.
רבותי אתם חוטאים לאמת
מחאה?
המחאה היחידה שהיתה עם שיניים היתה מחאת המתמחים-הגשת מכתבי התפטרות
נמאס להם לעבוד קשה ולהיות מנוצלים-הם גם טענו ביושר עלי לציין כי מתמחה לקראת סוף התורנות עושה טעויות,
רבותי אני על גופי נושא את הטעויות הללו,
מחאת האוהלים?היתה כדברי דרור רכה מידי(אתה רואה דרור אנו מסכימים)
אנחנו מחליטים על גורלנו נקודה
אני לא נכנס לחנויות נוחות אני מכין צידה לדרך-ואז אני מחליט מה לעשות עם החסכון ולא מישהו אחר
כך היה שהיו ילדים קטנים וכך גם היום
כאשר נותן שרות לא הוגן איתי אני מצביע ברגליים נקודה
לסבול תחת עול חוקי הממשל?אני מצביע בבחירות
לדעתי התחילה מהפכה בארץ-לאן היא תוביל?אין לי מושג -הנבואה ניתנה לטפשים
אך פרות קדושות מתחילות פה להשחט אחת אחת וטוב שכך
רק תדעו-יהיה כאוס ולאחריו סדר חברתי חדש
למי הוא יהיה טוב?אין לי מושג
יוסי
יוסי, לא נטען שהשרות לא הוגן.
המחיר הגבוה בחנות הנוחות משקלל כל מיני דברים - פתוח 24 שעות, זמינות בחורים נידחים וכו' וכו'. אין לי טענות, אבל זכותי כצרכן להשוות מחירים ולבחור איפה לקנות ואיפה לא.
גם מחאת אי תדלוק לא תזיז שערה לממשלה.
אז אתם לא תתדלקו, אלה רק אתם שתצטרכו לנסוע באוטובוסים...
אבל תגלו שמסביבכם השיירה ממשיכה לזחול בפקק. וזה כי רוב צי הרכב על כבישי ישראל מורכב היום ממכוניות ליסינג ורכבי חברה. מי שנוהג במכוניות האלה לא משלם על הדלק, אז מה אכפת לו. יש לו כרטיס תדלוק או דלקן, החברה ממילא משלמת עבור הדלק הרבה פחות מאזרח רגיל וההוצאה מוכרת לה במלואה, אז למי אכפת?...
התחילה מהפכה? מישהו מרגיש את זה?
מילקי ב-2.85 ש' במקום ב-3 שקלים זו לא כזו מהפכה.
דרור, אני לא מקניט אף אחד. אלא מתאר את המצב לתפיסתי שהוא מחורבן.
אתה חושב שאם האישים בהנהגה היו מתחלפים (מפלגות ימין או מרכז כי זה מה שיהיה תמיד) תהיה תוצאה שונה ?
אז ביבי חזיר יותר אבל לא בהרבה, אני אומר שהציבור הישראלי הוא הבעיה לפחות רובו .
מנהיגים אפשר להחליף את העם לא ובגגל זה אנחנו נשאר תקועים בחרא לעוד הרבה שנים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
BackDoorMan
דרור, אני לא מקניט אף אחד. אלא מתאר את המצב לתפיסתי שהוא מחורבן.
אתה חושב שאם האישים בהנהגה היו מתחלפים (מפלגות ימין או מרכז כי זה מה שיהיה תמיד) תהיה תוצאה שונה ?
אז ביבי חזיר יותר אבל לא בהרבה, אני אומר שהציבור הישראלי הוא הבעיה לפחות רובו .
מנהיגים אפשר להחליף את העם לא ובגגל זה אנחנו נשאר תקועים בחרא לעוד הרבה שנים.
צ'רציל אמר את זה (אם איני טועה), שהבעיה היא שאי אפשר להחליף את העם..... ושלום (חנוך) חזר על כך במילים מעט שונות: "הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם..."
בלי הרבה פילוסופיה, החרם המשמעותי הוא חרם על המוצר ושמו "דלק"!
כל הדיבורים מסביב חוטאים למטרה. זו לא חברה מסויימת (והחברים המלומדים כבר הסבירו זאת לאורך כל השירשור), הממשלה מכתיבה לנו מחיר.
חנויות הנוחות הן יעד לגיטימי אבל בכנות הן גובות מחיר גבוהה עבור סטנדרט שירות מסויים ולכן גם זה קצת חוטא למטרה, חלק גדול מאיתנו מטייל (שלא לומר נוהג ביומיום- דרור), על ג'יפים גדולים וזללנים (גם אני, גם אני) ולכן להחרים כציבור את חנויות הנוחות זו קצת צביעות.
שלא יובן לא נכון, גם לי באופן אישי כואב לשלם 12 ש"ח על קולה, אז ככלל אני משתדל להמנע מהחנויות האלה ככל שניתן, אבל לפעמים, פעם ב........
לעניין- רוצים להתארגן, בואו נתחיל לנסוע יחד למקומות העבודה (לדרור יש הרבה מקום בסופה וגם לי....אולי נקים חברת הסעות :rolleyes:), אבל זה לא נוח ובואו נודה על האמת שכנראה לא נעשה את זה (חלקנו מטיילים פחות, ו.....), לאומת זאת לחץ פוליטי, אג'נדה ששמה את העניין במרכז, אני זורק כיוון, מודה שאין לי עדיין תוכנית אופרטיבית (עובדים על זה וזה לא כולל שריפות וכו' כי באנרכיה, כולם בלי יוצא מן הכלל חוטפים), אז מה אתם אומרים? מפלגת בעלי הג'יפים (בצחוק כמובן), רעיונות?
יש לכם טעות גדולה בנושא המחירים בחנויות נוחות בדקתי את הנושא ולהלן המחירים: בחנות ילו
כריך+שתייה+קינוח= 22ש"ח
3 חטיפי שוקולד עילית 10 ש"ח
3 פחיות אקס אל 12 ש"ח
3 יחידות מסטיק אורביט 12 ש"ח
2 יחידות קולה 1.5 ליטר 15 ש"ח
ויש עוד הרבה מבצעים אטרקטיביים
כל חודש מתעדכנים מבצעים חדשים,ויש שילוט ליד כל מוצר שבמבצע פשוט צריך לדעת מה לקנות.
בתור אחד שנוהג להתעייף מהר מאוד בנהיגה אני חושב שהחנויות האלו מצילות חיים.
אז כל מי שחושב שזה עדיין יקר שיכנס לחנויות ויאמת את המחירים ולא יקפוץ ישר למחאות.
את מי מעניין המחיר מחנויות הנוחות לא על זה נפתח השירשור להזכיר לכם !
אני אישית שבא לי בירה נוסע חמש דקות לאלונות בצומת עופר קונה בירה 2 גולדסטאר בקבוק ב 14 שח לא בשמיים ( שרוצים בירה )
החרם הוא על מחירי הדלק ההזויים הגיע הזמן לדעתי ולדעת רבים וטובים שמישהוא ישלם על זה ולא האזרח הקטן ( אנחנו האנשים בלי הדלקנים האנשים שמתדלקים סולר 3500 שח בחודש ) וזה מעט
פשוט לא להכנס לשם עד להודעה חדשה בלי הסברים ובלי תרוצים מי טוב מי גדול מי קטן פשוט לא לתדלק לתת לגרום להם להפסדים אפילו קלים
לא יקח הרבה שמנכל פז בכבודו ובעצמו יצלצל לאדון שמוקתניהו והחברה שלו שטייניץ וילחץ אותם לקיר הרי רק מנכלים וטיקונים קובעים מה קורה אצלנו בכיס
ואף מנכל לא ירשה לחברה כמו פז להפסיד בחרם קטן ומושתן של חצי מליון איש ( בע"ה עם רק תרצו )
אז אני מאמין שנראה ירידת מחירים בשוק הדלק ותחרות הוגנת ומזעור הקרטלות בשוק הדלק
עם ניתן לזה להמשיך זה ימשיך אין לזה סיבה להפסיק עם תחשבו על זה .....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ליאור ק
צ'רציל אמר את זה (אם איני טועה), שהבעיה היא שאי אפשר להחליף את העם..... ושלום (חנוך) חזר על כך במילים מעט שונות: "הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם..."
בלי הרבה פילוסופיה, החרם המשמעותי הוא חרם על המוצר ושמו "דלק"!
כל הדיבורים מסביב חוטאים למטרה. זו לא חברה מסויימת (והחברים המלומדים כבר הסבירו זאת לאורך כל השירשור), הממשלה מכתיבה לנו מחיר.
חנויות הנוחות הן יעד לגיטימי אבל בכנות הן גובות מחיר גבוהה עבור סטנדרט שירות מסויים ולכן גם זה קצת חוטא למטרה, חלק גדול מאיתנו מטייל (שלא לומר נוהג ביומיום- דרור), על ג'יפים גדולים וזללנים (גם אני, גם אני) ולכן להחרים כציבור את חנויות הנוחות זו קצת צביעות.
שלא יובן לא נכון, גם לי באופן אישי כואב לשלם 12 ש"ח על קולה, אז ככלל אני משתדל להמנע מהחנויות האלה ככל שניתן, אבל לפעמים, פעם ב........
לעניין- רוצים להתארגן, בואו נתחיל לנסוע יחד למקומות העבודה (לדרור יש הרבה מקום בסופה וגם לי....אולי נקים חברת הסעות :rolleyes:), אבל זה לא נוח ובואו נודה על האמת שכנראה לא נעשה את זה (חלקנו מטיילים פחות, ו.....), לאומת זאת לחץ פוליטי, אג'נדה ששמה את העניין במרכז, אני זורק כיוון, מודה שאין לי עדיין תוכנית אופרטיבית (עובדים על זה וזה לא כולל שריפות וכו' כי באנרכיה, כולם בלי יוצא מן הכלל חוטפים), אז מה אתם אומרים? מפלגת בעלי הג'יפים (בצחוק כמובן), רעיונות?
לא מסכים, אתה יכול להחרים מוצרים שיש איזושהיא תחרות והם ברי-תחליף, אבל דלק או קרקע באיזור מסוים הם משאבים חסרי תחליף כרגע.
אתה מקסימום יכול לנסוע פחות אבל זה לא משנה הרבה כי אתה מצטצמצם ברמת חייך, מחיר הדלק מורכב ברובו ממיסים, הממשלה היא הכתובת ולא חברות הדלק,
להתעסק באחוזי הרווח הקטנים שלהן זה לפספס את החזירות האמיתית של נבחרי העם.
הבעיה של המשק הישראלי שהוא רק למראית עין קפיטליסטי,
אבל בתכל'ס מדובר בחזירות של טייקונים מזן מסוים (לא כולם, למשל גיל שוויד) ,
שכשהגיעו לנחלה ולשלווה, כבר לא יודעים או רוצים איך להתמודד עם מתחרים אחרים, ולכן חונקים באמצעות קשרי הון שלטון כל תחרות חופשית שהיא נשמת אפו של הקפיטליזם.
הטייקון החזיר מכולם הוא הממשלה, (כמעט כל ממשלות ישראל בעשורים האחרונים) שבאמצעות הזרוע המנשלת קרי משרד האוצר מתייחסת לממשלה כאל ארגון פרטי מסחרי
למטרות רווח,
לדוגמא :איך אפשר לא להתפוצץ מעצבים כשמסתבר כי מתוך 1.6 מיליון ש"ח שעולה דירה בבניין חדש (בכפ"ס ),
מיליון ש"ח הם רק מיסים בשמות שונים כשה 600,000 ש"ח הם המחיר נטו ?