נכתב במקור על ידי
מידבר
דרור ידידי, מה פתאום נדיר. התכוונתי לנחשק.
פרסם מודעה ביד 2 על פיאט 127 (נדיר) ובמקביל גם על ל'ק 80 (נדיר ונחשק) ותראה מה קורה. התנפלות רבתי. לא, לא על הפיאט.
הכל תלוי במחיר, ידידי .בעלי ל"ק 80, בדרך כלל אוטו בן 15-17-20 שנה, נוטים להיות מאוד גרידיים ולתמחר אותו בדרך כלל בשש ספרות.
אז מי יתנפל? לא יודע. יכול מאוד להיות שיימצא הפראייר שיתנפל. אתה יודע, לכל סיר יש מכסה. גם לסיר שבור יש מכסה עקום תואם... ולא שמדובר בנבלה, נהפוך הוא - זה רכב אגדה. אבל מה? כבר זקן, יש מצב שכבר קצת עייף, ובאמת נדיר כאן. אוטו בן 20, עם בעיה קשה של חלפים זמינים, שעל כל שטות אתה צריך לפשפש ב-EBAY ולהמתין שיגיע ובתקווה שבמכס/משרד התחבורע לא יתפסו את החלק ותצטרך לבקר אצל אדון ברדה מדי חודש בחודשו...
אני לא מחפש "אגדות מוטוריות" ומשתדל "לחשוק" במכוניות שיהיו מציאותיות עבורי. כדי שהאוטו ישרת אותי ולא אני אשרת אותו, אני חושב שצריך להתאים את החלום שלי למקום בו אני חי. אם הייתי חי באוסטרליה למשל, ברור שהיה לי פטרול או ל"ק 80. ואם הייתי חי בסיביר למשל, יש מצב שהייתי נוסע ב-UAZ, כי זה מה שיש שם ואפשר לחיות איתו שם. אבל לנסות לאנוס את עצמך לחיות ביומיום עם אגדות מוטוריות נדירות דווקא כאן, זה מתכון לייסורים ולבלבולי מוח. זו רק דעתי כמובן.
לגבי הפטרול-התכוונתי ל4.2 ליטר :p אמין אמין תאמין.
יכול להיות שאמין. סבבי בבי. יש כזה בארץ? לא. אולי בודדים. חלקים יש?...... ראה תשובתי לפיסקה הקודמת.
באופן כללי, זה שהפטרול לא היה להיט מכירות בארץ זה עוד לפני שהתחילו הבעיות עם המנוע. לעניות דעתי הסיבה העיקרית היא שבהמות מסוג פטרול/ל'ק 100+105 פחות חביבות על הנהג הישראלי. להתרשמותי הישראלי הממוצע (לא ברלי עם 188 ס'מ) מתחבר יותר לרכבים בסדר גודל של פראדו או ל'ק 78/80.
לא קשור לגודל. רק למחיר. כשהיה יבוא של פטרול, הוא עלה 420K שקל, מול כלים בסדר גודל של פראדו/פאג'רו שעלו 250-300K. בא הישראלי שיש לו את הכסף, עכבר שטח הוא ממש לא, מחפש אוטו יקר עם הרבה פוזה, ועושה חשבון - במחיר כזה, למה לנסוע בניסאן? ניסע בב.מ.וו או בטוארג... בישראל המחיר מול תדמית המותג, מדבר חזק. ואחר כך הגיעו בעיות המנוע, המחיר של משומשים נפל חזק. אנשים פחדו לקנות אותו ובצדק - מי רוצה לריב עם מחלקת השירות של קרסו כשמנוע חדש עולה איזה 70K שקל ומנוע מייבוא/פירוק שלך תדע כמה יחיה עולה מעל 20K?... בעקבות זה נוצר לו שם רע והמכירות של חדשים ירדו מאוד, עד שנפסק היבוא.
על הדרך אשאל מה הFFF סיבה שהיבואנים לא מביאים את הדגמים האלה ? למה לא מביאים ל'ק 80 או 78 ? היילקס סרף (אח, כמה יפים הדגמים החדשים), פטרול 4.2. האם יתאפשר יבוא כלים אלה בעתיד מארה'ב ?
לסיבה קוראים "תקינה אירופית". לנדקרוזר סדרה 70 הביאו רק בשנת 98'. מ-99' ואילך הוא כבר לא עמד בתקינה אירופית, בעיקר בגלל זיהום אוויר. גם פטרול 4.2 נופל בגלל הסיפור הזה. בישראל עובדים לפי תקינה אירופית, וזו הסיבה שלא רואים כאן את הלנדקרוזר האמיתי (73/75/76/78) ולא רק אותו אלא עוד הרבה דגמי מכוניות שוות. לפעמים הדבר היחיד שמונע את היבוא זה בסך הכל פנסי חזית בתקן אמריקאי שלא עומדים בתקינה אירופית (ראה כל מיני דגמי אמריקאיות).
לגבי ל"ק 80 - כבר מזמן לא מיוצר, לא? או שמייצרים עדיין בונצואלה או בברזיל?... (ויש גם איזה חיקוי סיני שנראה אחד לאחד...)
סדרה 100 - כבר הוחלף ב-200, לא? וואחד לוויתן. באמת מרשים, אבל כבר לא בהמת שטח כמו פעם. הביאו אותו, היה יקר, מכרו מעט והפסיקו לייבא.
ד'א-לגבי הרנגלר/רוביקון, מי שמוכן לשים את מיטב כספו על רכב עם גג דולף, בבקשה.
אף אחד לא אמר שזה רכב מושלם. יש לו, בוא ונקרא לזה "מוזרויות". אולי כי אני רגיל לסופה, אז הגג הפריק הדולף של הרנגלר קצת מצחיק אותי ולא יותר... בכל מקרה, לא מדובר במקלחת בתוך האוטו.
כעיקרון - כל עוד לא פירקת את משטחי הגג, לא צפויות דליפות. הבעיה מתחילה לאחר הפירוק. הרכבת את הגג בחזרה, נראה לך בסדר, אבל מסתבר שמספיק שנוצר רווח זעיר באח תהפינות שלא נאטם כמו שצריך, ואז טיפות חודרות לתוכו אם נכנסים למכונת שטיפה למשל. יש לזה פתרונות, ולדעתי שווה בשביל חוויית הנסיעה עם גג פתוח.
גג דולף זו לא בעיית אמינות. זה לא משהו שמונע ממנו להניע ולהגיע. זה לא משהו שתוקע אותו בטיול. זו בעיית איכות גימור. חוץ מזה אל תשכח שהוא מסופק ללקוח עם שני גגות - קשיח פריק וברזנט - איזה עוד אוטו מציע את זה?....
אם כבר דברים שמעצבנים אותי ברנגלר? המוט המייצב המתנתק שמועד לתקלות וצריכת דלק מזעזעת.