עם יתרונות וחסרונות של כל סוג תביעה
Printable View
תאמת זאת בעיה
אם הוא מתווכח ועומד על שלא.. זאת בעיה
לא יודע מה ההינו עושים אם הוא היה מתנער מאיתנו
ג'ו,
1. אין לי ציוד לבדיקת נפילת לחץ
2. אשמח מאד להחכים בלי קשר לנושא הנדון - מה נוהל בדיקת לחץ?
תודה
גיתאי,
א. יש לך את הספר המקורי, כמה שאני זוכר (כלומר - עוד לא החזרת לי אותו). מה כתוב שם? (הייתי בודק בעצמי, אבל נתתי את הספר למישהו... ) אגב - היינס זה לא משהו שאפשר להתבסס עליו.
ב. ציוד בדיקה לנפילת לחץ? יש בכל מוסך שמכבד את עצמו. ואם לא - תאם איתי ובוא להשאיל - אבל הפעם עם להחזיר.
ג. מנוע שהנתונים שלו הם לא לפי הספר - הוא מנוע לא תקין. ארנבת או לא ארנבת- אין שום קשר לחיות מחמד או חיות בר. תקין זה תקין, ומה שלא לפי הספר - לא תקין.
ד. איגוד המוסכים, זה בד"כ עובד.
אסף.
בשביל זה יש הוראות יצרן אין דבר כזה מקובל בין החברה תוצאה כזו או אחרת, קומפרסיה נמוכה מנתוני היצרן המנוע לא תקין וזהו ,יש הבדלים בין הצילנדרים מעבר למה שמותר אפילו שהמנוע בתחום התקין אז המנוע לא תקין גם לחץ גבוהה מידי מצביעה על בעייה כמו היצתברות של פיח או שמן שרוף בתא שריפה דבר שמעלה יחס דחיסה
לבדיקת נפילת לחץ צריך ווסת לחץ אויר מכוון ללחץ הקומפרסיה מתאם שימתחבר במקום הפלג הבוכנה צריכה להיות בדיוק בנקודה מתה עליונה (אחרת מנוע מיסתובב)
בסוף מהלך דחיסה (שסתומים סגורים) מוציעים ידיים ומפתח/בוקסה מגל ארכובה או מכל מקום אחר שמשם סובבתם את המנועה ומחברים לחץ אויר
מחפשים מאיפו יוצא אויר: מהאגזוז שסתום פליטה שרוף ,מהבוכנה ליד במיקרה הטוב אטם ראש ,שפריץ של מים אטם ראש ,
מאזור המיצערת שסתום יניקה שרוף ,מפתח מילוי שמן הצילדרים שחוקים טבעות שחוקות
תתחיל מצילדר מס 1 יש סימונים על הפולי והבלוק למיטב זיכרוני תוודה שהמנוע נימצא בסוף דחיסה ולא בתחילת פליטה (הפוך 180 מעלות)
ותתקדם לפי סדר הצתה פחות לסובב בידיים את המנוע
עם המנוע דפוק תיפנה לאיגוד המוסכים
דרך אגב במנוע שעמד הרבה זמן לפעמים טבעות הבוכה טפוסות ולוקח להן קצת זמן להישתחרר
הוראות תחזוקה של הצבא זהות להוראות יצרן הרכב
שכחתי מקודם :כשבודקים קומפרסיה צריך לנתק את השקעים של המזרקים כניסת דלק לבוכנות משנה את תוצאות הבדיקה לרעת המנוע
אם תרצה יש לי מתאם בין צינור אויר לפלג
(פעם בדקתי נפילת לחץ בויטרה)
על זה בדיוק אני מדבר...
טל.