נועם,
אני לא ראוה סיבה להשתמש בנורות רגילות יותר חזקות, הן מפיצות הרבה יותר חום שיכול להמיס לך את הלוח..... אל תתחכם :-).
אני לא יודע איזה נורות יתאימו במקום המקוריות מהקישור, סתכל בספר רכב מה סוג הנורות וחפש כאלו בשרשור - T10, T8 וכו'....
איתי.
Printable View
הקישור של צחי נראה לי מתאים הרבה יותר מאשר להחליף לנורות חזקות- תקן אותי אם אני טועה אבל לד לא מפיץ חום כמו נורת להט.
ההברגות נראות דומות.
אני אהיה מחר באזור החנות הזו- אפשר להביא את הלוח שעונים המפורק שיש לי ולבדור האם מתאימות ההברגות.
השאלה היא איזה לד יתאים?
חשבתי שאתה מתכוון להחליף לנורות לאט עם הספק גבוה יותר.
סוג המנורה (T8 / T10 וכו') בעצם מתאר את החיבור שלה - הברגה, קפיצי ועוד.
מה זאת אומרת איזה לד יתאים?
ראשית למדתי משהו חדש- שהסימון T הוא סוג החיבור.
אם כך מה מתאים לסמוראי שזה בעצם הברגה? או פשוט לקחת וללכת לשם.
כששאלתי איזה לד- הכוונה היתה לשאול האם יש עוצמות שונות שרק חלק מהן מתאימות ללוח שעונים (שלא יהיה חזק מדי).
לילה טוב
צחי.
אם תרצה אני יכול לעזור לך
050-2990919 בר.
תודה בר, כרגע רני אשמח לדעת אם יש חנויות להשיג לדים/נגדים באזורינו (כפ"ס עד פ"ת) כי להגיע להר ציון לא יצא לי בזמן הקרוב
לצערי אזור כ"ס פ"ת עני בחנויות כאלו ואם יש או שיש להם מבחר מצומצם או שהמחירים גבוהים.
אם תרצה אני יכול להביא לך לדים מהעבודה שלי (לא כמות מסחרית) אם אתה רוצה כמו בתמונה (קצת פסיכודלי לפי דעתי אבל זה טעם אישי) אז מדובר על 4*2 ירוק ו4 אדום.
אצלי התקנתי בצבע צהוב (לשמור על התצורה הישנה).
לא צריך נגדים אם עושים כמו שאני עשיתי.
דבר איתי.
בר.
רשמתי לפני. אני אדבר איתך, תודה
בר, אם אני רוצה למשוך נקודת אור למקום כלשהו באוטו- למשוך מהלוח שעונים או מנקודה אחרת?
הצורה הנכונה היא לעשות את זה עם ממסר ומשם להוציא נקודות חשמל לאן שאתה רוצה.
אם כבר אתה מושך ישירות ולא מממסר, משוך מהתאורה של הפאנל איוורור, עזוב את הלוח שעונים לנפשו.....
איתי.
אתה מתכוון לאור שיעבוד במקביל להדלקת אורות?
תלוי בתוספת זרם שאתה הולך לקחת. בעקרון היום בעידן הלדים חפש פתרונות כאלו. צריכת זרם נמוכה, אור נקי וחזק, אורך חיים אין סופי (תאורתי אלא אם כן הגיפ שלך יחזיק יותר מ30 שנה).
במקרה ותוספת הזרם לא עולה על 1A אתה יכול להתחבר על כל קו שמדליק אורות (למשל תאורת אור נמוך, תאורת לוח שעונים, תאורת אור מצית) רק חשוב שיהיה לפני הפיוז שלהם. המקום הכי נוח הוא בקופסאת הפיוזים. אם טסטר 12V אתה יכול לבדוק. תתקין רק פיוז בדרך לפי העומס שאתה צופה.