תיקון קטן , החוט ממולא באבקה ולא מצופה .
יש היום סלילים ממולאים מתאימים לריתוך ללא גז .
עידו
Printable View
כל מי שרוצה קורס ריתוך על בסיס שעתי/יומי מוזמן לפנות אלי בה.פ .
ריתוך אלקטרודה .
ריתוך TIG .
ריתוך MIG .
הכנת חומר .
תאוריה.
וכו'
עידו
אגב, כולנו מדברים על ריתוך חשמלי. אני מכיר רתך ותיק שטוען שאין כמו חמצן אציטילן. להכל חוץ מלמסגרות כבדה. הוא גם טוען שריתוך כזה הכי קל ללמוד. מה אתם אומרים?
אסף.
קשקוש,
הצפיפות האנרגטית של להבת החמצן אצטילן נמוכה בהרבה מריתוך חשמלי,
טמפרטורה של 3000 מעלות באציטלן לעומת 6000 בריתוך חשמלי (קשת פתוחה) ועד 18,000 בקשת פלזמה.
הצפיפות הנמוכה דורשת חימום ארוך של איזור התפר, חדירות נמוכה, ועיוותי חום גדולים בגלל הפיזור הנרחב של החום.
החמצן אצטילן יעיל ביותר ובעצם חסר תחליף רק בחיתוך עובי רב, אין למיטב ידיעתי שום טכנולוגיה אחרת המאפשרת חיתוך ברזל בעובי 2 מטר.
לא ראיתי מיקס של חמצן-בוטן , יש בוטן-אויר והטמפרטורה של הלהבה אז 1970 מעלות לעומת ה 3100 בחמצן אצטילן.
http://www.engineeringtoolbox.com/flame-temperatures-gases-d_422.html
גם המיקס של חמצן-גז טבעי מגיע ל 2770 מעלות סה"כ, היתרון היחיד של מיקס כזה הוא המחיר הזול , בחיתוך בולי מתכת עצומים עדיין אין תחליף לאצטילן ומדובר בכל מקרה בפיה עם נחירים שונים מהרגיל.
ועדיין, אני רואה הרבה פעמים שכן משתמשים בחמצן אצטילן לריתוך פחים דקים - למשל לעבודות אומנות או לפחחות עדינה. למה זה?
אסף.
ברור, הכמות האבסולוטית של אנרגיה הדרושה לריתוך תלויה בעובי החומר, כאשר מדובר בפח דק, צפיפות האנרגיה הנמוכה בריתוך אוטוגני לא מפריעה, אפילו מהווה יתרון לעומת ריתוך בקשת פתוחה הארכאית.
אבל לעומת מיג או טיג היא עדיין נחותה.
היתרון של האוטוגני קיים בהלחמה שם ניתן לחבר מתכות שונות ע"י חומר מתווך ללא התכת החלקים המיועדים לחיבור, הטמפרטורה הנמוכה (800 מעלות) מושגת גם באמצעות גזים עוד יותר זולים ופשוטים.
אסף אתה בטוח שזה ריתוך ולא הלחמה?
בתכשיטנות אני לא חושב שהם מרתכים אלא מלחימים או כאילו מרתכים.
בתקופת ימי הביינים נפחים גילו שאם מחממים ברזל ל2/3 מטמפרטורת ההתכה שלו ושופכים עליו איזה חומר ששכחתי את שמו אז אפשר לחבר אותו לברזל אחר באותה טמפ'. זה היה ה"ריתוך" שלהם. די מגניב לדעתי :-)
קובץ מצורף 50844בגינת ביתנו שולחן הבנוי מפלטת עץ מלא ש"יושבת" על בסיס מתכת. בסיס המתכת עשוי פרופיל מתכת שטוח 10 מ"מ ברוחב של 7 ס"מ ומעוגל על הצד הצר שלו והוא מרותך למסגרת ברזל זוית 90 מעלות בתוכה פלטת העץ המלא.
אני לא יודע אם חתכו את הפרופיל בצורתו מתוך פלטת מתכת או עיגלו אותו. אם עיגלו אותו, אני מבקש לדעת איך מעגלים פרופיל ישר למצב עגול על החלק הצר (וגם על הרחב) אני מבקש את עזרתכם ונסיונכם בעניין.
אחרי שאלמד לרתך ואחרי שאבין את סוד הכיפוף, יש מצב שאבנה בסיס נוסף שיחליף את בסיס העץ שאתם רואים בצידו הימני של בסיס המתכת שבתמונה.
תודה שוב, יוסי
טוב אם אתה אומר, הדבר היחידי שאני מבין בתכשיטים זה שאני בדר"כ לא יכול להרשות לעצמי לקנות אותם.
לא היו משתמשים במסמרות?
אהלן יוסי,
יצא לי לנסות ללמד איזה 5-6 אנשים לרתך באלקטרודות ב-5 השנים האחרונות.
את 95 אחוז מהבעיות שבגינם הם ביקשו שאעזור להם, פתרתי להם בכך שהעברתי אותם לאלקטרודות צלולזה -6010/6011.
מהסיבות הפשוטות ש - בניגוד לרוב ה6013/70XX, הצלולזה מחרבנות הרבה יותר ברזל והרבה פחות חרטא (שלאקה), שזה היתרון העיקרי כי האמבט ריתוך הוא יותר בבחינת
WHAT U SEE IS WHAT U GET, שזאת הבעיה הגדולה ביותר בריתוך ב6013 למשל - אתה לא יודע בדיק מה ברזל ומה שלאקה בזחל הכתום שלפניך.
הן חודרות עמוק יותר, מאפשרות ריתוך בהפסקות, מאפשרות ריתוך לכל הכיוונים ופשוט..... תנסה אותן, הן פי 1000 יותר פונקציונליות ויעשו לך חיים הרבה יותר נחמדים.
לאלקטרודות 6013/70XX יש את המקום שלהם ואת השימושים והיתרונות הספציפיים שלהם, שמתבטאים בסיטואציות שהן הרבה מעבר לספקטרום שלנו כחובבים ואין להן שום יתרון על אלקטרודות הצלולזה למה שרובינו עושים = מסגרות כללית "טיפשה" עם פלדות פשוטות.
אין לי שמן של מוסך למה הן אלקטרודות "ברירת המחדל" בחנויות חומרי הבניין בישראל.
מיג זה כיף לא נורמלי, זה עלול לגרום לך לבזבז חלקים גדולים מהיום שלך בבהייה בפלאחים בצורות "סוטות" ביותר, אם יש לך את היכולת להצדיק את ההשקעה - לך על זה.
בהצלחה וחג שמח.
אההה ואפשר לעשות בהן את זה....
http://www.jeepolog.com/forums/attac...6&d=1195504245
אני קניתי את זו שבשירשור הבאhttp://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=54902&highlight=esab
עובדת מצויין.
הרבה יותר קל ופשוט מאלקטרודות - אוטומטית לחלוטין. לחייג את עובי החומר (וסוג, ברירת מחדל - ברזן/פלדה), לכוון וללחוץ על ההדק.
האמפראז' ומהירות הזנת החוט (והחום...) מתכוונות באופן רציף לאורך הריתוך - בתחילה אמפר גבוה ואח"כ יורד.
ניתן גם לכוון ידני.
המכוון מגיע עד עובי של 3-4ממ' אבל כבר ריתכתי עובי של 10ממ' ללא שום בעייה.
עפ"י המלצה וצפייה בניסויים של אתר שעוסק בריתוך, הגז הוא 75% CO2 ו- 25% ארגון - הריתוכים יוצאים נקיים ויפים וחזקים.
kd2, תודה על המידע המועיל, תודה גם לאחרים שמשתתפים בפוסט המעניין הזה.
אני חושב שאחת הבעיות היותר אקוטיות למתחילים היא היחס בין כמות השאלקה לבין כמות הברזל המותך. נפח הריתוך נותן אשליה של ריתוך מכובד וטוב ובדיעבד מתברר שרוב החומר הוא בכלל שאלקה....
הבעיה האקוטית השניה היא הדבקות האלקטרודה לחומר המרותך, בעיקר בתחילת העבודה, מה שיוצר גיצים מודבקים ומראה אסטטי לא מלבב של החומר המרותך. רתכת CO2 מייתרת את ההידבקויות ?
האם בריתוך CO2 לא נוצרת שאלקה וכל חומר הריתוך הוא ברזל נטו?
בדקתי את חבילת האלקטרודות שלי , היא ממש לא מהסדרות שציינת. רשום עליה Z-10.. זה משהו מקביל לאחת הסדרות?
מהי אלקטרודת צלולוזה ואיפה משיגים אותה? מה יתרונותיה ומה מחירה?
ואיפה רועי מזיקה כשצריכים אותו? מישהו יכול להפנות אליו את השרשור ? אולי הוא יכול לארגן עוד ערב בבית הספר לריתוך?
תודה לכולם על העזרה הרבה, מועדים לשמחה וחג שמח.
יוסי
לא הייתה לי בעיה עם ה 6013 , ה- 6010/1 בד"כ יוצרת קשת פחות יציבה מה 6013 והחדירות שלה אכן גבוהה יותר.
נראה לי שפחות שלאקה זה פחות הגנה על אמבט הריתוך ויותר סכנה להתחמצנות מוקדמת של התפר.
אם ההכנה של איזור התפר נעשתה כראוי, והרתך שולט באומנותו התופעה של סיגים המתערבבים עם המתכת הנוזלית במקום לצוף עליה נמנעת לחלוטין.
יש אלקטרודות עם כמות סיגים מועטה המיועדות לריתוך מעל הראש ואולי פוזיציות בעייתיות אחרות, אבל גם עם ה 6013 המושמצת ריתכתי לא מעט תפרי ורטיקל עולים
בחומר עבה ללא בעית הסיגים, ענין של שליטה ואימון.
אין ברתכת CO2 שלאקה (בריתוך בגז ולא בחוט מצופה) ואין הידבקויות ברגע שלמדת לכוון את הרתכת וכל האביזרים תקינים.
Z10 הוא דגם של זיקה, תסתכל בתווית שלו ותראה שהוא משתייך לקטגוריית E6013.
אלקטרודות צלולזה פשוטות לריתוך ברתכת אלקטרונית ניתן להשיג כמעט בכל חנות חומרי בניין.
הדגם של זיקה - Z-610, קח אותם בעובי של 2.5, המחיר פחות או יותר אותו המחיר (אבל אתה מקבל הרבה יותר בכל אלקטרודה, אז הן בעצם "זולות" יותר).
הדגשת את האלקטרונית ו-ודאי לא בכדי.
אם הרתכת שלי אינה אלקטרונית אלקטרודת הצלולזה אינה מתאימה ?
מתאימה אחת אחרת שצריך להזמין מזיקה, אלקטרודת האחות שלה, Z-611.
אם זיקה דורשים מינימום 15 קילו להזמנה, קדימה....אני נכנס איתך בכמה שצריך כדי להשלים 15 (3 קופסאות), כי גם לי הן הולכות להגמר.
שימי, אתה בעיקרון צודק, אבל תחשוב שניה על מה רובינו מרתכים.
אתה אומר שאם מכינים כמו שצריך....ואם הרתך שולט המיומנות....ואם יש לך אלקטרודות איכותיות...
בעוד הZ610 טורפת גם שמן וחלודה, חודרת עמוק יותר, מאפשרת לי לרתך במקטעים מבלי להסיר שלאקה, וגם לרתך ורטיקל למטה אם בא לי.
אני הצלחתי לרתך איתה תפרים בפח 1.0-1.5, המורכבים בעצם משורות של פיקים חופפות באורך כמה אצבעות טובות בכמה פעמים רק בכדי להראות כמה הן יותר טובות למתחילים וחובבים, ובשביל הספורט.
על ה"קושי" בהדלקה שלהם ברתכות פשוטות לומדים להתגבר יחסית מהר, ורתכות עם מצב "6010" בכלל מבטלות את זה.
בקיצור, עייפתי משלאקה, אין לי כוח או זמן לזה ולכן 6010/11 זאת הבחירה שלי וכל מי שעובר אליהן לא מבין למה בכל הוא התחיל עם 6013 או 7014/7018.