אני ניסיתי את הביצה פעם. שתי ביצים, בנחל אלות במוצאי שבת לפני שלוש (?) שנים. היו נזילות מהחזית של הרדיאטור, בדיעבד משפשוף של ברקט של רדיאטור המזגן על הרדיאטור הראשי. הביצים לא עבדו, ובאותו לילה פירקנו בסופו של דבר את הרדיאטור וחתכנו וביטלנו שורות. מה שכן, הסרחון של הביצים לא עזב את תא המנוע במשך חודשים. שבוע אחרי טיילתי עם שמוליק ושחר בהר חורשן, כמובן לפני שטרחתי לתקן כמו שצריך, והתחילה שוב הנזילה. נתנו לי לנסות את החומר שנקרא gunk, גרגירים כאלו שזה אותו דבר כמו קפה/פלפל שחור/ וכן הלאה, רק "יעודי" ויקר יותר. גם לא עבד ובאותו שבוע הלכתי לרדיאטוריסט שתיקן כמו שצריך (הלחים וסידר את ביטולי השורות המאולתרים שלי).
הבעייה העקרונית עם השיטות האלו היא שאם יש נזילה מספיק חמורה שמשביתה אותך - הם פשוט לא יעזרו, הם קטנים מדי בשביל לסתום את החורים. ונזילה קטנה שכן יכולה להסתם על ידי קפה ועוגה, היא... נזילה קטנה, שאתה יכול גם למלא מים מדי פעם ולסחוב את המשך הטיול.
הלקח שלי - אם יש נזילה חמורה, לא להתעצל, לפרק את הרדיאטור, לחתוך ולבטל את השורות/ או מה שלא יהיה, עם פרופוקסי. זה לא לוקח יותר משעה קלה גם בחושך. לקפה השחור יש תפקיד חשוב משלו בתהליך התיקון, בפינג'אן.