תגובה: איך יודעים אם ל- WJ ספציפי יש QD2 או QT2?
כמו שכתבנו בשרשור אחר בעבר רוב רכבי הלימיטד שיובאו ביבוא אישי באו עם QTII יש כאלה גם בלי שלא ברור לי בדיוק אם זה רק סמל מאחורה של לימיטד או משהו אחר.
רכבים שנמכרו בארץ ע"י היבואן היו עם QD2, אבל רוב הרכבים שהביא היבואן היו 3.0 דיזל כך שאני לא בדיוק יודע מה יש.
דגמי ה Overland יכלו לבוא עם שני מנועים - או ה 5.7 או ה 3.0 דיזל. דגם האוברלנד מצוייד גם ב: גלגלים 18" כסטנדרט (מכה) ה 17" אופציה, ריפוד חום ברכב במקום השחור של הלימיטד (מדהים, זו גם הדרך הטובה ביותר לדעת שזה אוברלנד ולא לימיטד עם מדבקה), מיגון גחון, ווי גרירה, יכולת גרירה מוגברת ואורות HID.
שלא כמו שכתוב למעלה יש גם לימיטד עם 5.7 זה אופציה בדגם.
אני לא ראיתי אוברלנד למכירה, אם היה שחיפשתי רכב במצב טוב ובמחיר מתאים לא הייתי חושב פעמיים ולוקח.
בדגם החדש WK2 האוברלנד לא מיובא ביבוא סדיר, הזמנה מיוחדת, לוקח 6 חודשים לקבל, אני יודע על אחד שכבר מסתובב בארץ ועוד אחד בדרך. אולי יום אחד יהיה לי כזה.
איזה מזל שבנקוק מוצפת והקולגות שלי לא הגיעו למשרד - יש לי קצת זמן לשוטט בפורומים וללמוד. אגב, כאן ההילקס שולט בשטח, כמעט ואין אמריקאיות.
בכל מקרה, תודה אילן על האינפורמציה, אני כל פעם מופתע לטובה מכמות הידע שמסתובבת בפורום.
כרגע, נראה לי שאני בכיוון של WK שנקנה בארץ עם QD2. אם יהיה WJ 2004 מאוד אטרקטיבי ושמור אני אשקול, כנ"ל אם יהיה WK HEMI במחיר טוב.
וקצת סטיה מהנושא: מה הסיפור של הקומנדר המכוער? איך הוא יחסית לגראנד בשטח? גם ממנו יש גירסאות 3.7 ו' 4.7 אבל מאותו שנתון של הגראנד הוא נמכר ב -30 אלף ש"ח פחות.
איך אומרים פה - SAWADI KAP...
תודה
הקומנדר זה בדיוק אותם מכלולים ומערכות כמו הWK רק שבע מקומות. על כיעור משלמים פחות :rolleyes: כל מה שנכתב על ה WK תקף על הגרנד.
לדעתי אם אני מביא כיעור כזה הביתה, אשתי זורקת אותי עם הרכב :D
בוקר בבנגקוק, אני מסתכל למטה מהחלון של החדר במלון ועדיין יבש. אתמול ראש העיר אמר שהבוקר כל חלקי העיר יהיו מוצפים. עד עכשיו החזיקו את המים בפרברים, אבל גובה המים שם עלה במידה כזאת שבלילה אמרו שחייבים לפתוח את הסכרים מסביב למרכז העיר כדי לשחרר לחץ. בכל מקרה זאת גם הדרך בשביל המים להתנקז לים (חבל שלא ישר לכינרת).
כולם עורמים שקי חול ומחכים למים (נראה יותר כמו שדה קרב עם שקי החול), צרפתי תמונות.קובץ מצורף 51649קובץ מצורף 51650קובץ מצורף 51651
היום הכריזו על שבתון אז אני הולך לבקר בחנות הזו (אם הדרך לא מוצפת): http://www.vvp4x4.com/index_eng.php
מקווה שלא שיעמממתי אתכם,
סופשבוע נעים,
שי
שוב שלום,<o:p></o:p>
ביום רביעי חזרתי מחו"ל ואת חמישי הצלחתי "למשוך" בעבודה, היום כבר הלכתי לראות רכבים.<o:p></o:p>
הספקתי לראות שני WK 2008 מיבוא בלי QD2 והמי אחד 2007 עם QD2 והכיתוב TRAIL RATED על הכנף (יש לזה משמעות?).<o:p></o:p>
ככה אני רואה את ההמי (השאלות בפנים ואשמח להערות):<o:p></o:p>
יתרונות:<o:p></o:p>
1. QD2
2. מאובזר מלא – הכל חשמלי, עור, גג, מולטימדיה וכל הפינוקים האמריקאים.
3. מנוע חזק (למרות שה WK מ- 2008 רחוק ממנו רק 30 סוסים)
4. מערכת שיודעת לעבוד עם 4 בוכנות בלבד כשלא צריך את כל השמונה (כמו שאילן כתב) המערכת אמורה לחסוך דלק, האמנם? המוכר אומר שהרכב עושה 1:5 וגם כאן כנראה הגזים לטובת המכירה. אז איפה החיסכון? האם יש נתוני אמינות של המערכת הזאת? (תחסכו את הקריאה של פורומים בחו"ל). האם יודעים לטפל בה בארץ?
חסרונות:<o:p></o:p>
1. צריכת דלק. כמה צורך 4.7?
2. באותו מחיר אני מפסיד שנה בקניית המי (2007 לעומת 2008)
3. האם באמת יודעים לטפל ברכב בארץ
4. שוק כרכב משומש. לדעתי יותר קשה למכור בגלל המנוע המפלצתי. אולי כשהמחיר ירד ל- 30-40 אלף והרכב יהיה בן 13 זה לא ישנה.
5. יש לרכב 2 פלאגים לכל בוכנה (גם זה כבר נכתב בשרשור), אני מניח שזה מייקר טיפולים. אבל כל כמה זמן מחליפים פלאגים?
האמת שאם אני יעשה טבלת אקסל פשוטה וישווה עלויות אחזקה לשלוש שנים של ההמי לעומת הלימיטד ויראה שההפרש הוא מאות בודדות של שקלים בחודש, לדעתי ההמי הוא בחירה מעניינת. (בהנחה שלא נפלתי על רכב שהוא "לימון").<o:p></o:p>
נ.ב – ראיתי שהתמונות שצרפתי מה "אין הצפות" בבנגקוק לא נפתחות, מה עשיתי לא נכון? יש גם תמונות מהמשך הנסיעה בווייטנאם.<o:p></o:p>
תודה ושבת שלום.
שי,
אני נהנה מחוויית הקניה שלך, מזכירה לי את שלי, למרות ששלי הסתיימה מהר, מצאתי את הבהמה בזריזות.
אענה רק שלוש שאלות, ניתן גם לאחרים:
לגברת שלי יש רגל לא קלה על הגז, רק השבוע הבהילה אותי שאמרה לי שנדלקה מנורה כתומה לרגע, הלכתי לבדוק מה התכוונה, מסתמן שה ESP אומר לה להאט..., בנסיעה שלה עירונית הרכב עושה פחות מאחד ל 5, אני מאזן בבינעירוני בטיולים. אם נדייק אז המחשב אומר 19.8 ליטר ל 100 ק"מ. צריכת הדלק במנועים תהיה די זהה להערכתי.
פלאגים מומלץ להחליף ב 90K ק"מ. אבל ראיתי בפורומים בחו"ל שבדרך כלל המנוע מתחיל לגמגם ואז הם מחליפים, לא תמיד בקשר למועד הרצוי. כנראה גם בגלל שהעניין לא צפוי להיות זול. (אין לי מושג עדיין לגבי העלות).
כיתוב ה Trail Rated ניתן לכל Jeep שלפי קריטריונים שקבעה חברת ג'יפ הם באמת לשטח. זה אומר מתאימים לשבילי הנגב שלנו גם במצב סטנדרטי. (ראה חתימה שלי)
חידה: התחדשתי ב WJ CRD. היום יניב שם לב שיש חופש בדרייבשאפט הקידמי. לכן הוא פורק לצורך שיפוץ.
ועכש החידה, למה הרכב יכול ליסוע 2x4? מה גורם לדיפ לינעול??? מיותר לציין שהרכב ב משולב ב high 4x4
תודה רבין
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IlanHadar
קצת סדר בעניין:
מערכות ההנעה ב WJ:
QT1 - אין הילוך נמוך, דיפרנציאל מרכזי מחלק כוח לפי צורך קדימה ואחורה.
QT2 - יש הילוך נמוך, דיפרנציאל מרכזי מחלק כוח קדימה ואחורה לפי צורך, פיקוד הידראולי, הילוך נמוך נעילת דיפ' מרכזי, מקדימה ומאחורה דיפ' פתוחים.
QD - יש הילוך נמוך, דיפרנציאל מרכזי מחלק כוח קדימה ואחורה לפי צורך, הילוך נמוך נעילת דיפ' מרכזי, מקדימה ומאחורה דיפ' מסוג Vari-lok - לא נעילה מליאה אבל כן יעיל בהעברת מומנט לצד בעל אחיזה.
מערכות ההנעה ב WK
QT1 - אין הילוך נמוך, דיפרנציאל מרכזי מחלק כוח לפי צורך קדימה ואחורה, פיקוד אלקטרוני.
QT2 - יש הילוך נמוך, דיפרנציאל מרכזי מחלק כוח קדימה ואחורה לפי צורך, פיקוד אלקטרוני. הילוך נמוך נעילת דיפ' מרכזי, מקדימה ומאחורה דיפ' פתוחים, אבל יש בקרת משיכה TCS (לא לבלבל עם ESP) שמדמה דיפ' מוגבל החלקה קדימה ואחורה. מניסיוני יעיל ביותר בשטח.
QD2 - יש הילוך נמוך, דיפרנציאל מרכזי מחלק כוח קדימה ואחורה לפי צורך, הילוך נמוך נעילת דיפ' מרכזי, מקדימה ומאחורה דיפ' מסוג ESLD - אמור להיות נעילה מליאה יעיל מאוד בהעברת מומנט לצד בעל אחיזה.
ב WK זיהוי בין QD2 ל QT2:
1. אם QD2 אמור להיות כתוב מתחת לידית ההילוכים.
2. דיפ' אחורי בעל 12 ברגים ב QD2 ועשרה ברגים ב QT2.
3. צמות חשמל לדיפרנציאלים קדימה ואחורה ב QD2.
מסכים עם מה שאמר קודמי ב WK במצב סטנדרטי זה לא רכב שטח, יש למגן, לפרק חצאית קדמית, להגביה ולהתקין אוזני גרירה (זו רשימת מינימום).
השיפורים לרכבים קיימים בהתאם לגודל הכיס, מהגבהות (יש גם 7.5") נעילות למינהן, מיגונים, שיפורי מנוע ועוד ועוד. הבעיה היחידה בארצנו זה הצמיגים שאי אפשר להגדיל.
למישהוא יש קישור לקיט שיפוץ ורילוק
בכל חיפושי ברשת לא מצאתי משהוא מתאים.
נ.ב הדסקיות של טראק לוק לא זהות.
ברכב הזה הנעה אחורית היא זאת שפועלת כל הזמן. הקדמית נכנסת רק באובדן אחיזה של האחורית.
אני חושב שבגלל פירוק הדרישפט החיבור בצד הטרנספר מסתובב באותה מהירות של האחורי בגלל שאין עליו עומס בכלל.
ולכן אין הפרש מהירות בין הצירים.
הרכב הוא 4X4 קבוע. כשהדרייבשאפט הקדמי מנותק הוא פשוט נוסע ב 2X4, והחיבור מסתובב "על ריק".
נחדד את דברי זיו, כשהעומס נמוך מקדימה הטרנספר מעביר עד 50% מהכוח קדימה, כך שהגלגלים האחוריים מקבלים רק 50%, ובחלוקה נורמלית זה 80\20 כשהכל מחובר.
נמרוד
מה זאת אומרת 50% או 20%קדימה? איזה דיפ מרכזי יש שם? פתוח? וארילוק? מוגבל החלקה ?פתוח בעל יכולת לפצל מומנט? איזה דיפ מרכזי זה? הוא כניראה בעל יכולת נעילה מלאה או אך שהחברה פה אומרים 50% 50%
לדעתי זה דיפ "פתוח פשוט" שניתן לנעילה חשמלית כי הרכב מוצהר ל 4x4 על כביש, ואין לוקרים, כלומר המיכלול הקידמי תמיד מסתובב - אין פה שיקולים של לחסוך באנרגייה או בלאי בלנתק את הציר הקידמי.
אז איזה דיפ מרכזי יש ב CRD שהובא באופן סדיר על ידי היבואן?
רבין
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
klam
הרכב הוא 4X4 קבוע. כשהדרייבשאפט הקדמי מנותק הוא פשוט נוסע ב 2X4, והחיבור מסתובב "על ריק".
כלומר אין ביכלל דיפ מרכזי? רק קלאץ חשמלי שמחבר\מנתק את הציר הקידמי???
לא.יש מנגנון דומה לורילוק שכשיש הפרש מהירויות בין הצירים נוצר לחץ שמן שנועל לכוון הנעה קידמית
בllow הוא נעול כל הזמן
אז אני יכול לסוע ללא הדראיבשאפט הקידמי *בביטחה* או שהדבר עלול להזיק למנגנון של הנעילה המרכזית?