תגובה: שאלה בנושא פרופילי ברזל
אזהרה לגבי משור שורף - תקנה משור שורף טוב או את המשור שנמרוד ממליץ עליו. אני קניתי משור שורף יונדאי מזמן כי התקמצנתי ואני מצטער עד היום.
המשור חותך בזוית במקום ישר (בכיוון שאי אפשר לכוון), ואני צריך להשלים כל פעם בריתוך איזה 2 מ"מ רווח.
מבחינת בטיחות משור שורף בטוח בהרבה ממשור דיסק. בכל מקרה שיהיה לידך ציוד לכיבוי אש זמין.
ובשביל איוורור תתקין וונטה ששואבת אויר מהמחסן. גזים של ריתוך ברזל שחור גם לא בריאים.
אודי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
dudi.levi
אני משתמש ב-Z10 ומצליח לרתך בסדר גמור.
כמה עולה ה-Z6? וכמה אני ירגיש הבדל בריתוך?
בכל השירשור לא ציינתי שאני רתך חובבן ומתחיל.
ה-Z6 דומה במחיר ל-Z11 (בסביבות 100 ש"ח ל-5 ק"ג). הבעיה היא שקצת קשה למצוא אותם.
ההבדל, לפחות לטעמי, מורגש. אתה מוזמן לקחת כמה לניסיון (אני גר באזור זכרון יעקב).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אייל
ה-Z6 דומה במחיר ל-Z11 (בסביבות 100 ש"ח ל-5 ק"ג). הבעיה היא שקצת קשה למצוא אותם.
ההבדל, לפחות לטעמי, מורגש. אתה מוזמן לקחת כמה לניסיון (אני גר באזור זכרון יעקב).
אני אסתפק בנתיים באלקטרודות שלי מכיוון שהן עושות את העבודה.
כה כיף שיש אנשים איכפתיים ורוצים לעזור, תודה לך על ההצעה.
אני עובד רק עם Z-610 אלק' מדהימה (צריך להתרגל לנטיה להדבקות) שורפת טוב את האבץ בגילוון ולא משאירה שלאקה, ממליץ בחום.
בכל אופן טיפ קטן אם בכל זאת לא עזרו הנשמית והאיוורור ולאחר ריתוך מגולוון אתה מרגיש צריבה בגרון , שתה כוס חלב והכל יעבור.
יש לי אלקטרודה שרשום על האריזה Z10 זה בעצם Z610?
אני לא מוצא מידע לגבי הZ10 שיש לי.
תשים מאווררים. רצוי תעשייתיים. לא ישירות על הריתוך כמובן אבל שתהיה תזוזה של אוויר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
dudi.levi
אז כאן הבעיה אני מרתך בתוך מחסן דיי גדול. הוא פתוח מקדימה ( שער עולה ) אבל כל הגזים נשארים בפנים וזאת למרות השימוש במאוורר ביתי.
אני מעוניין באיזשהו פיתרון של מסיכת נשימה שתתאים לריתוך ותמנע ממני לנשום גזים רעילים.
בריתוך ברזל רגיל אין בעיית גזים רעילים?
אני חושב שZ-10 זהה בתכונות לZ-11 אבל משהו כמו סוג ב' ( בקטלוג המלא של זיקה לא מופיע Z-10) .
המליצו בעבר בפורום על איש מכירות של זיקה שבוודאי יוכל להמליץ