תגובה: כביש 6 כביש שיש לו מדינה
"לא להדליק את הבוילר"?...
בקיץ הםביקשו שלא נדליק מזגנים, כדי להפחית את העומס.
אז לקחנו ברצינות, לא הדלקנו. מזל שהקיץ לא היה נורא קשה אז לא הזענו יותר מדי. אז עכשיו הם מייקרים את החשמל בטענה שבגלל שהציבור נשמע לקריאתם ומיעט בצריכת החשמל, נגרמו להם הפסדים... בולשיט. שיטפלו קודם באבטלה הסמויה אצלם ויקצצו במשכורות המנופחות שלהם.
לא יעזור בית דין ואתם יודעים שזה נכון - רק בדרכים אלימות אפשר להשיג כאן דברים.
אבל כמו שאתה אומר - למלחמה לא יוצאים בלי חיילים. איפה החיילים איפה?.............:(
פשוט מדהים. אם מאןמדהוא כותב מספיק פעמים שטויות כל השאר מתייחסים לזה האמיתות. שימו את הגולשים בצד. קחו קצת אמיתות אין לא הייתה ולא תהיה אכיפה מצד כביש שש על מהירות. נקודה יש אכיפה של ניידות תנועה לייזר ממלז מולטנובה. משטרת ישראל משלמת על כל ניידת שנכנסת לכביש שש בדיוק כמו כל אחד בארץ כולל צהל. כולכם. כביש שש מזמן עבר את נפח התנועה שהמדינה משלמת למעשה המדינה לא שילמה אףצפעם היות והכביש הצלחה היסטרית חברת דרך ארץ זה דרקון כלכלי עם חוקים מטורפים ותקנות מלודיות אבל זה מונע את הקומבינות של הישראלי הממוצע. כן יש האח הגדולמבסיוע למניעת פשע וטוב שכך. דרך ארץ מרחיבה את כביש שש על חשבונה על מנת להרוויח יותר מנפח התנועה. כל הארכה של כביש שש שלא במנהרות זו שערוריה ופגיעה בנוףנראה את הגבר שלא ישלם כביש שש ויפול בידיים של עורכי הדיןמשלהם
משטרת? ישראל? משלמת? עבור? כניסה? לכביש? 6? זה נתון בטון? כלומר- לניידת בתפקיד? מצידי שתשלם אין לי בעיה עם זה, אבל זו בדיחה עצובה מאד [באם זה נכון] מי השמוק שחתם על החוזה?
אותו שמוק שהציל אותנו ממצב שכל קילומטר יעמוד ערפד עם ממל"ז לכל אורך כביש שש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אבל המפעיל של כביש 6 ידע מראש שבגלל ההתנהלות הדרקונית שלו מול משתמשי הכביש הוא עלול להיתקל בחרם צרכנים, ולכן הכניס את הסעיף בחוזה שלו מול מדינת ישראל שעל פיו המדינה משלמת לו את ההפרש במידה והכביש אינו רווחי...
איפה נשמע דבר כזה?...
בכל פרוייקט BOT בעולם זה עובד בדיוק ככה.
זו אחת השיטות היותר מוצלחות בעולם שבו המדינה מוציאה מכרז לפרויקט שאין לה את המשאבים להוציא לפועל בכוחות עצמה (או שאינה מעוניינת), הזוכה במכרז מקבל ערבות מהמדינה שהוא אינו הולך להפסיד כסף.
מקובל בעולם שלמכרזים כאלו ניגשים הרבה מאד יזמים כי אין מה להפסיד.
זה יד רוחצת יד כי אחרת הפרויקטים לא ייצאו לפועל.
על 431 כבר דיברו כאן וזו דוגמה קלאסית. אתה נוסע והמדינה משלמת עליך. (רוצה לדפוק את המדינה תתחיל לעשות רונדלים על הכביש. רק תדאג לעשות את זה עם רכב ליסינג...).
אגב, אירוע שבו אתה יכול להגיד שלא נשמע דבר כזה הוא מכרז BOT שיצא על רכבת חדשה בין ת"א לראש העין. שום יזם לא הגיש הצעה. יודע למה?
כי המדינה לא הסכימה להתחייב לייצר קווי הזנה לאותה רכבת ובמקרה כזה ההפסדים מובטחים. (אפילו אם המדינה מתחייבת לכסות עליהם עדיין היזם לא מעוניין להשקיע בפרויקט שנועד מראש לכישלון.)
וזה באמת: "איפה נשמע דבר כזה"...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
אותו שמוק שהציל אותנו ממצב שכל קילומטר יעמוד ערפד עם ממל"ז לכל אורך כביש שש.
בסדר , המצב הזה מתאים לי מאד והלוואי שימשיך, גם אני לא אוהב צבע כחול. אבל החלמאות,לשלם בשביל לאכוף את החוק.
מאיר רק טעות אחת יש לך בכל מה שכתבת. דרך ארץ מרחיבה לנתיב שלישי על פי חוזה.
יש הגדרה שברגע שבקטע מסויים נפח התנועה יהיה גדול מ X הם מחוייבים להקים נתיב שלישי.
בגלל זה הכביש תוכנן למספר מסלולים יותר גדול ממה שנסלל בפועל.
וכן, כל הבזיון שנעשה בצפון בגלל ה"קברים" זו בושה ממדרגה ראשונה שפושעת בכל
הארץ כולל כבישי הכהנים בטבריה (או אחרי מכבסת המילים, כביש הלכתי).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zviki
השינוי יבוא דרך "כחלונים" שגם כוחם מוגבל מול הטייקונים.
תיקון טעות קטנה : לא טייקונים אלה תיקנים מלשון ג'וקים אומנם הם לא רבים כמו הג'וקים אבל מגעילים לפחות כמהם אולי אפילו יותר .
עידו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידו לוריה
תיקון טעות קטנה : לא טייקונים אלה תיקנים מלשון ג'וקים אומנם הם לא רבים כמו הג'וקים אבל מגעילים לפחות כמהם אולי אפילו יותר .
עידו
אין לדבר סוף...
להזכיר שהטייקונים מפרישים סכומים אדירים למטרות צדקה (מאיזה סיבה שתרצו - לנקות את המצפון, למצוא חן בעיני הציבור, להלבין כספים...) המחזיקים מוסדות ואירגוני רווחה שהמדינה לא מצליחה להחזיק ואם יפסיקו יתחילו פחונים של הומלסים לאורך כביש 6.
הכל פה הוא מגדל קלפים עקום, כל דבר שתיגע בו יפרק את כל הבניין....
לגבי שאלתו של דרור - איפה החיילים ?
אותי לימדו שיש שני סוגי מפקדים - האחד צועק 'קדימה' והשני צועק 'אחרי'.
חיילים צריכים מפקד, ואתה בטח לא פחות טוב מדפני ליף....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Tourist
אין לדבר סוף...
להזכיר שהטייקונים מפרישים סכומים אדירים למטרות צדקה (מאיזה סיבה שתרצו - לנקות את המצפון, למצוא חן בעיני הציבור, להלבין כספים...) המחזיקים מוסדות ואירגוני רווחה שהמדינה לא מצליחה להחזיק ואם יפסיקו יתחילו פחונים של הומלסים לאורך כביש 6.
...
אוי ואבוי אם זה מה שאתה חושב, היא יכולה ועוד איך.
הזכרת לי משפט מ"הישראלים"- "ישראל היא מדינת רווחה, שבה המדינה דואגת שהעשירים יחיו ברווחה".
עוד נזק שגורם הכביש הוא לבע"ח.יצא לי לפגוש חקלאים מקיבוץ גן- שמואל בזמן קטיף הכותנה בשבוע שעבר.הכביש יוצר מכלאכה אחת ענקית ואינו מאפשר לבע"ח לעבור מזרחה כתוצאה מכך יש ריבויי של חיות בשטח מאד מצומצם.עיקר הנזק הוא לחזירי הבר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Tourist
אין לדבר סוף...
הכל פה הוא מגדל קלפים עקום, כל דבר שתיגע בו יפרק את כל הבניין....
לגבי שאלתו של דרור - איפה החיילים ?
אותי לימדו שיש שני סוגי מפקדים - האחד צועק 'קדימה' והשני צועק 'אחרי'.
חיילים צריכים מפקד, ואתה בטח לא פחות טוב מדפני ליף....
תסלח לי על הביטוי אבל זה קשקוש .
המדינה קימת נושמת חייה בזכות השכירים והחברות הקטנות והעצמאים .
התיקנים הם רק מוצצי דם , הם "תורמים" כסף שלי ושלך וכל זה בשביל לברוח מתשלום מס ( זו הוצעה מוכרת לצרכיי מס ) ובשביל שאנשים כמוך יחשבו שהם מחזיקים את המדינה , וכן גם בשביל לקנות בזול את בית החולים ושהשם שלהם יתנוסס על השלט .
אין בניהם אחד שלא בדרך זו או אחרת מקבל ממני וממך כסף ואפילו מבלי לשאול אותנו , בין בשימוש בהצרות טבע , או " פושט רגל " והחובות שלו נמחקים ואנחנו משלמים אותם , וכו' .
וחוץ מזה מה רע לפרק מגדל , אל אחת כמה וכמה עם הוא עקום והיסודות שלו רקובים .
נבנה מחדש וישר עם יסודות טובים .
עידו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידו לוריה
התיקנים הם רק מוצצי דם , הם "תורמים" כסף שלי ושלך וכל זה בשביל לברוח מתשלום מס ( זו הוצעה מוכרת לצרכיי מס )
אבל את זה הרי אמרתי בעצמי
ציטוט:
ובשביל שאנשים כמוך יחשבו שהם מחזיקים את המדינה
איני חושב שהם מחזיקים את המדינה אלא שלמדינה נוח שכך נחשוב ולכן היא תמשיך בשיטה.
ציטוט:
וחוץ מזה מה רע לפרק מגדל , אל אחת כמה וכמה עם הוא עקום והיסודות שלו רקובים .
נבנה מחדש וישר עם יסודות טובים .
כן, באוגנדה...