תגובה: הר כרכום - מותר להגיע?
כן, ואיכשהו יש לי הרגשה שבגלל ה"קשקוש" ההוא וה"בעייתיות" של הר דלעת ייסעו בקרוב כלים כבדים גם בציר ההוא (ויהפכו אותו לאוטוסטרדה...).
חברים, המעלה של הר דלעת לא ראוי להיקרא מעלה. דורש קצת מיומנות (או רגל כבדה) ועולים.
מה שכן, אני חוזר על ההצעה שלי- תכתבו מכתב רשמי למנכ"ל הרט"ג!
ציטוט:
ממלא מקום מנהל הרשות - מודי אורון, טל' 02-5005403/4
סמנכ"ל הרשות - מודי אורון 02-5006235
[email protected]
[מתוך אתר הרט"ג]
מכיוון שמי שהיה אז ומי שיהיה בעתיד הם לא אותו אדם, ובאמצע יש אדם שלישי... יש סיכוי שזה יעבוד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
סלח לי אבל זה אחד הקשקושים היותר גדולים שמישהו הצליח למכור לאנשים.
רעש ממטיילים?
זה אזור שחוטף פצצות של חצי טון באמצע השבוע ורק"מ שחורש ויורה לא רחוק משם.
ובציר שתחום את כרכום ממזרח יש תנועה של רכבים כבדים כל הזמן.
לדיעה הזו שותפים גם לא פקח אחד ולא שניים, שבגלל סוג של לויאליות לקולגה שלהם לא מביעים בקול רם את הדיעה שלהם.
דורון שלום,
לא טענתי שהסגירה נובעת מרעש של מטילים, תקרא טוב את מה שכתבתי.
הרשות החליטה לפני מספר שנים על שיקום אקולוגי של האזור ומאז הציר סגור.
מי שמחליט על אזורי שיקום זה אקולוג המחוז (בשיתוף כמובן עם הפקח האזורי) שאני בטוח שלא תהיה לו בעיה להסביר לאנשים מדוע האזור סגור והאם הסגירה הזו באמת נחוצה.
ודרך אגב, בלי קשר לכתוב מעלה, מכוון שהנושא מוכר לי היטב, ישנו הבדל גדול בין סוג הרעש והשפעה על היונקים הגדולים אבל זה נושא לכתבה בפני עצמה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nezero
דורון שלום,
מכוון שהנושא מוכר לי היטב, ישנו הבדל גדול בין סוג הרעש והשפעה על היונקים הגדולים אבל זה נושא לכתבה בפני עצמה.
קדימה, אל תחסוך פרטים.
אשמח אם תפרט על האופן שבו סוגי רעש שונים משפיעים על יונקים שונים.
כמו כן אשמח לשמוח על המחקרים שבדקו את זה.
(אני בכלל לא ציני, באמת מעניין!)
ככלל שמדובר על רעשים צריך לעשות הבדל גדול בין איך שהאוזן והמוח שלנו מפרשת ומפענחת רעש לצורה שבעלי החיים עושים זאת.
המוח שלנו מסוגל לפענח רעש ולשייך אותו מיד לגורם המרעיש וזאת ברזולוציה יחסית גבוהה כמובן בתחום התדרים שהאוזן האנושית מסוגלת לשמוע.
בעל החיים לעתים מסוגל לשמוע בתדרים רבים\שונים מבני האדם אבל יכולת הפענוח של הרעש נמוכה בהרבה.
כאשר בעל חיים שומע רעש הוא מנסה מיד לשייך אותו לקבוצת רעשים מוכרת לו, למשל :רעש של בעלי חיים מאותו המין, רעש של איום-טורף וכמובן רעשים לא מזוהים (כמובן בהפשטה).
כאשר הוא מזהה רעש לא ברור או שונה מרעש של איום הוא לא בהכרח יגיב לרעש הזה. למשל אם תסתכל על פרא שמעלו יעבור מטוס במהירות גבוהה ויעשה רעש שלנו נשמע כחזק מאיים, הפרא בכלל לא ירים את הראש שלו, לעומת זאת רעש של צעדים -ראשו יזדקף ממרחק רב מאוד. כמה פעמים ראית פרא סמוך לכביש שלא התרגש מרעש המכוניות המונוטוני ? ואפשר לתת לכך דוגמאות רבות נוספות.
ולכן לא תמיד מה שנשמע לנו כרעש "מאיים" הוא בהכרח רעש מאיים לחיה זו או אחרת- צריך להכיר את החיה בצורה טובה כדי לקבוע זאת.
מקווה שעל קצה המזלג הסברתי את כוונתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nezero
מי שמחליט על אזורי שיקום זה אקולוג המחוז (בשיתוף כמובן עם הפקח האזורי) שאני בטוח שלא תהיה לו בעיה להסביר לאנשים מדוע האזור סגור והאם הסגירה הזו באמת נחוצה.
השטח נסגר עוד בימי הפקח הקודם לנוכחי, והמשיל להיות סגור על משקל אבן שנזרקת לבאר..
שמעתי את דעתו של הפקח הנוכחי, האיש מפחיד בקיצוניותו מול מטיילים,זה אותו פקח שצעק ואיים בדוחות על מטיילים שהחנו רכבים חצי על הציר והלכו לשבת בצל של עץ שיטה בהפסקת צהריים..
מכיר טוב את השפעת רעש על בע"ח וההתניות שזה יוצר על ההתנהגות שלהם, רק שהתיאוריה שלך לא ממש תופסת כי בתא שטח שכביכול נסגר לשיקום יש תנועה קבועה במהלך השבוע, ואני די משוכנע שהמטוסים שמפציצים ליד באר כרכום או הצמ"א שעובר בשטח לגרור או להניח מטרות עושים בדיקה אם יש יונק גדול שנח בצל של שיח זה או אחר.
שיקום אקולוגי לא יהיה כי אף אחד לא מנקה את האזור מהנפלים והגרוטאות שיש שם, וואף אחד לא מבטל את הצירים שקיימים שם ומחזיר את השטח לימי בראשית.
זה גם לא שיש שם איזה מקור מים ייחודי שנוכחות אנושית תפריע לחיות, כאן באמת מדובר על גחמה לא ממש מוצלחת.
אם הצליחו לקיים מכלאת החזרה לטבע באזור מטוייל כמו באר עדה אז בטח שאפשר להכיל כמה מאות מטיילים בשנה באזור של הכרכום-זה לא הצין ש"סובל" אלפי מטיילים בכל חג.
אם יש לך מה לשתף אותנו בשיקולים שלא מוכר ויכול להרחיב את ההבנה למה השטח נסגר אני לפחות מאד רוצה לשמוע, כי את הטיעונים הסטנדרטים של הרשות כבר שמענו, והם לא ממש משכנעים.
הר כרכום רחוק, מה לעשות...
אם רוצים ללכת לפי הספר, אז הגישה היא מכיוון דרום, יש איזו עלייה בדרדרת אבל באמת לא משהו ששווה לכתוב עליו. עמוד-ענן (וקונספט הוויקי בכלל) זה דבר נהדר, אבל החסרון שלו זה שכל אחד יכול לכתוב מה שהוא רוצה...
פרקטית - הדרך להגיע להר כרכום היא דרך כביש הגבול. גם בעבר אני תמיד נמנעתי מהמחסום בהר חריף, המעקף הקל ביותר וגם טיול נחמד של שעה הוא נחל לוץ. אם נתקלים בסיור בדרך אומרים שלום יפה. הגזרה ההררית היא לא זו שמאוימת באמת בפח"ע, אבל בצה"ל כמו בצה"ל, אם סוגרים אז סוגרים חזק והכל...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
השטח נסגר עוד בימי הפקח הקודם לנוכחי, והמשיל להיות סגור על משקל אבן שנזרקת לבאר..
שמעתי את דעתו של הפקח הנוכחי, האיש מפחיד בקיצוניותו מול מטיילים,זה אותו פקח שצעק ואיים בדוחות על מטיילים שהחנו רכבים חצי על הציר והלכו לשבת בצל של עץ שיטה בהפסקת צהריים..
מכיר טוב את השפעת רעש על בע"ח וההתניות שזה יוצר על ההתנהגות שלהם, רק שהתיאוריה שלך לא ממש תופסת כי בתא שטח שכביכול נסגר לשיקום יש תנועה קבועה במהלך השבוע, ואני די משוכנע שהמטוסים שמפציצים ליד באר כרכום או הצמ"א שעובר בשטח לגרור או להניח מטרות עושים בדיקה אם יש יונק גדול שנח בצל של שיח זה או אחר.
שיקום אקולוגי לא יהיה כי אף אחד לא מנקה את האזור מהנפלים והגרוטאות שיש שם, וואף אחד לא מבטל את הצירים שקיימים שם ומחזיר את השטח לימי בראשית.
זה גם לא שיש שם איזה מקור מים ייחודי שנוכחות אנושית תפריע לחיות, כאן באמת מדובר על גחמה לא ממש מוצלחת.
אם הצליחו לקיים מכלאת החזרה לטבע באזור מטוייל כמו באר עדה אז בטח שאפשר להכיל כמה מאות מטיילים בשנה באזור של הכרכום-זה לא הצין ש"סובל" אלפי מטיילים בכל חג.
אם יש לך מה לשתף אותנו בשיקולים שלא מוכר ויכול להרחיב את ההבנה למה השטח נסגר אני לפחות מאד רוצה לשמוע, כי את הטיעונים הסטנדרטים של הרשות כבר שמענו, והם לא ממש משכנעים.
לא באתי לסנגר על החלטת הרשות או להביע דעה אם לדעתי כאקולוג זה נכון או לא לסגור את קטע הציר הזה או אחר.
הטענה שלי היא שעל מנת להחליט על סגירה כזו צריך להכיר היטב את השטח בכל הרמות, והמערכת האקולוגית היא מערכת מורכבת שאפילו אנחנו אנשי השטח שמכירים היטב את השטח לא תמיד מודעים לכל האלמנטים והמורכבויות הכלולים בא.
בכל מקרה, בשטח המדובר לא מפציצים, לא גוררים ואין תנועת רכבים.
אין לי מושג מה הייתה הסיבה הישירה שסגרו את קטע הציר הזה, וכדי לברר את סיבה זו אני מציע לשלוח לאקולוג המחוז (בחור סימפתי ביותר) מיל ולשאול אותו (מה יותר פשוט מזה).
אפשר להשיג את המיל שלו דרך משרד מחוז דרום:
מחוז דרום - רח' האבות 19, באר שבע, טל' 08-6280404, פקס 08-6230021
[email protected] (מתוך אתר הרשות)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nezero
לא באתי לסנגר על החלטת הרשות או להביע דעה אם לדעתי כאקולוג זה נכון או לא לסגור את קטע הציר הזה או אחר.
הטענה שלי היא שעל מנת להחליט על סגירה כזו צריך להכיר היטב את השטח בכל הרמות, והמערכת האקולוגית היא מערכת מורכבת שאפילו אנחנו אנשי השטח שמכירים היטב את השטח לא תמיד מודעים לכל האלמנטים והמורכבויות הכלולים בא.
אתה מדקלם את המנטרה של הרשות, שבעצמה לא יודעת להסביר למה היא סגרה את האזור בטיעונים מקצועיים.. כאיש מקצוע זה לא מפריע לך שסוגרים שטח ציבורי בטענות שלא מחזיקות מים?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nezero
בכל מקרה, בשטח המדובר לא מפציצים, לא גוררים ואין תנועת רכבים.
הציר של הר דלעת לא נהיה קשה משנה לשנה כי הוא חוזר למקורותיו הבראשיתיים אלא כי הצבא נוסע שם יותר ויותר בכל האזור, יש המכנים את הסיבה "מהגרי עבודה" ויש המכנים פח"ע.
כך או כך, התנועה באזור הולכת וגדלה בשנים האחרונות, אין כמעט לילה ללא מרדף אחרי מבריחים אלו ואחרים, והמרדף הוא לא רגלי.
אפשר להגיד שתנועת המהגרים שם הכפילה בעשרות אחוזים אם לא במאות את נפח התנועה האנושי בגזרה, מעניין מה יש לחיות להגיד על זה..
שאלה ל- Yaloon ברשותך,
חיים ברגר היה אתכם גם בדרך להר או שנפגשתם שם?
(אני במקומך הייתי שוקל להוריד את הסרטון הזה...)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
שאלה ל- Yaloon ברשותך,
חיים ברגר היה אתכם גם בדרך להר או שנפגשתם שם?
(אני במקומך הייתי שוקל להוריד את הסרטון הזה...)
ראינו אותו על ההר יונתן, עם המטיילים שהתלוו אליו.
מדוע היית שוקל להוריד את הסרטון?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אתה מדקלם את המנטרה של הרשות, שבעצמה לא יודעת להסביר למה היא סגרה את האזור בטיעונים מקצועיים.. כאיש מקצוע זה לא מפריע לך שסוגרים שטח ציבורי בטענות שלא מחזיקות מים.
[/B]
הציר של הר דלעת לא נהיה קשה משנה לשנה כי הוא חוזר למקורותיו הבראשיתיים אלא כי הצבא נוסע שם יותר ויותר בכל האזור, יש המכנים את הסיבה "מהגרי עבודה" ויש המכנים פח"ע.
כך או כך, התנועה באזור הולכת וגדלה בשנים האחרונות, אין כמעט לילה ללא מרדף אחרי מבריחים אלו ואחרים, והמרדף הוא לא רגלי.
אפשר להגיד שתנועת המהגרים שם הכפילה בעשרות אחוזים אם לא במאות את נפח התנועה האנושי בגזרה, מעניין מה יש לחיות להגיד על זה..
בתור איש מקצוע וכאזרח בכלל יש הרבה מאוד דברים שהרשות עושה ולא [B]נראים לי אבל אני מוכרח לציין שמכל הדברים שמעצבנים אותי במדינה באופן כללי הדברים האלו מעצבנים אותי הכי פחות. בסך הכול הם לא עושים את הפעולות האלו לטובת עצמם, לא מקבלים בונוס או טובות הנאה בגלל סגירת ציר כזה או אחר.
אם הם מאמינים שסגירת הציר תשפר את שמירת הטבע באזור (ושוב אני לא קובע שזה נכון או לא) ומוכנים לנסוע מסביב אז גם אני מקבל את ההחלטה וכן מוכן לנוסע מסביב (זה לא שאין בררה).
אבל מכוון שהנושא מעניין את חברי הפורום אבדוק עם הפקח הנוכחי (גל) ועם קודמו (נמרוד) וכן עם אקולוג המחוז את סיבת הסגירה המדויקת ואפרסם אותה כאן בפורום (כמובן אחרי חופשת החנוכה)
זה נכון, אבל מדובר פה על נחל בורקה ולא על כל האזור כולו[/B]
אנחנו נמתין בקוצר רוח לתשובה... [מעניין אם היא תחדש משהו בשרשור]
אתה יכול גם לשאול את קודמו של נמרוד. יותר סיכוי שתקבל תשובה ממקור ראשון.
דורון, nezero, וכל מי שזה מעניין אותו- אני רציני לגמרי בהצעה שהעליתי לגבי המכתב למנכ"ל.
יש כאן חלון הזדמנויות שכרגע מי שיושב בראש הארגון הזה אולי ירצה לשמוע.
בעבר ואולי גם בעתיד זה נראה לי פחות סביר.
לא הייתי כותב את זה אם לא הייתי חושב שיש לזה פוטנציאל.....
מה אכפת לכם לנסות?
טוב, העסק מורכב...
פניתי, כעצת יונתן, וקיבלתי תשובה עניינית.
עמדת הרשות בסוגיה, באופן לא רשמי כפי שאני הבנתי אותה היא כזאת :
מעלה שגיא לא היה מעולם מעלה מסומן, ולכן לא היה ציר חוקי מבחינת הרשות, כך שאי אפשר להגיד שהרשות סגרה אותו.
הרשות מתכוונת להשאיר אותו סגור, כחלק מרצף בלתי - מופרע של שמורת טבע בעלת רגישות אקולוגית.
אין להם כוונה לפתוח את הציר בגלל שכרגע אסור ליסוע בכביש הגבול, להבנתם הכביש אמור להיפתח בקרוב, ולכן זה לא שיקול מבחינתם.
ציר "גונגה", שמוביל מכביש הגבול לכרכום הוכשר על ידי הרשות כחלק מהנגשת הכרכום למטיילים, וכך גם ציר הגישה מבארות עדה.
מי שמגביל את פתיחת מעלה שגיא הוא בין היתר הצבא, היות ולמעשה האזור היה אסור בטיולים למעט שלושת הרגלים, וההסכמה שהרשות השיגה לכניסה בסופי שבוע מציר "גונגה" ומכיוון מזרח מעולם לא כללה את מעלה שגיא והצבא לא הסכים למעבר מטיילים בכל סופ"ש בציר הזה (להבנתי גם לא נתבקש להסכים...)
ההגעה ממזרח היא לא יותר ארוכה מההגעה מכיוון מערב או מצפון.
אני מקווה שהבאתי את הדברים כפי שקיבלתי אותם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
דורון, nezero, וכל מי שזה מעניין אותו- אני רציני לגמרי בהצעה שהעליתי לגבי המכתב למנכ"ל.
יש כאן חלון הזדמנויות שכרגע מי שיושב בראש הארגון הזה אולי ירצה לשמוע.
בעבר ואולי גם בעתיד זה נראה לי פחות סביר.
לא הייתי כותב את זה אם לא הייתי חושב שיש לזה פוטנציאל.....
מה אכפת לכם לנסות?
לא סותר ובכל זאת דברים השתנו:
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/317/319.html
דורון, אתה יודע שאני באותה דעה כמוך בדברים האלו.
אבל הדיון על כן או לא סמ"ש לא רלוונטי למעלה שגיא, כמו שהוא לא רלוונטי לעמק חרוז..., כמו שהוא לא רלוונטי לנחל כרכורם ועוד ועוד.
הטר"ג החליטו שמבחינתם אם אין סימון שבילים אז אסור לנסוע. עכשיו בשביל שיהיה מותר צריך לסמן ו"להכשיר" שביל. וזה כבר סיפור...
לי באופן אישי המצב הזה כבר מזמן גרם להפסיק לטייל כמעט בכלל בשמורות טבע.
בסוכות האחרון מתוך שבוע שטח היינו בתוך שמורה אולי יומיים בלבד.
ולעניינינו, שלמי, ממי התשובה הזו שקיבלת?