תגובה: בסופה - סגירת פיבר גבוהה יותר מסגירת פח?
[QUOTE=hogi;416187]2. דרור צודק לגבי כלוב אבל אם הפרוייקט יצליח - לפתוח ולהרים גג פיבר כדי להכניס כלוב - זה כבר פשוט יותר. מה שדרור אומר לגבי הפחים הכפולים מלחיץ אותי אבל אני חייב לראות גג כזה כדי לדעת אם זה ביכולות שלי. למישהו יש גג מפורק, אפילו רקוב שאני יכול לבוא לראות כדי שלא נדבר גבוהה גבוהה ובסוף זה יהיה 1000 לילה ולילה?
QUOTE]
אז ככה, שני דברים.
1. אל תהיה בטוח שלהרים מכסה גג מפיבר זה קל יותר מלהרים מכסה עשוי פח. פיבר לא הרבה יותר קל מפח, אם בכלל.... (גג פח גם תמיד רקוב במידה כזו או אחרת, חלודה שגורמת לו לאבד הרבה ממשקלו המקורי...) בכל מקרה תצטרך לפתוח ולסגור הרבה ברגי טורקס (תמדי יש סיכוי שתחרוש איזו הברגה/תשבור בורג/תשחרר אום שמחובר בפיקים) וכמובן שתצטרך לפחות עוד זוג ידיים חזקות, או שני זוגות ידיים או הכי טוב עוד שלושה זוגות...
ישנה בעיית אטימה קשה מאוד בגג סופה. בינו לבין הדפנות ומסגרת החלון הקדמי יש גומית אטימה די מצחיקה (בחלקים) לאורך כל היקף הגג, ויש גם מנג'טים מפח שמתחברים לגג מעל לדלתות (שיוצרים מעין "משקוף"), שאותם יש להרכיב לפי סדר מסוים. 99% שבזמן שתסירו לראשונה את גג הפח הרקוב, תגלו שהגומיה יבשה וקרועה ומתפוררת לכם בידיים - תצטרכו להשיג מראש אחת חדשה (בטח יקר, כמו כל גומיה מקורית במכוניות האלה) או לאלתר לבד משהו מראש. וכמובן לעזור לגומיה עם איזה שהוא סיליקון שמיועד לאטימה וידידותי לפח (לא להעיז למרוח RTV - הוא תוקף את הפח!)
מה שאני אומר זה שאם מישהו חושב להכניס מתי שהוא בעתיד קשת התהפכות או כלוב - זו ההזדמנות ואסור לפספס אותה. כי פרויקט של הסרת גג והחלפתו/טיפול באטימה וכו' הוא לא כייפי ולא קל, וזה משהו שלדעתי עושים רק פעם אחת בכל חיי הג'יפ. אז מוטב לעשות זאת כמו שצריך מהתחלה ועד הסוף ולא להתעסק בזה יותר (כל פעם שתפתחו ותפרקו ותרכיבו, משהו יידפק שם, באחריות. מנסיון).
2. לגבי פחים כפולים. כדי לקבל מושג לקראת מה אתם הולכים, תפרקו את ריפוד התקרה שעשוי קרטון עם איזה שהוא אריג סינטטי דוחה שמודבק עליו. הוא מחובר לגג בכמה ברגי פח - תסירו את זה ותוכלו לראות על איזה פחים כפולים ופרופילים מדובר. אפרופו ריפוד תקרה - הפירוק הזה והחלפת הגג זו הזדמנות לייצר לבד ריפוד תקרה איכותי שמבודד כמו צריך לחות, רעשים וחום, וגם להתקין תאורות תקרה חזקות ואיכותיות יותר מהזבל של תע"ר.
אני אולי לא בתוך הפרויקט שלכם (כאמור - טוב לי עם הברזנט) אבל יש לי נסיון עם הסרת/החלפת/הרכבת גג סופה, ואשמח לסייע בכל מה שצריך.
התקדמות ראשונה:
תודה ליואב! הערב ביקרתי אצלו וראיתי בעיין גג פח מכל צדדיו.
המסקנה הראשונית - אי אפשר לייצר תבנית 'במכה אחת' אלא צריך -
לצקת את הגג לחוד ואת איזור המרזבים-חיבור לצדדים ומשקופי הדלתות בנפרד ואח"כ לחבר. גם זה אפשרי אבל יותר מורכב ובמבט ראשון לא פרוייקט כל-כך פשוט, כי זה אומר יותר עבודה [לא הרבה יותר חומר] וגם הדבקה בין החלקים. בעלי מקצוע בדרך כלל פותרים מורכבות כזאת ע"י יצירת תבנית המורכבת ממספר חלקים, אבל אנחנו [לפחות אני] לא שם.
אם כך, יש כרגע שלוש אופציות:
1. הצעה מבעלי מקצוע לגג על בסיס יצירת תבנית מגג פח. [מי מוכן לבדוק?]
2. פנייה לגל פיברגלס לבדיקת כדאיות ייצור גג בלבד - על בסיס גג מג"ב אבל בהתאמה לצדדים ודלת פח [מי מוכן?]
3. מישהו עם גג מג"ב שיכול לתת מידות או מוכן לאפשר מדידה מדוייקת ואז אבדוק התאמה
אחרי שיהיו לנו הנתונים הללו, אפשר לשבת.
אפשר גם לשבת כבר עכשיו ולהעלות עוד רעיונות ולראות מי יכול לעשות מה - נגיד - יום ו' בבוקר ביער בן שמן עם קפה [תה] ועוגיות? נוכל לקרוא להתכנסות - מפגש הגגות החלודים.
היי ,..שלום לכולם
יש לי סופה עם סגירת פיבר של מג"ב,.
כשקניתי אותה היא הייתה ארוכה כמו של כולם,,ובזמן הבניה והשיפורים.., קיצרתי את הבודי וכמובן גם את הסגירה ,{ גג פיבר של מג"ב },.
בתוך הסופה גם מותקנים כול מיכלולי הכלוב ההיתהפכות התיקניים של הסגירה עצמה,
.,וכמו שכבר כתבו....
ישנו פתח בחלקו האחורי העליון של הגג., אשר דירבן ועודד אותי לעשות שם וממנו.....סנרוף יפפה,.
אם תירצו כמובן ,..בכיף אשמח להראות לכם אך ועל מה המדובר..
בכבוד רב ...נורי
אגב.,
אפשר ליראות את הסופה בלוח " מוכרים "..,כי היא עדיין למכירה.....
דרור, מצטער, לא התיחסתי לדבריך כי ראיתי אותם אר אחרי ששלחתי את תגובתי.
נורי, אני רואה שאתה קרוב אלי - ברשל"צ. אהיה איתך מחר או מחרתיים בקשר כדי לבוא ולראות ולמדוד. ואם אני כבר בראשל"ץ אולי אגש גם למפעל שמספק לי את החומרים - 'הנדסת פיברגלס' בחולון ואנסה לקבל הצעת מחיר.
ועכשיו, אחרי שדאגתי לך לראות גג, אורי,
ארפה את ידיכם עוד קצת:
למעט סופה ארוכה, שלא קוצרה מעולם, לכל הסופות הקצרות יש אורך מעט שונה, כי כל אחת קוצרה ע"י מישהו אחר ולקו קיצור אחר.
יוצא, שגג הפיבר יהיה רלבנטי רק למישהו שלא נגעו מעולם באורך הבודי שלו.
שמיל, למעשה אין דבר כזה "סופה קצרה".
כל השילדות הן ארוכות במקור, ובתע"ר קיצרו חלק מהן.
אי לכך, כל סופה קצרה, גם מקורית מתע"ר, היא הלכה למעשה "מקוצרת"...
הבעיה אכן מתחילה בקיצורים הפיראטיים. כאן כל מ"מ משנה את התמונה כולה.
שמיל, נדמה לי שזה משהו משותף לכולנו פה בשרשור (שמעונינים בגג המדובר), סופות ארוכות מקוריות. אבל בתע"ר כמו בתע"ר, אני לא אופתע לגלות שבשנתונים שונים או אפילו מחזורי ייצור שונים יהיה סידור ברגים שונה למשל, או משהו אחר שישבש את ההתאמה BOLT ON. נקווה לטוב, ואם זו תהיה הבעיה היחידה נמצא פיתרון גם לזה.
דא"ג, חברים, אני מתנצל אבל מפאת המרחק אני כנראה לא אוכל לצערי להיות מעורב בתהליך, לתרום עבודה או סיוע במציאת בעלי מקצוע, או למעשה כל דבר שלא מתבצע און-ליין. עם זאת, אני בפנים כל עוד שמתאים לכם, ומוכן להיכנס להוצאה המדוברת כל עוד שלא נחרוג יותר מדי. נגיד ש-3K הם הגבול העליון שלי, והשאיפה היא לפחות מזה.
קובי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kobiarava
שמיל, נדמה לי שזה משהו משותף לכולנו פה בשרשור (שמעונינים בגג המדובר), סופות ארוכות מקוריות. אבל בתע"ר כמו בתע"ר, אני לא אופתע לגלות שבשנתונים שונים או אפילו מחזורי ייצור שונים יהיה סידור ברגים שונה למשל, או משהו אחר שישבש את ההתאמה BOLT ON.
אתה לא תופתע, אבל זה אשכרה ככה.
כשהחלפתי מכסה לגג בסופה הקודמת, מיקומי ההברגות במכסה ה"חדש" לא תאמו לחורים שבדפנות המקוריות שלי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אתה לא תופתע, אבל זה אשכרה ככה.
כשהחלפתי מכסה לגג בסופה הקודמת, מיקומי ההברגות במכסה ה"חדש" לא תאמו לחורים שבדפנות המקוריות שלי.
דרור, עם מה שראיתי בחיי (במחיצתן של סופות), שום דבר כבר לא מפתיע אותי. להיפך, אפילו צפיתי את זה מבלי לדעת...
קובי
אבל אני לא צפיתי את זה בצהרי היום הכי חם באוגוסט 2005 בחצר של חבר טוב בלפיד, 42 מעלות בחוץ, ואני ואבא שלי בדיוק סיימנו להניח את המכסה במקום וסגרנו את שלושת הברגים הקדמיים, ורק אז גילינו שחלק מהחורים בדפנות לא יושבים מול ההברגות שבמכסה... למעשה, היתה תחושה שההברגות והחורים מוקמו אקראית, כאילו מישהו בתע"ר מניח את הגג במקומו על הדפנות ורק אז קודח ומבריז. משהו מטורף.
תתכוננו לזה.
קובי, אתה אזור פיתוח א'- יש הטבות. ברור שלא נצפה ממך לרוץ. והשתתפותך תסייע לנו מאוד גם בלי שתבוא לצקת פיברגלאס.
שמיל, מראש ברור שצריך לצמצם את המחנה, כדי שיהיה משותף. לכן מדברים על ארוכות.
בשרשור המקורי היתה שאיפה להתארגן 10 סופות- זה פשוט לא ריאלי במציאות הישראלית.
3-4 זה מספיק, כאשר ברור שזול זה לא יהיה. יותר מזה כבר לא ניתן לקבל החלטות.
שוחחתי היום עם גל-פיברגלס.
הוא אומר שניתן "לעשות משהו" ולייצר גג בהתאמה.
כמובן גם הוא שאל לכמות המתעניינים וקיבל תשובה אמיתית: 3-4 בשלב זה.
נקבע איתו פגישה שיראה ויבין מה אנחנו רוצים. ואז יתן הצעה.
טכנית לדבריו ניתן לייצר כמעט כל שינוי שרוצים.
מבחינת יכולת לקיבוע גגון וכו' ע"י השתלת פלטות בגג או חיבור של פלטת פיזור ובורג עובר בגג פיבר קיים.
אני עדיין מחפש מי שיוכל לעזור לי להבין בכמה סגירת מג"ב גבוהה מסגירת הפח המקורית.
הטענה מדברת על 10-15 ס"מ יותר גבוהה באזור האחורי.
(גם קונזולה יפה בגג מלפנים, גם מקום לראש של הנוסעים- אמריקה בישראל)
אבל אני רוצה להיות בטוח.
עומרי,ראיתי שכתבת לי בפרטי,וכמובן היתכוונתי ליכתוב לך ולנסות לענות על השאלה שלך ...אבל, רק מחר בבוקר,
{ אני עדיין בעבודה ,,לפחות עד חצות }.,
מחר בבוקר אמדוד בשבילך את המרחק הפנימי שבין הגג לריצפת הבודי-מרכב שבגיפ,ואכתוב כאן את המידה,
להזכיר לך,
שאצלי בגיפ מורכב מאחורה ספסל של ספארי מדוגם , והוא יושב על הכנפיים האחוריות , כך שהוא גבוה יחסית.,
והישיבה בו גם של מבוגרים....היא מאד מאד נוחה ......
בברכה ...נורי
אורי / עומרי,
יום שישי נשמע מעולה.
אנא עדכנו האם זה רוקם עור וגידים.
כפי שציינתי, אני כמובן בפנים.
פגישה היא חשובה מאוד לצורך סיעור מוחין
של כולם שיאפשר בניית מפרט מדוייק של סגירה אופטימאלית שמותאמת
הכי טוב לנו הג'יפאים.
שניר
1.פתאום ראיתי שיש לי הודעות פרטיות, אני לא כל-כך חזק במחשבים ומקלדות, מעדיף פטיש ביד. סליחה למי שלא עניתי לו בזמן.
2. לכל 'מרפי הידיים' - אתם לא מרפים אלא נותנים מהניסיון וזה חשוב מאוד!
3. לגבי סופות קצוצות [תודו שזה ביטוי נחמד יותר למרות שמקורו בעולם ההארלים] אני גם לא אתפלא שהמקוצרות 'האורגינאליות' לא מקוצרות באותה מידה... אם יצא משהו מהצעת המחיר של גל פיברגלס אני משער שזה לא יהיה קשה לו מדי לבצע התאמה על המוצר הסופי אבל נתקדם ונראה.
4. המוח שלי מתפוצץ מרוב רעיונות נלווים [גג שמש, קונסולות, יחידות מיזוג, סגירה באמצעות סגרי קפיץ במקום ברגים, רמקולים, מיכלי מיים ביד-אין וכו'] אבל סבא אוסי שהחזיק ידית ריתוך ביד שלא רעדה עד גיל 93 לימד אותי שהכי פשוט זה הכי נכון.
לכן:
1. מדידה אצל נורי [גג מגב מקוצר] לראות אם הגובה מתאים לעמרי ואם מידות הרוחב יתאימו לצדדי הפח.
2. הצעת מחיר מגל פיבר - היצרן המקורי שאם הוא מוכן לעניין - זה כמובן הפתרון המקצועי ביותר - תלוי מחיר.
3. בלי קשר, נראה שיש כאן עניין [שלא לומר לחץ...] להפגש. כניראה אנשים לחוצים לנער את האבק מעל ערכות הקפה שלהם... אני אשמח לראות אנשים וג'יפים אמיתיים [אפילו כאלה שלא חלודים יתקבלו]. מישהו רוצה לשבת בחורשה שצמודה לתל חדיד ביום שישי בבוקר? לי אין ערכות קפה אבל אני מכין תה ארלגריי על מדורה.
מי מתפקד?
שישי הקרוב בבוקר לצערי אני לא יכול.
אפשרי במהלך השבוע בערבים.
לחילופין שישי אחה"צ.
ערבים זה לא טוב לי [ערבים מלשון ערב, לא מלשון ערבי. לך תדע מי קורא את זה...]. גם קר כבר ואם רוצים לראות, למדוד - זה בעייתי.
יום שיש אחה"צ זה ילדים ומשפחה, כך שיום ו' הבא נשמע לי טוב מאוד.
שישי הבא.
אגב, שאלה הילכתית למתפלפלים ולמתחכמים:
סגירת פיבר מלאה, דינה כג'יפ פתוח או סגור?
יש טענה שכאשר יש סגירת פיבר חייבים קשתות התהפכות- מה שלא חייבים בסגירת פח.
מכאן יש דרך לסגור סופה פתוחה בפיבר ולהתנייד ככה כסופה פתוחה ברשיון?
אני לא מדבר על חוזק, הגיון או שכל- אני מדבר על חיי עם טסט\משטרה או לא.
עד כמה שאני זוכר - גם עם גג פיבר הג'יפ נחשב לסגור, אלא אם.... תחזיקו חזק: הדלת האחורית היא "רכה" כלומר ברזנט. ואז הוא נחשב ל"פתוח". אני יודע שזה נשמע אדיוטי להפליא, אבל זה מה ששמעתי. וממיאל כל תקנות וחוקי הרישוי בישראל הן אידיוטיות להפליא.
קשתות/כלוב אתם חייבים בשביל השכל ובשביל לשמור על הראש שלכם מחובר לכתפיים, לא בשביל הטסט והשוטרים ימ"ש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
עד כמה שאני זוכר - גם עם גג פיבר הג'יפ נחשב לסגור, אלא אם.... תחזיקו חזק: הדלת האחורית היא "רכה" כלומר ברזנט. ואז הוא נחשב ל"פתוח". אני יודע שזה נשמע אדיוטי להפליא, אבל זה מה ששמעתי. וממיאל כל תקנות וחוקי הרישוי בישראל הן אידיוטיות להפליא.
קשתות/כלוב אתם חייבים בשביל השכל ובשביל לשמור על הראש שלכם מחובר לכתפיים, לא בשביל הטסט והשוטרים ימ"ש.
לחיזוק דבריך:קשת ההתהפכות וחגורת הבטיחות ההדוקה היטב לגופי -גרמו לכך שאני יכול עכשיו להיכנס ולהגיב, אילולא הקשת הייתי מזמן מזון לתולעים. במהלך התהפכותי המפוארת גג הפיבר התפורר והראש לא בא במגע אפילו פעם אחת עם הקרקע, קשת התהפכות -חובה-חובה-חובה ולא רק תנאי לעבור רישוי. אני לא יכול להעביר לכם דרך המקלדת את כל הזוועות שעברתי עת התגלגלותי 8 גילגולים של 360 מעלות ונשארתי בחיים בזכות אותה הקשת ושהייתה בנויה לתלפיות.
צביקי- רק תהיה לנו בריא!
דרור, מה שכתבת כאן זה בדיוק מה שאני מחפש- פיבר על הסופה וברישיון כתוב "פתוח".
איפה אני יכול למצוא משהו כתוב בנושא?
(לפעמים, גם במערכת רקובה, יש יתרונות- רק צריך לדעת למצוא ולהינות מהם)