-
תגובה: קרבורטור של "ג'יקסר" על סמוראי, מה אתם יודעים.....
ברצינות? אפשר.
אבל זה לא נגמר בארבעה קרבורטורים גדולים. למעשה זה רק מתחיל שם...
כי המנוע לא סתם מקבל ככה פתאום מקבל המון דלק ואויר והופך למנוע מירוץ. הוא צריך להיות מסוגל לעשות עם זה משהו.
אז צריך גם קמשפט אחר,ואולי נפח גדול יותר, וטיפול בראש, ובשסתומים, ובמעברי היניקה והפליטה, ובסעפות היניקה והפליטה, ובאגזוז, ובפילטר אוויר שיהיה פתוח (אוי, לא טוב. ליכלוך הורג את הכל שם)... ו...ו... שיפור מנוע מהיסוד לפי האסכולה ישנה. כמו שהיו עושים פעם בשנות השישים והשבעים והשמונים. אני מאמין שעדיין יש כמה מכונאים טובים שבטח עוד זוכרים את הטריקים ההם. שעדיין יודעים לבנות מנועי ביצועים מהאסכולה הישנה.
דבר אחד אני יודע - הכל עולה כסף והרבה. אבל ידוע שבעלי סמוראי מפוצצים בכסף.
עוד דבר אני יודע, מנסיוני, שהכל בשיטת ניסוי וטעייה. לפעמים זה מצליח. לפעמים פחות ולפעמים בכלל לא.
ובסוף, אם הכל יעבוד כמו שצריך, במקום 64 כ"ס יהיו שם 85-90. אולי 100 אי שם בקצה קשת הסל"ד. שזה יפה למנוע כזה בנפח כזה ומספיק גם למשקל של סמוראי, אבל...
אבל למה לטרוח כל כך כשאפשר לנסות לשתול מנוע ג'ימני מוזרק (79-83 כ"ס) או ויטארה 1600 (75 כ"ס) או ויטארה/באלנו 16 שסתומים (96 כ"ס) או סויפט GTI מוזרק עם 100 כ"ס מהיצרן? ....
-
-
בשביל לנצל את היתרון של מצערת פר צילנדר חייבים לעלות לסל"דים מאד גבוהים.
זה אומר בניה מחודשת של המנוע, קמשפטים עם פרופיל מאד חם, פלייויל קל ומאוזן,בוכנות hi-comp, קראנק מחושל ומאוזן למופת , קפיצי שסתומים/תושבות ועוד.
ועל כל התיזמורת הזאת צריך לפקח מחשב ניהול אפטרמרקט שתומך באלגוריתם שמבוסס בעיקרו על TPS, כי קראיאת הוואקום נמוכה מאד.
וגם כשהכל ינגן וזה יקח נצח נצחים, התוצאה תהיה מנוע שעובד זוועה בסרק, מזהם, ועם עקומת מומנט/הספק כשהפיק בשמיים, בקיצור הכי לא מתאים לרכב שטח.
ובכל זאת, גדישה מתונה יכולה להתבצע על מנוע סגור במינימום הכנות והתוצאה תהיה טובה עשרות מונים.
ואחרי שגם זה נאמר, אם לי היה סמוראי, היה שם מנוע 1.6 מוזרק *רב נקודתי* ממשפחת סוזוקי ובא לציון גואל.
-
אבל כל מה שאתה מתאר זה אם רוצים שהוא יעשה 0-90 ב3 שניות...
ולא לזה מכוון המשורר.
כל מה שצריך זה רכב עם יכולת תאוצה יותר טובה (גם אם טיפה) ויציבות בזוויות ולזה ככל הנראה הסיפור הזה עובד.
לגבי הרעש - דרור, מכיר רעש של סופה עם פילטר פתוח ? נכון כיף ? אז ככה.
-
דבר אחד לא הבנתי..
רוצה כח? למה לא ויטרה 16V?
-
-
-
איפה צביקה קרבורטורים שיגיד שהוא יכול לכוון כזה סט ויאללה לעסקי הייצור.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
איפה צביקה קרבורטורים שיגיד שהוא יכול לכוון כזה סט ויאללה לעסקי הייצור.
מי באמת יכול לכוון מערכת כזו הארץ?
וכמה זה צריך לעלות?
-
GSXR
זו שאלה בעיקר לפורומים של אופנוענים. גם להם יש את הצביקה שלהם :)
-
מיקוני X4 על סמוראי
חברה של אופנועים לא ממש מתלהבים מהרעיון
-
גם כאלה של מכוניות לא מתים על קומבינות כמו קרבורטור סובארו על סמוראי. הכל שאלה של איך מציגים את זה, או אם מוצאים בעל מקצוע עם ראש פתוח.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
חוקיות חבוב
לא דיברתי על מנוע 16V
דיברתי על ויטרה 16V :)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Twist
לא דיברתי על מנוע 16V
דיברתי על ויטרה 16V :)
אוטו אחר, קטע אחר, דיון חסר טעם
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
כל מה שצריך זה רכב עם יכולת תאוצה יותר טובה (גם אם טיפה) ויציבות בזוויות ולזה ככל הנראה הסיפור הזה עובד.
אפשר לשים קרבורטור של 205 (סולקס) ואין בעיות בזוויות יותר. התאוצה גם משתפרת.
מישהו יודע האם סולקס ו- וובר זה אותו יצרן? כי יש לי וובר במחסן והוא דומה שתי טיפות מים לסולקס
???
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ItayWitzer
אפשר לשים קרבורטור של 205 (סולקס) ואין בעיות בזוויות יותר. התאוצה גם משתפרת.
מישהו יודע האם סולקס ו- וובר זה אותו יצרן? כי יש לי וובר במחסן והוא דומה שתי טיפות מים לסולקס
???
איתי שלום רב !
נתת דוגמא טובה של קרבורטור של פזו 205 סולקס על מנוע גימיני כמו אצלך בסמו, פשוט, יעיל, חסכוני, וגם לפי דברייך גם התאוצה משתפרת, היה לי הזכות הכבוד והעונג, לבצע את שיפוץ הקרבורטור בסמוראי עם מנוע גימני, ועם שינוי סעפת היניקה, ללא צורך במתאם, ולהסב אותו לקרבורטור פזו 205\ הרכבת 4 קרבורטורים כמו שנראה בשרשור, גורם לבלאי מואץ למנוע, עקב עודף דלק, צריכה דלק הרסנית\,ולא , אמיר ידי היקר , את האתגר לכוונם אני מוכן לקחת בעזרת מכשיר יעודי המוצמד לצוואר הוונטורי של צמד קרבורטורים המחוברים בינהם עם צינור פלסטיק שקוף, והמיועד במקור לכוון קרבורטורים של סטורמברג וSU', המורכבים ברכבי וולוו / טרוימף* MG, ורכבי אלפא למינהם ,ובתוספת שעוני וואקום,את המתאמים והצנרת המוחברת לסעפת היניקה, את זה אני מיעד ל"משוגעים לדבר" בחו"ל !
בברכה
צביקה
-
איתי, וויבר שונה תכלית שינוי במרכיביו מסולקס, אם כי דומה חיצונית לסולקס.
בברכה
צביקה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
צביקה קרבורטור
!
גורם לבלאי מואץ למנוע, עקב עודף דלק, צריכה דלק הרסנית
עודף דלק ? אפשר לכוון הצתה בהתאם ואז אין עודפי דלק, הלא כך ?
צריכת דלק הרסנית... טוב, זה כבר תלוי ברגל ימין של הנהג וחיבתו להפעיל עליה לחץ.
-
לכל קרבורטור בודד יש חיבור ייעודי לשעון וואקום .
עד שנת 88 היית צריך לפתוח בורג ולהבריג את הצינורית,מ 88 והלאה ישנו פקק גומי קטן למטרה זו.
תערובת בסרק מכוונים פעם ב.. ,סינכרון מיצערות מכוונים ע"י ברגים ייעודיים,החוכמה זה לדעת מתי הקרבורטורים מלוכלכים או תקולים.
אני בניתי בזמנו 4 צינוריות עם כספית למטרה זו.
הפסיכי שיהיה מוכן לקחת על עצמו פרוייקט כזה אמור גם לדעת לכוון ולטפל בעצמו בעסק הזה ,אחרת חבל על הטירחה.
כמו שכתבתי בדף הקודם,פעולת הגליוטינה עם המחט שמופעלת ע"י וואקום גורמת לדיוק מירבי בתערובת ,על כך אני לא רואה שום בזבוז דלק מיותר, נהפוהו.
אלא אם כן הנהג נולד עם רגל ימין ארוכה יותר מהסטנדרט.
מערכת קרבורטורים מאד מדוייקת ועל כן מאד רגישה ,בייחוד לליכלוך.
קשה לי לראות את זה מחזיק תקופה ארוכה בשטח.
מצד שני, אם אתה פסיכי אז אתה פסיכי-חלק מהטיפול המתמשך זה פרוייקטים כאלה.
טל
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
צביקה קרבורטור
איתי, וויבר שונה תכלית שינוי במרכיביו מסולקס, אם כי דומה חיצונית לסולקס.
בברכה
צביקה
צביקה, האם כניסת האוויר של וויבר זהה תמיד לזו של סולקס, או שזה פשוט במקרה אצל הקרבורטורים שיש בידי?
אם אתה זוכר, אני רוצה להחליף את הפילטר אוויר הפתוח שלי לחד פעמי סטנדרטי. תשובה חיובית בנושא תקל על החיפוש...