תגובה: כתב עיתון הגה נתפס בשעת מבחן
דרור,
קודם כל - נתפסים פה טייסים על מהירויות לא רחוקות מזה ויש ערעורים בנושא שמתקבלים, במיוחד אלה עם עבר נקי. אני לא אומר שה200 מומצא לחלוטין (למרות שזה יכול מאד להיות, פשוט אף אחד לא מוכן לשתף פעולה עם דרישה בסיסית כמו "תוכיחו!") גם אם הוא לא נסע 110 כמו ילד טוב, יש טיעונים שיכולים להעמיד את אי הדיוק גם בכיוון ה140-160 ותסכים איתי שיש פה הבדל מהותי. הנקודה היא שאתה אשם עד שהוכח אחרת, במקום שאתה זכאי עד שהוכח אחרת. ואני לא מדבר על הטוקבקיסטים בעניין.
לגבי השאר - דיינו. לנסוע כחוק, במיוחד במדינה שאתה אורח בה, על אחת כמה וכמה מתבקש. הנקודה היא, כשתגיע למשפט, זה אולי יעלה לך ביוקר עד הזכאות אבל יהיה לך משפט יותר הוגן ממה שיש פה.
עוד דוגמא - שופט אמור לשפוט ולא לתשאל במקום התביעה וליצור לתביעה קרקע פוריה להנחתת המכה. אבל מעטים יודעים זאת ולרוב נופלים בקרקס הזה שנקרא בימ"ש לתעבורה בישראל.
גילוי נאות, אני מכיר אישית את הבחור
אז הוא טס או לא ? (בלי שמות!)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
chase
שמעתם פעם על כתב רכב שעשה תאונת דרכים?, אני לא...
אני מכיר... יותר מאחד.
אסף.
כמובן עם נפגעים..., זאת הכוונה
חייב להגיב ולהגיד משהו טוב על המשטרה. לפני כשנה נגרמה לי תאונה,רק אני נפצעתי [הייתי לבד בגיפ]. התאונה הוגדרה ע"פ החוק כתאונה עם נפגעים- "עליך להתייצב במשטרת התנועה ירושלים למסירת עדות" התייצבתי,נחקרתי ע"י שוטר בדרגת סמל וזאת לאחר שהפקדתי את רשיון הרכב ורשיון הנהיגה אצלו. בגמר חקירת הסמל שאלתי -זהו? נגמר ? אפשר לקבל חזרה את הניירות? ציטוט- היית מת עכשיו אתה הולך לחקירת קצין והוא יחליט מה לעשות איתך. המתנה מורטת עצבים בת שעה ליד משרד הקצין,כרוז- צבי פלד לחדר[לא זוכר] נכנסתי, התיישבתי מול 3 פלאפלים. הקצין עובר על התיק שלי וממלמל- ציטוט- לא,לא, אני עושה במכנסיים. מסתכל עלי ואומר לי-ציטוט- אדוני אתה נהג נורמטיבי משנת 1992 לא ביצעת עברת תנועה, מעולם לא דיברת ללא דיבורית, מעולם לא נהגת בשכרות הלוואי ועל כל עם ישראל לא אני ולא כל קצין אחר היה פוסל לך את רשיון הנהיגה. חג שמח [זה היה לפני חג כלשהו] לחיצת יד אמיצה , יתכן ותקבל דוח תנועה במהלך השנה על נהיגה בחוסר אחריות. בולדר נגול מעל ליבי.
עת קרות התאונה נזרק הנשק האישי שלי מהגיפ. הנשק הועבר למשטרת בית שמש. הוזמנתי לחקירה. עוד פעם 3 פלאפלים. ציטוט- אני לא רואה כאן עניין של הפקרת הנשק גש לחדר זה וזה וקבל אותו, שלום סע בזהירות.
דרור, נתקלתי בחארות הספרדיים, לא בהקשר של תאונה אלא גניבה מהמלון, קצינים בכירים לא יודעים מילה אחת באנגלית. הייתי צריך לשכור מתורגמנית ולשלם לה ע"מ להגיש תלונה לצורך הביטוח. והמתורגמנית- איך לא, שוטרת במדים. חארות חארות
קצת פירגון למשטרת ישראל, הכל יחסי.
נהגתי בלא מעט מכוניות שצפונה ממאתיים קמ״ש זה לא דרמטי עבורן גם בידיים של נהג לא מיומן, אני מדבר על מכוניות ״סולידיות" שאלפים רבים מהן נוסעות כאן על הכבישים. לנהוג ב 200 קמ״ש ברכב מודרני עם 160 כ״ס ומעלה על כביש ים-ת"א זה בטוח יותר ממה שהיה לפני 20 שנה על אותו כביש ב 100 קמ״ש עם כלי הרכב שהיו אז נפוצים. כמובן בתנאי שהכביש פנוי ומאפשר האצות כאלו... שלא יבלבלו לנו את המוח.
ד״א המלחמה הכי טובה במצלמות החדשות היא לדעתי - חרם צרכנים . פשוט להתרגל לנסוע לאט, גם אם זה לא הגיוני בעליל ביחס לתנאי הדרך, זה מסוכן ומרדים לדעתי , זה גם קשה מאד אפילו לבעלי רכב כבד מהאלף הקודם ( כמו הפאג׳רו 2800 שלי ) אבל לא תהיה ברירה בקרוב...
המלחמה הכי טובה היא מהסוג שברלי מציע, זה הוכיח את עצמו בחו"ל, אולי יעבוד גם אצלנו...
צביקי,גם אני חייב להגיד מילה טובה על משטרת התנועה,בייחוד על כנופיות האופנוענים שבהן.
סיפר לי פעם מישהו שמכיר מישהו,שהוא פגש לא פעם על כבישים מהירים ריקים מתנועה ,בשעות לא שעות ,את כנופיות האופנועים המשטרתיים,ככה ,בנונשלנטיות טסים נמוך
במהירויות שיוט של 160-170 קמ"ש,היה מתקרב אליהם בזהירות, רכוב על אופנוע ספורט,לאת לאת תוך גינוני כבוד לכנופיה ,עם הנפת יד לשלום,הרכנת הראש תוך יראת כבוד לכנופיה,תוך כדי רכיבה מנהיג הכנופייה היה בודק לו את מספר הרכב בדיוק כמו שכלב חדש מגיע לחבורת כלבים וכולם מריחים לו בתחת.
לאחר שהתקבל הכלב החדש לכנופיה ,היו מאיצים ,ככה בקטנות ל200 פה ושם, כשהיו מתקרבים לרכבים אחרים בכביש היו חוזרים לשיוט.
כשהיה נמאס לו, היה מוריד 3 הילוכים מתה ,נותן דחל'ה קטנה בקלאצ' ונעלם להם ,ואפילו לא היו מנסים לרדוף אחריו ,גברים גברים השוטרים האלה.
הם אפילו לא סיפרו את זה למפקד שלהם ,המפקד עדיין בטוח שאין בארץ כבישים שניתן לסוע בהם 200.
גם כנופיות הסקודות לא מספרים לו.
"להקנות דוגמא לתרבות רכב ונהיגה" עאלק.
דגנרט היפוקרט.
הוא אשר אמרתי מלכתחילה, להוציא מהראש שאנחנו חיים בגן עדן. כך יהיה לנו יותר קל לעבור את הקדנציה. כל דבר טוב שקורה לנו זה טיפ. אנחנו מקטרים על נושא שקרוב לליבנו.כשהייתי מאושפז אישפזו אותי במסדרון [טוב שלא בשרותים] מחוסר מקום במחלקה.חוק חינוך חובה חינם עולה לנו אלפי שקלים. חברות הסלולר עושקות בנו כרצונן , נציב מס ההכנסה עבריין, לא עברו יומיים מאז שקיבלתי את הג'יפ החדש וכבר הוציאו עליו חוזה.רשימה מזערית ביותר.החיים זה מלחמה ,אף אחד לא מנצח ,כולם מפסידים. ככל שנבין שהעסק לא דופק כמו שאנחנו רוצים כך יהיה לנו יותר קל. משהו דפוק בתכנון העולם. אולי זה בגלל תפוח עץ , לא יודע. חרבאט על הז'באק, להרים ת'ראש ולשתות את החיים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hadtomer
3. אתמול בלילה תפסו מישהו על מהירות יותר גבוהה- 214 קמש בבאר שבע. ההודעות האלה מגיעות אלינו ישירות מדובר משטרת התנועה מדי יום. למה לא עשו ממנו סיפור???? ברלי....תסביר להם בבקשה.
טוב,
עליתם עלי. זה הייתי אני. עם הפאג'רו 97' הידני שלי.
הפעלתי את מכפיל הבוכנות.
יואב
דרור וכתבי הרכב,
ככה בשביל הספורט, אולי מישהו ירים את הכפפה ויבדוק איזה בדיקות וכיול אותם אביזרי אכיפה עוברים בחו"ל במדינות "מתוקנות" שאנחנו רוצים להידמות אליהם. אני חושב שזה יכול להיות אייטם טוב, ואולי אפילו מפתיע.
תתפלאו, אבל לא בכל מדינה יש חוקי תקינה לכיול מכשירים כמו בארץ, מעניין לדעת איפה אנחנו בהשוואה אמיתית לעולם ולא בסיסמאות שאנחנו כל פעם זורקים לאוויר. מי יודע אולי נבין יותר איך עובד העולם, ויהיה לנו כוח למלחמות שלנו בכנופיית שלטון החוק הישראלית.
whisky
רעיון.
כל חולה הגה ומהירות שנתפס עובר את המהירות המותרת ישלם קנס כספי ועונש לסוע על מסלול מרוצים פעם בשבוע ,במהירות 250, בסללומים כל היום , עד שתתפוצץ לו בלוטת האנדרנלין במוח.
לדעתי לאחר חודשיים הוא לא ימצא שום עיניין בלעבור את המהירות המותרת בכביש ציבורי (הוא כבר לא יהיה מאותגר מוטורית).
מה שנשאר זה רק לבנות מסלולי מרוצים ,לא? קטן עלינו..........