תגובה: מה קרה לפורום הבונים ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידו לוריה
זה נורא פשוט פורום הבונים נמצא בפירוק ;) והמנוע חיפוש תקוע באובראול :)
עידו
לוריה,
אתה זה שבונה, תשתף!
אנחנו יודעים להרוס כל דבר טוב, בגלל זה יש ביננו סינרגיה כזו...
פייסבוק זו בעיה אחרת,
שם מקבלים פידבק מיידי (הרגשה אדירה לאגו!!!)
אבל משהו מתפספס שם וזה ההיסטוריה, אפשרות השימוש בפרסום התוכן גם בעתיד, ברב המקרים לא מתפתח דיון ענייני שיכול לתרום משהו למישהו (כן, כל דיון כולל עצות מיודעי כל- זו הסיבה שלא מזדיינים ברחוב, לא???)
יכולת התוכן לשמש גם אחרים לא באמת קיים ואת זה האינטלגנטים יותר כבר הבינו,
זה מה שהוביל את קבוצת הסוזוקים ליצור את הכתבות שלהן בהובלתו של גולש מהפורום,
בדיוק מהסיבה הזו- שישמש אחרים גם בעתיד.
מי שחשוב לו השיתוף למען הקהילה ופחות האגו שלו, שיכתוב פה (וגם בפייסבוק)
פייסבוק וגיפולוג זה 2 דברים שונים לגמרי, הם לא באים אחד על חשבון השני. עובדה שהרבה אנשים לא כתבו ופרסמו בגיפולוג גם לפני שבכלל היה פייסבוק.
אז למה אנשים ועסקים כותבים ומפרסמים בפייסבוק ולא בפורום גיפולוג ? כי הם יודעים שבפייסבוק הם יפרסמו ויקבלו הערכה וכבודם ישמר. מה שבפורום לא השכילו לעשות עד כה במשך כל השנים, לשמור על כבודם של אנשים !
ועדיין מבין הפורומים ברשת בנושא השטח לדעתי פורום גיפולוג הוא המקצועי והענייני ביותר, אבל מהסיבות מעלה הוא לא קפץ מדרגה.
התשובה לשאלה לא חד משמעית ואפשר לראות את זה בתשובות שלכם , כל אחד עם התשובה שלו למרות שיש דברים מסוימים שאתם כולכם מזכירים , ונכונים.
אני רואה את זה מזווית קצת שונה , פורום הבונים היה בזמנו הארד קור של גיפולוג , ובתור שכזה היה לא סלחן לכול מי שלא התנהל לפי החוקים , האתר הזה עם הזמן רופף את הנוקשות של החוקים שעליו הוא מבוסס וכמובן שגם פורום הבונים סובל מכך , שפת הרחוב חוסר מקצועיות וזלזול זה דבר מקובל , לא בעיני , אין לי סבלנות לשרשור " אחי ..." או " חחחח...." "מלך ה...." שכונה זה מעולה אבל בשכונה כל דבר יכול להיות טוב במקום שהוא מתאים , לפרום גיפולוג ולפרום הבונים זה לא מתאים .
מקצועיות מתחילה ונגמרת בכול פרט גם בשפה והתנהגות .
פרסום אפשר להשיג גם היום בגיפולוג ונראה לי שיותר מכוון שהאתר יותר מסחרי מפעם , ואל תגידו לי שבגלל זה צריך להוריד את הסף .
אני באופן אישי הצעתי לא פעם לסגור את פורם הבונים למורשים בלבד בכדי לשמור על הרמה .
אני באופן אישי הצעתי להחמיר את השמירה על ערכי הפורום באופן כללי גם זה לא קרה .
יש לי תחושה שבגיפולוג רוצים את כולם ולכן גם החוקים צרכים להתאים לכולם מין ממוצע וזה גם נראה כך .
תסלחו לי אבל זו לא הדרך כולם יכולים להיות ברמה יותר גבוהה כמו שהיה פעם ולא הפוך , מי שרוצה להצטרף שיתאים את עצמו לחוקים ולא הפוך .
אין לי חשק לפרסם עבודה שלי ולקבל פוסט שמתחיל במשפט " שמע אחי ..." זה נחמד אבל לא מקצועי .
המדינה הזו נראית יותר ויותר כמו כל מה שמסביב , ופחות ופחות תרבותית , בקיצור "הולך ופוחת הדור" .
עידו
לוריה,
לצערי אני מסכים, עם חלק מהדברים.
נכון, היום פורום ג'יפולוג פתוח להרבה יותר אנשים, גדילה טבעית, מה גם שהיא משרתת את כל הגולשים, הגדילה מאפשרת להביא מפרסמים שממנים את פעילותו של האתר, בעלי האתר כבר לא מביאים כסף מהבית כדי שיהיה אתר לטובת כולם...
אני לא מסכים עם הדעה שפורום הבונים צריך להיות סגור בפני חלק מהאנשים, פורום ג'יפולוג פתוח לכולם, אין כאן מורמים מעם (למעט חברי מערכת ג'יפולוג, לנו יש פורום שלנו שבו אנחנו מלכלכים עליכם ;)).
נכון, פעם מנהלי הפורומים היו הרבה יותר נוקשים, אני חושב שבעיקר בגלל שהיה להם יותר זמן, לרובם אז לא היו ילדים או ילד אחד במקרה הטוב, היום לכולם יש משפחה שלמה...
לאף אחד ממנהלי הפורום, אף פעם, לא ניתנה כל "הוראה" ולא היתה כל החלטה שאומרת שצריך לרופף את החוקים או שמותר להוריד את הסף, ממש לא. אממה, המציאות חזקה יותר מאיתנו וככל שהתעבורה גדלה (מבורך מאוד!) למנהלים קצת יותר קשה ויש יותר דברים שעוברים תחת הרדאר, כנראה שיש לזה השפעה גדולה יותר ממה שחשבנו, ועל כן נשתדל לשים לב יותר.
קרא את המשפט שלך: "המדינה הזו נראית יותר ויותר כמו כל מה שמסביב , ופחות ופחות תרבותית , בקיצור "הולך ופוחת הדור", אם יש מישהו שרואה את העבודה שלך וחושב שהיא לא מקצועית, זו דעתו וזו זכותו (הלוואי והיה לי פרומיל מחוסר המקצועיות שלך), אבל חלק מהתרבות היא להיות סבלן ולקבל דעות של אחרים, גם אם הן שונות משלך.
אני מוכן לעשות הסכם,
אתה (וכולם) תפרסם עבודות בפורום הבונים (אם תרצה) ואני אאכוף את החוקים.
וגם אם לא תפרסם, אנחנו נשים לב יותר לחוקים.
סופ"ש נעים,
סביון
ואולי זה התקציב ?
200K +/- כמינימום לפרויקט , לפני גרגר מירוץ :)
נמרוד תמיד מזכיר לי תיסוד F=MA
מה לעשות ? זה יקר.
ולא לכולם וריאטור עושה נעים.
חוץ מזה שאני חושב שיש עוד הרבה לסקר שלא נסקר.
אם הפורום הזה יכבה לי זה יהיה עצוב.
מה עם מאמרי מערכת בפורום הבונים על כלים שכבר נבנו ? (אולי עבר מספיק זמן ולבעלים לא אכפת לחשוף ?).
יש בארץ כמה מכונות יפות וחלקן עם תעודות יוחסין מאבק דק דק.
מה עם רכב מירוץ למערכת גיפולוג ? מתכנון ועד ים סוף. תקציב :)
שבת שלום
בז :)
הפורום - נשאר פורום. הבונים? אני מניח שכל התשובות נכונות במידה זו או אחרת, השנים עוברות ואנשים משתנים, אופנות מתחלפות... וכן, יש מצב שכל סיפור חוק הספורט המוטורי השפיע - הישיבה על הגדר (שאמורה להסתיים עכשיו שהדברים ברורים) וגם ההתמקצעות של הענף - קריא, המעבר של יותר ויותר עבודות לסדנאות מקצועיות, שבאופן טבעי פחות משתפות (ככה זה גם בפורומים אמריקאיים מקבילים).
עוד סיבה טכנית - אם פעם הפרויקטים כולם היו מרוכזים בפורום הבונים, היום תמצאו שפרויקטי שיפוץ ושיפור ג'יפים "רגילים" נמצאים דווקא בפורומים הטכניים האחרים ובפורום RR - יש שיפוצי בלייזרים, וסמוראים, וג'יפים וכל מיני דברים מוזרים אחרים, כולל, כך שמעתי - משאית ריו??? - הם פה, אבל לא בפורום הבונים, שנשאר לכאורה רק לפרויקטים של בנייה מאפס, ואלו תמיד היו במשורה.
דבר אחד אני יכול להגיד - כל העניין של רמת הפורום - כבוד, לא כבוד, אחי, לא אחי - זה הגולשים. אתם, אני, אנחנו, הם. הפורום הוא כאמור, כולה פורום, תוכנת מחשב, הוא משקף את מי שבוחר לכתוב בו, לטוב ולרע. היכולת לשלוט, ולנהל מוגבלת, וגם כמשתמשים בה יותר מדי, היא מבריחה אנשים.
אני אישית מאוד מבסוט מהאתר ואין ספק שבארץ הוא מוביל ובפער גדול. למרות זאת, אני עדין צעיר פה (3 שנים...) וברמה טכנית בינונית ומטה בהשוואה, ולכן מתוך רצון אמיתי וכנה לשפר, אני יכול לתת את הסיבות שאני מוצא :
1. יש באמת עודף ביקורתיות עד כדי התנשאות ושרלטנות של חלק מהתגובות שמוצאות את הרוח מהמפרשים של מי שחושב לשתף בדילמה מחוץ לקופסא. אתה יכול לשאול על רעיון ולקבל בעיקר 10 תשובות של 'למה לא' במקום 'איך כן' ובואו נודה על האמת - אפשר ממש לנחש מראש מי יגיד מה ובאיזה סגנון. אגב, בסופן תמיד יהיה מי שיצביע על הדרך ה'נכונה' שהיא כמעט תמיד לקנות יקר וטוב על חשבון הניסיון לבנות לבד ויעביר אותנו שוב לדיון על כסף במסווה של בטיחות ועל טכניקות יבוא על חשבון טכניקות בניה.
2. חסר שיתוף מושקע ומצולם של שרשורי "How-to" - ברוב האתרים הזרים אפשר למצוא ממש הדרכות על בסיס ניסיונם של אחרים על איך לבצע תהליכים ובג'יפולוג, לצערי, כמעט ולא. הייתי מאוד שמח אם אחרי ששאלתי איך להחליף נאבה לדוגמא, (ועוד דוגמאות רבות) הייתי יכול למצוא שרשור עברי ובעברית כולל תמונות ולא רק באנגלית. זה יכול לשים אותנו במקום אחר לגמרי. תכלס, את כל התהליכים הטכניים שעשיתי לבד עשיתי מול שרשור באנגלית.
אגב, בכלל, כשיש 0 תגובות לשאלה טכנית 'פשוטה', של מתחילים, זה אומר דרשני.
3. עניין החוקיות. בסדר, נכון, ולא ממש פתיר, אבל חלק גדול מאוד מהנושאים לא חייב ליפול על זה. מציע שלא ניתלה בזה - זה כמו מזג אוויר, לא ממש בשליטתנו.
קיצר, אם נעשה מאמץ לקצת יותר סולידריות מקצועית, ולא נתבייש להוריד את רף המקצוענות בדיאלוג הטכני (קצת מתחת לרמה של מי שהוא בעל סדנה או מוסכניק 60 שנה) לדעתי הדרך חזרה לרלוונטיות לא ארוכה מדי.
..ומסכים לגמרי עם נמרוד - רמת הפורום תלויה בכל אחד מאיתנו דבר ראשון.
שבת שלום !
נמרוד אני לא מסכים עם :
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
דבר אחד אני יכול להגיד - כל העניין של רמת הפורום - כבוד, לא כבוד, אחי, לא אחי - זה הגולשים. אתם, אני, אנחנו, הם. הפורום הוא כאמור, כולה פורום, תוכנת מחשב, הוא משקף את מי שבוחר לכתוב בו, לטוב ולרע. היכולת לשלוט, ולנהל מוגבלת, וגם כמשתמשים בה יותר מדי, היא מבריחה אנשים.
זה לא אחריות של מנהל פורום, זה להגיד לנו אתם אשמים תתנהגו יפה יהיה יפה , אתה מורח מסיר אחריות.
אתה מפחד מזה שאנשים יברחו , דבר ראשון זה כבר קרה בגלל המעבר לפורמט החדש , דבר שיני חוקים הם חוקים ועם אחד או שנים יברחו אז כנראה שהם לא היו צריכים להיות פה מלכתחילה , אבל לפחות שמרת על רמת הפורום ,אתה בזמנו שכנעת אותי להצטרף לפרום , ומה שקנה אותי זו הרמה , חוסר רמה גורם גם לבריחה של אנשים , אני פחות שותף בדיונים בדיוק בגלל זה , אין קשר בין עולם מקצועי עם שפה מקצועית לשפת רחוב/שכונה וזה לא קשור לרגש עליונות /גזענות זה קשור לרצון להבין אחד את הישני .
סביון לא אמרתי סגור בפני אנשים אלה סגור בפני כאלה שלא עמדו בחוקים .
אין לכם זמן , הפורם מסחרי , תעסיקו כאלו שיטפלו במה שצריך .
אני לא עיוור אני רואה את "האח הגדול " שומר יפה מאוד על כל הנעשה בפורום רק מה בין עם תודו או לא אתם בוחרים לא לאכוף את החוקים איפה שלא נוח לכם .
וחוץ מזה אתם תמיד מאוד גאים לנופף שזה הפורם עם הרמה הגבוהה ביותר אז.....:confused:
אני לא זוכר שהיד של מנהלי הפורם היתה קשוחה מאוד היתה עזיבה נהפכו זה מה שגרם לפרום להיות מה שהוא היום עם למעלה מ 30 אלף חברים , רמה נמוכה תביא אותו להיות בדיוק כמו "הצהוב" .
אבל שמע אחי הכול בסדר :pחחחח....
עידו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
JUST DO B
אני אישית מאוד מבסוט מהאתר ואין ספק שבארץ הוא מוביל ובפער גדול. למרות זאת, אני עדין צעיר פה (3 שנים...) וברמה טכנית בינונית ומטה בהשוואה, ולכן מתוך רצון אמיתי וכנה לשפר, אני יכול לתת את הסיבות שאני מוצא :
1. יש באמת עודף ביקורתיות עד כדי התנשאות ושרלטנות של חלק מהתגובות שמוצאות את הרוח מהמפרשים של מי שחושב לשתף בדילמה מחוץ לקופסא. אתה יכול לשאול על רעיון ולקבל בעיקר 10 תשובות של 'למה לא' במקום 'איך כן' ובואו נודה על האמת - אפשר ממש לנחש מראש מי יגיד מה ובאיזה סגנון. אגב, בסופן תמיד יהיה מי שיצביע על הדרך ה'נכונה' שהיא כמעט תמיד לקנות יקר וטוב על חשבון הניסיון לבנות לבד ויעביר אותנו שוב לדיון על כסף במסווה של בטיחות ועל טכניקות יבוא על חשבון טכניקות בניה.
2. חסר שיתוף מושקע ומצולם של שרשורי "How-to" - ברוב האתרים הזרים אפשר למצוא ממש הדרכות על בסיס ניסיונם של אחרים על איך לבצע תהליכים ובג'יפולוג, לצערי, כמעט ולא. הייתי מאוד שמח אם אחרי ששאלתי איך להחליף נאבה לדוגמא, (ועוד דוגמאות רבות) הייתי יכול למצוא שרשור עברי ובעברית כולל תמונות ולא רק באנגלית. זה יכול לשים אותנו במקום אחר לגמרי. תכלס, את כל התהליכים הטכניים שעשיתי לבד עשיתי מול שרשור באנגלית.
אגב, בכלל, כשיש 0 תגובות לשאלה טכנית 'פשוטה', של מתחילים, זה אומר דרשני.
3. עניין החוקיות. בסדר, נכון, ולא ממש פתיר, אבל חלק גדול מאוד מהנושאים לא חייב ליפול על זה. מציע שלא ניתלה בזה - זה כמו מזג אוויר, לא ממש בשליטתנו.
קיצר, אם נעשה מאמץ לקצת יותר סולידריות מקצועית, ולא נתבייש להוריד את רף המקצוענות בדיאלוג הטכני (קצת מתחת לרמה של מי שהוא בעל סדנה או מוסכניק 60 שנה) לדעתי הדרך חזרה לרלוונטיות לא ארוכה מדי.
..ומסכים לגמרי עם נמרוד - רמת הפורום תלויה בכל אחד מאיתנו דבר ראשון.
שבת שלום !
רוב מה שכתבת נופל בקטגוריה " לא חיפשת לפני באתר שרשורים ישנים " ולחברי הפורום ה"ותיקים" אין סבלנות למקרים כאלו .
על סעיף 2 למה אתה לא כותב ומצלם ומעלה לאתר את כל מה שאתה עושה ?
עידו
1. אני תמיד מחפש לפני ובאף מקרה לא הטרדתי את הפורום בנושא טחון - תבדוק אותי. המנוע חיפוש עד לאחרונה היה בלתי נסבל אם להיות כנה, מבין שיש חידוש ומקווה שאכן השתפר. וחוסר סבלנות לגיטימי כמובן, אבל זה המחיר שלו.
2. אני כן. תבדוק אותי גם בזה.
אני מסכים עם כל מה שעידו לוריה כתב, לפני שנים ברחנו מהאתר הצהוב בגלל רמת השיח שם . אולם היא הגיעה לפה ומנהלי הפורום מאפשרים זאת ולפעמים חלק מהם אף מעודדים זאת בחימום האווירה ( שינתי רק את שם הערס )
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ערס מצוי
ניקלים וניטרוס זה לא משנה עדיין אני פותח לך תשושנה
זה לא האוכלוסיה והשפה שחיפשנו בגיפולוג שברחנו מהצהוב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
Here it comes again
לא בהכרח,
זה עדיין בגדר ענייני ומאיר את הנושאים, שלדעת אנשים, דרושים תיקון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
JUST DO B
1. אני תמיד מחפש לפני ובאף מקרה לא הטרדתי את הפורום בנושא טחון - תבדוק אותי. המנוע חיפוש עד לאחרונה היה בלתי נסבל אם להיות כנה, מבין שיש חידוש ומקווה שאכן השתפר. וחוסר סבלנות לגיטימי כמובן, אבל זה המחיר שלו.
2. אני כן. תבדוק אותי גם בזה.
זה לא היה באופן אישי אלא באופן כללי .
מצטער עם לא הובנתי נכון .
עידו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
savyon
לא בהכרח,
זה עדיין בגדר ענייני ומאיר את הנושאים, שלדעת אנשים, דרושים תיקון.
ו......
עידו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידו לוריה
זה לא היה באופן אישי אלא באופן כללי .מצטער עם לא הובנתי נכון .עידו
אין בעיה הכל בכוונה טובה
המעבר מטוב לטוב מאוד תמיד הכי קשה - כולנו למטרה טובה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אריה פאהן
אני מסכים עם כל מה שעידו לוריה כתב, לפני שנים ברחנו מהאתר הצהוב בגלל רמת השיח שם . אולם היא הגיעה לפה ומנהלי הפורום מאפשרים זאת ולפעמים חלק מהם אף מעודדים זאת בחימום האווירה ( שינתי רק את שם הערס )
זה לא האוכלוסיה והשפה שחיפשנו בגיפולוג שברחנו מהצהוב.
***נמחק כי זה ממש לא שייך לדיון***
ולגבי פורום הבונים האנשים לא רושמים כי יש הרבה תגובות לא קשורות או לא מקצועיות או חוסר פרגון או פחד במה או כל התשובות נכונות !
עדיין אני לדוגמה בונה את רכב הטיולים שלי ולא בפורום הבונים אבל את המשך בניית הצייסר כן !
ושבניתי והועלתי פרויקטים בעבר קיבלתי תגובות שאני מגלה סודות מקצוע מסדנאות אחרות ואני עניתי הכול קיים כבר באינטרנט אני לא מחדש כלום ורק מראה פרויקט חדש ומשתף.
ואני לא חושב שצריך למחוק כל שרשור או משהו בסגנון אחי אחלה גם אני רוצה או דברים דומים אלה עם זה ממש לא קשור לשרשור .
אבל בשרשור על תחרות לרשום אני אפתח לך את השושנה למרות כל השיפורים זה על הגבול ומעורר עיניין בקרב ומראה את האש אשצל הרבה אנשים כבתה מזמן והפחו להיות רק קלדנים וחבל מר שובה של המפלצת המצחיקה
שהיה ערב טוב והמשך בנייה מהנה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יריב קלר ברוך
אבל בשרשור על תחרות לרשום אני אפתח לך את השושנה למרות כל השיפורים זה על הגבול ומעורר עיניין בקרב ומראה את האש אשצל הרבה אנשים כבתה מזמן והפחו להיות רק קלדנים וחבל מר שובה של המפלצת המצחיקה
אז זהו, שלא.
רמת השיח תעלה ותחזור לרמה שהיתה נהוגה פה או שהיא לא תתנהל פה.
סביון