חוזר: חיזוק שלדה בעד ונגד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי אלון_ק
ערן, לא מדובר על CJ ספציפית. אני מדבר באופן כללי על היתרונות של שלדות קשיחות מול גמישות (ואני מתעלם מחסרון המשקל). יש את הוויכוח העתיק של שלדה גמישה מול קשיחה, אני מנסה למצוא תשובה סופית לשאלה העקרונית הזו.
שלדה צריכה להיות קשיחה כמה שיותר. סופי. הן לרכב מרוץ בכביש, הן לרכב מרוץ בשטח, הן לרכב עבירות, הן למכונית נוסעים. קשיחות שלדה לא באה על חשבון נוחות במכוניות טובות, בכלל לא. את עבודת המתלים עושים המתלים, ואני כולל בזה גם רכיבים גמישים כמו בושינגים אם יש, וגם כמובן את הצמיגים שהם חלק חשוב מאד ממערכת המתלים. השלדה עצמה - כמה שיותר קשיחה, יותר טוב.
ברכב שטח עם שלדת סולם השלדה גמישה יחסית בפיתול סביב הציר הראשי של הרכב. זה לא פיצ'ר, זה אף פעם לא היה, זה ככה כי "סולם" שעשוי משתי קורות ארוכות ובינהם מספר חיבורים, הוא מבנה גמיש בפיתול. דווקא לכפיפה בציר האנכי קל להקשיח את השלדה וזה מה שעושים על ידי קורות מאד גבוהות, ראה הקורות בדפנדר לעומת כל ג'יפ אמריקאי. הפיתול של שתי הקורות כמו סליל של DNA הוא הבעייה ואיתה התמודדו בחברת ג'יפ עם בשנים בשלבים על ידי השלמה של הקורות לפרופיל מלא, על ידי הגדלה של הקורות, על ידי הרחבת השלדה והוספת עוד cross-members - "שלבים בסולם" (כמו הצינור המחבר את שתי הקורות בחזית שלדה של סופה) ועל ידי חיבור של הבודי לכל האורף עם קורות השלדה - החל מג'יפ צ'רוקי XJ ב84.
כשמתכננים שלדה מאפס שכל מטרתה להיות קשיחה ולהכיל נהג או שניים - קריא רכב מרוץ או עבירות - אז המטרה החד משמעית היא שלדה קשיחה כמה שיותר. אין כאן מקום להתפלפלות - ולמרות זאת אשמח להתפלפל בכיף... אבל ברכב עם שלדת סולם נפרדת, יש בעייה להקשיח את השלדה בלי להכנס למרכב. אפשר לעבות את הקורות ולהוסיף עוד קרוס-ממברס, זה מה שאפשר לעשות. כמו שאסף כתב, זה מסוכן.
כשבונים רכב מרוץ מטנדר עם שלדת סולם, מעשה מאד מקובל שם, עושים את זה על ידי בניית שלדת צינורות שלמה על בסיס קורות השלדה שנשארות במקום בעצם בעיקר בגלל שתקנות המרוצים מחייבות.
ציטוט:
המון חישובים שלא ידועים לי
חישובים? לא בהכרח. אבל המון דברים אחרים כן...
אסף.
אסף אתה יכול בבקשה לפרט קצת יותר?
תודה
מיכה, זה לא הדיון הזה. חטיפה היא עבירה פלילית... ;-) ;-)
תפתח דיון חדש.
אסף.