שלום
תודה ל העצה, בעיקר לעופר שנותת הרבה חומר למחשבה.
יום טוב.
Printable View
שלום
תודה ל העצה, בעיקר לעופר שנותת הרבה חומר למחשבה.
יום טוב.
שלום, אני משלם חובה 2,100, צד ג'+גרירה 1,300, טסט 1,100. יותר מ-3,000 וגם מ- 4,000.
SUV זה פג'רו, לנד-קרוזר, טרנו, טרופר וכו'.
תיקונים - 5,000 לשנה זה סביר לרכב תקין ומטופל היטב. ב- 20,000 אתה קונה את ההזנחה של קודמיך.
אצלי למשל היה משולש שבור, משאבת הזרקה נוזלת, מצבר פעמיים (!) ועוד. יותר מ-10,000 ש"ח. ויש גם צמיגים...
אני אגב בעד ג'יפ כרכב שלישי אם הרכב השני נוסע 10,000 ומעלה ק"מ בשנה.
איך שאני רואה את זה, רכב עומד בחנייה עולה 500 ש"ח לחודש. זה תחביב לא כזה יקר. שאר הכסף זה בהתאם לנסיעה בפועל. יקר לך - סע פחות או תטייל קרוב, ותיזהר על הרכב. מבחינת סוג הרכב, אצלנו הדבר החשוב הוא הגודל שיהיה מספיק והאמינות. בינתיים הגעתי לכל מקום שרציתי אז אני לא משפר כלום. ג'יפ רק לטיולים עדיף בעיניי שיהיה פשוט ופרימיטיבי ככל האפשר - בנזין, ידני, כמה שפחות שכלולים.
בג'ימיני או סמוראי אתה מבטיח את זה שתטייל לבד, הייתי הולך על טרופר בנזין או טראנו עם עדיפות לטרופר כדי לאפשר טיול משפחתי.
איך אומרים , "קלעת בול" בכול משפט !
אני גם הגעתי למסקנה שעדיף שהג'יפ יהיה רכב שלישי לטיולים בלבד.
זה יוצא יותר זול בשורה הסופית.
ההעדפה שלך לבנזין היא גם במקום . בנזין זה מנוע פשוט ואמין וגם בשורה הסופית האחזקה זולה יותר (כולל גם בתחשיב הדלק).
בקיצור אני בחרתי,
לאשה, מזדה ליום יום
לי, קוואליר ידנית (בכלום כסף) ליום יום
לטיולים וגיבוי לפרייבטים, טרופר בנזין ארוך
רענן
אין על 4RUNNER
כלי חתיך חזק נוח שטח\כביש , אני מאוהב כבר למעלה משנתיים , אני מבטיח לך לא תתחרט ולא אני לא מוכר!
היתרון- מרווח ,אמין, לא מוגבל מהירות [גימני,סמוראי] עבירות , שיפורים,חלקים
חיסרון-מנוע חלש יחסית לסופה ,ארוך,שותה [1-6 קאיה] אבל אני מרוצה וזה מה שקובע! ואתה לא מתפשר על נוחות , מהירות, עבירות אמינות בקיצור תימצא כלה.
בתקציב של 20k אתה צריך לחפש הייטב ולדעת להבדיל בין מציאה לגרוטאה, לא לשלול שום דגם, לא לקנות סיקס (ג´יפ תער) . אני לא בטוח שהייתי שולל לנדרובר דיסקברי ידני אפילו, אבל לא נראה לי שתהיה מסוגל לאתר רכב כזה בעצמך ואל תתקרב למכוני בדיקה עם רכב כזה, לא תקבל שום ערך מוסף מהם.
עברתי על לוח יד2 והאמת היא שמכל ההיצע שיש שם סביב התקציב שלך, דווקא הג׳ימי (gmc) נראה כמועמד מתאים לרכב שלישי - מהנה בטרוף, נוח ומפנק, שפע חלפים במחיר זול יחסית, חפיפה עם סונומה, אמינות גבוהה של המכלולים העיקריים. החיסרון הוא שהוא נמוך יחסית לכלים יפנים. שים לב שרוב ההיצע הוא מסוחרי רכב. שווה בדיקה.*
לדעתי האישית ב20000 שח,לא תמצא כלי תקין שכל אשר תצטרך יהיה לטייל עם המשפחה,ולא משנה מי יהיה הנבחר,
רובם ככולם כלים שעבדו קשה ובמצב לא מי יודע מה.
אל תלך על גיפ סיקס או סופה כי אם הם לא מטופלים היטב ,תאלץ להוסיף עוד 20 אלף לפחות להגיע לרמת נסיעה בטוחה עם המשפחה לנסוע לטיול ולחזור ממנו
בחתיכה אחת.[כלים אלה רובם ככולם עבדו ועובדים ועוברים התעללויות בלתי נתפסות] כלי טוב ומטופל לא יעלה לך פחות מ40 אלף גם אם זה אומר ,אספנות,
שעלות הביטוחים וטסט שלו שוליים.
ניבה ,לא נראה לי בטוח לנסיעה..
הכי טוב לדעתי הוא הניסן טרנו הארוך ,תחפש את הכלי הכי שמור והכי סטנדרטי ולך עם חבר מבין לבדוק אותו.
הוא יתן לך את התמורה הכי טובה לכספך ,במיוחד כרכב של סופש בלבד ,
לדעתי סיקס/סופה לא באים בחשבון במקרה הזה, לא בגלל עלות האחזקה, כי אם בגלל הנוחות והפרקטיות שתשאיר אותם כאנדרטה בחנייה אחרי טיול אחד עם המשפחה ( יכול להיות גם ההיפך הגמור , אבל בהסתברות נמוכה...). לגבי הסיכוי למצוא בתקציב הזה רכב תקין שלא יוציא את הנשמה - אכן נמוך מאד , אבל לא בלתי אפשרי.