תגובה: בחירת מנוע להיילקס
חיפשתי אטמוספרי אך ללא הצלחה למצוא משהו מזמין.וגם שמצאתי ביקשו עליו מחיר זהה לטורבו. אז נראה לי שלא תהיה לי ברירה וללכת על הטורבו מיבוא ולקוות לטוב.בישראל יפן אמרו שיש אטמוספרי וגם במחיר לא רע ואז אמרו שאין ולא יודעים למה אמרו שיש..........דווקא.הייתי הולך על זה.יש איזה קמע שאתם ממליצים לשים על האוטו לאחר ההשתלה המיועדת?
אהלן דוקטור!
אני יודע על זה מברורים ואזהרות שקיבלתי בעבר... אני אישית כנראה לא מזהה ראש סיני,יפני או קוראני...
אתה אומר שיש מנועים אטמוספריים טובים מיובאים מיפאן?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tooshey
מתן
א. איך אתה יודע על זה ?
ב. איך אתה מזהה ראש סיני על מנוע יבוא (מטונף בשמן ונסורת מההובלה) ?
ביפן בד"כ משתמשים בחלפים מקומיים, ואפילו מקוריים, לא מיבוא.
בברכה,טושי
כמעט ולא ניתן למצא מנוע אטמוספרי מיבוא.
הרוב המוחלט הם מנועי טורבו.
יש מוסכים שלפי בקשת לקוח או מתוך עצלות או חוסר רצון להתעסק עם הסבה מתקינים את המנוע ללא טורבו.
המנועים מגיעים בד"כ מהייאס או סרף,עם הגה ימני.
בכל מקרה, מרבית המנועים דורשים עבודת התאמה מרובה כדי להכניס בהילקס עם סרן חי.
יש להחליף את את החלקים הבאים:
גלגל תנופה במקום פלקס פלייט
פלטה מגן להאוזינג
מיסב הילוך ישיר בקראנק - לא קיים באוטומט
משאבת הזרקה מכנית לדגם טורבו במקום אלקטרונית או של דגם אטמוספרי
קרטר של דגם סרן חי במקום קרטר של דגם מתלה נפרד או 2X4 + מצוף מפלס שמן
אלטרנטור דגם ישן עם ווסת חיצוני במקום אלטרנטור דגם חדש עם ווסת פנימי
יוניט לחץ שמן לנורה במקום יוניט לחץ שמן לשעון
בית טרמוסטט
בית מצערת (ברך יניקת אוויר)
לינקג' גז
צינורות מזרקים 1,2 המתאימים ללינקג' גז
משאבת הגה להגה שמאלי במקום הגה ימני
תמכים לתושבות מנוע ימין ושמאל
התאמת צנרת נוזל קירור
פולי משאבת מים מוקטן
כמו כן בכל החלפת מנוע יש להתייחס לטיימינג, מחזירי שמן, מצמד, צנרות שונות, תושבות, רצועות , רדיאטור וכו'
בטח עוד כמה דברים ששכחתי
בזמן האחרון אני רואה מנועים טובים המיובאים מאירופה (אנגליה בעיקר).
להדפיס ולתלות על המקרר...
בברכה,טושי
תגובה: בחירת מנוע להיילקסאפרופו בחירת מנוע... אני כיום עם מנוע אטמוספרי שלא רק מנפח גם יש לו חופש לא נורמלי בקראנק. עלתה בראשי המחשבה לעשות אוברול למנוע ולהגדיל בוכנות וכל השאר כמו מנוע ה 3L 2800. האם שווה להיכנס להרפתקאות האלו? האם זה ישתלם כלכלית?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz24
???
!?!? . .....
בברכה,טושי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz24
תגובה: בחירת מנוע להיילקסאפרופו בחירת מנוע... אני כיום עם מנוע אטמוספרי שלא רק מנפח גם יש לו חופש לא נורמלי בקראנק. עלתה בראשי המחשבה לעשות אוברול למנוע ולהגדיל בוכנות וכל השאר כמו מנוע ה 3L 2800. האם שווה להיכנס להרפתקאות האלו? האם זה ישתלם כלכלית?
ההבדל המהותי בין מנוע 2.4 ל 2.8 הוא כמות מעברי המים בין הבלוק לראש.
כשתמצא דרך להתגבר על בעיית הקירור לראש, תודיע לי.
כל השאר זה פשוט.
כלכלית הכי משתלם יונדאי בליסיג או סובארו לאונה שנת 92.
הילקס ישן ומשופר לא כלכלי, זה מותרות.
בברכה,טושי
אז נבחר מכונאי שהומלץ בחום על ידי אודי פורת ונסענו ךשךמה נאור לראות מנועים.היה אחד במלאי מכוער תחת.אתמול הגיע מנוע מירושלים דווקא יפיוף.היום קלאץ ומחר הפרח נשתל בגינה.בלי חופש בטורבו ובלי קורוזיה במערכת מים.נחיה ונראה
עשית בשכל שהקשבת לאודי.
בהצלחה.
כמה עלה אם אפשר לשאול?? אני גם בתהליכי חיפוש
10.5 על האוטו הבחור שמו קובי ממושב חצב לא פשרן על טיב המנוע ולוקח אותך יד ביד עד המנוע המיועד גם אם זה אומר שיעברו אחד או שתיים גרועים בדרך.
תשאיר לי את הנייד של הבחור.תודה
תיקון לנייד של קובי 0507902445 הניתוח עבר בהצלחה דווח שהחולה כבר מתלוצץ עם רופאיו. רשמים לאחר נסיעה ראשונה- הילוכי פתיחה כביכול מרגישים הבדל משמעותי מהירות שיוט זהה למנוע הקודם (שזה עדיין מהירויות לא אופייניות להיילקס לפי דעתי) והרכב מרגיש הרבה יותר קל רגליים וזריז.שיהיה ברור זה עדיין לא אימפרזה טורבו sti אבל זה מרגיש כמו מנוע הייאס צעיר שכוחו עדיין במותניו.נחיה ונראה אור
עידכון מצב
250 קילומטר אחרי השתלת הלב הרכב מתחיל לעשן לבן ואחרי עשרים דקות רותח כמו אישתי שקיבלה את החשבונית מהמוסך.
חזרה לפס היצור המכונאי קובי מקפיץ אותי לתחילת התור ודואג להבהיר שהכל בסדר הכל תחת האחריות ושאני אתן לו לשבור את הראש.
מסתבר שהאטם ראש בנה על פנסיה מוקדמת והמים שירדו לצילינדר היו המקור לעשן הלבן,כמובן איבוד מים ואז הדרך להכנת כוס תה במנוע קצרה מאוד ונסדק הראש ב3 מקומות.
עמדת שלמה נאור-תביא את הרכב אלי ואני אסדר את העיניין המוסך שלי.
עמדת קובי המכונאי- לא היה ולא יהיה,הרכב מתחיל ומסתיים אצלי.
הגיע הראש,נבדק ע"י קובי (ללא תשלום)על מנת שלא יהיה מצב שהוא יעבוד פעם נוספת (שוב,תחת אחריות) הורכב ועבד איזה יומיים רצוף אצלו במוסך.
בינתיים הרכב נוסע מעולה,לא מחסיר שמן או מים,לא מעשן לבן של מים\שמן,שחור של סולר או ירוק של מריחו...ה.
כמה נזילות קטנות שיטופלו ע"י קובי ברגע שיהיה לי זמן להגיע אליו,ומבחינת אחריות על המנוע החל מהיציאה האחרונה מהמוסך.
בכל אופן קובי קבל פירגון קשה ועשרות אלפי תודות לאודי "המלך" פורת שעדיין לא פגשתי אבל נתן לי במצתבר שעות של יעוץ והכוונה,הוא אומר שזה בגלל שהאוטו היה שלו ואכפת לו אבל יש לי חשד מבוסס שהוא פשוט איש נחמד מאוד.
אור
דרך אגב שמעתי על כמה חברה שהרכיבו מנוע של לנדקורזר .,אני אישית לא ראיתי במו עיני אבל תודו ... נשמע מחרמן
יום אחד אני על 120 בכביש 6(היילקס 2005) מאט על ידי היילקס 95 מסתכל עלי דופק קיקדאון ונעלם,עליתי ל140,לא היה לי סיכוי,היה לו מנוע וגיר פראדו...זאת ההרגשה,ירון.
מכיר אחד ששתל כזה המון עבודה. המון
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ירוני אבן
יום אחד אני על 120 בכביש 6(היילקס 2005) מאט על ידי היילקס 95 מסתכל עלי דופק קיקדאון ונעלם,עליתי ל140,לא היה לי סיכוי,היה לו מנוע וגיר פראדו...זאת ההרגשה,ירון.
חחחחחח
נשמע כמו חלום רע.
מדמיין את הסיטואציה...כמה שניות של הלם.
*(רק בעלי היילקס יש את האפשרות לדמיין זאת)