לא בבגין. אבל גם לזה נגיע עוד מעט בשועפט אבל במחנה פליטים עצמו.:mad:
Printable View
לא בבגין. אבל גם לזה נגיע עוד מעט בשועפט אבל במחנה פליטים עצמו.:mad:
א: החלון לא נשבר אלא נסדק סדק מינורי בחלקו התחתון . (סדק שעם מערכת המיתלים של סמוראי עלול בבוא היום לפרק את השמשה לרסיסים . )
ב: לפעמים קל לתת עצות מאחרי המקלדת .קצת יותר קשה להסביר בתלונה מאיפה מס' הרכב ולהפנות אותם בדיוק של + - דקה למצלמה במחסום ספיצפי דבר שהביא אותם לפחות לזיהוי הרכב ברזולוציה של תספורת הבחור.
ג: נכון שהגדרת האירוע כאירוע פח"ע היתה מיטיבה עמי ומזרזת את הטיפול אבל מה לעשות ,אני לא טוב / חלש בלספר סיפורים .
ד ::אם ימצא הבחור , הוא ישלם על החלפת השמשה או לחילופין לאחר החלפה ישלם על השתתפות עצמית במידה ותהיה במימוש ביטוח שמשות שיש לי .
על פי רוב אין בכלל השתתפות עצמית בביטוח שמשות- מנסיון שלי (חזרתי מהעבודה כדי לגלות מברג תקוע בשמשה הקדמית- מחוויות העיר נתניה....)
בתור מי שחי במרחב הזה כמו יובל (עטרות בית חנינא ועוד...) , דברים שרואים מכאן לא רואים משם:
מי שחי באזור המרכז ולא פוגש ערבים בחיי היום יום שלו או מי שחי בצפון (עם ערביי ישראל שדי מנותקים בסגנון החיים מערביי ירושלים והפלסטינים) שופט לא נכון את מה שקורה כאן, ביום יום ערבים ויהודים עובדים יחד ,אוכלים יחד, ולרוב אין יותר מידי בעיות וכשיש אלו לרוב ילדים (אני לא תמים ברור לי שמדובר בחינוך) ,עבריינות ובריונות יש בשני הצדדים,אך היות והיהודי במהות שלו פחדן ובעזרת התקשורת(הגזענית) חינכו אותו שכל ערבי הוא עבריין שצריך לפחד ממנו , אז היהודי ישלם כסף (כי כסף לא חסר ליהודים) לחברת הביטוח ויחליף את השמשה ששבר לו ילד מטומטם שלא קיבל סטירה , אני לא מכיר את יובל , אבל אם הוא היה עוצר את הרכב וניגש לאדיוט ומוריד לו סטירה ,וזה בכלל לא משנה אם זה היה בחיזמה או בגבעה הצרפתית הכל היה נגמר מזמן.
אבל יובל קורא עיתונים ובעיתונים כתוב שהערבים משוגעים שאין להם מה להפסיד וליהודים יש משפחה בבית .....
כבר מזמן (לפחות בירושלים) לא מדובר ביחסי יהודים ערבים /ימין שמאל אלא פשוט בעבריינות שפעם באה מהצד הזה ופעם מהצד השני מי שמריח פחד תוקף מי שמפחד מותקף - כזה פשוט. אם זה היה קורה בגבעתיים אני בטוח שהתגובות שלכם היו אחרות -אז הנה תזכורת -ירושלים היא עדיין ישראלית.
" אני לא מכיר את יובל , אבל אם הוא היה עוצר את הרכב וניגש לאדיוט ומוריד לו סטירה ,וזה בכלל לא משנה אם זה היה בחיזמה או בגבעה הצרפתית הכל היה נגמר מזמן.
אבל יובל קורא עיתונים ובעיתונים כתוב שהערבים משוגעים שאין להם מה להפסיד וליהודים יש משפחה בבית ..... "
דודו ,אני לא יודע בן כמה אתה , אבל אני בעוונותי נושם את אויר י-ם משנת 62 בצוותא עם בני דודינו .כמי שגר בין שני בין כפרים (חיזמה -ענתא ) למדתי לההסתדר שם .להזכירך האירוע ארע בתוך י-ם והחמוד ברח עם רכבו (פאסאט )שמן הסתם מהיר במקצת משלי ברגע ששמע את נקישת האבן ולא המתין לשאול לשלומי.באופן קבוע יש עלי לדרמן שמשמש בעבודתי ולעניננו אנו היה משמש אם דברים היו מגיעים לכך להגנה עצמית בלבד .קל לומר להוריד סטירה אבל במציאות של ימינו וזה נכון ליהודים וערבים גם יחד - בתיגרות אתה יודע רק איך הן מתחילות .
יובל... אני לא מכיר אותך אישית ואתה אותי. ובכל זאת אני ארשה לעצמי להציע לך הצעה כאחד שמכיר את החוק מקרוב, ואני מאמין שחברי הפורום שעוסקים בחוק מצדו המשפטי יגבו אותי. ההצעה היא נורא פשוטה - אל תדבר לפני שאתה חושב. להודיע קבל עם ופורום שעם הלדרמן שלך אתה מוכן להשתמש ולא רק כדי לפתוח פחיות צבע, מכניס אותך להגדרה של נושא כלי תקיפה - ואת הלדרמן התמים שלך להגדרת כלי תקיפה מסוג פגיון. וזה ידידי יעלה לך בהרבה מאוד כסף\שנים שבהן תתרגל איך "יושבים".
לגבי הבחור - אם יש לך סבלנות ובאמת מעניין אותך אתה מכיר את בסיס מג"ב הקרוב אלייך - ענתא\הגבעה וגם את הקצת רחוקים יותר. תפנה לקצין מבצעים שלהם תאמין לי שהוא ימצא בשבילך את הבחור. מילה שלי יש מספיק פלוגות מג"ב לשלוח לביקור אצלו בבית גם אם הוא גר באמצע סילוואן או מ.פ שועפט.
ותזכור שיצאת בזול. נזק לחלון זה הרבה פחות יקר מסלע בראש...
שמיל - מרגע שייעדת כלי עבודה לשימוש להגנה עצמית הוא נכנס להגדרת פיגיון - ושם הוא שולל את עצמו מהגנה עצמית. הסיבה פגיון=כלי תקיפה
אני חושש שאתה טועה. כלי העבודה תלוי במקצועו של העובד.
גם מברג עשוי להיות כלי תקיפה להגדרתך.
הוא אכן מוגדר לעיתים ככזה, אבל בנסיבות אחרות, לא בנסיבות של הגנה עצמית.
אגב, היה פעם פסק דין של איזה ג'ודוקא/מומחה בהגנה עצמית שידיו הוגדרו ככלי תקיפה.
לגישתך, צריך לכרות לו אותן.
יובל כתב את שכתב בסדר גמור.
כלי העבודה תלוי בשימוש שנעשה בו ובנסיבות האירוע. משמע ידרש להוכיח מקרה של הגנה עצמית וסכסוך על זכות קדימה מוציא אות מכיון ההגנה העצמית שלפיה אם יכול להתרחק מגורם האיום ולא עשה זאת הוא אינו מוגן מתוקף ההגנה העצמית, ובנוסף יש הצהרת כוונות ברורה להמיר את יעודו של כלי עבודה לכלי "הגנה עצמית" משמע כלי משחית - שזו הגדרתו של כלי תקיפה\פגיון זו יכולה להיות אלת בייסבול מוט של טוריה או שבר בקבוק באותה מידה. עצתי הייתה להימנע מאמירות שכאלו לפחות על גבי הפורומים והרשת ואולי להגיד אותן במסגרת שיחה עם חברים על כוס קפה ברוגע. לא נראה לי שיש מה להמשיך לדוש בנושא. אולי מבחינה משפטית ופרשנויות של החוק במערכת המשפט יש משמעות שונה ממה שאני מכיר - אבל מצד החוק היבש="החוק בשטח" זו עילה סבירה לפגוש תא מעצר. לפחות ללילה או שניים.
אגב לגבי אותו ג'ודוקא\מומחה להגנה עצמית - אין שום סיבה לכרות את ידיו או איבר אחר בגופו. גם עם הגישה של לקלפ זנב ולברוח יש לי בעיה מאוד גדולה. כאחד שנתקל במציאות הזו כחלק מחיי היומיום שלו ולאו דווקא מידי בנידודינו, אני דווקא בעד השיטה האגרסיבית והתקיפה כלפי אותם "חמודים" שלוקחים את החוק לידיהם. בגלל זה המלצתי ליובל שאני מאמין שהוא אחלה בחור לא לעבור וגם אם בטעות לצד הלא נכון. למקרים של הגנה עצמית יש אמצעים שהם הרבה יותר נכונים ומתאימים. אומנויות לחימה המתמחות בתחום בסגנון נינג'יטסו\קרב מגע שגם משבות המון בריאות, אקדח (ברישיון כמובן למי שהיה ספק) או תרסיסי גז מדמיע\פלפל. מניסיון האחרון הוא אולי היעיל ביותר למשתמש הסביר קרי אזרח\ית תמים שלא רוצה להיקלע לארוע ללא יכולת מענה.
חפרתי מספיק ולכן אפסיק, וכל מה שנותר לי לאחל לכולנו זה שלא נגיע למצבים האלו, ולך יובל שהבן $%^& יתפס במהרה ויחטוף בראש. חזק.
", אקדח (ברישיון כמובן למי שהיה ספק) "
זה דווקא יש לי עם רשיון נשיאה .אבל הפסקתי ללכת אתו כי נמאס והוא דווקא יותר מסוכן כי על השטות הכי קטנה גם אם ירית באויר - תואשם בירי בשטח בנוי או כל האשמה איזוטרית אחרת . ושוב- אתה במקרה הטוב אתה יודע איך זה התחיל -אתה אף פעם לא יודע מי עומד מולך ומה אורך הפתייל /פיוז שלו.
"יש סיכוי שזה ינדוד מהפלילי לפח"עי. "
לצערי לאחר שהחוקר שאל את מפקד התחנה אם להגדיר את האירוע -פלילי או פח"ע - וזה ענה לו פלילי הבנתי שלפחות מבחינת המרץ והשקעת האנרגיה/משאבים של המשטרה היה עדיף לי שהתיק יוגדר כאירוע פח"ע .