תגובה: Article: החלפת סרן אחורי דנה 44 אלומיניום של גרנד צ'רוקי ZJ לסרן דנה 44 סופה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ענבר
יפה!
מה לגבי התייחסות להשתלה של סרן פורד 8? יתרונות, חסרונות...
כיוון שאני בין היחידים שעשו זאת למיטב ידיעתי, לפחות אוכל לשתף בהתלבטויות. ובסיבות שהובילו להחלטה להשתמש בסרן פורד 8.8 במקום דנה 44 או 60
כיוון שבמקס' הכוונה לגדול ל צמיגי "33 ה60 נפסל עקב גודל הביצה, ומשקלו הרב של הסרן וחוזקו לא תורם דבר.
נשארה ההתלבטות בין D44 ל F8.8, נתחיל בכך שבשניהם מעגל החלוקה תואם ל ZJ, בשניהם אין בעיה להשתמש בחישוק "15, בשניהם רוחב הסרן כמעט זהה [ ה F8.8 צר בכ 4 ס"מ וניתן לפתרון בקלות ע"י ספייסר] ובשני המקרים היה צורך בגילוח מוחלט ו"הדבקת" תושבות חדשות. שני הסרנים מגיעים במקור עם יחסי העברה 3.73, ולשניהם ניתן לשדרג ל 4.10, ה F8.8 מגיע עם בלמי דיסק מובנים [ ואין צורך בהתאמות ] ועם דיפרנציאל מוגבל החלקה שעובד בצורה מצויינת [ עבד, מצויין עד ש התפרק ] נעילות מכל הסוגים קיימות לשני הסרנים.
עכשו ניגש לשלב ההתאמה למשימה, וניתן לראות בטבלה הבאה
COT: Continuous output torque rating
MOT: Maximum output torque rating
Numbers from January edition of Fourwheeler, page 60.
Dana 35 rear axle COT: 870 MOT: 3480
Dana 44 rear axle COT: 1100 MOT: 4460
Ford 8.8 28spline COT: 1250 MOT: 4600
Ford 8.8 31spline COT: 1360 MOT: 5100
Dana60 semifloat COT: 1500 MOT: 5500
שה F8.8 קרוב מאד ל D60 מבחינת חוזקו אך קרוב מאד ל D44 מבחינת מידותיו.
מצד שלישי , עקב הביקוש הרב לסרני DANA, ולא רק אצלנו, מחירם מרקיע שחקים.
וכבר ראיתי ב"יד 2" אקספלורר קומפלט לפירוק [ שהוא הגוויה הראויה ל"שחוט" ממנו את הסרן האחורי ] במחיר של DANA44 ברזל.
חלקי חילוף - קיט שיפוץ לסרני דנה עולה בחו"ל סביב ה 249-275$ קיט דומה לפורד עולה 89-99$ אצל אותו יצרן. כנ"ל היחס בעלויות של יחסי העברה. המחירים מצחיקים.
בקיצור לטעמי, וניתן לראות לכך סימוכין בארה"ב, שם ההסבה הנפוצה ביותר לZJ, היא שתילת סרן F8.8 מאחור ולאו דווקא D44/D60
מעבר לכך 2 חיסרונות שמצאתי ב F8.8 הם
1. הכיסוי לסרן עשוי מנייר אלומיניום. טוב אולי שתי שכבות. מפחיד מאד בנסיעה ברוורס. החלפתי לכיסוי מגן מחוזק.
2. כמות השמן שהסרן הזה זולל פשוט בלתי נסבלת. סרן ריק ישתה כ 7-8 ליטרים של שמן עד לגובה המדיד.
מעבר לכך אני יכול להעיד, שמאז שהתקנתי אותו , אני נוסע שקט וללא חשש.
לשיקולכם...