10 קבצים מצורפים
תגובה: הסבת אופי לדיפנדר יוצא מגב
אני מעלה את התמונות בשביל וויסקי .
לשם הסדר אני יוסיף את ההסבר שקיבלתי .
עידו
מצורפות התמונות - הראשונות אלו שבחניה החיצונית, הן לאחר שפשוף ראשוני.
התמונות השניות הן בחדר שבו אני אבצע את הצביעה: במהלך שלבים שונים:
כרגע השלב בו הרכב נמצא הוא התחלת איטום הרכב לאחר ניקיון ראשון ועבודת מרק פחחים ושפשוף, מחר נעשה עוד קצת פחחות ונתחיל עם יישום פריימר ולאחר מכן ניקיון נוסף ו.... צביעה.
קובץ מצורף 54343קובץ מצורף 54344קובץ מצורף 54345קובץ מצורף 54346קובץ מצורף 54347
קובץ מצורף 54349קובץ מצורף 54350קובץ מצורף 54351קובץ מצורף 54348קובץ מצורף 54352
2 קבצים מצורפים
מוסיף תמונות אחרונות
עידו
התמונה הראשונה היא הדגמה של יישום הצבע של מג"ב מעל המדבקות ומעל הכל, מה שאני מנסה להימנע ממנו, לכן הורדו כל המדבקות שקיבלו אופי של חלק מהצבע כולו, מה שגרם לעבודה עשקנית כמו שתיארתי בפורום.
התמונה השניה היא למעשה התמונה האחרונה שצילמתי היום בסוף העבודה.
קובץ מצורף 54353קובץ מצורף 54354
סגירת חורים - למה פיבר? כיוון שמדובר באלומיניום, לדעתי יותר נכון לסגור את החורים עם אלומיניום. קל לעבד אלומיניום וקל לחבר אותו בריתוך או בהדבקה. לא ככה?
אסף.
הסיבה היחידה שמפיבר היא שזה הדבר היחיד שחשבתי עליו, לא בדקתי יתרון או חסרון של חומרים אחרים, מאוד יכול להיות שאתה צודק.*
אם אתה כבר בעניין של להשקיע מומלץ להתאמץ עוד קצת ולהוריד את כל החלונות והשימשה הקדמית.
הראל
[QUOTE=whisky;424611]כמות הדיפנדרים כאן היא בלתי נסבלת, כל רגע אחד הילדים אומר לי "אבא הנה אוטו כמו שלך..."
/QUOTE]
וויסקי אני מזהה בעיה קשה בחינוך המוטורי של הילדים שלך, מה זה המשפט הזה "אוטו כמו שלך".
אצלי מי שלא מזהה את הדגם ותת-הדגם יורד מיד מהג'יפ וממשיך ברגל.
המינימום זה "אבא הנה דיפנדר 110". פחות מזה זה תקלה.
אחלה פרוייקט, תהנה.
אני מקווה מתישהו לעשות פרוייקט דומה ל 75, עד אז נישאר עם החורי אנטנות...
שלמי,
גם החינוך שלך פגום.
אצלי אומרים הנה 110.
מתקבלות גם הגדרות כמו "קצר" ל 90 או "ארוך" ל 130 :rolleyes:
אתם כמובן צודקים, צריך לעבוד כל החינוך המוטורי שלהם. בקשר להורדת החלונות. אני מסכים גם כן אבל מבחינת מוטיבציה ועלויות זה לא על הפרק בפעם הזאת.
אהלן כולם,
עדכונים אחרונים, לא הרבה אבל זה מה שיש;
עברתי אתמול עם צבע יסוד על החלק האחורי התחתון של הרכב, היום אשלים את הצבע יסוד, מחר צבע:):)
זהו.
המלצות לבאים אחרי:
1. אם הייתי עושה את העבודה מחדש הייתי מוריד את כל הצבע גם הלבן שלמטה ועושה יסוד להכל וזהו, זה היה חוסך הרבה עבודה מתישה של לדאוג לשמור על הצבע הלבן, עבודה עם נייר ליטוש חזק יותר פעם אחת ולא עבודה עם ניירות ליטוש עדינים לאט לאט.
2. ישנם ברגים עם אום מוחזק בפלסטיק (מנורת רברס ומנורת ערפל וידיות לדלתות) שהאום בגלל הזמן קיבל חופש ואי אפשר להוציא את הבורג כמו שצריך, לנסר, ולהתקין בורג חדש עם שייבה במקום התעסקות של שעות שהתעסקתי.
whisky
טוב חברים נגמר עידן הירוק לבן והתחיל עידן הכתום שחור. שלחתי את התמונות לעידו שיעלה אותם בוודאי בקרוב הרכב כרגע כתום לאחר שלוש שכבות, מחר הרכבה ומתי שהוא שבוע הבא פח מרוג במשולשים העליונים ומאחורה, צביעה של הג׳נטים, פגושים אלומיניום, קנט תחתון מתחת לדלתות בשחור ונגמרה העבודה.
אהלן לכל העוקבים המעטים שלי,
אז ככה, הרכב נצבע עד אתמול ב21:30 בערב, הבוקר התחלתי להרכיב. ואז......
פירקתי את הדלתות והצירים שלהן ולא השגחתי כמו שצריך על המיקום שלהן ביחס לרישום שלי של מקום ההוצאה שלהן. ומסתבר שיש שישה סוגים שונים של צירים!
מאחורי כל ציר נמצא מספר BEF020 או BEF 030 והשאלה היא לאן הולך כל ציר, מלבד הספרות האלו יש עוד ספרות לא ברורות, חיפושים נרחבים באינטרנט של אישתי כדי לעזור לי, נסיעה שלי למוסך נירגד בירושלים (שרק הטעה אותי, כי הרכב שהיה שם היה ממוגן והצירים היו מורכבים בו הפוך), עבר דיפנדר לידי הסתכלתי והצלחתי. אז למען הדורות הבאים:
הכיוון של הצירים הוא בחתך צידי צר למעלה ועבה למטה, מי שיפרק או מנסה להרכיב כבר יבין.
הציר הקדמי העליון הוא כמובן עם שני החורים למראה.
שני הצירים הדומים של כל צד (BEF020, או BEF 030 ) הם התחתונים והם זהים אחד לשני.
הציר האחורי העליון הוא מה שנשאר לכם ביד.
כדי להקל עליכם עוד יותר, סדר הברגים, חיבור למרכב בלבד, החיבור לדלת הוא זהה):
ציר עליון קדמי (כל צד) ברגים קצרים.
ציר תחתון קדמי (כל צד) ברגים קצרים.
ציר אחורי עליון (כל צד) בורג ארוך.
ציר אחורי תחתון (כל צד) הבורג הארוך ביותר.
בהצלחה לכל המפרקים.
תמונות בקרוב על ידי עידו.
מחר הרכב יורכב סופית ויהיו תמונות נוספות.
whisky
ניסיתי לשרטט כמיטב כשרוני, הלא משהו, מצורף שרטוט של חתך צד להרכבת צירים לדיפנדר.
אם אני אצליח להעלות קובץ, כי עד היום לא כל כך הצלחתי, אם לא אעביר לעידו. קובץ מצורף 54843
אם אתה כבר כאן - נסה להשיג ברגים של TD5. הם טורקס ולא פיליפס כמו בישנים יותר. הרבה יותר קל להדק ולשחרר אותם בלי להרוס את הראש. (על טורקס אפשר להפעיל מומנט הרבה יותר גדול).
אם תצליח למצוא ברגי טורקס נירוסטה - הכי טוב (בחנויות האנגליות של הלנדרוברים מוכרים קיט ברגי נירוסטה לדיפנדר בתור "שיפור"). אגב, את החלון הקדמי מחברים שלושה ברגי M8X40 או M8X50, אני לא זוכר את האורך, אותם חשוב מאוד להחליף לברגי נירוסטה (יש בכל חנות אספקה טכנית רצינית). אחרת הם מחלידים למוות בתוך הבלוק אלומיניום שמחזיק את החלון, ויותר גרוע גורמים לחלודה בקיר האש.
אסף.
אסף תודה,
הברגים הקיימים הם של TD5, הבנתי שהיום יש ברגים חדשים מסגסוגת חדשה שמחלידים פחות. בהזדמנות אחליף את הקיימים, החלודה עליהם סופנית. לגבי הבורג שמחזיק את חלון הקידמי, המצב שם סביר למעט בורג אחד שהחלודה שלו עיכלה חלק מהאלומיניום באמת. גם הם יוחלפו בהזדמנות הקרובה.
whisky
5 קבצים מצורפים
כמיטב המסורת וויסקי העביר אלי תמונות ואני מעלה אותן .
עידו
ההסבר של וויסקי לתמונות : " התמונות הן לאחר שכבה שלישית, התמונה האחרונה היא לאחר התחלת הרכבה. מחר אני מסיים להרכיב. "
קובץ מצורף 54845קובץ מצורף 54846קובץ מצורף 54847קובץ מצורף 54848קובץ מצורף 54844
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
whisky
אהלן לכל העוקבים המעטים שלי,
אז ככה, הרכב נצבע עד אתמול ב21:30 בערב, הבוקר התחלתי להרכיב. ואז......
פירקתי את הדלתות והצירים שלהן ולא השגחתי כמו שצריך על המיקום שלהן ביחס לרישום שלי של מקום ההוצאה שלהן. ומסתבר שיש שישה סוגים שונים של צירים!
מאחורי כל ציר נמצא מספר BEF020 או BEF 030 והשאלה היא לאן הולך כל ציר, מלבד הספרות האלו יש עוד ספרות לא ברורות, חיפושים נרחבים באינטרנט של אישתי כדי לעזור לי, נסיעה שלי למוסך נירגד בירושלים (שרק הטעה אותי, כי הרכב שהיה שם היה ממוגן והצירים היו מורכבים בו הפוך), עבר דיפנדר לידי הסתכלתי והצלחתי. אז למען הדורות הבאים:
הכיוון של הצירים הוא בחתך צידי צר למעלה ועבה למטה, מי שיפרק או מנסה להרכיב כבר יבין.
הציר הקדמי העליון הוא כמובן עם שני החורים למראה.
שני הצירים הדומים של כל צד (BEF020, או BEF 030 ) הם התחתונים והם זהים אחד לשני.
הציר האחורי העליון הוא מה שנשאר לכם ביד.
כדי להקל עליכם עוד יותר, סדר הברגים, חיבור למרכב בלבד, החיבור לדלת הוא זהה):
ציר עליון קדמי (כל צד) ברגים קצרים.
ציר תחתון קדמי (כל צד) ברגים קצרים.
ציר אחורי עליון (כל צד) בורג ארוך.
ציר אחורי תחתון (כל צד) הבורג הארוך ביותר.
בהצלחה לכל המפרקים.
תמונות בקרוב על ידי עידו.
מחר הרכב יורכב סופית ויהיו תמונות נוספות.
whisky
WHISKY, יש לך הרבה עוקבים, זה שלא מגיבים אינו אומר שלא קוראים את השרשור,
אז........
תמשיך לעדכן, אנחנו קוראים ונהנים,
בסוף נחלק ציון :)
תענוג לעניים:)
ממש יפה, מסקרן לראות אותו מוכן
חברים,מתקשר ללב שלכם, תבכו בשבילי, הצלחתי לתקוע דיפנדר בחדר סגור בלי הצלבות ובלי שיפועים.המצבר מת, עליו השלום השם ירחם עליו וישלח אותו לאלף עזאזל, יקבור אותו באש הגיהנום יצלה אותו בכבשני השטן.... התמונה ברורה לכם. מה שמעצבן זה שאי אפשר להכניס עוד רכב פנימה ולהניע עם כבלים, אז בדחיפה של שעה וחצי בערך הרכב יצא, אבל לא הורדתי מספיק אוויר, אז נשרט הצבע בגג. בקיצור יום מעצבן. הבשורה החיובית היא שעוד חמש דקות אישתי כאן עם מתבר חדש, נניע ננפח גלגלים, וניקח אותו הביתה. מחר נתקן את הצבע בגג ונסיים להלביש אותו ויש לי רכב, איך נגדיר את זה? קצת שונה... שבת שלום לכולכם, whisky
כל הכבוד על העבודה
תהנה ממנו