כשאתה נעול אתה מגיע רחוק יותר ולרוב גם נתקע קשה יותר.... נעול כפול מגיע עוד יותר רחוק ונתקע חזק עוד יותר......
באיזה רכב מדובר?
Printable View
כשאתה נעול אתה מגיע רחוק יותר ולרוב גם נתקע קשה יותר.... נעול כפול מגיע עוד יותר רחוק ונתקע חזק עוד יותר......
באיזה רכב מדובר?
[QUOTE=yazool;423861]אז אני לא רחוק משם נשארו לי רק הנעילות וההגבהה.
דרך אגב הבנתי שבשביל נעילה צריך לקחת משכנתא, נכונה השמועה?[/QUOTE
כתבתי באחת התגובות שלי- שאני לא נכנס לסדר עדיפות איזה שיפור בא לפני מה ורק התייחסתי לשאלתך לגבי התקנת כננת -"למה זה נחוץ"?. ברור שלפני התקנת כננת יש לבצע שיפורים יותר "דחופים". כאן אני לא יכול לייעץ לך. כל אחד לפי דרישותיו ותקציבו. מציע לך להתייעץ עם מומחה, לא חסר סדנאות שעוסקות בזה. יתפרו לך חבילת שיפורים המתאימה לצרכיך ותקציבך.
כן אתה חשוף לתביעות.
וכבר היו דברים מעולם.
אפילו היה פה איזה טופס שאנשים הדפיסו בשביל לשחרר מאחריות במקרה וקורה משהו...
מי עושה כזה קורס ונותן תעודה? מה עלות הסיפור?
מי שיש לו כננת, יגיד לך שכדאי, חובה, ואי אפשר בלי. מי שאין לו, יגיד לך שמיותר, לא נחוץ, ונמצא בקצה רשימת השיפורים אחרי הרבה דברים אחרים. מה האמת? כמו תמיד, איפשהו באמצע. קודם כל, ג'יפאי מתחיל לא יוצא לבד לשטח, עם הייליפט, עם כננת, עם מסוק חילוץ בסטנד-ביי, עדיין לא יוצאים לשטח. בנוסף, כננת היא לא שיפור ראשון, ולא שני. צמיגי שטח יש? הגבהה בסיסית יש? מיגוני חובה יש? (עוד לא ברור על איזה ג'יפ אתה נוסע) יפה מאוד! תתחיל לטייל, עם חברים מנוסים, מתחילים ממסלולים פחות בעייתיים, ותמשיך לאתגרים יותר קשים. הגעת פעם-פעמיים-שלוש לסיטואציות שהיית נעזר בכננת, ויש מקום בכיס לקנות אחת-תתחדש. אם לא קרה, והתחלת לטייל לבד אחרי שצברת ניסיון שטח בנהיגה, ניווט וחילוצים, ואתה מרגיש צורך ללכת על בטוח, קנה כננת, בלי לחץ, אחרי שלמדת את הנושא, הכננת שמתאימה לך במחיר שיתאים לך.
בהצלחה-קובי
כננת זה נחמד, אבל כמו שאמרו לפני,
עדיף לא לצאת לבד.
אם אתה מאלו שאוהבים לטייל לבד, תשקיע גם בכננת.
סער
אני לא מכיר קורס מפעיל כננת מוסמך, כן מכיר קורס חילוץ כזה או אחר שנותן ידע רב בכל הקשור לביצוע חילוץ (לדעתי חובה לכל בעל כננת באשר הוא).
למשפטנים בנינו, האם הפעלת כננת דורשת הסמכה בדומה להסמכת מפעיל מנוף הנדרשת על ידי המוסד לבטיחות וגאות על פי חוק?
קורס חילוץ נותן לך ידע בחילוץ עצמי בצורה הכי יעילה ובטוחה לך ורכב שלך. ורק שלך (לא כולל חברים שניתן ליסמוך עליהם)
בכדאי לחלץ אחרים אתה צריך לעשות קורס חילוץ של גרריסט לעבור בחינות של משרד התמ"ת,תחבורה או משהו כזה
לעשות סטז' אצל גרריסט כלשהו ואחר כך תוכל לחלץ לבד אנשים אחרים וגם אז תיצתרך רישוי מתאים לרכב שלך
כרכב חילוץ/גרר כולל שילוט מתאים עם מספר רישיון החילוץ שלך והכי חשוב ביטוח
מעבר לרכישת הכננת עצמה לפעמים יש עלויות נילוות כמו החלפת קפיצים פגוש וכו'
התקנת כננת זה רק חלק מהעניין . מי שמתקין כננת וחושב שהוא "מסודר" טועה בגדול .
הפעלת כננת בניצול אופטימלי ובאופן בטוח. דורשת ידע .
שיובן עד כמה העניין מיקצועי, קורס חילוץ בצ.ה.ל. הוא 4 חודשים ( אם לא השתנה מאז היותי שם ).
נכון, בעל כננת נעלמת ומוסתרת ע"י מס' הרישוי אי שם במעמקים מתחת למגן הקידמי לא צריך קורס של 4 חודשים על ההבדל בין שזירה לימין או שזירה לשמאל של הכבל, אבל עדיין צריך לדעת דברים בסיסיים. ספר החילוץ של אבירם ברקאי הוא חובה לכל ג'יפאי ( סליחה, כמעט לכל ג'יפאי ) .
די מקס. עם כל הכבוד, לא בדיוק רכב לעבירות אקסטרים. הסיכוי להיתקע במעברים שעבור ג'יפים הם לא יותר מאשר עיכוב קל, הוא גדול.
קובץ מצורף 53904
מה שאתה רואה בתמונה הזו, (שצולמה רגע אחרי החילוץ כשכולם כבר נחים ומחליפים חוויות), זה טנדר מאזדה B2500 סטנדרטי פרט לצמיגי 31', שנתקע במצב של לא לבלוע ולא להקיא. לא קדימה ולא אחורה, כל הדחיפות, ההרמות עם הייליפט וכו' וכו' לא עזרו. בציר הזה, שנמצא בשטח שבוא ונקרא לו "עוין" מהבחינה הבטחונית, ושאני ממליץ לא לנסוע בו לבד גם אם אתה אלוף השכונה בעבירות, שום טנדר בינוני שלא קוראים לו טויוטה היילקס, לא עובר בכוחות עצמו בלי לכסח לעצמו את הצורה. נקודה.
רק כננת הוציאה אותו משם, ושים לב באיזו צורה: הכננת שעל הסופה האדומה שמאחוריו משכה אותו קדימה, באמצעות חביקת סלע ענקי (שנמצא 50-60 מטרים לפני הטנדר) ברצועה, ושימוש בהרבה מאוד רצועות וכבלים משורשרים זה לזה + מכפיל כוח. הטנדר הנ"ל ננהג על ידי נהג שטח מאוד מיומן ובסוף גם הוא נתקע, פשוט לא היתה שום אפשרות אחרת וכולנו ידענו שהוא ייתקע, החוכמה היתה לכוון אותו כך שייתקע בסיטואציה הפחות בעייתית שניתן. למזלו הוא היה מגובה בשלושה ג'יפים משופרים מאוד + ערימות נדיבות של ציוד חילוץ + הרבה מאוד ידיים מסייעות, מה שאיפשר לו להעיז. אם הוא היה נוסע שם לבד, הוא היה נשאר שם עד היום.
במקרה של טנדרים כאלה, אני מאוד בעד כננת נשלפת. תתקין רסיברים מלפנים ומאחור, ויהיה לך יתרון רציני באפשרות לחבר בשעת הצורך כננת נשלפת/ניידת מלפנים ומאחור כמו גם פטור מהצורך להעביר את כל זה רישוי. כמובן שזה דורש מיומנות בתפעול, הקפדה על אמצעי בטיחות וכמובן גם בנייה רצינית ומקצועית של הרסיברים והחיווט החשמלי + שקעים ותקעים וכו', (כל שימוש באמצעי חילוץ כלשהו, כולל סתם רצועה ושאקלים, דורש ידע והקפדה על בטיחות). ועדיין לדעתי יש בכננת הנשלפת יתרון. החסרון היחיד - אין פוזה...
נכון, ובכל זאת אתה מרגיש שאתה זקוק לכננת. אם כבר אתה משקיע, תחשוב ברצינות על כננת ניידת/נשלפת. זה משהו שיעבור איתך גם לרכב הבא שלך.
+1
לא רק זה, גם אתה לא באמת צריך כננת על הרכב מותקנת ופועלת כל הזמן. עדיף לשים בתא מטען או בכלל להשאיר בבית ביומיום.
וזה יוצא יותר זול מכננת קבועה, אחרי כל המיתקונים?
ממש לא.
בנית הרסיברים וכל מה שמסביבם עולה כסף. צריך גם מגש נשיאה, תקעים ושקעים ועבודת חשמל.
את החיסכון הייתי מפנה דווקא לכננת עצמה. אפשר למצוא כננות איכותיות יד שניה במצב מצוין.