תגובה: מעוניין במחשב נייח והמלצות על מקום רכישה.
אולטרהבוק במגבלות התקציב עם אחריות וכמובן היכולות הנחוצות - אני אשמח לראות כזה דבר.
אני מסכים כשמדובר בעמדת עגינה וכד' זה אפשרי ואכן המחשב עדיין נייד. אבל שוב, אתה משקיע באביזרים נלווים, שזה מעבר לקו ה5K שהבחור הציע וכל זה בשביל ה"עוד נוחות".
לגבי הניידים עם המסך הגדול - אז מה הטעם בנייד ? זה כמו לסחוב סלע.
אין לי בעיה לפרוץ קצת את התקציב נניח להגיע ל6- 7000 יחד עם מסך ומקלדת נפרדים רק חשוב לי אם תוכלו להכווין אותי פחות או יותר, בנתיים הבנתי שHP ודל הם האופציה העדיפה, הבנתי גם שאני צריך כרטיס זיכרון של 8 GB וכרטיס מסך מעל 3 GB, אילו עוד נתונים אני צריך לדרוש? או שזה בעיקר העיקר?
קבלתי המלצה על המחשב הזה
http://www.dell.com/il/p/xps-15z/pd?~ck=anav
כמובן שהתקציב לזה גבוהה יותר השאלה אם אני מגיע לחברה ומבקש את המחשב כמו שהו או שיש צורך לעשות לו התאמות כאלה ואחרות?
כרגע התקציב עומד על 7000 ש"ח, מה שהוצא לי זה XPS 15z של דל עם זיכרון 8 GB וכרטיס מסך 3GB
מה אתם אומרים?
המחשב הוא מחשב 15 דק מאוד, זה דגם חדש של "דל"
אין לי בעיה עם המשקל וכו.. אני הר אדם...
הניסיון שלי עם DELL ממש לא טוב.
הגימור של הניידים לא טוב , פלסטיקים מקרקשים ,
והתמיכה שלהם בערך כמו תמיכה של אנשי מכירות באייס - אין להם מושג על מה הם מדברים.
2 הערות:
1) לגבי האחרונה: זה הרבה תלוי בסדרה, סדרת ה VOSTRO הזולה אכן מתאפיינת בגימור זול, בסדרות יוקרתיות יותר הגימור איכותי ויקר יותר.
2) לגבי דרישות החומרה של יצרן התוכנות, לא התכוונתי מבחינת ביצועים אלא לתאימות, יש/היו תוכנות תי"בם שדרשו דרייברים מתאימים הקיימים
בכרטיסים גרפיים יעודיים.
לא יודע עם זה קיים עדיין, או שכולם משתמשים בספריה של מייקרוסופט או סיליקון גרפיקס.
חייב להיות בארץ?
אופציה 1
אופציה 2
מהמוכר של אופציה ב אני קניתי, המשלוח עלה קצת מעל 100$, משלמים מע"מ ועמלה לפדאקס.
המחשב הגיע אלי תוך 3 ימי עבודה!
(הזמנתי בשני בערב, בשישי בצהריים במחשב היה אצלי ביד)
סער
אני עם סער - לך על THINKPAD - לנובו ,
מניסיון של 15 שנים , וכמות רבה של ניידים שלהם , לא הייתה אפילו תקלה אחת.
אחד הדברים הכי חשובים שלא הוזכרו זה דיסק קשיח אתה חייב דיסק קשיח עמיד .זה היתרון של הניידים יחסית לנייחים כי הרבה מאוד דיסקים מתקלקלים ואז הלכו התוכנות וכל המידע עליו. אני היתי הולך על דיסק לא מסתובב. ולא משנה הגודל.
גגל autocad 2011 laptop recommendation
לדוגמה :
http://www.cadtutor.net/forum/showthread.php?56379-Laptop-recommendation-for-AutoCad-2011-for-architecture!
http://www.tech-forums.net/pc/f84/laptop-autocad-2012-a-244939/
http://www.tomshardware.com/forum/65...esigner-artist
ולא פחות חשוב :
CERTIFIED PRODUCTS |
MAXIMIZE SYSTEM UPTIME
Quadro graphics solutions are engineered, built, and tested by NVIDIA to provide you with the performance and reliability you need, whenever you need it. With a three year warranty and direct support from NVIDIA, more professionals trust Quadro.
NVIEW MULTI-DISPLAY TECHNOLOGY
AutoCAD professionals can efficiently leverage multiple displays using nView® desktop and application management features that are unique to Quadro graphics solutions. nView provides a robust set of tools to efficiently set up multiple monitors, manage a variety of different desktops, and run multiple windows and applications simultaneously to maximize productivity. Key features include:
EXTENDED TASKBAR - Extend the Windows taskbar across multiple displays so that each taskbar contains only the programs that are open on that display
GRIDLINES - Divide monitors into grids for more efficient use of larger screen real estate
VIRTUAL DESKTOPS - Create, customize, and switch between different desktops for specific jobs, to reduce on-screen "clutter" |
|
|
|
Autodesk recommends Quadro for AutoCAD 2011. Check out great deals on AutoCAD and Quadro powered workstations. |
דיסק קשיח שבנוי משבבים (לא מסתובב) צריך רק לישומים תובעניים במיוחד - למשל אם הנייד יהיה מותקן ברכב 4*4 שכל היום יעשה את המעלות הקשים ביותר ...עם כל הכבוד לשמעון , זה לא שייך לצרכים שלך, ואני לא מדבר בכלל על העלות של זה שיכולה להיות פי שתיים מהתקציב שלך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אמיר ב.א
דיסק קשיח שבנוי משבבים (לא מסתובב) צריך רק לישומים תובעניים במיוחד - למשל אם הנייד יהיה מותקן ברכב 4*4 שכל היום יעשה את המעלות הקשים ביותר ...עם כל הכבוד לשמעון , זה לא שייך לצרכים שלך, ואני לא מדבר בכלל על העלות של זה שיכולה להיות פי שתיים מהתקציב שלך.
אני מדבר מנסיון אישי אם מחשב נייח .פחות משנתיים ,החלפתי פעמים דיסק קשיח .אומנם ההחלפה היתה באחריות ,אבל התוכנות ושאר החומר הלכו לאבוד.זה כאב הראש הגדול.שמעון
קבלתי המלצה על מחשבי סוני מסדרת וואיו, יש למשהו חוות דעת עליהם?
סוני מחשבים טובים מאד, הבעיה היא שאתה משלם גם על השם וגם הם די מפלוסטקים, אפילו שהגימור מצוין. יש לי אחד כזה בבית, שנתיים עבודה טובה מאד, טפו טפו טפו.
המליצו לך פה עם THINKPAD כמה פעמים. נסה לבחון דגמים בסדרה הזו, היא באמת מוצלחת מאד והם בנויים לעבודה. עבדתי ואני עדיין עובד איתם ובאמת שהם לא מאכזבים, גם אחרי התעללות לא קטנה.
אין חד וחלק בתחום הזה.
כל אחד מחפש משהו ולא אחד מתאים משהו אחר.
אני יכול להעיד על עצמי שאחרי ה THINKPAD השני חשבתי לעבור ל DELL ובדקתי גם עוד כמה אפשרויות.
בסוף קניתי את ה THINKPAD השלישי :)
(זה לא שהקודמים הפסיקו לעבוד, אחד היה של מקום העבודה, אחד פרטי שאחרי 3 וחצי שנים החלטתי שאני רוצה חדש)
אני אוהב את ה SSD (הדיסק ללא חלקים נעים) בגלל המהירות הגבוהה שלו. ריסטרט למחשב לוקח כמה שניות...
סער
SSD מייקר את המחיר משמעותית
היתרונות שלו ברורים אבל עדיין.
אני מסכים בעניין הלבטים, בהחלט אין חד וחלק אבל יש BEST PRACTICE ודל, שנחשבים לטובים מאד , נופלים בישראל משום מה ולא ברור לי עדיין למה. בסה"כ בעולם דל וTHINKPAD נאבקים די חזק על "של מי יותר טוב".
תלוי איזה תת-סדרה, יש את ה VAIO Z שזה כנראה שיא הטכנולוגיה בניידים.
http://www.youtube.com/watch?v=vpEnwBVTZfI
אז ככה
לשימי-רוצה ללמד סבא קצת ?העברת תמונות וכו'?כל תשלום שתבקש ויהיה לי לשלם תקבל
לשמעון 2--חוק בל יעבור-דיסק חיצוני לגיבוי יום יומי ואם אתה פרנואיד כמוני אז שניים או יותר
ולעינייננו
בחירת מחשב יעודית היא לא קלה
לכל אחד את הצרכים שלו
אני מתרשם מכל השרשור הזה ששימי יכול לתת לך את העצה הקרובה ביותר לדרישותיך
אני מחזיק בבית שני שולחנות מחשבים
האחד מחשב נייח שרק רעייתי משתמשת בו
השני שזו הפינה שלי-נייח אחד משמש רק כפלטפורמה לדיסקים כשיחים למטרות גיבוי בלבד
לנובו לשימוש יום יומי
פוג'יטסו סימנס לשחק סוליטור ולרדת איתו לרכב-עם ג'פיאס-ןתוכנת ניהול מנוע של הג'מוס
ועוד אחד שקניתי מאחד מחברי הפורום עם דיסק לא מכני בנפח קטן-שהוא רק ואך ורק לניווט
מה לעשות אני לא אוהב לערבב יין עם בירה וויסקי
וכל העסק הזה לא עלה יותר מחמשת אלפים ש"ח בשנים האחרונות ,אבל זה רק אני
נתתי לך את הדוגמא שלי על מנת שתחזיר את עצמך למירכוז הצרכים שלך
אשמח לנהל איתך שיחה בנושא שלא על גבי האתר
גילוי נאות-אני כבר לא מוכר מחשבים וכבר לא מתקן לאחרים אך כן מתמחה בלעשות סדר(אצל אחרים כמובן)
יוסי
העברת תמונות בחינם.
אחרי שביררת אם המחשב עומד מבחינת היכולות הנדרשות (שים לב אלו כרטיסים גרפיים לניידים מאושרים ע"י אוטודסק יצרנית אוטוקאד בטור השמאלי בתגובה הקודמת שלי)
ממליץ מאוד לבדוק את הלפטופ בידיים, גם הנייד הכי עוצמתי לא שווה כלום אם הממשק-אדם שלו גרוע.
ראייה: מסך איכותי, פנל IPS (יש במקבוק ואחרים)
מישוש: מקלדת ולוחית מגע גרועות יכולות להרוס ולהשניא את חווית השימוש בנייד עד כדי סלידה ממנו, היו כמה דגמים של דל LG אייסר ולנובו שהיו עם לוחיות מגע זוועתיות,
ומקלדות גרועות, להערכתי מקלדות הצ'יקלט המרווחות עדיפות אבל אין לי נסיון וכדאי לבדוק.
מקלדת עם תאורה אחורית מקלה מאוד בעבודה עם תאורה חלשה.
שמיעה
רעש: מחשב לא מתוכנן היטב מבחינת פינויי חום יעמיס עבודה על המאווררים, הרעש הזה לאחר תקופה יתחיל להציק, זה עוד יתרון לתצורה של גרפיקה מפוצלת שסוני עם הואיו Z שבסרטון לא ניצלה, וזה גם יתרון נוסף לדיסק SSD ואם אין כסף ל SSD טהור אז יש גם SSD היברידי המשתמש ב 20GB זכרון פלאש כמטמון שלישוני.
מוסיקה וקול, בד"כ הליין העסקי או ההנדסי לא מצויד ברמקולים וכרטיס קול מי יודע מה, אבל יש כמה דגמים ביתיים עם רמקולים מעולים (אצלי הרמן-קרדון חזקים להפליא
ואיכות צליל מעולה) נוח כשלומדים דרך סרטוני הדרכה.
שמעון2 - כתבת :
"אני מדבר מנסיון אישי אם מחשב נייח .פחות משנתיים ,החלפתי פעמים דיסק קשיח .אומנם ההחלפה היתה באחריות ,אבל התוכנות ושאר החומר הלכו לאבוד.זה כאב הראש הגדול.שמעון "
אני מבין שמדובר בכלל במחשב נייח - כלומר פשוט הרדיסק מדגם דפוק בלי קשר לשימוש המחשב- ספר לנו על איזה דגם מדובר - שנדע להמנע ...
אגב , באותו הקשר , חבר החליף 5 פעמים הרדיסק נייח בתוך שנה , מדובר בשני מחשבים של דל כמובן.
כל פעם שהגיע טכנאי שלהם , לא היה לו מושג מה צריך לעשות , בחלק מהפעמים היינו צריכים לעזור לו ...