אני מראשון לציון, פאג'רו 2800 98,
אתה מוזמן להתרשם
Printable View
אני מראשון לציון, פאג'רו 2800 98,
אתה מוזמן להתרשם
יש טרופר ארוך ב 35K ביד2 עם 130K ק"מ.
אני מציע לך פאגרו Q ארוך 2.5 ידני .למה?
בעיקר כי יש היצע גדול יחסית עם רכבים שמורים בתקציב נמוך יותר ממה שאתה מחפש.
נכון הוא מעט חלש מ 2.8 אבל לדעתי יהיה לך הרבה יותר זול לאחזקה וכשתתרגל
לא תרגיש יותר שהוא מעט עגלה.
אולי במקרה הפרטי הזה לאור מה שציינת שווה לך לרכוש מנוע דיזל.
אבל לרוב הציבור אני בדעה שמנועי בנזין הם בחירה טובה יותר.
ולו רק כדי ולהמנע מהתעסקויות יקרות מאד של משאבות סולר, מזרקים, טורבו, אינטרקולר, צינורות אוויר ,שמן ומים ..
מנוע בנזין פשוט יותר לתחזוקה והרכיבים היקרים ברכב מצטמצמים למנוע+תיבה וזהו בעיקרון.
צריכת הדלק הגבוהה יותר ברוב המקרים היא שולית לעומת הוצאות האחזקה היקרות אם לא שוחטות.
אני באותה דעה !
ממליץ לך לחשוב על עוד אופציה,
ג'יפ בנזין "בריא" לטיולים , לצידו פרייבט זול ליום יום.
אני מיישם זאת.
מהחישובים שלי זה יוצא לי יותר זול מאשר להחזיק את הטרופר (בנזין) כרכב פנאי + יום יום.
בנוסף יש את היתירות שבזכותה אתה לא לחוץ על תיקון מיידי ובכך אתה חוסך כסף (בודק, מתייעץ, מחפש חלק חילוף במקום זול יותר או בפירוקיות)
רענן
מצטרף בגדול לרענן
גם אני מחזיק בנזין עם עלות שנתית מצחיקה 4300 ש'ח ביטוח מקיף +חובה כולל מיגונים והכול !!! רכב 2002 שמשמש לטיולים ואם חייב כרכב שני
אמין ביותר ,נוח ,מפנק, וישמש להרבה שנים קדימה ,אין כמעט הוצאות (אם לא עושים נזקים בשטח ) צמיגים כל 3 שנים ,טיפול פעם עד פעמיים בשנה בעלות מצחיקה
במקביל פרייבט וקטנוע שמבוטחים רק בחובה , העלות המיצטברת שנתית נמוכה יותר מאחזקת רכב דיזל לכל הצרכים (מניסיון אישי לא גחמה )
שלא נדבר על הנוחות שאם צריך טיפול או לשחק ברכב זה באיזי לבד בלי הפרעה ולחץ ,יש רכב אלטרנטיבי לשעת הצורך וכו'
ואם אתה רוצה באמת לחסוך ולהנות חפש טרופר 3100 ידני , רכב אמין ביותר חלפים בגרושים ( לא שיש המ שיתרלקל ,אין כמעט תקלות ) לא מקרקש הרכב לדעתי עם איכות בנייה הכי טובה מהשנתונים הישנים ,נוח מפנק ובעל ביצועים מעל ומעבר , ו....חסכוני בסולר בצורה מדהימה , שיפורים בשפע ובזול
2 האג' שלי לרשימה ... בהצלחה
מעבר למה שצוין כאן ביתרונות של רכב בנזין, למי שמתחזק את רכבו לבד מנוע בנזין פשוט יותר לתחזוקה.
בהיבט של משק בית הרבה יותר קל להתנהל מול סעיף הוצאה ידוע של דלק אבל קשה מאד להתנהל מול הוצאות בלתי צפויות .
ממתי מנוע בנזין V6 יפני הוא "פשוט לתחזוקה"?...
מישהו כאן לאחרונה ניסה להחליף לבד מצתים בפאג'רו?... (פירוק סעפת יניקה קומפלט)... או התנסה בתעלולי מנוע ה-V6 של פוראנר לדוגמה?
כשאתם אומרים "פשוט לאחזקה" מוטב שתהיו ספציפיים.
כן, בנזין בד"כ פשוט יותר לתחזוקה מטורבו-דיזל, אבל יש מנועי בנזין באמת פשוטים לתחזוקה (למשל, סופה) ויש כאלה שממש לא (פאג'רו).
אני כבר לא מדבר על SUV יוקרתיים מודרניים כמו טוארג למשל - שם כדי להוציא אלטרנטור למשל, זה כבר פירוק משני של כל המנוע מהאוטו. איזה כייף.
ורוב האנשים באמת לא עושים טיימינג לבד בחצר, אבל טיפול רגיל (שמנים, מסננים, מצתים) עושים ועוד איך. מנוע שצריך לקלף ממנו כמה שכבות ולהוריד ממנו סעפות רק כדי להגיע לפלאגים? לא להיט.
צודק 100% ועוד ,
מנועי הדיזל המודרניים חייבים תחזוקה במוסך מורשה יבואן (נדרש ציוד מיוחד והם מתוחכמים ומורכבים מאוד . כולל לחץ הזרקה אסטרונומי ! )
מאידך, המנועים הוותיקים והאמינים של פעם (פחות מתוחכמים ובהספקים נמוכים 100 - 125 כ"ס), הגיעו לקלמוטרז' וגיל מופלג (13 שנים לפחות).
לכן מתחילים לצוץ הבעיות והתקלות (טורבו, משאבת הזרקה, אינג'קטורים וכו ..).
בקיצור, לדעתי בג'יפים הישנים (מעל 10 ) ההוצאה הכוללת (לטווח של שנה ויותר) לדיזלים יקרה יותר לעומת הבנזין.
רענן
דרור תמיד אפשר למצוא מקרה קיצון לפה ולשם.
מה שנאמר לטעמי נכון באופן כללי ואני לא דואג או צריך לייעץ למי שמחזיק טוארג/קאיין/X5/ML/Q7.
מבחינתי שיקנה Q7 V12 דיזל ושיהנה.
2 הסנט שלי הם
או לנדקרוזר 98 (חלקים יקרים)
או טנדר אוטמט (לדוגמא די מקס) 2004+ עדיף סגור מאחורה וצריכת דלק של עד 1:11
הכי טוב טנדר טיוטה ידני.....(מכור ומודה)
קודם כל תודות:
תודה לכל משתרם מזמנו. הופתעתי לטובה מהמענה המהיר והאדב של החברים יותר מנוסים ממני.
נשאר לי מספר שאלות:
האם החלפת מנוע,גיר או מכלול גדול אחר מהווה עילה לפסילת או זהירות כפולה של ג'יפ מועמד?(מתייחס בעיקר לטרופר 3.1 כי רובם אחרי החלפת מנוע)
ממה יש להזהר ולמה לשים לב בבדיקת רכב שעבר החלפת מנוע?
האם יש טרופריסט שיוכל להראות לי על הרכב שלו למה יש לשים לב בבדיקת רכב?
תודה רבה
טרופר 3.1 אחרי החלפת מנוע (זה דווקא מנוע אמין)? אולי אתה מתכוון לטרופר 3.0 שיש לו בעיות עם מערכת הזרקה ושם באמת היו מקרים שהיה צריך להחליף מנוע.