כוכבים או לא כוכבים, אדם שמתלבט בין סופה לרנגלר JK כנראה לא מבין מה שהוא מדבר (למעשה בטוח, אבל אל לי לפסול אותך מבלי שהכרנו)
(העניין שווה ערך להשוואה בין יונדאי למרצדס)
Printable View
כוכבים או לא כוכבים, אדם שמתלבט בין סופה לרנגלר JK כנראה לא מבין מה שהוא מדבר (למעשה בטוח, אבל אל לי לפסול אותך מבלי שהכרנו)
(העניין שווה ערך להשוואה בין יונדאי למרצדס)
יונדאי ומרצדס? -ממש לא, המשותף לשתיהן שזה רכב שאמור לנסוע, זהו.
סופה ורנגלר זה אותו יצרן, שני דורות שונים של אותו רכב ועם מאפיינים זהים [4X4 בסיסי יחסית, צורה דומה וכו']. ובארץ הם אפילו נקראים אותו דבר- סופה, סופה2 סופה3 [כן ירבו - סופה 4,5,6]
אולי ההשוואה היא בין בתולה בת ארבעים מול בתולה בת 18... ומי שמחפש את זאת בת הארבעים אולי יודע משהו שאני לא יודע:);
הוגי,.
שכחתה לציין ש...
סופה עושה בדיוק את אותו הדבר ., ואף יותר..!!!.{ בגלל חוזקה כמובן } ,...מאשר הרנגלר...,בתיקווה ששניהם סטנדרטיים., ואו משופרים שניהם באותם השיפורים...והמידה,
ההבדל כמובן., הוא שה-JK חדיש יותר ,.והסופה - הופסק היצור שלה בשנים 2001-2.,
וסימן -2 ..,כנירא שלא יצא לשוק האזרחי...
נורי , לא כל 94 שבור עייף וכו , ראה אצלי 11 שנה אצלי:p
נמרה
איזה בתולה... אפילו לא באוזן.
סופה בכלל לא נולדת בתולה. כבר באולם של היילודים היא נותנת בראש...
וגם לא יודע מה אתם משווים לנשים. אבל כשממילא "בתולה" זה מושג שמתאר משהו שכבר לא קיים בגילאים הרלוונטיים, ואם כן אז זה רמז לבעיה רצינית מאוד... בכל מקרה, בנות 40 לוקחות בהליכה את בנות ה-18...
ועכשיו ברצינות, לידידנו חסר הסבלנות...
כל חודש התקציב שלך גדל ב-5K אז מה אתה מתלבט בכלל. עזוב אותך מסופה, תמתין עדו כמה חודשים וקנה לך רנגלר וזהו.
כן, הם מאותה משפחה, אבל שונים זה מזה מאוד-מאוד.
סופה זה לא בשביל כל אחד ואני רציני, גם אם זו סופה ממודל גבוה, משופצת ובמצב מדהים, עדיין היא דורשת תשומת לב ואהבה בלי סוף. לא שהיא לא אמינה - מנסיוני (12.5 שנים על סופות) אני מבטיח לך שזה לא רק אחד הג'יפים האמינים ביותר אלא גם אחת המכוניות האמינות והחסונות שבנמצא. אבל מה? לא לכל אחד. מי שרגיל ל-SUV יפני ולסגנון של "להשתמש ולזרוק", יעבור חבלי קליטה לא קלים בכלל עם סופה. בעיקר בכל מה שקשור לעידון ולאיכות גימור כללית - שני פרמטרים שלא קיימים בסופה.
מכל מה שקראתי עד עכשיו הקריטריונים שלך הם מחיר זול וחלונות חשמל... העצה שלי היא: עזוב אותך מזה. סופה זה לא בשבילך. אני רציני. וזה באמת בידידות.
לא מוותר על הסופה \ סיקס קבעתי לראות עוד כמה בתחומי המחירים שלי שעברו שיפוצים( עדיין בתהליך )אפילו קפצתי " לאודי מזרחי " ביקשתי שיחפש לי משהו 92 93 חברה דבר אחד נעלם מעינכם וזה החלום שיושב לי בבטן כבר 10 שנים והוא רק התחזק מהטרופר שמחרתי למענו (סופה ) יהיה לי את אחד הרכבים הכי חזקים בשטח ....רק נקווה שאישתי לא תסתובב עליי בדרך היות והיא רואה אותי חי בפורומים האלה ישר כשאני נכנס הבייתה עוד לפני הנשיקה ....הנה אני בא ..
ועכשיו שחררת סוף סוף את הנתון הכי חשוב.
לפני שאתה נכנס להרפתקאה של סופה, תוודא טוב-טוב שרעייתך מוכנה לזה נפשית. כי יש מצב שאתה תתחבר עם הג'יפ ברמות שלא תיארת לעצמך, במקרים קיצוניים (שאינם כל כך נדירים) זה עלול לפרק לך את המשפחה....לנשים, כולל משכילות ואינטיליגנטיות, יש תכונה מעצבנת - הן מסוגלות לקנא בערימת ברזלים חלודה. אני לא צוחק בכלל.
חחחחחחחחח.....וואללה דרור..,הוצאת לי את המילים מהפה..!
אני רק אוסיף,.
אתה יודע כמה כמוך יש במדינה וכאן בפרט שהיו רוצים שיהיו להם את הדבר האמיתי..??..JEEP-סופה...???
לך לקח כ-עשר שנים.,ויש כאלה שלא מיתקרבים לזה בכלל,
תבדוק היטב עם האשה..את העיניין,.
כי אתה בהחלט עלול להיתאהב באהבה אמיתית שעדיין לא חוויתה...
בהצלחה..
ואני דווקא מכיר בתולה בת 40.... אבל את הסופה שלי, טובה בכל קנה מידה, מכרתי לפני 8 שנים פחות או יותר בפחות מ 30 אלף...
איך דברים משתנים כאן מהר....
אסף.
מכנית היא היתה טובה בכל קנה מידה, אבל חורי החלודה בפח היו בגודל שיכולת להוציא מהם את הראש החוצה.
,נסעתי עד נצרת עלית (מרחובות ) היד היתה אלק 6 (13 ברישיון) צמיגים לא ברישיון 33 באופסט מטורף קיצר סתם הביא אותי עד לשם.... מחר נראה עוד אחת או שתיים
אתה בכיוון ,ואתה כמובן מיתקרב.......
המשך,.:cool:
יהיו לך עוד הרבה נסיעות כאלה, אבל זה רק יהפוך את הקניה הסופית למהנה יותר ועם הנסיון אתה תדע לזהות לימונים ועבודה בעיניים כבר מהטלפון.
וואלה ידידי הצעיר, החרמנות שלך על סופה [ובצדק רב] גורמת לי להציע לך סרוס כימי. אבל אני לא אציע כי הזרקתי כמויות סיטונאיות של הכימי הזה וזה לא עזר לי, עדיין הסופה מזקירה לי ואין לי כל בעיה עם זה, אני בדרך כלל מטייל לבד, לא בודד[גם עם קבוצות ]
היתרון : במקום לשמוע טענות ודברים בנוסח-"במחיר שעלו לך הבולמים היינו יכולים להחליף מטבח קומפלט כולל מקרר, מדיח, תנור אפיה ובישול חדשים" אני שומע אותה גונחת משביעות רצון. היינו כבר ברבנות אבל מרוב לנדרוברים שהמתינו בתור התייאשנו ועשינו שלום בית שנראה בערך כמו "שלום הגליל". להתנהל עם סופה זו בעצם מחלה נפשית חסינת טיפול שמלווה עם קצף בשפתיים והזעה מוגברת מהציפורניים. [רגע אני מפסיק, חכה שניה אני הולך לבדוק אם היא עדיין בחנייה] חזרתי,קצת רטובה לא נורא.
לא מבין במימונים עכשויים,[ברוך השם] אבל למה לא לממן את הסופה במקום את הרנגלר [שכבודו במקומו מונח]? לדעתי- בניגוד לדעת אחרים וטובים אתה כן "איש של סופה, סיקס טוב" אני מבחין באש הקטנה שלך אשר יוקדת בחזה והעקשנות שלך. "סופה זה הכוס תה שלך " שתה אותו, זה חם, שורף , צורב,שתה אותו לאט.
לא מפריע לי, אני פשוט תוהה למה זו דרישה מרכזית וחשובה כל-כך [וגם לא קיבלתי על כך תשובה ברורה, לא חשוב.] ברכב שחלונות חשמל עשויים להיות הפריט האחרון שאני הייתי בודק בו.
כמעט כל יום מישהו מעלה בקשה להמלצות על רכב שהוא רוצה. לעיתים אתה רואה בקשה תמימה, לפעמים אנחנו טורחים להקדיש זמן ולענות לשואל ודרך התשובות הוא מתכוונן למה שהוא באמת רוצה/צריך. אבל, לעיתים מישהו סתם מחרטט לעצמו ולנו בשכל ולפעמים אתה פשוט לא מבין את הלך הרוח ואת מה באמת רוצה הכותב.
יש בקשות משעשעות ויש משעממות,
יש את הניסיונות הנצחיים להשוות פג'רו עם לנדקרוזר ומטפטפי שמן בריטיים עם החלום האמריקאי או אפילו הניסיון המשמים [לדעתי] לעמוד על ההבדל שבין סופה וסיקס [אוהב את שניהם!]
כשמישהו נראה לי סתם מחרטט, אני לא מגיב, עובר הלאה. אבל כאן אני מסוקרן, לא ברור לי. כמו בספור מתח הולכים ומתגלים פרטים חדשים:
זה מתחיל בחיפוש תזזיתי אחרי סיקס 'תוך מספר ימים',
אח"כ תגובות קצת תוקפניות ועדיין מעורפלות ותזזיתיות למגיבים ולטורחים לענות,
אח"כ זו הופכת להתלבטות בין סופה ורנגלר עם זריקת סכומים [ מעוררי עניין כשלעצמם...]
ואז יוצא הסוד של חלום הסופה [שחלקנו מזדהים איתו ברמת העצמות הכואבות שלנו].
ובין לבין מתברר שערן מהאיזור שלי [רחובות] וכבר היה אצל אודי מזרחי [שבד"כ יודע במדוייק על כמה כלים טובים מאוד למכירה].
ואת כל זה מלווים כאן החברים שכבר הסבירו שלחפש סופה מושלמת [בתולה בת ארבעים] זה אפשרי אבל לא בסכום שהוצע.
אז יש כאן אניגמה שמשעשעת אותי ומסקרנת אותי כמו סיפור בלשי.
אניגמות בג'יפולוג?
יו דונט סאיי...
ברור לך שנכתב בהומור, נכון?
תראה חזרזירון, גם אותי הקטע משעשע. זה קצת מזכיר לי את הקטע אשר בו אנחנו נוסעים אחרי "למד" , לפעמים מתעצבנים,עוקפים ומסננים "חרא" ופתאום נזכרים שהזיכרון שלנו קצר. רק לפני 10,20,30,40,50 שנים שלחו גם אותנו קיבינימאט.
אני מזדהה לחלוטין עם ההתלבטויות של פותח השרשור, כל כך אנושי ולגיטימי, כל כך עברתי את זה,כל כך צודק מבחינתו. הבעיה היא בנו,אנחנו נישאים מעליו,נראים ככוכבים ויש לא מעט צדק בדבריו. יש לנו , מה לעשות? פתיל קצר. [וודאי שלא לכולם,וודאי שזה לא אישי כלפי אף אחד] במקום שיטת המורה המחנך אנו נוקטים בשיטת הרס"ר. שוכחים שגם אנחנו היינו פעם "למדים",שאלנו שאלות עד שסידרנו את הראש. פחות או יותר.
======================================== =================================
.אודי מזרחי , אחד האנשים האהובים עלי ביותר בחיי , פנינה
.