תגובה: תאוריה לצליחת דיונות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
six 4 life
משקל כמה שיותר קל (טרקטורונים לדוגמה עפים בדיונות עם 2X4 עקב יחס מעולה של משקל עצמי נמוך + כח מנוע)
ולחץ אויר נמוך כמה שיותר- יותר מגע עם החול.
רק תזהר לא ליסוע על הג'אנט, הלחץ הנכון מניסיון של כמה שקיעות + משקל כבד(GMC SIERRA)
+ צמיגים מצחיקים + התייעצות קטנה זה 15PSI ואפילו אני צולח דיונות באיזור אולגה-קיסריה
עם 15PSI למרות משקלו האדיר של הרכב שלי, ולמרות הצמיגים הבדיחתיים שלי,
(מודה ומתוודה - היו פעמים ששקעתי - אך לרוב עברתי)
שימי עזוב אותך ממחקרים, הבידלוקים משנים את כל המטמטיקה. גם סט דיפלייטורים לא יזיק [עלות כ-250 שח, ל4 יחידות, אפשר אצל אורי מ"כתום"] מכווונים אצלי ל-10 PSI - [רק עבור דיונות] ולהפתעתי מדוייקים,מרכיב עוד בכביש 5-7 דקות לפני הכניסה לדיונות ונגמר הסיפור. שמישהו שם למעלה לא יקרא את מה שכתבתי,טפו,טפו,טפו מעולם לא פרקתי צמיג בדיונות מה שאני לא יכול להגיד על ה"טכני" שבו אני לא משתמש בדיפלייטורים [ערכים שונים]
לגבי הרכיבה ההיא, כן זה נעשה באופני ספורט.
צביקי ומה אם תנסה לצלוח עם תוספת 400 ק"ג מטען?
ידע הוא כוח.
לגבי הפרופורציה של גלגל גרגיר, אני לא יודע בדיוק אבל נראה לי שהיא משמעותית לגלגלים הרבה יותר קטנים משל RC שטח
שימי, אני לא מדבר על אופניים. אלא על גיפים, [יתכן שחוסר הבנה] שאר דברי התגובה שלך אינם ברורים לי, אנא נסח שנית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
BackDoorMan
לגבי הפרופורציה של גלגל גרגיר, אני לא יודע בדיוק אבל נראה לי שהיא משמעותית לגלגלים הרבה יותר קטנים משל RC שטח
אתה חושב שהרכב שלך יטפס או יסע באופן זהה על דיונה או על ערימת חצץ?
לא הבנתי לפי מה קובעים את היחס בין הרכב לקוטר הגרגיר, קוטר הצמיג ? שטח הקונטקט פאצ' ? מה ?
ניראה לי שיש בעייה רצינית עם היחס הספק\משקל. כלומר, ההספק\משקל של רוכב האופניים נמוך בהרבה מההספק\משקל של RC. אוליי אם תעבוד עם זחלן תקבל ערכים דומים:-)
רבין
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
BackDoorMan
לא הבנתי לפי מה קובעים את היחס בין הרכב לקוטר הגרגיר, קוטר הצמיג ? שטח הקונטקט פאצ' ? מה ?
שימי,אני לא מבין איך בחור מלא תובנה כמוך לא מבין את מה שהבינו כל המבינים.
אם גודל ה RC והצמיגים בהתאמה,הוא ביחס של 1 ל 10 נניח,זה אומר שרוחב/גובה או אורך הRC קטן פי 10 מהמקור.
זאת אומרת שמידות הגרגר גם אמורות להיות קטנות באותו יחס.
ונישאלת השאלה -אם היחס הוא 1/10 כמה אמור לשקול ה RC אם הרכב האמיתי שוקל 1000 קילו ? (יונתןמיצפה,אל תתערב)
טל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
BackDoorMan
לגבי הרכיבה ההיא, כן זה נעשה באופני ספורט.
צביקי ומה אם תנסה לצלוח עם תוספת 400 ק"ג מטען?
ידע הוא כוח.
המטען שלי קבוע, ואם לא [תאורתית בלבד]] לא אשתמש בהם. הכל לגופו של גלגל.
קל לקבוע נוסחה בפרמטרים קבועים- מהירות, משקל, גודל צמיג, מומנט, לחץ אוויר. [אתה יודע את זה יותר טוב ממני] הפרמטר המשתנה הוא סוג הקרקע כל מטר ואפילו פחות הוא משתנה, הוא לא אספלט,אי אפשר לקבוע פה מסמרות. אולי בניסוי מ עבדה אפשר לקבוע -"בחול מסוג X ברכב כזה וכזה, סל"ד כזה וכזה, במומנט כזה וכזה .......... כדאי לנוע בלחץ אוויר מסויים. [מזכיר את הניסויים במעבדות הרוח לקביעת נתון הגרר] סוג הקרקע הוא נתון משתנה מס"מ לס"מ. כן אפשר לקבוע טבלת סטטיסטיקה- למשל,ברצועת הדיונות של פלמחים, 200 מטר משפת הים רצוי לנוע כך וכך וכו"
או להסתמך על הניסיון האישי בלבד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
שימי,אני לא מבין איך בחור מלא תובנה כמוך לא מבין את מה שהבינו כל המבינים.
אם גודל ה RC והצמיגים בהתאמה,הוא ביחס של 1 ל 10 נניח,זה אומר שרוחב/גובה או אורך הRC קטן פי 10 מהמקור.
זאת אומרת שמידות הגרגר גם אמורות להיות קטנות באותו יחס.
ונישאלת השאלה -אם היחס הוא 1/10 כמה אמור לשקול ה RC אם הרכב האמיתי שוקל 1000 קילו ? (יונתןמיצפה,אל תתערב)
טל
מאחר ואין ממש נוסחה מקשרת, אתה וכל המבינים מניחים באופן טבעי כי מדובר ביחס לינארי, אני ספקן ולא בטוח שהתלות הפונקציונאלית
בהכרח לינארית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zviki
המטען שלי קבוע, ואם לא [תאורתית בלבד]] לא אשתמש בהם. הכל לגופו של גלגל.
קל לקבוע נוסחה בפרמטרים קבועים- מהירות, משקל, גודל צמיג, מומנט, לחץ אוויר. [אתה יודע את זה יותר טוב ממני] הפרמטר המשתנה הוא סוג הקרקע כל מטר ואפילו פחות הוא משתנה, הוא לא אספלט,אי אפשר לקבוע פה מסמרות. אולי בניסוי מ עבדה אפשר לקבוע -"בחול מסוג X ברכב כזה וכזה, סל"ד כזה וכזה, במומנט כזה וכזה .......... כדאי לנוע בלחץ אוויר מסויים. [מזכיר את הניסויים במעבדות הרוח לקביעת נתון הגרר] סוג הקרקע הוא נתון משתנה מס"מ לס"מ. כן אפשר לקבוע טבלת סטטיסטיקה- למשל,ברצועת הדיונות של פלמחים, 200 מטר משפת הים רצוי לנוע כך וכך וכו"
או להסתמך על הניסיון האישי בלבד.
אני אעלה בקרוב קישור לתוכנית של ה BBC על מלחמת ששת הימים והסיבות לנצחון המזהיר.
יש שם קטע בין השאר על המחקר שצה"ל ערך במשך שנים לפני המלחמה על עבירות הרכבים בדיונות בסיני
שנחשב ע" המצרים לבלתי עביר לטנקים, המלחמה היתה נראית אחרת אילולא התחקיר ההוא.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
BackDoorMan
אני אעלה בקרוב קישור לתוכנית של ה BBC על מלחמת ששת הימים והסיבות לנצחון המזהיר.
יש שם קטע בין השאר על המחקר שצה"ל ערך במשך שנים לפני המלחמה על עבירות הרכבים בדיונות בסיני
שנחשב ע" המצרים לבלתי עביר לטנקים, המלחמה היתה נראית אחרת אילולא התחקיר ההוא.
תוך כדי שימוש ב"שדה אברהם" אשר בבקעת עובדה.
א. שדה אברהם הוא לא בבקעת עובדה.
ב. שדה אברהם אינו חולי כלל וכלל.
אבל חפיף...
אסף.
סוף סוף ג'יפולוג חוזר לעצמו.
דיון ג'יפולוג קלאסי ומהנה.
או.קיי מצאתי את התוכנית, הקטע על החולות מתחיל בדקה 17 בערך, אבל כל התוכנית מרתקת ומומלץ למי שמסתדר ללא תרגום לצפות בכולה.
http://www.youtube.com/watch?v=F_AMGj-BOkk
אסף,ע"פ הזיכרון :הייתי נכנס דרך החיון לצניפים ממשיך לנחל גירזי ודרומה לשדה אברהם[מערבית לבסיס עובדה שעוד לא היה קיים] לנקודת גובה [890 או משהו כזה ] מערבית לבקעת עובדה.. או שמתחיל בכלל מהפארן. לא אמרתי שהשדה חולי,לזכרוני-חמדה שחורה [ אני בלי מפה עכשיו ביד]
אם כל הכבוד לסרט ההיסטורי,,,,,,,,להזכירכם במבצע קדש 1956 !!! חצה צהל את כל סיניי !!!!!! והמידע על "עבירות" ותנאי השטח נלמד היטב והייה הבסיס ל"מפת העבירות" בהמשך הסרט.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
(יונתןמיצפה,אל תתערב)
טוב