-
תגובה: הצד האפל של מצלמות המהירות החדשות, להלן:
הצביעות חוגגת
הגיע הזמן שבג"ץ ייחייב את המדינה לאסור ייבוא רכבים
שנוסעים מעל 110 קמ"ש ובא לציון גואל.
בן אדם סביר נכנס לסוכנות רכב ורוכש במיטב כספו (ומשלם הרבה מס)
רכב עם נתונים מפוארים של תאוצה ומהירות מירבית אבל למעשה אסור לו
לעשות שימוש במה שהוא רכש.
אני משוכנע שהראשון שיגיש עתירה לבג"ץ לחייב את המדינה לתת מענה מדוע היא
לא אוסרת כניסה של רכבים הנוסעים מעל המהירות המותרת ותחייב ברכבים קיימים מנתק הצתה מעל 110 קמ"ש יעשה פה מהפך
ויטרוף את הקלפים לאלה הסוחטים מאיתנו כסף ומשתינים עלינו בלי להניד עפעף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
TsA
הערכות מדברות על תוספת של 185 מליון ש"ח בשנה לקופת האוצר.
יש גם איזה שהוא פיילוט שמבשיל להתקנה של "קופסא שחורה" ברכבים של כולנו לטובת מיסוי נוסף על בסיס של זיהום אוויר, שעות עומס, מספר נוסעים ברכב ובטוח עוד כמה דברים שיחשבו עליהם.
בקשה, הבנת את זה ברוך.
רק שלא יקראו לזה "קופסה שחורה" אלא "ירוקה" וזה לא תהיה קופסה, יותר בכיוון של צינור...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
ואולי ברגע אחד של שפיות, פשוט נלמד את החוק וניסע לפיו ? נכון זה מתסכל מאד, ואכן 10 קמ"ש מעל המותר זה לא מה שיעשה את ההבדל, אבל האם זה שווה את כל הברדק ? את כל הטררם ? התסכול ? העצבים ? הכעסים על שום וכלום כי בסופו של דבר אין עם מי לדבר ?
שימו קרוז קונטרול איפה שאפשר, סעו רגוע, שימו דיסק טוב בטייפ שלכם, תגיעו מנקודה א' לנקודה ב' כשאתם חושבים על מי שמחכה לכם שם.
.
ברור .
כי חוק זה חוק.
אז מה אם מי שמחוקק אותו הם רק בני אדם - פוליטיקאם עלובים, מתועבים, מעוררי בחילה וגועל, חלקם קרימינלים לכל דבר ועניין, שמעוניינים רק בכסף שלנו. אבל מה לעשות - חוק זה חוק.
http://www.youtube.com/watch?v=tOFeB6IQdow
אם זה לא היה כל כך עצוב, זה היה מצחיק.
-
רק לי יותר מעניין שיש עכשיו הצעת חוק על השולחן שאומרת ששר הפנים יוכל למנוע מהורים לקבוע את שם ילדיהם במידה והשם יראה לו "קצת שונה" ?
חוק זה חוק, וחוקים אפשר לשנות. בג"צ או לא בג"צ. לוביסטים ועוד.
אם הג'יפאים היו חכמים, הם היו מרימים לוביסט אחד שיעשה להם את העבודה. יראה שאין קשר בין ירוק לאגזוז של סופה ושהדלק צריך להיות זול ממים. אבל מה לעשות, הם מעדיפים להיות "מתקדמים" ורק לכתוב על זה בג'יפולוג.
-
בישראל אין דבר קשה יותר מלשנות חוק קיים.
תשאל את כל מי "שבא מתוך הפוזיציה" כדי שיסביר לך למה.
-
-
כנראה הם יעזרו במכוני הרישוי שימדדו לנו את הנסועה במסווה של הגנה על האזרח בטסט השנתי ובהתאם נקבל חשבון.
-
מכוני הרישוי כבר רושמים מזה זמן רב קריאת מד מרחק - וזה מופיע ברשיון הרכב הבא שלך. על פניו נועד למנוע "זיופי מדי מרחק" כן, בטח... זה ממש אכפת למדינה הזו.
אבל את מס הנסועה החדש (פיילוט שיתחיל בקרוב) יחשבו באמצעות טכנולוגיות ניטור דומות לאלה המשמשות את כביש 6, שהוא בעצמו ככל הנראה סוג של פיילוט ענקי למס הנסועה...
במכוניות יותקנו משדרים, לאורך הכבישים ייפרסו מצלמות ויהיה שמח.
ג'ורג' אורוול כבר לא סתם מתהפך בקברו. הוא עושה שם סאלטות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מכוני הרישוי כבר רושמים מזה זמן רב קריאת מד מרחק - וזה מופיע ברשיון הרכב הבא שלך. על פניו נועד למנוע "זיופי מדי מרחק" כן, בטח... זה ממש אכפת למדינה הזו.
אבל את מס הנסועה החדש (פיילוט שיתחיל בקרוב) יחשבו באמצעות טכנולוגיות ניטור דומות לאלה המשמשות את כביש 6, שהוא בעצמו ככל הנראה סוג של פיילוט ענקי למס הנסועה...
במכוניות יותקנו משדרים, לאורך הכבישים ייפרסו מצלמות ויהיה שמח.
ג'ורג' אורוול כבר לא סתם מתהפך בקברו. הוא עושה שם סאלטות.
דרור, אז אתה מסכים איתי ש-"1984" כבר כאן ושהוא היה נביא? ושזו רק ההתחלה?
הוי גורג'י גורג'י
-
היי צביקי,גם אתה הכרת את ג'ורג' ? אחלה נביא.
בעבר יצא לי גם להחליף כמה מילים עם נוסטרדמוס,היינו יושבים על הברזלים ומעבירים דאחקות על רומו של עולם,הוא תמיד היה אומר לי שסוף של משהו זו התחלה של אחר,אף פעם לא הבנתי אותו,היה מדבר ברמזים.
מה כבר יכול להתחיל, קיבינימט.
-
ללא ספק.
אם ח"כ שקוראים לו "זבולון" רוצה להכתיב לך איך תקרא לילד שלך, אז מצלמות המהירות זה כבר באמת כסף קטן.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
היי צביקי,גם אתה הכרת את ג'ורג' ? אחלה נביא.
בעבר יצא לי גם להחליף כמה מילים עם נוסטרדמוס,היינו יושבים על הברזלים ומעבירים דאחקות על רומו של עולם,הוא תמיד היה אומר לי שסוף של משהו זו התחלה של אחר,אף פעם לא הבנתי אותו,היה מדבר ברמזים.
מה כבר יכול להתחיל, קיבינימט.
טל, וולאק ,תהייה פעם אחת רציני בחיים שלך:). תראה- לא יצא לי לשבת עם גורג' על כוס קפה [נס על חלב ו2 סוכרזית } אף פעם. קראתי את הספר בפעם הראשונה בגיל 12 אולי, לא הבנתי אותו כמו שצריך. בפעם השניה- אחרי כ-10 שנים,[ וזה באמת היה מזמן מזמן ]לא רק שהבנתי אלא אפילו הזדהתי. הכל הולך לכיוון של החזון שלו, ואנחנו רק בהתחלה. עבאדאן. קיבינימט.
-
כדי להלחם במצלמות צריך לעשות שני דברים,
1: כמו שנאמר קודם ,למנוע את החזר ההשקעה האדירה במצלמות על ידי הקפדה על נסיעה מתחת למהירות המותרת...
2:"לגייס" את כל הנהגים בעל כורחם ולנסוע במהירות הנמוכה משמעותית מהמהירות המקסימלית המותרת (בגלגל"צ ממליצים 10 קמ"ש פחות- אפשר גם 20 קמ"ש פחות)
ועל ידי כך גם להימנע ולמנוע מאחרים מלהעשיר את קופת במדינה ושו"ת ,גם ליצור פקקי תנועה אדירים שיובילו ליצירת שיח ציבורי(מחאה,שביתה איטלקית...) וגם לנזק לקופת המדינה (כמובן שאני נגד נזק לקופה הציבורית - המטרה היא נקודתית כדי להראות שהמצלמות גורמות נזק ולא מביאות תועלת).
זו צורת מחאה חוקית ,קלה לביצוע (כמות קטנה של פעילים יכולים לגרום לאפקט גדול) ובטוחה.
-
זה אופציה גרועה לא פחות, הכסף על פרוייקט המצלמות הוא ציבורי, לא נלקח מהכיס הפרטי של כלומניקיהו (שום דבר לא יוצא משם בעצם)
ואנחנו חוזרים על הדיון בשרשור "איך לחיות נכון", שזה בעצם איך לשנמך את רמת החיים כדי לעמוד בגזירות.
זה בעצם פסיביזם, בכל מקרה אתה מופסד: תעבור על מגבלת המהירות המגוחכת -תשלם, תסע במהירות מגוחכת כדי לשלם אתה אזרח צייתן
בדיוק מהסוג הרצוי לשלטון, נשארת קרח בכל אופציה.
-
דודו,אם כולם יסעו כמו טטל'ה יהיה חסר כסף בקופה ,בדיוק הסיבה שלשמה הוצבו המצלפות הללו.
אז ימציאו לנו מצלפת חדשה...
בקיצור, אם לא נעקור מהשורש את ניגוד האינטרסים ואי האמון בין העם למצליפו לא נצא מזה.
בלה בלה בלה ...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yes1952
אני לפעמים ממש נדהם מההתלהמות לכיוון של הלא חוקי
אנחנו מדברים על זכיין שאם לא ירוויח כסף לא יתפעל את המצלמות
בניגוד לכביש 6 שבו בחלקו המדינה משלמת לחברת דרך ארץ
במקרה זה אין הגנה על אי רווחים(אם אני טועה תקנו אותי)
באם נחליט או ציבור הנהגים בארץיחליט שלושה חודשים לנהוג לפי החוק -לא יהיו הכנסות מדוחו"ת והחברה המתפקדת תיכנס להפסדים
גם קופת המדינה
בניגוד לכבשים שאם לא יחלבו אותן הן עלולות לפתח דלקת בעטין ,אנו לא נפתח שום דלקת להיפך
המדינה והברה הזכיינית יפתחו דלקת כיס
זו מחאה חברתית
יוסי
אין ספק שחוק הוא ערך מקודש, בסיס לחברה בריאה ומתפקדת, אך:
לידיעתך, הרבה מאוד מהעוברים על המהירות המותרת ונתפסים הם דווקא כאלה שלרוב נוהגים במהירות חוקית, כאלה המחזיקים את ההגה ב- 2 ידיים ו- 2 רגליים, לוחצים על דוושת הבלם מרבית הזמן ונצמדים עם הראש לשימשה על מנת לראות טוב את מכשולי הדרך. ברגע של חוסר תשומת לב למד אוץ והרפייה קלה של דוושת הבלמים, ללא כוונת זדון הרכב "דוהר" מעבר לרצוי...ואז הבישגדא מצולם או נתפס על עבירת מהירות..
אלה העוברים על המהירות במודע, בד"כ מודעים היטב ושמים לב למארבי המשטרה, מצלמות מהירות בצידי הדרך ונזהרים מהם. נכון שלא תמיד מצליחים. כך שקריאתך "להחליט" לנסוע לפי החוק לא בדיוק מעשית, סתם, בעצם אתה רוצה לאמר בואו נקבל את רוע הגזרה ונשלם, או במילים אחרות בואו ניתן לרשויות עוד הזדמנות ל"לחלוב" אותנו.
בגלל שכמותך הגזירות רק מתרבות ומתעצמות ואנו משלמים ותומכים ב"חלבנים" או יותר נכון ב"גזלנים" הפועלים "בחסות החוק".....
-
חוק לא מקודש אם הוא לא נועד להגן על האזרח, תקרא מה שברוך התכוון:
"בדומה להובס, שפינוזה ראה את המדינה כאמנה חברתית שהאזרחים מצטרפים אליה על מנת להגן על עצמם ממלחמת הכול בכל שתהיה בלעדיה. לאור זאת שפינוזה הדגיש שהמדינה תתקיים רק כל עוד האזרחים יחשבו שהיא מועילה להם. הגבלה זו היא שמחייבת את המדינה לדאוג שאזרחיה יהיו מרוצים והיא שגורמת לכך שבניגוד להובס שפינוזה לא תמך במשטר אבסולוטי."
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
דודו,אם כולם יסעו כמו טטל'ה יהיה חסר כסף בקופה ,בדיוק הסיבה שלשמה הוצבו המצלפות הללו.
אז ימציאו לנו מצלפת חדשה...
בקיצור, אם לא נעקור מהשורש את ניגוד האינטרסים ואי האמון בין העם למצליפו לא נצא מזה.
בלה בלה בלה ...
מי מדבר על "לנסוע כמו טטל'ה"? אני מדבר על נסיעה איטית חוקית שתגרור עומסי תנועה ,פקקים אדירים, איחורים למקומות העבודה,איחורים לטיסות ,לישיבות ממשלה,בקיצור נזק לכיס שרוצים לגדוש בכספי הדוחות.
תוך יומיים כולם ידברו על זה שהציבור הפסיק להיות עדר שתקן וממושמע....
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
BackDoorMan
חוק לא מקודש אם הוא לא נועד להגן על האזרח, תקרא מה
שברוך התכוון:
"בדומה להובס, שפינוזה ראה את המדינה כאמנה חברתית שהאזרחים מצטרפים אליה על מנת להגן על עצמם ממלחמת הכול בכל שתהיה בלעדיה. לאור זאת שפינוזה הדגיש שהמדינה תתקיים רק כל עוד האזרחים יחשבו שהיא מועילה להם. הגבלה זו היא שמחייבת את המדינה לדאוג שאזרחיה יהיו מרוצים והיא שגורמת לכך שבניגוד להובס שפינוזה לא תמך במשטר אבסולוטי."
א. - מקבל בהחלט את הערתך ומסכים.
ב. - אמנה חברתית ע"פ שפינוזה היא משהוא שאולי יש לשאוף אליו, אך בהחלט לא מתקיים במדינתינו .
ג.- מילוי "קופת המדינה" אמור להועיל לאזרחיה, לא??????
[/FONT][/COLOR][/QUOTE]
-
מר וייס היקר
"בגלל שכמותך הגזירות רק מתרבות ומתעצמות ואנו משלמים ותומכים ב"חלבנים" או יותר נכון ב"גזלנים" הפועלים "בחסות החוק"...."
מי הם שכמוני?אנו מכירים?
חבל שלא
באם רוב נהגי ארצנו היו כמוני לא היה צריך מצלמות מהירות מפני שתאונות הדרכים לא נגרמות ממהירות שבגדר הנורמה במכוניות המיוצרות כיום
אז קרא בבקשה שוב את אשר כתבתי ואולי תבין להבא לקרוא את מה שאתה כותב לפני השליחה לעבר העולם האינטרנטי
כאשר יש חוק דורסני חף משיקול דעת הגיוני אך מכניס למדינה הון עתק יש לי ולאחרים שהינם האזרחים הקטנים המשלמים הכל לפי חוק להלחם ובחוכמה
כתבתי וכתבתי בבירור-ברגעע שזכיין לא יראה כסף הוא יפסיק להיות זכיין==באם לא יהיה לו קופון לגזור הוא לא יעבוד-חשבון כלכלי פשוט
נסיעה בצורה כזו שלא תפעיל את המצלמות הללו תגרום נזק בשרשרת
א,אי הכנסות
ב הוצאת כספי ציבור לבטלה
ג כאוס חוקי שיביא לעריפת ראשים כזו או אחרת
סתימת הבג"ץ מפניות
ועוד כהנה וכהנה שהשלטון מאוד לא יאהב אך הוא לא יכול לכפות עלינו לעבור על החוק ולממן אותו
לא כתבתי שמהירות הינה גורם לתאונות
הגורם היחיד הינו הנהג נקודה
הענשת ממשל הינה דרך לא פסולה כאשר אתה משתמש בחוק כנגד הגזירות
תחשוב על כך
אנחנו לא מענישים את עצמנו אנחנו ממשיכים לנהוג-רק נתנו לנו בידי עם הנהגים את ההזדמנות להחזיר לאותם עושקי ציבור במטבע לא פחות קשה
מה רע בזה?
ואמרו או יותר נכון כתבו לפני שאם היו מציבים מצלמות בכבישים עם קו הפרדה רצוף(קו לבן בשבילך-בשביל כמוני קו הפרדה רצוף)
או בצמתים עם עצור אור אדם חצחת נתיבים ואי שמירתמרחק הייתי מברך על כך
אלא שאנו נהגים אידיוטים שנפלנו לידי חלבני האוצר שמבינים שהדבר הקל ביותר לעשוק אותנו אילו מצלמות המהירות ומצלמות הצמתים
הבנת זאת עכשיו?
ערב נפלא לך
יוסי