תגובה: מה שים כש"בן דוד" מתעניין לך ברכב?
לא כול מי שמתעניין לכם ברכב הוא גנב!!
גם אני מכיר את ההרגשה הזאת מקרוב, כאשר שלושה "בני דודים" (נו.. תחסכו ממני ערבים, זה די ברור למי הכוונה)
עובדי שגריר התענינו ברכב שלי, לאחר שבאו לבדוק את הרכב של החברה לייד הביית.
ישנה סטיגמה חזקה ולפעמים אני מבין למה,אבל העניין שלהם נובע הרבה פעמים מאהבה לתחום ממש כמוכם.
זהירות ונקיטת אמצאי ביטחון זה חשוב אבל לא כול ערבי הוא גנב! למרות שככה הרגילו אותנו מגיל אפס.
אני יודע שאני יוצא מתחסד וגם אני חוטא באותם המחשבות, אבל ברגע שזה נכתב בפורום פומבי זה רע
ישי, מה שרע זה שגונבים כאן את הרכבים ללא הכרה, והחוק לא מתיר לנו להגן על הרכוש שלנו. וממש לא משנה לי מי הגנב - יהודי או ערבי. המדינה מתירה את רכושך לכל דיכפין - מצד אחד לא מגנה על הרכוש שלך. מצד שני לא מתירה לך להגן עליו בעצמך.
ולכן כל מה שנכתב על בני דודים וכו' אינו מגזענות אלא מתיסכול. זה לא השווי הכספי של המכוניות שנגנבו - ולא רק כאב הלב על רכב שאהבת, כי בכל זאת, ג'יפ זה לא עוד משפחתומטית שיש 100,000 כמוה והיא מבוטחת. זו תחושת חוסר האונים וההשפלה מול החניה הריקה שכל מה שנשאר בה זה כמה שברי זכוכית. זו תחושת ההשפלה בתחנת המשטרה כשאתה מדווח על הגניבה, והשוטר/ת שמולך אדיש ולקוני. עוד גניבת רכב, מה אכפת לו. עוד אחת מכמה עשרות גניבות רכב שהוא ממלא דיווח עליהן בכל יום. ואחר כך כיתות הרגליים בין תחנות המשטרה בדרום, החיפוש במגרשי התפיסות, והתקווה שהולכת ופוחתת למצוא אולי כמה שאריות ממה שהיה פעם הג'יפ האהוב שלך שאולי מונחות שם.
אותם בני דודים רואים את חוסר האונים שלנו, את המדיניות הקוקסינלית, החלשלושה, הנירפית, של רשויות אכיפת החוק, את העונשים המגוחכים שמטילים בתי המשפט, הם גם קוראים בפורומים האלה וצוחקים עלינו. בזים לנו ומזלזלים בנו. וכל זה רק מגביר את המוטיבציה שלהם להמשיך, להעיז יותר.
אני לא אכנס שוב למשנה הסדורה שלי על מה שמדינת חוק היתה צריכה לעשות לפושעים פליליים בכלל ולגנבים בפרט. את הדעות שלי אתה מכיר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
זרקו
תודה על הרעיונות.
תומר- לא יודע למה, אבל את הבן דוד (של מי לכל הרוחות הוא בן דוד?!) צילמתי כשהתקרב לי לאוטו.
ואם צילמת, אז מה? חס וחלילה ייגנב האוטו, תביא את התמונה למשטרה ומה יקרה? מאיפה לך שזה דווקא הוא? וחוץ מזה, אתה חושב שיחפשו אותו?.... אל תהיה מצחיק. קוראים לך זרקו, לא הרבובדיה יוסף, ולא פנינה רוזנבלום. את האוטו שלך הם לא יטרחו לחפש.
דרור- אני כנראה אלך גם על הסנדל שורש שהצעת- אפשר את הטלפון? יש גם שרשרת מאובטחת לסרן ולעמוד הבניין וגם רכב שחוסם את הרכב שקסם לג'אחש ההוא.
שלחתי לך בה"פ
בינתיים באדיבות חבר הוא כבר יומיים על הליפט במוסך.
אולי חניון תת קרקעי של בניין ?
חניון תת קרקעי זה נפלא בתנאי שהגנב לא יודע את זה.
אבל ברגע שהגנבים יודעים שהוא חונה בחניון תת קרקעי, כל הסנדלים והשרשרות לא שוים כלום, כי באמצע הלילה הגנבים יכולים להגיע עם ציוד מתאים ולעבוד שם על פריצת הברזלים כולל להרעיש כרצונם במשך דקות ארוכות, ללא שום הפרעה. אף אחד לא ישמע ולא יידע.
אם זה רכב שעומד ימים רבים ללא תנועה, אתה צריך לנעול אותו במקום גלוי ופומבי בשני סנדלים לפחות + שרשרת שקשורה לעמוד מסיבי או עץ מסיבי + פירוק אקראי של אלמנטים ממערכות ההצתה/ניהול המנוע/דלק שלא יאפשרו להניע אותו. וכן - בכל פעם חלק אחר.
ועוד משהו - להעביר את הרכב למקום אחר? ובמקומות אחרים אין "בני דודים" או קולגות יהודים שלהם לאותו מקצוע, שמחפשים מה לגנוב? כמו שאור כתב, הם כבר בכל פינה. כל מה שלא מחובר בריתוך או יצוק בבטון, הם לוקחים. סתם דוגמא? אצלנו ב"חי-בר" דיברו לאחרונה על כנופיה של בדואים מהנגב שגובה פרוטקשן בלי בושה ביפו ובבת-ים... ביפו ובבת-ים, אתם קולטים? שתי ערים שמצטיינות באוכלוסיות עבריינים מקומיות ומקוריות משל עצמן, עם הרבה "כבוד" שבמקומו מונח... מישהו צריך יותר מזה?... אין להם אלוהים לבני דודים, הם לא דופקים חשבון.
...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
ישי, מה שרע זה שגונבים כאן את הרכבים ללא הכרה, והחוק לא מתיר לנו להגן על הרכוש שלנו. וממש לא משנה לי מי הגנב - יהודי או ערבי. המדינה מתירה את רכושך לכל דיכפין - מצד אחד לא מגנה על הרכוש שלך. מצד שני לא מתירה לך להגן עליו בעצמך.
ולכן כל מה שנכתב על בני דודים וכו' אינו מגזענות אלא מתיסכול. זה לא השווי הכספי של המכוניות שנגנבו - ולא רק כאב הלב על רכב שאהבת, כי בכל זאת, ג'יפ זה לא עוד משפחתומטית שיש 100,000 כמוה והיא מבוטחת. זו תחושת חוסר האונים וההשפלה מול החניה הריקה שכל מה שנשאר בה זה כמה שברי זכוכית. זו תחושת ההשפלה בתחנת המשטרה כשאתה מדווח על הגניבה, והשוטר/ת שמולך אדיש ולקוני. עוד גניבת רכב, מה אכפת לו. עוד אחת מכמה עשרות גניבות רכב שהוא ממלא דיווח עליהן בכל יום. ואחר כך כיתות הרגליים בין תחנות המשטרה בדרום, החיפוש במגרשי התפיסות, והתקווה שהולכת ופוחתת למצוא אולי כמה שאריות ממה שהיה פעם הג'יפ האהוב שלך שאולי מונחות שם.
אותם בני דודים רואים את חוסר האונים שלנו, את המדיניות הקוקסינלית, החלשלושה, הנירפית, של רשויות אכיפת החוק, את העונשים המגוחכים שמטילים בתי המשפט, הם גם קוראים בפורומים האלה וצוחקים עלינו. בזים לנו ומזלזלים בנו. וכל זה רק מגביר את המוטיבציה שלהם להמשיך, להעיז יותר.
אני לא אכנס שוב למשנה הסדורה שלי על מה שמדינת חוק היתה צריכה לעשות לפושעים פליליים בכלל ולגנבים בפרט. את הדעות שלי אתה מכיר.
אתה שוב מטיל לחינם את האחריות "עליהם" המדינה המשטרה וכו
אם במקרה תצטרך פעם לעבוד בכפר קאסם אף אחד ברחוב שם לא יחביא את הרכב כי דרור הגיע.
לא כל ערבי הוא גנב אבל כולנו "פחדנים" כל אינסטלטור ערבי ברחוב וכבר עושים במכנסיים. ומה שנשאר לך זה לבוא בטענות למשטרה.
שני ערבים שאלו פה מישהו על הרכב שלו וכבר צריך להחליף לו חיתול.
אתה מתבלבל זה לא בעיה של המשטרה.
זו באמת לא הבעיה של המשטרה, גם הם טוענים ככה.
כשפעם מזמן תפסתי גנבים,ברוב תומי התקשרתי ל 100 ,ענתה לי מהמוקד שאין לה ניידות בסביבה (עלאק),תוך כדי השיחה הצליחו להימלט שני הבני בליעל,יהודים אגב,מאחיזתו של חבר.
כל שכנועי לגרום למוקדנית לרשום את מספר הרכב של הגנבים עלו בתוהו,אמרה לי תבוא תגיש תלונה ,תבוא תגיש תלונה...
אז מה מושיק,אתה אומר בואו נקח את החוק לידיים,האחריות היא עלינו, מה ?
רגע,למה רק את החוק,בואו גם נשפוט את החשודים תוך כדי.
המשטרה והשילטון יודו לנו על כך,בייחוד השופט שייפסוק את דינך, מה?
הכל קישקוש חוץ משוש
דרור; ידעתי שאתה תגיב:) אני מסכים איתך לגבי רשויות החוק הרופסות!
אני גם קורבן של אותם רשויות ושל המשטרה, שלא עשתה כלום כאשר פרצו לי לבית ולרכב פעמיים!!
אני מבין את גודל העלבון והכאב.
אבל שים לב, התסכול שלך גורם לזה שכאשר אתה רואה בן עדה מסויים הוא גנב.
אולי סטטיסטית באיזורים מסויימים זה נכון, הרי מה יש להם להפסיד?
ובכל זאת אנו צרכים להיזהר מגזענות! שאנו בעצמנו גם סובלים ממנה.
המאה ה-21 שנת 2012 , שיא הטכנולוגיה ועוד לא המציאו את התשובה האולטימטיבית כנגד גנבי הרכב. פוטנציאל השוק אדיר, לא פחות ואולי אפילו יותר מתרופות חיוניות. עדיין קושרים רכבים באמצעים מכנים פרימיטיבים,לעצים , עמודי חניה, מנעולים, סנדלים. [דבר -שלי לפעמים מוציא את החשק להתחיל עם הטקס המעייף ומוותר על נסיעה דחופה וחיונית,.מזמין מונית ] .כל האמצעים האלקטרונים הקיימים-קודנים, אזעקות, אימובילייזרים, מערכת איתור- פשוט התגלו כבדיחות גרועות. אני לא תמים ויודע שלכל אמצעי יש גם את האנטי שלו. אבל דחילק- האדם נחת כבר בירח לפני עשרות שנים, כל הלווינים בחלל מצלמים לי את הקרחת,מה שאני כותב עכשיו ניתן לקרוא בכפר סיני נידח, המציאו אפילו מעודדי זיקפה, רובוטים שפותחים לך את רוכסן ה"חנות" בכדי לקצר את זמן ההשתנה, דלתות נפתחות במבט עיניים ואני יענק'ל ממלבס צריך לחזור לשרשרת הפרימיטיבית אבל "הישנה והטובה", מתסכל [אותי בכל אופן] כפי שציינתי בהתחלה- לכל אמצעי וודאי ימצאו את האנטי שלו, משחקי חתול ועכבר. מי ישלים את הגרוש ללירה? איך שזה נראה עכשיו- לא בעתיד הקרוב, או לעולם לא
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zviki
המאה ה-21 שנת 2012 , שיא הטכנולוגיה ועוד לא המציאו את התשובה האולטימטיבית כנגד גנבי הרכב. פוטנציאל השוק אדיר, לא פחות ואולי אפילו יותר מתרופות חיוניות. עדיין קושרים רכבים באמצעים מכנים פרימיטיבים,לעצים , עמודי חניה, מנעולים, סנדלים. [דבר -שלי לפעמים מוציא את החשק להתחיל עם הטקס המעייף ומוותר על נסיעה דחופה וחיונית,.מזמין מונית ] .כל האמצעים האלקטרונים הקיימים-קודנים, אזעקות, אימובילייזרים, מערכת איתור- פשוט התגלו כבדיחות גרועות. אני לא תמים ויודע שלכל אמצעי יש גם את האנטי שלו. אבל דחילק- האדם נחת כבר בירח לפני עשרות שנים, כל הלווינים בחלל מצלמים לי את הקרחת,מה שאני כותב עכשיו ניתן לקרוא בכפר סיני נידח, המציאו אפילו מעודדי זיקפה, רובוטים שפותחים לך את רוכסן ה"חנות" בכדי לקצר את זמן ההשתנה, דלתות נפתחות במבט עיניים ואני יענק'ל ממלבס צריך לחזור לשרשרת הפרימיטיבית אבל "הישנה והטובה", מתסכל [אותי בכל אופן] כפי שציינתי בהתחלה- לכל אמצעי וודאי ימצאו את האנטי שלו, משחקי חתול ועכבר. מי ישלים את הגרוש ללירה.
לדעתי זה אותם החברות שמפתחות מוצר , הם הם שמשווקות את הדרך לעקוף אותו - כסף אחי , זה מה שמדבר .
ואתה חושב שלא חשבתי על 220 ? אם לא הייתי חושש מאיזה עובר אורח תמים שיפגע [למרות שחיצונית הרכב מבודד]הייתי עושה את זה כבר מזמן, אבל גם את זה לנתק לוקח 17 שניות,
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
riko
לדעתי זה אותם החברות שמפתחות מוצר , הם הם שמשווקות את הדרך לעקוף אותו - כסף אחי , זה מה שמדבר .
חצי נכון - זה פשוט המתקינים של המוצרים שהם גם הגנבים או החברים של הגנבים, אז הם מלמדים אותם איך לנתק ולהתמודד עם כל מוצר.
לא נולדתי אתמול, בעיית המתקינים המלשינים [לא כולם, לא בהכללות]ידועה ועובדה קיימת. איפה החכם שיצור מערכת שקוד הפיצוח האחרון לא יהיה מוכר למתקין, אישונים, טביעת אצבע, קול אופייני, ביו מטרי, אנא עארף . אבל גם זה ינוטרל. לכן אני חוזר לשאלת הנחיתה על הירח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
כשפעם מזמן תפסתי גנבים,ברוב תומי התקשרתי ל 100 ,ענתה לי מהמוקד שאין לה ניידות בסביבה (עלאק),תוך כדי השיחה הצליחו להימלט שני הבני בליעל,יהודים אגב,מאחיזתו של חבר.
כל שכנועי לגרום למוקדנית לרשום את מספר הרכב של הגנבים עלו בתוהו,אמרה לי תבוא תגיש תלונה ,תבוא תגיש תלונה...
אז מה מושיק,אתה אומר בואו נקח את החוק לידיים,האחריות היא עלינו, מה ?
רגע,למה רק את החוק,בואו גם נשפוט את החשודים תוך כדי.
המשטרה והשילטון יודו לנו על כך,בייחוד השופט שייפסוק את דינך, מה?
הכל קישקוש חוץ משוש
הטענה הגורפת שהמדינה והמשטרה הם גוף רופס שלא עושה כלום היא מקוממת וכפויית טובה
תבדוק לעומק למה שני אינסטלטורים ערבים ברחוב מעבירים אותכם על דעתכם עד כדי לפרק גלגל
לפני שהולכים לישון.
זה הכל קשור למנטליות האישית בו אתם חיים ולהשפעה העצומה שיש לתקשורת על תפישת המציאות שלכם.
איפה שיש פחד יש ארועים לפחד יש ריח שגנבים מרגישים בו בטוחים. ואף משטרה לא תעזור פה.
אני גר בבית פרטי במקום יחסית מרכזי , בבית שלי אין תריסים ומעולם לא היו מפתחות לדלתות או נעילות לחלונות
את הרכבים שלי אני לא נועל ובוודאי לא עושה ביטוח מקיף. (אם אתה מעוניין אתה מוזמן לבדוק) ובשנה האחרונה גם אין לי כלב.
מעולם לא נתקלתי בארוע גניבה או נסיון גניבה.
גנבים הם השפל של השפל הם הפחדנים האולטימטיביים הם יתקרבו רק למקמות שבהם הם מרגישים בטוחים יחסית.
יש אווירה של פחד והתגוננות וחוסר אונים שהוא כולו מושפע מזה שלקבוצה מסויימת מאד חשוב
שתפחד אולי על הגל הזה הקבוצה הזו תוכל להגיע לשלטון.
תנסה לגבש דעה על פי החוויות שלך בלבד ואם קרה לך מקרה מסויים תבדוק אם הוא קשור יותר
לאירוע סטטיסטי סביר וולא ישר להאשים את כולם .
תקח את הבדואים כדוגמא : אני מניח שהם לא שמים מנעולים על הרכב שלהם ולא פלדלת באהל אעפ"י שאותה משטרה "רופסת" לא מגינה עליהם.
מה שלא שלהם לא מעניין אותם, אז למה שישימו מנעולים ? ואם יגנבו להם אז הם יגנבו בחזרה...
המשטרה אומרת לך בפירוש - אנחנו לא נעזור לך, אם אתה נכנס "לשם", אתה לבדך. זה מנסיון אישי.
לפני חודש היינו בטיול בבקעה , שישי שבת טיול עם מסלולים מדהימים , בלילה ישנו בתוך ישוב בחצר האחורית של איזה בית .
ואני בזמן השינה חושב , איך קבינימט הגענו למצב שכל הישובים שלנו מגודרים בגדרות , עשרות כלבים נובחים כל הלילה , ובישובים מסביב הכל פתוח ואין גדרות ואין כלבים .
והכי מצחיק לחשוב שאנחנו החזקים והשולטים . הנשק והתעוזה , האומץ והאחדות הם מנת חלקם . אנחנו פעם בתחילת הדרך והמדינה היינו ככה , היום פחדנים עם הזנב בין הרגליים . "תג מחיר " , אולי מצליח לאזן את התמונה העגומה .למרות שזה לא הפתרון שאני דוגל בו !
גם אני חטאתי בהסתת הנושא, אבל בוא ננסה רגע לחזור להצעות פרקטיות עבור ידידנו נועם/זרקו על איך הוא יכול לשמור על הרכב שלו. את הגלישה לפסים הפוליטיים והמחאות נשאיר לאלף השרשורים האחרים שיש לנו בנושא, טוב ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
גם אני חטאתי בהסתת הנושא, אבל בוא ננסה רגע לחזור להצעות פרקטיות עבור ידידנו נועם/זרקו על איך הוא יכול לשמור על הרכב שלו. את הגלישה לפסים הפוליטיים והמחאות נשאיר לאלף השרשורים האחרים שיש לנו בנושא, טוב ?
זרקו לא שאל איך להגן על הרכב שלו
הוא שאל שאלה שהיא פוליטית /סטריאוטיפית : אם שני ערבים מתעניינים ברכב שלי, האם עלי לדאוג?
אין מבחינתי כל הבדל בין גנב ערבי [נקרא לילד בשמו] נוצרי, יהודי. עכ"ומ. מבחינתי כשהרכב נגנב- הכאבים הם אותם הכאבים ולא משנה לי בכלל איפה מתפלל הגנב. מאידך- קשה להתעלם מהעובדה שגנב ערבי מיהודי רואה בגנבה סוג מסויים של מצוות "איטבח אל יהוד", אינטיפדה קרה,רגש פטריוטי, שליחות, בתמיכה מוצהרת של הממסד הערבי.
======================================== ======================================== ===========
קוריוז: לפני כמה עשורים ברמלה, נהג מונית סבל מגנבות חוזרות ונשנות של המרצדסים שלו. לא עזרו כל האמצעים שכנגד. יום אחד הניח על משטח המושב מתחת לריפוד- משטח עץ משופד במסמרים. בבוקר נכנס למרצדס והכל מלא דם. לא גנבו לו אותה אבל למחרת שרפו אותה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
moshik999
הטענה הגורפת שהמדינה והמשטרה הם גוף רופס שלא עושה כלום היא מקוממת וכפויית טובה
תבדוק לעומק למה שני אינסטלטורים ערבים ברחוב מעבירים אותכם על דעתכם עד כדי לפרק גלגל
לפני שהולכים לישון.
זה הכל קשור למנטליות האישית בו אתם חיים ולהשפעה העצומה שיש לתקשורת על תפישת המציאות שלכם.
איפה שיש פחד יש ארועים לפחד יש ריח שגנבים מרגישים בו בטוחים. ואף משטרה לא תעזור פה.
אני גר בבית פרטי במקום יחסית מרכזי , בבית שלי אין תריסים ומעולם לא היו מפתחות לדלתות או נעילות לחלונות
את הרכבים שלי אני לא נועל ובוודאי לא עושה ביטוח מקיף. (אם אתה מעוניין אתה מוזמן לבדוק) ובשנה האחרונה גם אין לי כלב.
מעולם לא נתקלתי בארוע גניבה או נסיון גניבה.
גנבים הם השפל של השפל הם הפחדנים האולטימטיביים הם יתקרבו רק למקמות שבהם הם מרגישים בטוחים יחסית.
יש אווירה של פחד והתגוננות וחוסר אונים שהוא כולו מושפע מזה שלקבוצה מסויימת מאד חשוב
שתפחד אולי על הגל הזה הקבוצה הזו תוכל להגיע לשלטון.
תנסה לגבש דעה על פי החוויות שלך בלבד ואם קרה לך מקרה מסויים תבדוק אם הוא קשור יותר
לאירוע סטטיסטי סביר וולא ישר להאשים את כולם .
תקח את הבדואים כדוגמא : אני מניח שהם לא שמים מנעולים על הרכב שלהם ולא פלדלת באהל אעפ"י שאותה משטרה "רופסת" לא מגינה עליהם.
הו, הנה התעורר הסניגור התורן של הרשויות.
אל תיעלב, אבל אתה חי בסרט משל עצמך, עם בית פתוח, מכוניות לא נעולות עם מפתח בסוויץ', בלי כלב ובלי אזעקה ובלי מנעולים... אולי אתה כזה גדול ומפחיד שהגנבים פשוט חוששים להסתובב ברדיוס של 100 מטר ממך.
במדינת ישראל נגנבים 35,000 כלי רכב שנה. כמעט 100 מכוניות ביום בממוצע. זה לא נתון שאני המצאתי. כל סוכן ביטוח יאשר לך את המספר הזה. אתה שומע אדון מושיק מהמאדים? בשנה אחת. אבל אם אצלך עדיין לא גנבו, אז סימן שאין גנבות ואין גנבים. הכל הנמצאה של דרור.
למה באים בטענות למשטרה? כי היא לא מנסה אפילו למצוא מאית מהמכוניות האלה. רק אם אתה סלבריטאי או פוליטיקאי או קצין בכיר וגנבו לך את הרכב, המשטרה תעשה הכל כדי למצוא אותו וגם תמצא. גם זו טענה שמבוססת על עובדות. את היגואר של פנינה רוזנבלום מצאו 20 דקות אחרי שנגנבה. את הב.מ.וו של הרבובדיה החזירו מטול-כרם אחרי שהפכו את העולם והפעילו דרגים בכירים מול הרש"פ. רק את האוטו של מושיק לעולם לא יחזירו ולא יחפשו. אה סליחה - למושיק לא גונבים מכוניות. סימן שאין גניבות בעולם בכלל. הכל המצאה של דרור.
ולמה באים בטענות לבתי המשפט? כי גנבי רכב שנתפסים משוחררים במקום. גם זו עובדה. תשאל כל שוטר. למה להחזיק בנאדם במעצר אם שופט ישחרר אותו למחרת? אח שלי שעובד כשומר שדות באיזור רמות מנשה, בנימינה והסביבה, יכול לספר לך על גנב רכב מאיזור ואדי ערה שנתפס פעמיים באותו לילה. פעם ראשונה נתפס, הביאו אותו לתחנת עירון, נפתח לו עדו תיק (בנוסף על עשרות שכבר יש לו) והוא שוחרר, כמה שעות אחד כך גנב עוד מכונית ונתפס שוב, ושוב לתחנת עירון. השוטרים התפוצצו מצחוק ממנו ופתחו עוד תיק. בבוקר הוא שוב שוחרר... אז למי לבוא בטענות אדון מושיק שחי על כוכב צדק?... למשטרה? לבתי המשפט? למדינה? למי בדיוק?... הרי אם בעלי המכוניות היו תופסים אותו ודופקים לו מכות, הם אלה שהיו נעצרים עד תום ההליכים. אותם לא היו משחררים. גם אלה עובדות? מה פתאום, הכל המצאה של דרור.
הבדואים לא צריכים לנעול את הפחון, זה נכון. אבל כשהם צריכים מכונית, הם גונבים אותה אצל היהודים. או שקונים מכונית אחת חוקית וגונבים עוד עשר מאותו סוג, שנוסעות כולן על המספר והרשיונות של המכונית החוקית. וברור שהם גם לא צריכים את המשטרה שתגן עליהם. המשטרה ממילא מפחדת להיכנס לישובים שלהם... ואתה שואל איך הם יכולים להתגונן? אהא... אצלם יש נשק בכמויות, והם לא יהססו להשתמש בו, כי הם יודעים שהמדינה הזו כבר ויתרה גם על הדרום ואף שוטר לא יעז להיכנס לישוב שרשמית בכלל לא קיים ושחיים בו מאות אנשים ללא תעודות זהות וללא מעמד חוקי בכלל, שמתפרנסים מגניבות רכב ומהברחות של סמים, אמל"ח וזונות... ויש עשרות רבות של ישובים בדואיים כאלה ברחבי הנגב. ובגלל שאתה מסונוור מרוב שכל כך טוב לך במדינה הנפלאה הזו (שיהיה לבריאות), אז אולי גם את כל זה לא ידעת = אז כמובן שגם זה לא נכון ולא קיים במציאות ומצוץ מהאצבע הקטנה שלי.
ואחר כך אתה מתפלא שבנאדם רואה שני בני מיעוטים שמתעניינים באוטו שלו, ומסיק מזה את המסקנות הנכונות - שהאוטו על הכוונת?
סתם שתהיה מעודכן. אצלי כבר פרצו לבית לפני חמש שנים, וגם גנבו ג'יפ אחד לפני שנתיים וחצי. חודשיים אחר כך רכשתי ג'יפ אחר. אני מלביש אותו בסנדלים ובשרשראות כל הזמן. אתה חושב שאחרי שבוע לא הגיעו ה"תצפיתנים" - שלושה בני דודים צעירים במיצובישי סופר לנסר לבנה עם חלונות כהים, כדי לבדוק את הסחורה החדשה?... שכן בא להודיע לי שהם מרחרחים סביב האוטו, והם ברחו כשראו אותי מגיע עם גרזן. עברו שנה ומשהו של שקט, ולפני ארבעה חודשים בערך ניסו לפרוץ את אחד הסנדלים ולא הצליחו. הם בכל פינה מושיק, והם יודעים על כל ג'יפ שמסתובב, ומחכים לרגע הנכון לקחת אותו.
מבחינתך ברור שגם כל זה מהדמיון הפורה שלי - כי במדינת מושיק אין פשיעה - זהו גן עדן שבו הממשלה, המשטרה ובתי המשפט מנהלים את העניינים בתבונה ובגבורה...
זהו. אם תרצה לדעת עוד ולשם שינו ילהתייחס ברצינות, יש כאן בפורום הזה מספיק סיפורי גניבות שבכולם מככבים הבני דודים שלנו שעושים מה שהם רוצים פשוט כי "מדינת החוק" הפכה את החוק לצחוק. שבת שלום לך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
הו, הנה התעורר הסניגור התורן של הרשויות.
אל תיעלב, אבל אתה חי בסרט משל עצמך, עם בית פתוח, מכוניות לא נעולות עם מפתח בסוויץ', בלי כלב ובלי אזעקה ובלי מנעולים... אולי אתה כזה גדול ומפחיד שהגנבים פשוט חוששים להסתובב ברדיוס של 100 מטר ממך.
במדינת ישראל נגנבים 35,000 כלי רכב שנה. כמעט 100 מכוניות ביום בממוצע. זה לא נתון שאני המצאתי. כל סוכן ביטוח יאשר לך את המספר הזה. אתה שומע אדון מושיק מהמאדים? בשנה אחת. אבל אם אצלך עדיין לא גנבו, אז סימן שאין גנבות ואין גנבים. הכל הנמצאה של דרור.
למה באים בטענות למשטרה? כי היא לא מנסה אפילו למצוא מאית מהמכוניות האלה. רק אם אתה סלבריטאי או פוליטיקאי או קצין בכיר וגנבו לך את הרכב, המשטרה תעשה הכל כדי למצוא אותו וגם תמצא. גם זו טענה שמבוססת על עובדות. את היגואר של פנינה רוזנבלום מצאו 20 דקות אחרי שנגנבה. את הב.מ.וו של הרבובדיה החזירו מטול-כרם אחרי שהפכו את העולם והפעילו דרגים בכירים מול הרש"פ. רק את האוטו של מושיק לעולם לא יחזירו ולא יחפשו. אה סליחה - למושיק לא גונבים מכוניות. סימן שאין גניבות בעולם בכלל. הכל המצאה של דרור.
ולמה באים בטענות לבתי המשפט? כי גנבי רכב שנתפסים משוחררים במקום. גם זו עובדה. תשאל כל שוטר. למה להחזיק בנאדם במעצר אם שופט ישחרר אותו למחרת? אח שלי שעובד כשומר שדות באיזור רמות מנשה, בנימינה והסביבה, יכול לספר לך על גנב רכב מאיזור ואדי ערה שנתפס פעמיים באותו לילה. פעם ראשונה נתפס, הביאו אותו לתחנת עירון, נפתח לו עדו תיק (בנוסף על עשרות שכבר יש לו) והוא שוחרר, כמה שעות אחד כך גנב עוד מכונית ונתפס שוב, ושוב לתחנת עירון. השוטרים התפוצצו מצחוק ממנו ופתחו עוד תיק. בבוקר הוא שוב שוחרר... אז למי לבוא בטענות אדון מושיק שחי על כוכב צדק?... למשטרה? לבתי המשפט? למדינה? למי בדיוק?... הרי אם בעלי המכוניות היו תופסים אותו ודופקים לו מכות, הם אלה שהיו נעצרים עד תום ההליכים. אותם לא היו משחררים. גם אלה עובדות? מה פתאום, הכל המצאה של דרור.
הבדואים לא צריכים לנעול את הפחון, זה נכון. אבל כשהם צריכים מכונית, הם גונבים אותה אצל היהודים. או שקונים מכונית אחת חוקית וגונבים עוד עשר מאותו סוג, שנוסעות כולן על המספר והרשיונות של המכונית החוקית. וברור שהם גם לא צריכים את המשטרה שתגן עליהם. המשטרה ממילא מפחדת להיכנס לישובים שלהם... ואתה שואל איך הם יכולים להתגונן? אהא... אצלם יש נשק בכמויות, והם לא יהססו להשתמש בו, כי הם יודעים שהמדינה הזו כבר ויתרה גם על הדרום ואף שוטר לא יעז להיכנס לישוב שרשמית בכלל לא קיים ושחיים בו מאות אנשים ללא תעודות זהות וללא מעמד חוקי בכלל, שמתפרנסים מגניבות רכב ומהברחות של סמים, אמל"ח וזונות... ויש עשרות רבות של ישובים בדואיים כאלה ברחבי הנגב. ובגלל שאתה מסונוור מרוב שכל כך טוב לך במדינה הנפלאה הזו (שיהיה לבריאות), אז אולי גם את כל זה לא ידעת = אז כמובן שגם זה לא נכון ולא קיים במציאות ומצוץ מהאצבע הקטנה שלי.
ואחר כך אתה מתפלא שבנאדם רואה שני בני מיעוטים שמתעניינים באוטו שלו, ומסיק מזה את המסקנות הנכונות - שהאוטו על הכוונת?
סתם שתהיה מעודכן. אצלי כבר פרצו לבית לפני חמש שנים, וגם גנבו ג'יפ אחד לפני שנתיים וחצי. חודשיים אחר כך רכשתי ג'יפ אחר. אני מלביש אותו בסנדלים ובשרשראות כל הזמן. אתה חושב שאחרי שבוע לא הגיעו ה"תצפיתנים" - שלושה בני דודים צעירים במיצובישי סופר לנסר לבנה עם חלונות כהים, כדי לבדוק את הסחורה החדשה?... שכן בא להודיע לי שהם מרחרחים סביב האוטו, והם ברחו כשראו אותי מגיע עם גרזן. עברו שנה ומשהו של שקט, ולפני ארבעה חודשים בערך ניסו לפרוץ את אחד הסנדלים ולא הצליחו. הם בכל פינה מושיק, והם יודעים על כל ג'יפ שמסתובב, ומחכים לרגע הנכון לקחת אותו.
מבחינתך ברור שגם כל זה מהדמיון הפורה שלי - כי במדינת מושיק אין פשיעה - זהו גן עדן שבו הממשלה, המשטרה ובתי המשפט מנהלים את העניינים בתבונה ובגבורה...
זהו. אם תרצה לדעת עוד ולשם שינו ילהתייחס ברצינות, יש כאן בפורום הזה מספיק סיפורי גניבות שבכולם מככבים הבני דודים שלנו שעושים מה שהם רוצים פשוט כי "מדינת החוק" הפכה את החוק לצחוק. שבת שלום לך.
אני מסכים אתך בדבר אחד למדינה מאד כדאי כלכלית שגונבים רכב :
נניח לצורך העניין ש 60% מהרכבים הגנובים הם חדשים או קרובים לחדשים
ומבוטחים בביטוח מקיף (הנחה סבירה ואפילו שמרנית)
זה אומר ש 21000 יקבלו פרמית ביטוח ממצועת של כ 90000 ש"ח כל אחד מחברת הביטוח
בכסף הזה הם ילכו לרכוש רכב חדש בסך ממצוע של כ 100000 ש"ח
וישלמו מעמ ומכס בערך של כ 40000 ש"ח לכל רכב.
סה"כ תשלומי המיסים כתוצאה מגניבת הרכב הם סך של 840,000,000 ש"ח
לא לא טעיתי באפסים זה בערך מה שקופת האוצר מרויחה מגניבות רכב בשנה אחת שמונה מאות וארבעים מיליון ש"ח
לא אמרתי שאין גניבות רק אמרתי שפחד זה המתכון הבטוח לגניבות.
חוסר פחד זה לא חוסר אחריות תנסה אני יודע שזה נשמע הזוי אבל אצלי זה עובד ואני לא ממציא כלום.