אם אתם כ"כ לא סומכים על בעלי מקצוע עם הרכב שלכם.. תתקנו לבד או סעו באופניים..אף בעל מקצוע לא אוהב שמשגיחים עליו ויושבים לו על הצוואר לראות מה הוא עושה.
Printable View
אם אתם כ"כ לא סומכים על בעלי מקצוע עם הרכב שלכם.. תתקנו לבד או סעו באופניים..אף בעל מקצוע לא אוהב שמשגיחים עליו ויושבים לו על הצוואר לראות מה הוא עושה.
קודם כל, אני לא צריך הרבה.
אני צריך בדיוק אחד (בכל תחום :) )
ואולי זה קורה בעיקר בגלל שאני "בצדו השני של המתרס" כמה כמה שנים טובות- אבל אין לי שום בעיה להשאיר את הרכב וללכת.
אם בעל המקצוע לא נראה לי מקצועי או ישר, אני לא מעוניין שהוא יטפל לי ברכב -
גם אם אני עומד לידו.
אני פה עם רון, קובי וליאור. לא נעים שלקוח עומד לך על הראש ומציק, זה לא נעים במכונאות ולי זה לא נעים שאני מתקן גיטרה ללקוח (וזה גם לא קורה אף פעם), אם לבעל המקצוע אין בעיה עם זה שיעמדו לידו, מה טוב, אבל אם יש לו בעיה זה מובן בהחלט. מצד שני, אם יש לך בעיה אם זה שיעמדו לך על הראש, תדאג שללקוח יהיה איפה להמתין (זה כבר באמת נושא אחר לגמרי)
בכל מקרה, הרכב נלקח היום בבוקר לבעל מקצוע אחר (שביקש, בגלל שהאו מכיר את הסיפור, לא להזכיר את שמו בפומבי כדי לא להתעמת עם קולגה למקצוע). נבדק במכשיר 4 גזים, שם נמצא בין השאר CO גבוה בסל"ד גבוה (בסרק נמצא תקין). בוצע פירוק של הקרב', החלפת אטמים (שהתפרקו בדיוק כמו שג'ו כתב למעלה), החלפת שתי דיזות ראשיות (שתיהן היו גדולות מדי ואחת מהן הייתה כבר מזמן לא במידה המקורית), טיפול בונטורי, כיוון מצוף, ניקוי וכיוון צ'וק, בהרכבה בוצע כיוון הצתה וכיוון של הקרב'. המחיר הוגן וצנוע בהתחשב בזמן שעבדו על האוטו, ניתנה אחריות מלאה מגובה בחשבונית.
תוצאות אני עוד לא יודע, צריך זמן והתנעה ראשונה בבוקר כדי לבחון במאה אחוז. מבטיח לעדכן עוד כמה ימים.
אם יש לך רק אחד, מה עשית אצל צביקה?
אני לא מדבר אצל המכונאי הרגיל שלכם, שאתם מכירים וסומכים עליו.
זה ברור מאליו שאין בעיה להשאיר את הרכב.
אבל מה קורה שצריך לתקן את המזגן\קרבורטור\ וכדומה?
צריך ללכת לבעל מקצוע חדש, שאתם לא מכירים.
וכדי שבעל מקצוע יזכה באמון שלי, אני רוצה לראות מה הוא עושה. ואם לא נוח לו שאני עומד לו על הראש בפעם הראשונה, אני אמצא בעל מקצוע אחר.
אני ממזמן הפסקתי להיות נאיבי ולסמוך על אנשים בעיניים עצומות. בכל המקרים שעשיתי את זה, התאכזבתי. הספיק לי.
תודה.
אני רוצה לחזק את רון בנושא הזה.
לפעמים מתוך אלפי שקלים על:
- ספרות מקצועית (בתחום שלי, אני הוצאתי השנה אלפי, כן א-ל-פ-י שקלים על זה)
- הכשרות.
- סמינרים
(ובעולם הרכב, ציוד ייעודי)
ו"מי סופר כבר" כמה שעות של ניסיון מעשי...
ניתן לתקן/לסדר/לשפר/לייעל את העבודה כך שהיא תהיה הרבה פחות מסובכת ולפיכך יותר קצרה.
ופשוט אי אפשר לשכנע כמעט אף לקוח שהמידע הנ"ל נקנה בהרבה השקעה ולכן הוא צריך לשלם עליו את המחיר הדרוש.
גם אם זה לקח לי "רק" שעה.
אני לא עוזב את הרכב, אבל כן מוכן לשלם מחיר הוגן.
אם יש משהו שלא מצטלם טוב, המכונאי שאני מטפל אצלו מתריע מראש על העניין, וכשהטענה שלו מוצדקת - אין איתה שום בעיה.
אם המכונאי באמת מקצוען - אין עם זה שום בעיה.
אני גם כבר הפסקתי להיות נאיבי בעניין, רוב בעלי המקצוע בארץ לא עושים עבודה מקצועית!
זה חלק מתרבות "החפיף" ו"יהיה בסדר אל תדאג" בעיקר בתחום הרכב. שם הרבה פעמים נדרשת מקצועיות והבנה מעמיקה
במקום זה,המוסכניכים עושים על הגב שלנו ניסוי ותהייה. מקסימום מכניסים את עלות החלקים לחשבון בתאנה שהיה צורך להחליף אותם.
בעל מקצוע טוב וכזה שיודע מה הוא עושה לא יהיה לו מה להסתיר או להתבייש בו "מראה לא נעים" מה?!:D
התגובה היא ללא כל דעה ספציפית על "צביקה קרבורטור" כי אני לא מכיר אותו, חוץ מהודעותיו פה בפורום שנראות דיי מקצועיות.
בנוסף הוא עדיין לא הגיב כאן ונתן את גירסתו
וואוו, בתור שרשור הוצאת קיטור לדעתי זה מיצא את עצמו, אני לא מכיר את צביקה, אבל חושב שמגיעה לו זכות התגובה. וכן תתפלאו טעויות קורות גם לבעלי מקצוע. אם הוא לא יגיב כל אחד יבין את זה כרצונו. בנוגע לבעלי מקצוע והאפשרות לראות את העבודה. בגדול אחרי שהתחתנתי עם בת של מוסכניק (לפני עשור) אני מבין את הצורך בלהוציא את הלקוח מהכתף. אבל יש לזה פתרונות: גישה נכונה, פינת המתנה, הסבר בזמן, להראות תוצאות בדיקה... משרים אמון, מראים רצינות ונותנים ללקוח להבין שהוא בידיים טובות. אפשר לפרק לבדוק ואז להראות ללקוח איפה הבעיה להסביר את הפתרונות ולהבהיר את המשמעויות ולמצוא את דרך האמצע. כדוגמא: חשמלאי רכב לא צריך על הכתף את הלקוח בזמן שהוא מפרק אלטרנטור, אבל אם הוא מראה את התוצאות של מד הטעינה, מראה לאחר הפירוק את מצב האלטרנטור או שמראה שהרצונות סתם לא ישבו טוב, בדקה של יחס נכון אתה חוסך את המבט מעל הכתף, ומצד שני מערב את הלקוח בתיקון ובהחלטות.
ועדיין - זה לא שהגעתם למקום ו"הפתעה!" אין לכם איפה לשבת. אומרים לכם מההתחלה ולפני שאתם מגיעים - אין מקום ישיבה ולא מסתובבים בין הרגליים.
הדיון הזה עבר את נושא האירוע עם צביקה להוצאת קיטור כללית, אז אין בעיה להמשיך אותו, כל עוד השפה נשמרת יפה והיא אכן כך.
לא מכיר את צביקה ואין לי רכב עם קרבורטור.
אבל בעל ידע לא מבוטל בתחום המכני.
המלצות:לעבוד עם אנשים קבועים שמכירים לאורך זמן(נכון תמיד ובכל תחומי החיים)
אפשר לראות ולשאול שאלות זה לא הכור הגרעיני
מי שלא יודע להסביר בשפה פשוטה מה הוא עושה לא יודע את הצד התיאורטי של העבודה בדרך כלל.
לא צריך להחזיק למכונאי/חשמלאי את היד אבל אפשר להסתכל בלי להפריע.
אני שמכניס את איזה מהרכבים שלי למוסך (ויש חמישה רכבים) נמצא רק שאני רוצה.
בכל מוסך שאני עובד איתו אני יכול לגשת לרכב ולראות לפעמים "אורח לרגע רואה כל פגע"
אני מעדיף להסתכל בעצמי על החלקים.
הכל בנימוס ובהסכמה ולא באם לא תיתן לי לראות אני הולך...
תמיד כשמדובר על אנשים אפשר להסתדר.
יום טוב
צחי
בינתיים עברו כמה ימים ואין מצב שצביקה לא ראה את השרשור.
הבחירה בשתיקה פחדנית במקום להתמודד, רק מעידה עד כמה פותח השרשור צדק.
אתה ממש גשש בלש עם הסקת המסקנות הזו שלך.
חברים, צביקה יצר איתי ואנחנו נגיע לעמק השווה ביננו, אני מבטיח לעדכן שיהיה מה לעדכן בינתיים אין טעם להוסיף דלק למדורה.
שבת שלום
ייתכן שצביקה [ שאני לא מכיר אותו] יושב עכשיו בצד ומחייך. "ישחקו הנערים לפניו" צובר חומר וביקורות עד ש"יפתח" עם כל התותחים שיש לו. אין מצב שבן אדם קורא את מה שקורא עליו ולא מגיב. חכו לצונאמי,אוטוטו מגיע
בטל בטל, נרשם ביחד עם הכותב מעלי.
והיום נפצע קשה בעל מוסך ממשאית שדרדרה עליו ממתקן הרמה (ליפט)..
מעניין איך זה היה נגמר אם היה נותן לנהג לראות מה הוא עושה..ומה הייתם כותבים אז..
אני לא מכיר אישית את צביקה קרבורטור אבל באמת למה הוא לא מגיב להאשמות הנ"ל ? משהו לא מסתדר כאן, הוא בכל פורום רכב עוזר לאנשים בפתרונות דרך המחשב ויש הרבה המלצות טובות עליו בתור בעל מקצוע. לא נראה לי שמי שנותן טיפים חופשי במחשב מסתיר משהו בעבודתו ולכן אסור לראות מה הוא עושה.
אבל כדאי שהוא יגיב.
טל
וייתכן וובמקרה שהנהג היה במקום היה רואה את הטעות של המוסכניק והיה מונע את התאונה ???
תשובה לליאור.
ויתכן והמשאית הייתה נופלת על הלקוח שבדיוק היה עסוק בלהסביר למכונאי מה לעשות כי הוא בודאי יודע יותר טוב..כמו 90% מאיתנו.
אני מניח שצביקה לא מגיב כי הוא עדיין מחכה שאולי מלאכתו תעשה בידי אחרים.
בעיקר הרבה כאלה שנעזרו בו או קיבלו ממנו שרות טוב ואולי יוכלו לתת כתף בעזרה על שמו הטוב.
שמו הטוב של צביקה נרמס פה בצורה גסה (אני לא מכיר את צביקה ומעולם לא דיברתי איתו)
במעמד צד אחד.
לזכותו של צביקה צריכות לעמוד התגובות הרבות והטובות שיש פה בפורום והנכונות שלו להקדיש מזמנו ללא תמורה בהסברים לחברים
ששואלים שאלות.
כל בעל מקצוע טוב ככל שיהיה צפוי למעידה פה ושם,
בפורום ציבורי צריך משנה זהירות כאשר פוגעים בשמו ופרנסתו של אדם.
המתלונן הבטיח לעדכן אותנו מה קרה בהתנעה בבוקר שלמחרת התיקון ע"י מוסך אחר וזה לא קרה משום מה.
כמו כן כתב המתלונן :"חברים, צביקה יצר איתי ואנחנו נגיע לעמק השווה ביננו, אני מבטיח לעדכן שיהיה מה לעדכן בינתיים אין טעם להוסיף דלק למדורה"
נראה לי מוזר שהמתלונן עושה שימוש בפורום (בצורה צינית) במו"מ עם צביקה ועוד מטיף לנו מוסר "אין להוסיף דלק למדורה" ,זה אתה שהדלקת את המדורה.
לא משנה מה היה שם .בדרך הזו רק לצביקה יש מה להפסיד .
אם אתה רוצה שאני אהיה חלק בלחץ שאתה מפעיל על המוסך תדאג שגם דעתו תשמע, אחרת אני לפחות לא במשחק הזה וזה לא חשוב מי צודק
מדובר בפרנסתו של אדם ובשמו הטוב !!
לצביקה: מבחינתי נכון לרגע זה הפוסט הזה לא שינה שום דבר מההתרשמות שיש לי ממך.
אני מציע שנמתין לעדכון של צחי, כל הספקולציות והעקיצות לא מועילות לאיש, כולל לא לכותבים עצמם.