-
תגובה: מצלמות מהירות, האם זה נכון?
אם כבר אתה מחפש נטל כלכלי על הארגון, שאגב לא המטרה כפי שאני רואה אותה,
להחליף מצלמה יחידה ולשלוח אותה להולנד לשיפוץ יעלה מעל למשכורת החודשית לפועל+ הוצאות על טינר וסמרטוטים,
אם כבר, אולי צריך צבע אפוקסי שלא יורד עם חומר כימיקלי בקלות, אולי אפילו חומצה שתשרוף את הזכוכית מגן ותצריך פרוק מצלמה לתיקון. בנוזל גם יש יתרון שלא צריך לטפס, אפשר לירות מאקדח מים , אלה הגדולים.
-
לא לשכוח שמדובר בחלון של ארגז האכסון ולא בעדשת המצלמה עצמה.
חומצה? החומצה תאכל את רובה המים והיא בהחלט עלולה להינתז גם על זה שמשפריץ אותה לכיוון המצלמה. עם כל הכבוד למשימה החשובה של פגיעה במצלמות, זה לא שווה שמישהו ייפגע בגלל זה.
אני עדיין חושב שצבע שחור יותר מתאים למשימה כזו - במיוחד אם אפשר למצוא פיתרון להתזה של צבע בלחץ גבוה ולמרחק רב של כ-3 או 4 מטרים, כדי שלא יהיה צורך לטפס על עמודי המצלמות, שחלקם באמת גבוהים.
-
בנוסף כמובן לאופצית הגרירה עם כבל, כמו שהוצע בשרשורים קודמים :)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
היפה והחיה
קיבלתי במייל.
קיבלתי הבוקר מייל שמזהיר בפני מצלמות אור אדום/מהירות בצמתים,
נושא שכבר נדון כאן לא מעט, אבל מה שמשך לי את העין ולא מוכר לי הן השורות הבאות:
======================================== =========
חברים יקרים, שימו לב!!!!
מהירות הנסיעה המקסימאלית - בכל צומת מרומזר בארץ- היא 70 קמ"ש!!!
מחר נכנסות המצלמות החדשות לתוקף.
כידוע לכם מצלמות הרמזור יתפקדו גם כמצלמות מהירות לכל דבר.
אם אתם נוסעים בכביש של 90 קמ"ש- למשל בכביש 4-
אם אתם מאיצים כדי לחצות צומת- ואתם עוברים את ה-70- תחטפו דו"ח.
גם אם אתם משייטים בכביש במהירות המותרת- 90- ומרחוק הרמזור ירוק
ואתם פשוט ממשיכים רגיל ולא מאטים לפני הרמזור- ואתם עוברים את הרמזור במהירות המותרת בכביש,
שהיא כאמור 90 קמ"ש- תחטפו דו"ח, מפני שבצומת חייבים להוריד ל- 70!!!
אנא, שתפו את הקרובים שלכם!
אין סיבה שאנשים יחטפו 8 נקודות ואחר כך שלילה- רק מפני שלא היו מודעים לחוק!!<o:p>
אין שום הגבלת מהירות בצמתים.
המהירות המותרת היא זו שמותרת בכביש בו נוסעים. כן, יש חובת האטה לפני צמתים, גם המרומזרים, אבל בודאי אין הגבלת מהירות כמו שכתוב.
לא לכל השטויות שכותבים ברשת צריך להתייחס.
יופי של עבודה עושים החבר'ה מאום אל פאחם.....:cool:</o
-
אני לא זוכר, בשלושת מבחני התאוריה שעברתי, שמהירות הנסיעה המותרת בצומת מרומזר היא 70 קמ"ש.
זו שטות מוחלטת, ואין לה שום סימוכין בתקנות התעבורה.
אסף.
-
גם אני קיבלתי את המייל הזה.
דווקא יכול להיות מגניב,חבל שלא הורידו את המהירות ל50 קמ"ש,הכי כייף.
לעמוד בצד ולראות את כל הנהגים המבועתים דופקים חארקות לאחר שראו את הדחליל הכתום דופק פלאשים למכוניות שלפניהם,חמוד ,לא ?
תאונות שרשרת זה הכי כייף,שלא נדבר על כביש מהיר,דחלילים אפורים וחארקות ב 130 ,זה ממש אבל ממש מגניב.
תנו לי את חוטי התיקשורת של הדחלילים האלה למרכז הבקרה,יש לי גנרטור 380V שלוש פאזות........קבום...בום..
קיבינימט
-
אתמול בבוקר נסעתי עם הילדים בפוקוס מחולון לזכרון יעקב, על כביש החוף, ובערב בחזרה למרכז.
למה שקרה על הכביש אפשר לקרוא "פחד". מעולם התנועה לא זחלה ככה. הקפדתי לנסוע 90, מדי פעם, איפה שמותר, רק לדגדג 100 מלמטה, ומצאתי את עצמי עוקף לא מעט.
בכל פעם שרואים את המצלמה מרחוק, כולם דופקים ברקסים היסטריים ל-60 ואפילו 50 קמ"ש... וטוב שהכביש היה יבש. זו עכשיו רק שאלה של זמן עד שזה ייגמר באמת רע, בתאונת שרשרת המונית עם נפגעים ופקקי ענק. כנראה שזה מה שהמשטרע והמדינה המנוולות הללו רוצות, העיקר שהקופה תצלצל...
אגב - ה-WAZE לא היה מודע למיקומן של לפחות שתיים מהמצלמות. אל תבנו עליו.
-
דרור , אתה עושה update ל- waze שלך ?
אצלי הוא "מוצא" את כולן .
-
דרור, בכביש 44 למערב יש מצלמה כתומה ("רמזור") אחרי צומת בית דגן לרמזור המשמש לפנייה שמאלה בלבד. לא מדובר בצומת . די ברור שהמצלמה תיועד לאכיפת מהירות בעתיד . בכלל יש 2 מצלמות לפחות לכל כוון בקטע שבין רמלה לצומת חולון , הכביש הוא או פקוק או פתוח . כשהוא פתוח אין שום סיבה לנסוע בו 70 ודווקא בקטעים עם הגבלת המהירות צצו המצלמות. אני נוסע שם כל יום , עם רכב איטי וצריך טוב טוב לשים לב לא לחרוג שם. חבל שרק לערבים במדינה הזו יש ביצים ושלחרדים אין רכב...
ד"א ראיתי את מצלמת הרמזור בצומת בית דגן למזרח , דופקת יופי של פלאשים על מהירות . הרמזור היה ירוק בוודאות .
-
אני לא בא לסנגר חלילה על המשטרע והמצלמות שלה.
היתה הודעה רשמית שלפחות בשלב הזה מצלמות הרמזור לא יאכפו מהירות, למרו שתהן בהחלט מסוגלות.
האם המשטרע משקרת? כנראה שכן. זה בהחלט לא חדש ובהחלט כן אופייני לארגון הפשיעה הגדול במדינה.
למה לזחול דווקא 70 בכביש 44? באמת למה. גם בשלטי הכוונת התנועה באיילון לעיתים מופיעה הגבלה שרירותית של 70 קמ"ש, וזה למרות שהכביש פנוי לחלוטין. מין הסתם אף אחד לא יורד שם מ-100-110 לכן מין הסתם בעתיד הקרוב המצלמות יגיעו גם לאיילון...
אותי לא צריך לשכנע שהפרויקט הזה רע ומרושע ושאין לו שום פתרון ראוי זולת השמדה מאורגנת של המצלמות ושליחתן באש ותמרות עשן/פחי דבק מגע/צבע שחור/לבנות חבלה או מה שתרצו - לעולם שכולו טוב.
לגבי ה-WAZE. אכן אני מעדכן. הוא נחמד אבל לא מדויק לעתים. עדכון המהירות נעשה באיטיות מצחיקה, קריאת המהירות שהוא נותן נראית לא מציאותית ואתמול הוא גם "נתקע" כמה פעמים פשוט בגלל ש"אין קליטת GPS" (הוא מודיע על זה) וייתכן שדווקא אז הוא פיספס את המצלמות. בכל מקרה - זה פיצ'ר נחמד, זה עוזר ללא ספק (חסך לי אתמול עמידה בפקק ארוך) אבל בהחלט לא נותן בטחון מלא מפני המצלמות.
חוץ מזה שכל ההתעסקות סביב המצלמות גורמת לנו להתעלם לרגע מקיומם של מארבי המהירות ה"רגילים", אלה עם אקדחי לייזר - אחרי שמאיטים בגלל המצלמה ואחרי 100 מטרים מאיצים שוב, עלולים לחטוף את הבומבה מאקדוחן לייזר שכזה. ראו הוזהרתם!
-
למצלמות יש עדיין בעיה משפטית מורכבת
הם יכולות לזהות את הרכב אבל לא את הנהג.
תמיד אפשר לטעון : לא אני נהגתי ברכב.
ויש גם פטור מלהפליל בן משפחה.
הכי טוב זה לרשום את הרכב על הסבתא שכבר לא נוהגת.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
moshik999
למצלמות יש עדיין בעיה משפטית מורכבת
הם יכולות לזהות את הרכב אבל לא את הנהג.
תמיד אפשר לטעון : לא אני נהגתי ברכב.
ויש גם פטור מלהפליל בן משפחה.
הכי טוב זה לרשום את הרכב על הסבתא שכבר לא נוהגת.
ועדיין מישהו יצטך לקחת את האשמה על עצמו, אחרת הדו"ח נרשם על שם בעל הרכב ונרשמות לו נקודות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אגב - ה-WAZE לא היה מודע למיקומן של לפחות שתיים מהמצלמות. אל תבנו עליו.
תתפלא.
כנראה היה זה "דחליל"
ארז גור
-
מידע בדוק לגבי כל השירשור הזה:
1. אין מצלמת מהירות כתומה שלא בצומת. גם לא באזור בית דגן.
2. בכביש 44 יש 6 מצלמות מהירות אם מחשיבים את השתיים הכתומות בצמתים. בארץ יש כרגע 41 גאטסו ושתיים מהן כנראה דו כווניות.
3. המצלמות הכתומות של גאטסו יודעות לקרוא גם אור אדום וגם מהירות. נמסר שבשלב זה לא ישלחו דו"חות על מהירות מהן, אלא אם תיהיה תאונה...
4. הצבע על המצלמה בואדי עארה לא השפיע עליה.
5. הסיפור עם ה 70 קמ"ש בצומת לא נכון. בצומת מותר לנסוע במהירות המותרת באותו קטע.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אלון ד.
מידע בדוק לגבי כל השירשור הזה:
4. הצבע על המצלמה בואדי עארה לא השפיע עליה.
לא השפיע באיזה מובן ? אם היא לא "רואה", היא לא מצלמת...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
לא השפיע באיזה מובן ? אם היא לא "רואה", היא לא מצלמת...
הצבע כיסה את הפלאש. המצלמה לא ממש זקוקה לפלאש. עובדת על IR...
-
ואם הצבע מכסה את החלון של העדשה?..............
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אלון ד.
הצבע כיסה את הפלאש. המצלמה לא ממש זקוקה לפלאש. עובדת על IR...
לא ידעתי שהם כיוונו רק לפלאש, ברור לי שאז זה לא משפיע. כנראה שגם הם צריכים עוד ללמוד את האויב :)
-
ראיתי שבחו״ל תולים צמיג על המצלמה ומדליקים אותו עם סמרטוט טבול בנפט.
סוגר עניין באופן סופי ומוחלט.
צוות של שני אנשים על אופנוע מבצע את המשימה ועף מהמקום...
-
אתה עדיין צריך לרכב עם צמיג, אדם נוסף ונפט... במקום פשוט פחית של ספריי צבע.