כן אני בדקתי אחרי זה זה וראיתי תודה
Printable View
כן אני בדקתי אחרי זה זה וראיתי תודה
רק להבהיר שרכב אספנות עוד יותר קשה למצוא, אלו שלמכירה יקרים ולא בהכרח שווים את הכסף. אלו ששווים את הכסף בדרך כלל לא למכירה...
כן אני לא מתכוון לקנות רכב כזה.
אבל אולי יש למישהו רעיון לאיזה כלי שהוא מסיבי, אפילו אם הוא יתנהג כמו טרקטור, יש איזה רעיונות ?
דיפנדר יכול להיות טוב ?
מכיר מישהו שיש לו אחד אבל הוא לא כ"כ מעוניין למכור אז השאלה שלי היא האם שווה בכלל לנסות לשכנע אותו (הרכב במצב מצויין)
אורי
דיפנדר טוב רחוק מהתקציב שלך. לנדרובר זה גם רכב שבאופן שוטף מצריך השקעה.... איך נאמר את זה, גדולה.
אני אוסיף ואומר שלנד רובר זה לא רכב למתחילים..זה לאנשים שיודעים מה הם רוצים, והם רוצים לנד רובר...
שזו גם בעיה בפני עצמה..
אוקיי הבנתי אז לנד רובר ירד מהפר יש איזה רכב אחר בסגנון של סופה או שרק סופה cj וסמוראי זה האפשרויות ?
יש במחירים האלו עוד הרבה רכבים - תפתח יד 2 ותראה.
מה שמומלץ למתחילים זה סמוראי, ואם אתה רוצה משהו יותר עדין אז ג'ימני.
אם אתה מתעקש על נפח מנוע ופיזית גדול יותר - אז סיג'יי או סופה, מה שיהיה במצב הכי טוב שתצליח למצוא.
ולמה בעצם לא פאגרו או טארנו?!
צריכת דלק אחד ל 10 (כמו סמוראי)
הרבה יותר נוח וגדול מסמו
אמין יותר מכול סמו או סופה.
ותתפלאו אותו מחיר בתחזוקה.
ב 40 K תוכל למצוא אקזמפלאר לא רע בכלל
צעיר בדי הרבה שנים מכול סמו או סופה.
מוני אחת הסיבות שאני רוצה לקנות סופה היא בין השאר הצורה ומה שהרכב הזה עבר, לסופה יש אופי והיא יותר ייחודית מאשר טראנו שאת זה אתה יכול למצוא הרבה בכבישי ישראל, ומעבר לכך אפשר לטפל בסופה ביותר קלות בבית מאשר טראנו ואפילו אם אני לא יטפל לבד בבית לדעתי אפשר ללמוד יותר על המנוע וחלקיו בסופה שבה יש פחות אלקטרוניקה יחסית לטראנו.
ולדעתי הסופה היא רכב יותר מסיבי ואם אני אסע איתו בשטח אני מאמין (יותר מקווה) שהוא לא ייתפרק בקלות כמו טראנו.
היות ואני מכיר אינטימית גם סופה גם CJ גם טארנו ופאגרו...
טראנו עד 2001 מכיל אלקטרוניקה באותה כמות כמו סופה
פאגרו עד 2000 מכיל הרבה פחות, למעשה בכלל לא...
טיפול בסופה או טראנו\פאגרו זהה לחלוטין ברמת הקלות, ואני מדבר מנסיון.
אשר למסיביות, גם הטראנו וגם הפאגרו מסביים לא פחות מהסופה.
נכון, יש בהם הרבה פגושי פלסטיק רכרוכים, אבל אותם אפשר להחליף בקלות לכאלו מברזל.
ההבדל היחיד (והמשמעותי) הוא סרן קידמי חי.
הוא מאפשר לך הגבהות מטורפות, מהלכי מתלה, ועבירות יותר טובה
אבל ברמת המתחיל, ואפילו היותר מתקדם אין הבדל משמעותי.
בפאגרו יש נעילת דפרנציאל מקורי, וזה משמעותי.
אפשר להגיע רחוק מאוד בפאגרו (וגם בטראנו) עד שהמקפירסון מקדימה יפריע.
לגבי היחודיות, מסכים איתך לחלוטין!
בגלל זה יש לי בבית ווגוניר ו CJ7 (-:
וטראנו שמשמש כפריווט ...
תודה על התיקון ברמת כמות האלקטרוניקה אני לא עד כדי כך מבין,
השיקול הכמעט מרכזי שלי או השיקול שלי לקנות בכלל ג'יפ הוא הייחודיות, גם בקטע של המראה וגם בקטע המספרי (אני כמעט בטוח שיש הרבה יותר פגארו מאשר סופה וcj גם יחד)
היי אורי..
אני מבין לפי הכיתוב שלך , שאתה מחפש ג'פ שיהיה גם טרקטור..???
אז., למה שלא תחשוב גם על היילקס..??
ועד אז., אתה הרי רק בן 17..,תמשיך ליקרוא ולהיתעניין בנושא...,ויש לך הרבה עוד מה לילמוד....
וכשיגיע הרגע........., מבטיח לך שתדע ותבין בעיניין הרבה יותר....
עצה ששווה זהב.
לפני הג'יפ הראשון ש"אמא שלי" קנתה, חקרתי במשך המון זמן את ג'יפולוג ועדיין נפלתי.
אז האתר היה קטן יותר, החשיפה הייתה קטנה יותר, וקאיה ספורטאז' היה דיי מבטיח.
היום ההיצע בשוק שונה לגמרי ממה שיהיה עוד שנה - לך תדע, אולי אז מחיר הדלק יהיה 10 שקל לליטר ורכבים כמו סופה וסיג'יי יעלה רק כמה אלפי שקלים באמת.
בנתיים, תתחיל הליך של התמכרות לאתר ;) תקרא, תחקור על כל דגם, תקרא מדריכים, תעיין קצת בספרי רכב, תראה אם מתאים לך,
אם יש לך את היכולת לתחזק כלי כזה לבד, פיזית וכלכלית.
עוד שנה כבר תדע הרבה יותר טוב מה אתה מחפש...
האמת אני לא כ"כ מבין למה אתה מתכוון שאתה אומר שאני רוצה ג'יפ שיהיה גם טרקטור ?
אם אתה מתכוון לג'יפ לעבודה אז ממש לא (לפחות לא בשלב זה ולא בתור כלי עבודה לחרישה וכו' אולי להגעה לשדה אין סיכוי גדול)
אם אתה מתכוון לרכב שמרגיש כמו טרקטור אני אמרתי שאין לי בעיה עם זה.
ומעבר לזה שאני לא ממש מחפש טנדר, אני רוצה יותר ג'יפ, אך יחד עם זאת אם אני אחשוב לקנות טנדר אני יותר פוזל לכיוון רכבים אמריקאים (חשבתי אפילו לקנות מחבר סונומה) וזה יותר הכיוון.
תודה בכול מקרה, אורי.
ספרות יש לנו גם באתר, אפשר להוריד ולקרוא. בכל תת פורום כמעט יש את הספרים הרלוונטים ויש גם ספרייה וירטואלית והסברים כבר בדף הבית, וכמובן סרגל הכלים העליון.
תחפור עמוק עמוק לפני שאתה בכלל חושב לצאת לקנות. זה יחסוך לך הרבה מאד כסף ותסכול.
אתה גם יכול לתפוס איזה חבר עם ג'יפ ולבוא למפגשים נפוצים כמו בבור בתל ברוך או מקומות אחרים (לא זוכר מאיפה אמרת שאתה) ולראות כלים בLIVE, אפילו לשאול שאלות את האנשים סביב.
מפגשים עונתיים שיש כמעט לכל אחד מהמועדונים הלא רשמיים הם גם הזדמנות טובה. לא מזמן היה מפגש סוזוקי. על הסמוראידה אני חושב שתצטרך לוותר כי זה יהיה יותר מפגש טיולי ולכן פחות רלוונטי לך. גם מועדון הCJ עושה מפגשים וכן הלאה.
שב ולמד. יש לך מזל שיש לך זמן פנוי לזה :)
מוני על מה אתה מדבר???
כבעל טראנו אני יכול לומר שהוא פחות קשיח וקשוח מסופה.
משולשים מקדימה ממש לא תורמים לקשיחות הרכב..
נכון שבטראנו אפשר לטפל לבד, אבל ממש רחוק מסופה, לפחות שנות אור.
לגבי צריכת הדלק, תראה לי טראנו שעושה 1:10 ואראה לך טראנו עם מד מרחק מזייף.
הצריכה הממוצעת היא 1:8.5 במקרה הטוב. לגבי שיפורים, פגוש ברזל יוריד לך לפחות 2000 זוזים מהארנק, כמו כן הגבהות טובות (עד 2") כ4500 ומעלה.
אין אפשרות להגביה יותר מכך עקב שימוש במוטות פיתול מקדימה והציריות לא אוהבות גם את זה.
אין להשוות בין טראנו (או פג'רו לצורך העניין) לסופה או דומיה, לטוב ולרע. אגב, גם בכמות החשמל!
הטראנו מכיל לפחות 4 סופות מבחינת אורך החוטים והחיישנים :)
אני מאוד אוהב את הטראנו, רכב אמין, נוח גם לנסיעה בעיר, חלפים במחיר סביר וסך הכל מסוגל לעבור שטח בינוני פלוס,
אבל מכאן עד סופה יש עולם אחר לחלוטין..
לירון
לירון, אני מבין שלא היתה לך אף פעם סופה...
לי היתה סופה, CJ (יש לי גם עכשיו) דיפנדר, דיסקו, היליקס, פאגרו טראנו ניבה ואפילו סמו לזמן קצר.
בכולם טיפלתי לבד ואני מכיר אותם גם מלמטה ומלמעלה.
כמות החישנים והחוטים שיש בטראנו 2.7 ממחושב (קרי מ 97 ומעלה עד 2002) זהה לזו שיש בסופה.
חישן קרנק, חישן מצערת, חישן חום מנוע, חישן אוויר, חישן משאבת סולר (אין בסופה אבל יש חישן מפלג שאין בטראנו)
חישן CO ואילו הם העקרים.
בפאגרו 2.5 או 2.8 אין בכלל מחשב, הכול מכני טיפש (עד הקינג כמובן)
אם תשווה לפאגרו\ טראנו בנזין, גם כאן אין הרבה הבדלים.
אשר לקלות הטיפול, נכון בסופה יש קצת יותר מקום בתא המנוע.
אבל אם תוסיף לה מזגן, ועוד כמה עזרים אחרים תגיע לאותו מצב.
ואשר לסיבוך.. אין שום הבדל.
הכל אותו הזבל, תאמין לי.
CJ הוא אכן יותר פשוט מצד אחד.
מצד שני יש הרבה וודו בגלל שאין לך את המחשב.
אשר לצריכת הדלק., אני נוסע כבר מספר חודשים בטראנו ארוך דיזל ידני 98.
בכל חודש אני נוסע כ 2500 קילומטר. בערך 35% עירוני והשאר בין עירוני.
הצריכה הממוצעת עומדת על 1:10.5 וזה בדוק ומדוד.
את מד המרחק שלי בדקתי מול GPS. תקין לחלוטין.
בעבר היה לי פאגרו 2.5 שנת 97 קצר במשך שנתים.
נסעתי בדיוק את אותו הקילומטראז והדרך שאני נוסע היום.
צריכת הדלק משולבת 1:9.5
כל השיפורים שצינת פגוש והגבהות בוא ונניח יגיעו ל 8K.
אני משלם בשנה כ 18K שח על סולר.
8K זו הוצאה זניחה לעומת הוצאות הדלק והתחזוקה.
אשר למשולשים מקדימה, אכן נקודה רגישה, שאפשר להקשיח ולחזק אותה.
גם הסרן של סופה יכול להשבר, ראיתי במו עיני איך.
אין לי וויכוח שסופה יש לה כמות שיפורים ופוטנציאל הרבה יותר גבוה, ולו רק בגלל שהיא עם שני סרנים חיים.
הנקודה שלי שגם טראנו ופאגרו יכולים להגיע רחוק.
ואם אתה לא משוגע עבירות (או שיש לך מספיק כסף לרוביקון) טראנו ופאגרו הם בהחלט אלטרנטיבה טובה.
במיוחד לצעיר חסר ניסיון, ששם עדיף רכב שהוא הרבה יותר אמין מסופה חבוטה.