היה לי דיסקברי 98 ואחריו בפיגור של חצי שנה גראנד 98 , שניהם V-8 בנזין, שניהם עם כ 150 אלף ק"מ , שניהם הגיעו אלי סטנדרטיים ושמורים ללא שטח ,ברמת הגימור הגבוהה ביותר.
מבחינה מכאנית - מתלים גמורים בשניהם
קצת לא מסתדר עם מצב יואצ דופן לטובה , סרנים בעייתיים בשניהם . המנוע הגיר וכל מה שמסביב להם היו במצב מושלם בגראנד, ככה גם במשך כל שלוש השנים שהחזקתי אותו הכל היה מקורי. ABS התקלקל כתוצאה מהתייבשות צמת החוטים של המחשב בתוך תא המנוע.
אצל הדיסקברי לעומת זאת - שפע של חפשים ודפיקות, חיישנים יקרים שדרשו החלפה, מערכת קירור שקרסה -רדיאטור התפוצץ במאמץ המטורף שדרשה איזו גבעונת בחולות פלמחים , צנרת גומי גם של הקירור וגם של ה"כ שהלכה , נזילות בשפע כמובן , רדיאטור חימום פנימי שדלף ובוטל, על הדרך הוא חורר לחלוטין את רצפת הרכב, מפלג שהלך , ממירים קטליטיים הלכו (יש שם שניים )
וגם זה לא מעיד יותר מידי על מצב טוב של הרכב.
מבחינת אבזור וכו' - גג נושר בשני כלי הרכב, המיזוג האחורי בדיסקו גרם לריקבון סביב חלונות הצד בגג. כל המתגים , החלונות , הגאג'טים בגראנד היו שלמים ועבדו ללא דופי, בדיסקברי הכל התפרק (מתגים, פלסטיקה, מנגנוני חלונות ומושבים חשמליים, חלונות בגג) . מושבי העור בגאנד היו עמידים הרבה יותר .
למען הסר ספק - כשיש ברירה, אני את המכוניות המשומשות שלי קונה רק לאחר סלקציה קפדנית - ק"מ נמוך, הסטורייה מתועדת ומוכחת, שמורים ביותר. זה היה הדיסקאברי הכי שמור ויפה שראיתי אי פעם. לקחתי איתי את ארז לבדיקה וגם הוא ראה איזה דיסקו אחד או שניים בחייו.... בדקתי עשרות דיסקו בנזין לפניו, זה היה יוצא דופן לטובה וסגרתי עסקה במקום.
את כל העניינים שתיארתי למעלה חוויתי בתקופה של חצי שנה בלבד. הרכב הזה נמכר בהרבה מעל מחיר הקנייה שלו , אחרי בדיקה יסודית שביצע גרשון במשך חצי יום , הוא אמר לקונה שהיה בעל דיסקברי וותיק בעצמו, שזה הדיסקו השמור והתקין ביותר שיוכל להשיג... אני אגב מסכים איתו לחלוטין.
הדיסקברי שהיה מטופל ומכוייל, צרך כ 1 ליטר לארבעה ק"מ . במצב סטנדרטי , כל המערכות תקינות . בלחץ הוא גירד 1 ל 5
לא טוב ולא אמור להיות כך.
גראנד צ'רוקי מוגבה מאד, צמיגי שטח - צרך כ 1 ליטר ל 5 עד 6 ק"מ . יכל גם לגרד 8 בנסיעה רגועה וחסכונית של נהג מסורס כ
ך גם אמור להיות בדיסקברי.
מנוע המאגנום 5.2 יצא לשוק ב 92 , אז מה אם הבלוק של אביו הרוחני תוכנן באמצע שנות השישים, הוא מפיק 225 כ"ס מורגשים ביותר
נו באמת. כך גם בדיסקברי (למעט ההספק - שוב, כמעט 1.5 ליטר פחות בנפח..) תוכנן ויצא לאור בשנות השישים (ואל תספר לי על יציקת הברזל הראשונה) ועבר שינויים כאלה ואחרים, עד 2004 - אם תרצה, אוכל להשאיל לך ספר על המנוע הזה. וזה שהוא לא שיא התיחכום והאמינות, אין בכלל על מה להתווכח. זו הסיבה שרציתי להתקין SB בריינג' הקודם שלי..
ביואיק 215 אלומיניום שנמכר לבריטים ב 65 , בתצורת 3.9 הוא זהה לחלוטין ל3.5 העתיק רק מוגדל, גרסת ההזרקה של הדיסקו 1 היא סוג של TBI שתי נקודות ולא רב נקודתית עם מע' הצתה נפרדת . היא עלתה על הריינג' ב 89 ועברה לדיסקברי 1. הוא מפיק כ 182 כ"ס שחצי מהם ערקו כנראה.
שוב, ממש לא מדוייק.
לגבי ההספק, התייחסתי למעלה.
לגבי ההזרקה - עד כמה שאני יודע ומבין, מזרק לכל צילינדר = הזרקה רב נקודתית...
על מערכת ההזרקה ניתן ללמוד מהקובץ הזה :
http://www.tvrwedgepages.co.uk/maint_fuel_injection.pdf
אפשר להבין גם די מהר למה התצורה הזו היא לא חסכונית...
ברנרד, אולי אתה מתייחס למנוע שהוצג ב 95 יחד עם הניו-ריינג' , בעל נפח זהה אמנם, אבל שונה מאד במבנה הפנימי ובמערכת ההזרקה וניהול המנוע שהיא אכן רב נקודתית , זה נקרא 4L , היה קיים גם בדיסקו 2 מוציא כ 190 כ"ס
לא. אני לא. למרות שההבדל הוא לא גדול, בין המנועים.
הדיסקו בעל משקל ריק של 2025 ק"ג והגראנד 8 1770 ק"ג , הI6 שוקל 1620 ק"ג
- אולי אני גמיש מידי אבל 1770-2025, בנתוני מפעל, נראה לי אותו סדר גודל. 1620, כבר נחשב בעיני קטגוריה שונה קצת.
על איזה עוד עובדות אתה רוצה להתווכח ?
על דברים סובייקטיביים, אין לי על מה להתווכח - כל אחד צודק.
לך היה מזל לא כ"כ טוב עם הדיסקברי - קורה ובדיסקברי, קורה הרבה.
היה לך מזל מצויין, כנראה, עם הגראנד - גם זה קורה ואני מאחל לכולם ככה.
אני שוב מספר על הרכב של אחותי 1997 EDC, יד שלישית (אני חושב) 450000 קמ', סרנים מקוריים, גלגים 245/70 כבר 10 שנים, כננת, שנורקל (שניהם בארבע השנים האחרונות) קצת מוגבה, גגון כבד וכו' - רק טיפולים וכל ה"גאדג'טים" עובדים (רק נורת ABS דולקת כבר 7 שנים - ה-ABS עובד).
חבר קנה לפני 4 חודשים 1996, בנזין, החליף מודול MAF ומפלג, פה ושם דברים קטנים (יזומים) והרכב נראה חדש לגמרי (עכשיו הוסיף צ'יפ והרכב טס, אבל גם לפני כן, על כורכר ולחיצה בריאה על הדוושה, 4 גלגלים מפרפרים).
ויש לי עוד איזו דוגמא או שתיים, מהיכרות אישית, לא שמועה.
ריינג' 2002, יד שנייה 190000 מייל, ללא כל בעייה (אופייני? לא. אבל יש).
ריינג' 2001, יד שישית (אני) 190000קמ', לבד מכל מיני "קיצורי דרך" של הבעלים הקודמים, עובד ונוסע מעולה (למרות כל מיני "שיפורים" ושינויים "מינוריים":rolleyes:) והכל עובד (אופייני? לא ושישאר כך, הלוואי...)
כל אחד והמקרה שלו