תגובה: ביי לג'יפ סיור ולריאו - ולא, לא ימכרו אותם לג'יפאים
דרור ג'יפים של ימ"חים מונעים שבועית(בימ"חים שהיתי מטפל בהם ששירתתי בחיל חימוש) ונוסעים מדי פעם לאיזה סיבוב ואולי אפילו קצת שטח(טוב זה רק אני:cool:) ככה שבקשר לזה לא צריך לדאוג כמה תמשיך לסוע אחרי שהוא יניע אף אחד לא יכול להגיד לך.
ד"א, עם כמה שאני אוהב להשתעשע עם הג'פסים וכו' אני גם חושב שזה חתיכת זבל מסוכנת ולא אמינה בעליל ואני עוד נחשב חובב "ג'יפ".
תגובה: ביי לג'יפ סיור ולריאו - ולא, לא ימכרו אותם לג'יפאים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
תגיד לי, אתה רציני?
כן, גם אני נהניתי לנהוג בג'פ"ס, וככל שנהגתי בו יותר (ונהגתי בו המון, תאמין לי. כשאני היתי עושה מילואים, עוד לא היו האמרים בצה"ל בכלל, ומי חשב על סיום השירות של פח הזבל הקטן הזה) ככה הבנתי עד כמה הוא גרוע. אפילו הוויליס מודל 42' הוא ג'יפ טוב יותר מהזבאלה הזה. את הויכוחים האלה עם כל מיני חיילי סיירות שהיו מאוהבים בגרוטאה אני זוכר ממש טוב. לי היה אז CJ5 מודל 78' ובגדוד היו לנו מלבד הג'פ"סים גם כמה CJ8S צבאי סטנדרטיים לגמרי, ויכולנו להשתעשע ולהשוות. אחרי הצגת התכלית כל אלה שהתווכחו איתי הודו שצדקתי וסתמו את הפה.
אתה הולך רחוק עד הסופה, שבהשוואה לג'פ"ס היא סוג של חללית בין גלקטית. כדי להיות הוגן עם הג'פ"ס, תשווה אותו ל-CJ5 ארבעה-צילינדר הפשוט משנות ה-70 , זה מגבעת חלפון, שגם הוא נוסע כמו רולס רויס לעומת הג'פ"ס בכל פרמטר. CJ6 או "סיקס", מרגיש כבר כמו F-16 לעומת הג'פ"ס.
אם רק בטיחות היתה שיקול, או רק עבירות, או רק אמינות, הג'פ"ס היה יוצא מהשירות בערך שתי דקות אחרי שנכנס... מדהים איך אוסף כזה של טעויות הנדסיות פטאליות הצליח לעבור את מבחני חיל החימוש האמריקני ונכנס לשירות. מעניין מי שיחד את מי במכרזי צבא ארה"ב אי שם בסוף שנות ה-50...
מפליא שאתה מודד כלי צבאי לפי ה"נשמה" שיש לו. הרי זו סתם נוסטלגיה ותו לא. כלי צבאי צריך להימדד בפרמטרים תפקודיים ותו לא.
לפי כל פרמטר נמדד הג'פ"ס הוא זבל שדינו אחת - ללכת להתכה. לפחות הברזל אולי עוד שווה משהו. ואם לא להתכה, מקומו במוזיאון (בתנאי שתמצא אקזמפלר שנראה סביר, שיכבד את המוזיאון) ושם יוצג בפינת הכשלונות המוטוריים הגדולים ביותר בהסטוריה האוטומוטיבית - כלי הרכב היחיד בעולם כולו, שנאסר עליו על ידי MOT לעלות על כבישים ציבוריים פשוט בגלל שהוא מסוכן. כל כך מסוכן, עד שכדי להבטיח שחס וחלילה זה לא יקרה, יצאה אותה הוראה מפורסמת לחתוך אותו. לשניים ואחר כך גם לארבע...
נסענו הרבה על סיקס ו"סאבן" והאמרים, על סופות בנזין ובעיקר על דפנדרים מדוגמים אבל תמיד כאשר יש אימון או תרגיל שמשתחל אליו ג'פס כולם רצו לנהוג רק עליו.