תגובה: שאלה למבינים במנגלים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידו לוריה
ברזל .
עידו
הי עידו,
מנסיוני הדל החלק שמרקיב הכי מהר זו ה"אבטיה" לגחלים. יכול להיות כי נאגרים בה מים ויכול להיות שהחום מזרז את התהליך.
אני מבין שמבחינה בריאותית כדאי להשתמש לייצור האמבטיה בברזל שחור (שלא לדבר שזה החומר היחיד שאני יודע לרתך) אבל באיזה עובי מומלץ לדעתך להשתמש (שיהיה לא כבד מדי ועדין יחזיק מעמד)? באיזה חומר לצבוע, אם בכלל (הבריאות חשובה לי כמובן...) ?
שאלה נוספת - אני משפץ מנגל ישן שבנוי מחומר שנראה כמו נירוסטה. האם אפשר להשלים לו חלקים (כמו "קירות" שכבר נרקבו לגמרי) מברזל רגיל? האם הדבר יביא לקורוזיה מוגברת בחיבור בין שתי המתכות? (ההשלמה - כנראה בעזרת ניטים, לא ניסיתי לרתך נירוסטה כאמור).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
טלסקופ
הי עידו,
מנסיוני הדל החלק שמרקיב הכי מהר זו ה"אבטיה" לגחלים. יכול להיות כי נאגרים בה מים ויכול להיות שהחום מזרז את התהליך.
אני מבין שמבחינה בריאותית כדאי להשתמש לייצור האמבטיה בברזל שחור (שלא לדבר שזה החומר היחיד שאני יודע לרתך) אבל באיזה עובי מומלץ לדעתך להשתמש (שיהיה לא כבד מדי ועדין יחזיק מעמד)? באיזה חומר לצבוע, אם בכלל (הבריאות חשובה לי כמובן...) ?
שאלה נוספת - אני משפץ מנגל ישן שבנוי מחומר שנראה כמו נירוסטה. האם אפשר להשלים לו חלקים (כמו "קירות" שכבר נרקבו לגמרי) מברזל רגיל? האם הדבר יביא לקורוזיה מוגברת בחיבור בין שתי המתכות? (ההשלמה - כנראה בעזרת ניטים, לא ניסיתי לרתך נירוסטה כאמור).
אהלן יובי ,
באמת הסיבה לרקבונות נובעת לרוב ממים .
אני בונה מנגלים לחברות קייטרינג מברזל בעובי 1.5 מ"מ עד 2 מ"מ לא יותר הראשונים שבניתי מחזיקים כבר כ - 8 שנים (והם עובדי קשה ) פעם בשנה צבע לתנורים מבחוץ וזהו .
רשת אני בונה מזוויתן 2*20*20 ברזל עם הפתח כלפי מעלה .
אין שום בעיה לרתך ברזל לנירוסטה אפילו עם אלק' Z-11 ממילא הנירוסטה סובלת מקורוזיה במנגל מעבר לכך רוב סוגי הנירוסטה מכילים כ - 70% ברזל .
ניטים ? אתה מתכוון לפופניט ? עם כן אז עדיף בריתוך עם אלק' Z-11 בלי שום בעיה .
בהצלחה .
עידו
1 קבצים מצורפים
כרגעה המנגל לפני ניקיון בנתיים החלטתי להשאיר בלי חורים, אולי אוסיף בהמשך.
נשארה רק שאלת הרגלים, רציתי לעשות אותו עם רגלי-X אבל לא מצאתי שום דבר דומה,
אם למישהו יש במקרה רגלים של אמבטית תינוק או מיתקן כביסה ישן או משהו דומה שלא צריכים אשמח לתרומה.
תודה!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
טלסקופ
אם אתה צריך עזרה בקצת ריתוכי נירוסטה, אוכל לעזור בכיף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידו לוריה
אהלן יובי ,
אני בונה מנגלים לחברות קייטרינג מברזל בעובי 1.5 מ"מ עד 2 מ"מ לא יותר הראשונים שבניתי מחזיקים כבר כ - 8 שנים (והם עובדי קשה ) פעם בשנה צבע לתנורים מבחוץ וזהו .
אין שום בעיה לרתך ברזל לנירוסטה אפילו עם אלק' Z-11 ממילא הנירוסטה סובלת מקורוזיה במנגל מעבר לכך רוב סוגי הנירוסטה מכילים כ - 70% ברזל .
ניטים ? אתה מתכוון לפופניט ? עם כן אז עדיף בריתוך עם אלק' Z-11 בלי שום בעיה .
בהצלחה .
עידו
עידו - תודה.
אנסה לחבר ברזל לנירוסטה ונראה מה יהיה.
"נעשה ונצליח!"
ומה לגבי רשת? נירוסטה או ברזל שחור?
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אסף.
עידו כבר ענה: זוויתן 2*20*20 ברזל עם ה"פתח" כלפי מעלה.
אצלי זה לא רלבנטי. הרשת זה אחד החלקים המקוריים שנשארו שמישים (מנגל "משוכלל" עם מנואלה ומערכת גלג"ש לשינוי מרחק הרשת מהגחלים, דפנות פריקות ונפתחות ועוד)
מה שעידו קרא הבנתי. אבל חומר? למה בהרבה מנגלים יקרים הרשת נירוסטה?
(אם הייתי צריך לנחש הייתי מנחש שהכי טוב זה רשת יצוקה)
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אסף.
כן כבר עניתי רק ברזל שחור , עוד אופציה שאני משתמש , מסגרת מפרופיל 30*30 עם חורים 8 מ"מ או 10 מ"מ כל 25 מ"מ +/- לפני ריתוך המסגרת אני משחיל ברזל עגול או 8 מ"מ או 10 מ"מ בחורים ואז מרתך את המסגרת .
פשוט רשת מנירוסטה הבשר נדבק וזה אופך למטרד .
מה שכן חובה לרוקן את המנגל מהאפר בסיום ( האפר סופח אליו לחות בגלל שהוא חומר מאוד יבש וזה יוצר קורזיה ) וגם לא להשאיר אותו בגשם .
ומי שעצלן שישלם ;)
כל מי שמשתמש בטייפ זה או אחר לבניית המנגל שלו חובה עליו להזמין אותי לטעימה :cool: וזה כולל שלושה בנים רעבים לבשר :p
עידו
רשת יציקה מעולה באמת חוץ מהיותה שבירה , אבל אי אפשר לבנות לבד בבית .
אסף תשאל את כל השאלות במרוכז , אתה מבזבז ביתיים לאתר ;)
כבר למדת לרתך עם ה - MIG החדשה ?
עידו
סליחה שאני נדחף לשרשור שפתחתי:rolleyes:.
אבל אם כבר בנירוסטה עסקינן, משהו מכיר מקום שיכול לחתוך נירוסטה(עדיף בלייזר), במחירים סבירים ללקוחות פרטיים?
עדיף באזור צפון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידו לוריה
אתה מבזבז ביתיים לאתר ;)
כבר למדת לרתך עם ה - MIG החדשה ?
עידו
מתקדם... לאט.
אבל בטוח.
(בייטים עלי)
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
jeka04
כרגעה המנגל לפני ניקיון בנתיים החלטתי להשאיר בלי חורים, אולי אוסיף בהמשך.
נשארה רק שאלת הרגלים, רציתי לעשות אותו עם רגלי-X אבל לא מצאתי שום דבר דומה,
אם למישהו יש במקרה רגלים של אמבטית תינוק או מיתקן כביסה ישן או משהו דומה שלא צריכים אשמח לתרומה.
תודה!
אם אתה צריך עזרה בקצת ריתוכי נירוסטה, אוכל לעזור בכיף.
הי ג'קה (?),
תודה על ההצעה אבל כל הקטע זה לנסות לבד. תוך שש, מקסימום שבע שנים אני גומר עם הפרוייקט.... :-)
דרך אגב - בריתוך אני ממש לא מבין גדול, אבל לגבי המנגל - לדעתי כדאי מאוד להוסיף חורים (לא נמוכים מדי).
במידה ו"תרצף" את כל הרשת בבשר, האש תסבול מחוסר חמצן ולירידת חום. תופעה מרגיזה ונפוצה במנגלים ה"חד פעמיים". אפשרות נוספת היא ליצור מנגנון שיגביה את הרשת מהגריל עצמו (קצת יותר מסובך, כמובן).
מצד שני, הדבר אולי יכול לעזור בבישול "ארוך" (אבל לא נראה לי שזו הכוונה).
יובי
חשבתי על נושא סטקים ה"חונקים" וניראה לי שכן יתווספו חורים בגלל גודלו הקטן של המנגל.
לגבי הבעיה שלך, יש אלקטרודות נירוסטה, הריתוך לא יצא יפה כמו בריתוך גז אבל למטרה שלך ניראה
לי שזה יעבוד טוב.
ג'קה=יבגני
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
jeka04
סליחה שאני נדחף לשרשור שפתחתי:rolleyes:.
אבל אם כבר בנירוסטה עסקינן, משהו מכיר מקום שיכול לחתוך נירוסטה(עדיף בלייזר), במחירים סבירים ללקוחות פרטיים?
עדיף באזור צפון.
יבגני באזור הצפון לא חסר מפעלים לחיתוך בלייזר : "נירוסטה צפון " "LPC" "אגם חיפה" ועוד רבים , חיפוש ברשת על " חיתוך בלייזר - צפון " יניב לך הרבה תוצאות .
תמורת כסף הם גם עובדים עם פרטים ;)
נ.ב : ללייזר לא משנה כל כך איזה חומר הוא חותך .
עידו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידו לוריה
אהלן יובי ,
...
עידו
ערב/לילה טוב עידו.
20ממ' זה לא רחב מידי?
מה המרחק בין כל זויתן?
איך החיבור בין הזויתנים? מתחת לזיויתנים או בניהם?
תודה,
ברנרד.
עידו,
הדגש בשאלה היה על !סבירים! לבן אדם פרטי, עם רוב החברות שצינתה דיברתי.
חוץ מזה שלרוב אין סבלנות לדבר, המחירים הם לתעשיה ולי בנתיים אין הזמנות שיצדיקו הוזלה במחיר מבחינתם.
לכן שאלתי אם יש מקום באוירה של בתי מלאכה של פעם עם בעלי מקצוע שמבינים גם עניין וגם אנשים.
2 קבצים מצורפים
אהלן ברנרד ,
דבר ראשון הרדיאטור שלך עדין אצלי .
20 מ"מ זה לא רחב , אבל תמיד יש את האפשרות השנייה שהסברתי עם ברזל עגול , הרווח בין הזוויתנים תלוי במה שצולים , אבל לשימוש ביתי 10 עד 12 מ"מ , בפריזה אתה יכול לראות שלרשת יש שיפוע קל עם תעלת ניקוז וזה אחד היתרונות הגדולים של שיטה זו .
החיבור הוא תחתון עם ברזל שטוח חתוך עם פנוי לזויתן , ראה תמונות ( נא להכין מגבת מראש לפני הצפייה ,ולכסות את המקלדת עם ניילון ;))
עידו
קובץ מצורף 56273
קובץ מצורף 56272
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
jeka04
עידו,
הדגש בשאלה היה על !סבירים! לבן אדם פרטי, עם רוב החברות שצינתה דיברתי.
חוץ מזה שלרוב אין סבלנות לדבר, המחירים הם לתעשיה ולי בנתיים אין הזמנות שיצדיקו הוזלה במחיר מבחינתם.
לכן שאלתי אם יש מקום באוירה של בתי מלאכה של פעם עם בעלי מקצוע שמבינים גם עניין וגם אנשים.
אהלן יבגני ,
"מפעל של פעם" אני לא מכיר .
אולי מיקרו במגדל העמק , זה מפעל קטן .
סביר זה סמנטיקה , לגבי המחיר קשה לי להאמין שמפעל יקח עבודה קטנה במחיר סביר , גם אני בכמויות קטנות משלם ביוקר , ולמען האמת אין סיבה שלא , ואל תשכך שאתה רוצה לחתוך בלייזר זו עדיין טכנולוגיה יקרה ( למרות שפחות מפעם ) .
עידו
נראה לי שזווית 20 עם החוד כלפי הבשר (ולא כלפי האש) יותר קל לניקוי. לא יצטברו משקעים. אישית אני אוהב את הסימני חריכה על הבשר אבל בתכלס מה שמבשל את הבשר זה הברזל המלובן ולא האש. בגלל זה המנגלים הקטנים עם הרשת הדקה הם די דראק. כל הפואנטה היא שהאש מחממת את הברזל והברזל הוא זה שצולה את הבשר.
אתן לכם תובנות "מקצועיות" הרשת מנירוסטה הכי טוב שיש , גם מחזיקה הרבה זמן גם הכי קל לניקוי,
"אמבטיה" עשיתי מברזל חשבון גס ופשוט , כל עלות האמבטיה אצלי והמנגל לא קטן היא 180 שקל מוכנה מרותכת מכופפת, אז פעם בכמה שנים
נשקיע 180 שקל באמבטיה חדשה , העיקר זה הרשת שזה עלות מוטות 800 שקל