4 חתיכות של 50X30 יספיקו.. תודה!!!!
Printable View
4 חתיכות של 50X30 יספיקו.. תודה!!!!
אם אני מבין מדבריך נכון - בנית מערכת לניפוח אוויר עצמאית, כלומר שליטה פיקוד ובקרה מתא הנהג. פשוט בראבו, מזכיר לי את הזילים הישנים. הייתי מגדיל קצת את הלחץ דרך הפרסוסטט ל- 8 באר, כ-116 PSI -לחץ סטנדרטי במדחסים, עד קצת לפני הגיזרה האדומה שבשעון [תלוי גם באיכות הצינורות] . בקיצור הלכת רחוק ויפה. מההתחלה נראה לי ש 15 ליטר נפח זו טעות הקלדה.
אם שסתום הביטחון שלך מתכוונן [יש שפורקים קבוע ב-8 באר ולא מתכווננים,יש שאפשר לכוון עם קונטרה מוטרה לכל לחץ רצוי] הייתי מכוון אותו ל-120 PSI . שוב- תלוי באיכות הצינורות, אצלי הם משוריינים, גומי קשיח שחור, דאבל באנד.
לגבי הרעש- אין לי מה להציע לך, קח בחשבון שאם אתה כולא אותו בסגירה אקוסטית עדיין הוא צריך לפעול על ארבעת בולמי הזעזועים שלו , מגומי.
אגב - איך פועלת אצלך מערכת ניקוז המיים ממיכל מהמדחס?
החיבור בין הצינורות לגלגלים קבוע או שאתה כל פעם מחבר 4 צינורות לגלגלים?
הקומפרסור הזה לא ממש צריך מיכל. יש לו קצב ניפוח מדהים.
צביקה,
הפורק מכוון על 10 באר. המיכל מחזיק גם 12 (היה ממש מפחיד לבדוק) :)
הבקר דיגיטאלי ומספר לחץ מירבי עד ל3 PSI מהיעד. כשהגיע ל3PSI, הוא מעביר את המילוי דרך שסתום אחר קטן הרבה יותר עם מעבר צר מאוד,
שתפקידו להוריד את הספיקה משמעותית, כך מתקבל ניפוח מהיר, ואיטי לפי הקרבה ללחץ המבוקש.
השליטה אכן מכיסא הנהג. החיבור גלגל מתבצע בכל פעם שרוצים לנפח, למרות שיש לי נאבה ללחץ אויר כמו במשאיות של תחבורה, אבל לא נראה לי שזה ישים בשטח..
בקיצור, ניתן לקבוע לחץ ניפוח לכל גלגל בנפרד או לכולם יחד.
את הבקר בניתי בעצמי, כנ"ל את התכנה, כשהפרוייקט יסתיים אשמח לפרסם פרטים מלאים.
landY, היתרון במיכל הוא יכולת אספקת אויר חזקה מאוד בפרק זמן מאוד קצר.
כמו כן, אם גדול מספיק, אין צורך להמתין לאחר הפעלת הנעילה שהקומפרסור יחזיר את הלחץ לנדרש, הנפח של המיכל מונע מהלחץ לרדת כמו עם מיכל קטנטן.
כמובן שבניפוח התועלת יורדת מעט, אלא אם מנפחים גלגל בודד, שם רואים ניפוח מהיר מאוד עד שהלחץ במיכל יורד, מה גם שהקומפרסור עובד פחות...
נכון ,יש לו קצב ניפוח מדהים,נחשב כיום למדחס הטוב ביותר כמוצר מדף ולא יקר יחסית. אבל עם תוספת מיכל צובר אתה מקבל לחץ חזק יותר בהרבה לשימושים נוספים.ייבוש מגעים, מפלג,שטיפת פילטר אוויר,צביעה, ניפוח סירות גדולות, ניקוי אבק כללי, קירור כננת ועוד הרבה יישומים. עם מיכל של רק 5 ליטר נפח ,115 PSI - לפי קריאת השעון שמחובר למיכל הצלחתי לפתוח 3 גוזונים של סופה [בעזרת פטיש אוויר כמובן] במכה אחת, מדהים
בגדול שניכם צודקים, הקומפרסור מגיע לאותו הלחץ של המיכל, אבל אם תחבר אותו לפטיש אויר לעולם לא יגיע ללחץ הנדרש.
הפונקציה היא לחץ כנגד זמן, המיכל מאפשר "צבירת" לחץ.
עידו אני לא מבלבל, ספיקה -L.M [ליטר פר מיניט] ה- T-MAX מחולל 160 L.M , נתוני יצרן.
לחץ- PSI או BAR , מה שתרצה. אם לא הובנתי אז עם המיכל יש לך הרבה אוויר דחוס למכת אוויר חזקה ומהירה ולא זרזיף איטי ישירות ממדחס ללא מיכל.אם למשל תפעיל את המדחס המדובר במערכת סגורה, כמו לקפל את צינור היציאה[דבר שאסור לעשות, הוא יתחמם וישבית את עצמו ,חייב לפלוט אוויר קבוע] גם תקבל 150 PSI [נתוני יצרן] אבל דרדלה, איטי, מתאים לניפוח צמיגים ,אבל לא ליותר מזה.
לירון , אין מושג כזה " לחץ כנגד זמן " יש לחץ ויש ספיקה .
מיכל צבירה למדחס מעלה את הספיקה , לא את הלחץ .
עם ניקח דוגמה מדחס שמספק 150 PSI ו- 160 ליטר/ דקה לא יכול להפעיל פטיש אוויר , וזה לא בגלל הלחץ אלה בגלל הספיקה ולכן חיבור מיכל צבירה יכול לפתור את הבעיה , כי מיכל צבירה מעלה את הספיקה , עדין בכול נקודת זמן במערכת אוויר היה הלחץ 150 PSI .
עידו
עידו,;) אני כל החיים טועה ותוהה, משלם על טעויות וממשיך הלאה. כהוכחה- ראה את תחילת שרשור האידיוטים שפתחתי. אין לאף אחד מאיתנו מונופול על השכל. "טועים טעינו טעיתם" או -ט. ל. ח. ואני כבר לא מתבייש להוציא את המילה הקשה הזו מהפה -מצטער, טעיתי. עם הזמן שמתי לב שלא קורה לי שום דבר רע אחרי שאני אומר את זה.
בעניין המדחס - לחץ וספיקה , שנינו מסתובבים סביב הזנב שלנו.אי הבנה אולי בגלל ניסוח שלי שלא ברור לך.
יחד עם זאת, הייתי מעוניין להראות לך פה באחד הפורומים באתר, תמונות של טי- מקסים אשר שיפרתי.תותחים. [רק אם אתה מעוניין] רק בריאות.
למה לא? תחשוב, עם מיכל אתה מסוגל לספק לחץ X למשך זמן ארוך יותר.
זה לא אני שצריך לחשוב ;)
במערך עבודה של מדחס עם מיכל צבירה יש גם פרסוסטט ולכן נניח שהקומפרסור נותן 150 PSI ובמיכל יש גם את אותו לחץ והפרסוסטט מכוון להכניס את המדחס לעבודה ב 145 PSI אז תמיד תעבוד על לחץ של בין 150 ל- 145 PSI .
מה שתשיג זו ספיקה יותר גבוהה .
עידו
טוחנים אוויר, נכון ועוד- מיכל צובר גורם למכת אוויר חזקה מאד לשימושים מעבר לניפוח צמיגים. ושלא תקבל מזרימת אוויר שוטפת ממדחס ללא מיכל. זה כל העניין.
פתח תקווה, אשמח אם תוכל לעזור..
מישהו יכול לעשות סדר בבלאגן ולהסביר בצורה פשוטה את הדברים הבאים:
1. מה זה היחס בין לחץ לבין ספיקה? מה זה כל אחד ומה ההשלכות שלהם?
2. פרקטית, לאיזה שימוש מספיק מיכל אוויר בנפח 5 ליטר ?
3. כמה ליטר אוויר צריך בשביל למלא 4 גלגלים מאפס ל-30 PSI ?
לחץ זה יחידת מידה של כח כפול שטח. PSI זה פאונד לאינצ' מרובע pund squere inch
אם נשתמש בשאלה שלך, כדי לנפח צמיג ל30 PSI עם קומפרסור שמסוגל לתת רק 20, לא נגיע ללחץ הנדרש.
ספיקה זו יחידת מידה של כמות. ניקח לדוגמא 2 קומפרסורים, שניהם מסוגלים לתת 30 PSI, ההבדל בספיקה שלהם יקבע את משך הזמן של הניפוח.
ולגבי השאלה הספציפית שלך, תלוי. במה? בגודל הצמיג ובספיקת הקומפרסור
אני מקווה שעכשיו יותר ברור.
צביקה, לא שמתי לב לשאלה שלך,
לגבי ניקוז המים - בדיוק כמו מגדולים, שסתום על טיימר שפותח לשניה אחת את היציאה בתחתית המיכל לאיור דרך צינור.
השסתום מופעל אוטומטית פעם ב30 דקות כאשר מאופשר (ניתן לביטול ונשלט ע"י הבקר)