אלירן,
עזוב אותך מחילוצים. לך לקצין רכב, תגיד לו שיש קונה לפגר הדיפנדר, איזה אחד שאתה מכיר, קוראים לו יואב.
בא, שם מזומן ולוקח נבלה + אישור העברת בעלות.
Printable View
הקצין הוא לא זה שימכור את הרכב כי הוא לא בבעלותו - הרכב בבעלות המחלקה שלי ולא נמצא בפול. ואם זה באמת יקרה אני יתן לך זכות ראשונים. מזומן לא ירשים פה אף אחד :-)
ועוד משהו. הוא רחוק מלהיות פגר. פשוט עומד במקום 8 חודשים מאז הטסט האחרון ועוד שנה מלפני זה...
[QUOTE=איש הצפון;438684]לפי תאורך, בכל פעם שעולה הצורך, מוזמן גרריסט שזה מקצועו (והוא מבוטח בהתאם) ואצלו אם חלילההנושא אולי נראה מגוחך אבל נסיון
יהיו תקלות עם נפגעים, לפחות לא יתנהל ויכוח מי אשם, מי משלם ומי אחראי.
QUOTE]
תהיה בטוח שכל חברת ביטוח תתנער מאחריות בכל תביעה של נפגעים, לאחר שנים זה יגמר בפשרה ( הם הרוויחו בכל מקרה , אתה יוצא מותש).
סתם לידיעה. הרכב עבר טיפול בפתח תקווה אצל היבואן - לא כתוב בחשבונית איזה טיפול בדיוק עשו אבל לפי הפירוט החליפו את כל השמנים וכל הפילטרים. (לא כתבו כלום על גירוז) הוחלפו שני מצברים לשנפ 100 אמפר אחד יבש והשני לא בעלות של כ-1100 לאחד. נראה לי שהמחירים קצת יקרים... בעיקר של השמנים אבל בכיף שיהיה.
שמן סרנים ב91 שקל לליטר זה הגיוני?
לשאלות קיטבג מקבלים תשובות בהתאם, בטח מקצין רכב...
למזלנו? למזל בעלי השליטה במפעל, מה איכפת לך בעצם? שיתקע ושגם המנוע ישאף מים וינעל הידרוסטאטית, מה זה מפריע לך? בא מפעל נותן פרנסה לגרריסט ואתה מחפש לך הרפתקאות לחלץ לבד ולהגדיל ראש, בשביל מה?
נ.ב אני לא בעד ראש קטן באופן כללי אבל במקרה הזה אני לא מבין מה יצא לך מכל הסיפור הזה חוץ מ... צרות.
יש לי סבלנות...
אתם חמודים...
לפעמים אין ברירה לשאול שאלות קיטבג כי אחר-כך כשיקרה משהו אנשים יקבלו על הראש חזק
בטח שאיכפת לי... זה התחת שלי שיושב בטנדר ומחכה לגרר ההסדר של החברה שיבוא לשלוף אותי מהבוץ. בעוד שלדיפנדר יקח חצי שעה גג.
התקנה היא תקנה 190 (3). מדובר בהיתר משרד הרישוי לגרירה וחילוץ. הכוונה היא למעשה לרישיון גרריסט שניתן למי שעבר הסמכת גרירה על גרר "משקפיים". גרר משקפיים הוא המתקן התומך בזוג גלגלים קדמי או אחורי בעת ששני הגלגלים האחרים היו מתגלגלים על הכביש בעת הגרירה. את הקורס היה הזה היו מעבירים בצבא בלבד ולכן מי שלא היה גרריסט בצבא לא יכול היה לעסוק בגרירה באזרחות. צה"ל הפסיק לקיים את הקורסים הללו לפני כ10 שנים. נוצרה בעיה שנפתרה ע"י ה"מובילית". רכב בעל פלטפורמה שניתן לשפע ולהרים באמצעותה את הרכב המובל כך שהרכב הופך למשא ולא לנגרר.
המושג חילוץ במובן בו אנחנו עוסקים אינו קשור לעניין התקנה כלל ועיקר.
היום רוב הגררים הם מובילית ולכן לא נדרשים רשיונות עם הסמכת חילוץ.
ערן CJ
תודה על ההבהרה
אסור לחלץ החוק מגדיר במדויק חילוץ וגרירה
חילוץ- הבאת/הכנת הרכב למצב או דרך שניתן לגרור ממנה את הרכב
גרירה- הובלת הרכב למוסך על גבי רכב המיועד לכך
משהו בסגנון הזה לא זוכר את הניסוח המדויק למדתי את זה לפני 4 שנים בערך