תגובה: כמה הייתם משלמים עבור CJ חדש ?
שיפוץ כזה זה לא עסק כלכלי ומי שעורך אותו עושה זאת בשביל הסיפוק האישי.
לא מאמין שמי שעשה שיפוץ יסודי כזה ירצה למכור את הפרוייקט אלא אם הוא בעל מוסך ויש לו אפשרות לבצע כמה פרוייקטים כאלו בימי חייו. למרביתנו לא.
אני חושב שהייתי מלווה לבחור כזה כסף כי מה שמוביל אותו למכור זה כנראה רק מצוקה כלכלית קשה....
מי שחושב לקנות כזה לא יוכל לשקלל באופן רציונלי את ערך היצירה לעולם (זה לע"פ רוב לא נתפס כאומנות)
4 קבצים מצורפים
בשביל לקבל מושג ממישהו שכבר השלים את התהליך שפותח השרשור מדבר עליו: שיפוץ ובניית CJ-7
העלויות בזמנו (2003) היו 20K ש"ח לרכב הרכב המקורי+50K ש"ח לחלפים וחלקים לחידוש, הרבה מהחלפים הוזמנו והגיעו מארה"ב.
כל מה שאפשר הוחלף/שופץ לרמת חדש.
העלויות הן ללא חישוב שעות עבודה, שבוצעו לבד בחצר.
אני מניח שאפשר לחשב מה ההפרש ביחס למחירים היום.
התמונות לא עולות בשרשור המקורי אז הנה כמה דוגמאות מהתהליך והתוצאה.
תבדקו כמה יעלה אותו דבר רק ברכב זול יותר- סמוראי למשל.
סמוראי מקביל ברמה יעלה 80+- אבל רק מעטים ישלמו את המחיר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
זרקו
תבדקו כמה יעלה אותו דבר רק ברכב זול יותר- סמוראי למשל.
סמוראי מקביל ברמה יעלה 80+- אבל רק מעטים ישלמו את המחיר.
אני חושב שעל סמוראי חדש מהניילון אף אחד לא היה משלם 80K..... ולא מתוך זלזול בסמוראי או משהו.
צחי, יש התלהבות ויש להוציא. אני התלהבתי מהסיקס ושפכתי עליו כמות מגוחכת של כסף (נכון שבערך 70 אחוז מהכסף הלך על בניית סדנא עם כלים וכל זה עוד לפני שפתחתי מסגריה שמשתמשת בכלים הללו אבל עדיין). אם הייתי יודע אז מה שאני יודע עכשיו אז הייתי קונה סופה. אני מדבר איתך בשנת 2004-2005. לפני המגנום ששתה לי 70 אלף שקל ולפני הסיקס ששתה לי עוד 100 בערך אם לא יותר.
לא שווה להשקיע ברכב ישן אלא אם כן זה תחביב, אבל אז אל תצפה לקבל את הכסף שהשקעת כשתרצה למכור.
מי מצפה לקבל חזרה??? אוטו זו לא השקעה, זו הוצאה ושזה תחביב זו הוצאה גדולה.
אני הוצאתי סכום לא קטן על הסמוראי עד היום, זה הסמוראי השני ותאמין לי שאני לא מדבר סתם. יש עוד חלומות ושריטות יכול להיות שאם כסף לא היה עניין את הסמוראי היה מחליף או בלייזר ישן או ונדרוה 4X4 מוסבת לקרוואן, למה? ככה, כי אלו הרכבים שעושים לי את זה בדיוק כמו שהסמוראי עושה לי את זה.
פותח השירשור כתב כמה היית מוכן לשלם עבור רכב מדוגם.
אנחנו לא ממש קהל היעד כי אנחנו נדגם את הרכב לבד ולא נקנה או נשתמש בשרותים של מישהו אחר כדי לדגם אותו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
אנחנו לא ממש קהל היעד כי אנחנו נדגם את הרכב לבד ולא נקנה או נשתמש בשרותים של מישהו אחר כדי לדגם אותו.
או - עכשיו עלית פה על משהו חשוב...
הדיון לגבי אם אפשר למכור רכב כזה אחרי שמשקיעים בו - לא רלוונטי .
הכוונה שלי היתה להבין (וברור לי שאין פה מדגם מייצג ) כמה אנשים מוכנים לשלם על רכב כזה , בהנחה שסדנה מוכרת תבנה רכבים כאלה (ונכון מי שאמר - משהו בסגנון של ICON) ...
ואכן חלק מהבעיה היא שמי שיש לו כסף יקנה רכב חדש או משומש - חדש , ומי שיש לו כסף וממש אוהב את תחום השטח - יבנה בעצמו .
או שאני טועה?...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עוזי5555
אני כרגע משפץ את הג'יפ שלי ברמת הבורג ,וב40,000 ש"ח אפשר אולי לחזור מהמוסך עם אוטובוס הביתה ,לא עם הג'יפ...
חחח תלוי מי?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
כרובי
או - עכשיו עלית פה על משהו חשוב...
הדיון לגבי אם אפשר למכור רכב כזה אחרי שמשקיעים בו - לא רלוונטי .
הכוונה שלי היתה להבין (וברור לי שאין פה מדגם מייצג ) כמה אנשים מוכנים לשלם על רכב כזה , בהנחה שסדנה מוכרת תבנה רכבים כאלה (ונכון מי שאמר - משהו בסגנון של ICON) ...
ואכן חלק מהבעיה היא שמי שיש לו כסף יקנה רכב חדש או משומש - חדש , ומי שיש לו כסף וממש אוהב את תחום השטח - יבנה בעצמו .
או שאני טועה?...
אתה לא טועה לדעתי. מי שבאמת ישקיע כזה סכום ברכב לפי דעתי אמור לדעת מה לעשות. כלומר, תמיד תמצא מישהו שישלם לאיזו סדנא שתשפר לו את הרכב והוא ישלם המון כסף על זה. אבל לבנות מזה עסק זה לא מעשי. כמה כבר לקוחות יהיו לך? שלא לדבר על זה ששולי הרווח שלך יהיו נמוכים אם אתה בכלל רוצה למכור. אף אחד לא ישלם 80 אלף שקל על רכב שתוכנן לפני חצי מאה וכבר לא מייצרים 30 שנה. מי שכן, זה רק לאספנות אבל כמה כאלה כבר יש?
רוצה עסק? תשפץ רכבי אספנות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kfir s
לא הייתי משלם הייתי בונה אחד כזה באוליי 40000
אחינו אתה אופטימי !!!
בנוסף לתגובות שקיבלת על אנשים ששפכו פי שתיים מהסכום הנ"ל , אני שיפצתי את שלי לפני 12 שנה שיפוץ כללי כולל ניקוי חול , כיפוף פח מגולבן , ניקוי שלדה וצביעה בתנור , שחזור כל מערכת הדלק , חשמל , קירור , היגוי , מכונאות כללית ומנוע חדש , הזמנת קרבורטור וובר , שיפוץ סרנים , ברזנט בסטופ חדש וריפוד דפנות מבפנים , החלפת כסאות , צמיגים חדשים . יש לציין שלאורך כל השיפוץ (7 חודשים) נצמדתי למקוריות ולא שיניתי כלום , השיפוץ עבר את ה 90.000 ש"ח .
קח בחשבון שנדיר מאוד שמישהו ימכור את הג'יפ אחרי שיפוץ כזה .....
ראיד